Un ghiozdan bun: Deuter Stepout 22

Deși Deuter spune că e rucsac, este probabil cel mai bun ghiozdan de școală. Căutam un ghiozdan care să nu fie de cârpă moale și maleabilă și care să îi protejeze juniorului un pic spatele și umerii, dar în același timp să fie și funcțional. Și e greu de găsit așa ceva, credeți-mă. Majoritatea sunt din cârpă de proastă calitate, se descos ușor, au bretele simple, au fermoare proaste, nu au buzunare pentru sticla de apă. Sau sunt foarte mari sau butucănoși la aspect. La același preț, aveam de ales între un UnderArmour, care era din cârpă și nu avea nici o funcționalitate, și un Jack Wolfskin Berkeley, care arată oribil.

Revenind. Deuter Stepout 22.

Are buzunar pentru sticla de apă. În caz că nu o strânge bine și se varsă, nu curge în interior. Minimă logică. În cealaltă parte are un buzunar cu fermoar.

Are bretele groase și moi, cu ceva burete. Nu cârpă. Nu cârpă cu un pic de burete.

Are burete și mesh pentru spate, împotriva transpirației.

Are baretă pentru prindere la piept. Are și centură pentru prins la mijloc, dar am scos-o.

Are mâner gros, să îl apuci bine (în mod ciudat, are și un mâner subțire).

Are chingi din spate în față, pentru a proteja fermoarele când se pune greutate în el (spre deosebire de ăia de la Decathlon).

Are compartiment pentru cărți și caiete, dar și buzunar special pentru laptop/tabletă, ca să stea strânse și să nu se bălangăne.

Are compartiment mare pentru orice altceva. Inclusiv cu buzunar de acte (carnet de note) și agățătoare de chei.

Costă 350 lei pe amazon.de, 340 lei pe Runningshop sau 350 lei pe emag.

Și versiunea video.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Incheierea e magistrala,la emag e de doua ori mai scump.Multumim,emag!

    20
  2. Cât de impermeabil este ?

    00
  3. Sticla de apa?! La ce are nevoie de sticla de apa? E scoala asa departe de casa? Sau nu exista apa potabila la scoala?

    In rest, da, pare ok; cred ca iau unul pentru mine.

    110
    • De ce boss nu ai loc la birou, sau ești prea departe de casa să-ți aduci lucrurile?

      40
    • ca să nu-și cumpere sucuri. sau cafea. apa e mai bună.

    • eu sunt de acord cu radu-mihai. am facut 20 de ani scoala fara sa beau o gura de apa din scoli. bine, in ultimii 5 mai luam cate o bere, dar inante de asta eram exact cu ce beam acasa inainte si dupa. nici n-am suferit, nici n-am traume, nici nu m-am imbolnavit. nici eu, nici ceilalti cateva sute de colegi care au facut excat la fel.

      snowflakes up and coming.

      05
    • @theblack pare ca esti in faza de negare 🙂

      00
    • nu varule, nu sunt in nicio stare de negare. doar ca nu pun botul la toate vrajelile de genul „2 litri de apa pe zi”. indiferent ca esti un copil de 9 ani si 25 de kile sau un adult de 2.10m si 180 de kile.

      PS cum merge cu lista aia? ai macar un nume pana acum?

      04
    • @thebblack, de unde știi tu care e starea sănătății câtorva sute de colegi pe partea conexată cu lipsa hidratării? și mai important, ei știu oare câte probleme actuale se datorează lipsei hidratării din copilărie?
      plus: repetă după mine: nu toți oamenii sunt la fel, nu toți copiii sunt la fel.
      mno, poate în clasele primare, cu 4 ore de curs, eventual într-o școală în care se învață în 3 schimburi și ”o oră de curs” a ajuns la 35-40 de minute, cu pauze de 5, s-ar putea să nu fie vreo mare problemă dacă un copil nu bea apă la școală.
      dar în gimnaziu sau liceu, cu 5-6 ore de câte 50 de minute, cu 10 minute pauza (cum am făcut eu școala, de exemplu) plus vreo oră drumul dus-întors (într-un caz fericit) lipsa hidratării poate fi o problemă pe termen scurt sau chiar lung.
      eu beam apă la școală. din fericire era apă potabilă la robinet, sau nu-mi puneam probleme existențiale că apa care curge la robinet în școală n-ar fi potabilă. :)

      30
    • A, pentru ca aia din scoala generala locuiesc toti pe langa mine. nu e necesar sa ma salut cu toti ca sa imi dau seama ca sunt intregi. aia din liceu cam la fel. mai un facebook, mai un whartsapp, mai o reuniune.

      scoala primara normala, d-aia cu 50+10. liceul la fel. mai mult, in liceu nu, dar prin clasa 7 sau 8 am avut zile 9 ore. 2 de „atelier” + 6 de cursuri cu o ora fereastra. nu, in fereastra aia nu pleca nimeni acasa. n-a murit nimeni. inca.

      si daca o iei pe partea medicala, pentru dezhidratare ia ceva mai mult decat 4 5 ore.

      04
    • Nu pot sa cred, ca in 2020, oameni de 30+, cu buletin si drept de vot, se injura pe net, din cauza unei sticle de apa baute, sau nebaute acum 20 de ani, in scoala generala.
      Faceti ceva cu vietile voastre.
      O sa ajunteti sa va certati ca unul respira mai mult aer ca altul…

      90
  4. Daca tot suntem la capitolul rucsace, sa dezvoltam: pentru bicla, trotineta si alte activitati, m-am zgarcit la un Deuter Giga Bike. Arata decent, destul de functional si confortabil, cu prindere pentru casca, husa impermeabila etc. dar cam greu (peste un kil gol) in buzunarul din fata nu poti pune chestii grele, gen mai multe chei, plus portofel etc. caci se dezechilibreaza si vine in fata.
    Din acelasi segment este Osprey Radial, modelul 2019, cu capacitate variabila 26-34L care pare mai misto facut, cu air speed mesh (distribuie greutatea genial de uniform pe tot spatele), are un super feature care ii permite sa stea stabil in picioare, cu compartiment impermeabila la interior (util cand ai un schimb transpirat sau iesi de la bazin) etc. Dar era mai scump , mai lung si chiar mai greu (parca 1.5 kg gol).

    10
  5. Pentru cei care merg pe munte o varianta buna este si Crossroad Nomad 28. Il gasiti in magazinul Sportissimo.
    Il folosesc de multi ani si sunt multumit. Se asaza foarte bine pe spate, are o forma bine gandita mai ingust la baza si mai lat la gura incat sta bine chiar si atunci cand nu pui multe in el.
    Un mic minus ar fi ca bretele nu sunt foarte groase, dar chiar si cand am pus greutate in el nu m-au jenat.
    Suficiente buzunare si compartimente inclusiv pentru husa de ploaie.
    Destul de incapator, poate fi folosit si pentru mai multe zile chiar si cu un sac de dormit mai putin voluminos.
    Noroc bun !

    00
  6. NOU
    #28

    Cu un Jack Wolfskin Campus am facut un Camino de o saptamana fara probleme. Doar ca in primele 2 zile m-a cam rupt de spate de plin ce era. La 50 Eur a fost o investitie ok.

    00
  7. manerul subtire este ca sa-l agati in cuier, arata ft bine ghiozdanul, super practic.

    00
  8. Rucsac Swiss Gear luat cu 40 de dolari. Am luat mare, sa intre tractorul de laptop. Are 10 ani. A fost bagaj de mana la jde calatorii. L-am pasat consortului si am luat unul nou. Exista si mai mici. Calitate exceptionala, pret bun. Ok, probabil alde emag il importa la 3 ori pretul, ca de obicei, dar asta e alta poveste. Am si un underarmor similar cu ce prezinti. A fost 270 de lei. Are cativa jde mii de km calatoriti si el in 5 ani. E rucsacul de tenis al fetei.

    00
  9. Drăguță comparația cu Decathlon! Punem în balanță o companie care face NUMAI rucsaci de calitate, și asta încă din secolul 19, cu una care face de toate la buget. Splendid! :))

    Altminteri, am o borsetă mare Deuter de bici, care se poate transforma la nevoie în rucsac (foarte deșteaptă chestie!) și încă unul de la ei tot de bici, dar pe care nu prea-l port, că e galben și DaKine-ul Heli Pro negru mai vechi, excelent și el, primează la tăvăleala prin teren și e și ceva mai mare. E foarte probabil să fac un upgrade curând la un rucsac de MTB de la EVOC, care are și protecție dorsală inclusă.

    În rest, ghiozdanul meu pe care-l folosesc zi de zi de ceva timp e un Gravis cu spațiu mare de laptop, compartiment principal cu organizer și încă trei exterioare, două tot cu organizer și unul de ochelari de soare. Pentru mers la baschet folosesc un Analog de surfing mai vechi (Solitude 2), cu un compartiment mare și tot felul mai mici. Regele ghiozdanelor e altul de la Analog, de vreo 35L. Îl am din 2006, are buzunar mare, spațiu mare de laptop și reviste, alte șase buzunare frontale/laterale, unele cu organizer, și unul jos, dedesubt, pentru haine ude sau alte chestii. Într-unul dintre cele laterale e și un jack pentru iPod, care iese cu mufă pe bretea. Cred că nu a fost loc unde să nu-l fi luat cu mine de când îl am și am călătorit foarte mult. Mi-aș mai cumpăra unul, dacă aș avea de unde. Mi se pare incredibil cât a ținut și cât de ergonomic e!

    Mx

    01
    • * Bici = bicicletă
      Mie mi a luat un pic sa ma prind. Sper sa ajute.

      00
    • în timpul petrecut de tine să scrii acest comentariu și de mine să îl citesc, deuter au vândut 1 rucsac, iar decathlon 10. ghici cine are și divizie specială de research pentru rucsaci.

    • @vali Asta tot nu înseamnă că Decathlon are rucsaci mai buni decât Deuter sau că trebuie să te aștepți la asta. Decathlon sunt decenți pe cele mai multe paliere, dar araeori excelează, fiindcă nu prea au cum. Și când ai nevoie de ceva mai special, e bine să știi unde să te uiți. Altminteri, mă gândeam că te interesează feedback-ul punctual dat de cei care te urmăresc, nu? :)

      Hai, zi faină! Cheers!
      Mx

      00
    • nu am zis ca au rucsaci mai buni. am zis că vând mai mulți, deci e logic că sunt interesați de acest aspect al businessului.

  10. Eu mi-am luat rucsac de trekking cu 24,99 lei din Kaufland de vreo două trei zile. Chiar am rămas plăcut impresionat de ceea ce am primit de banii ăștia… Bretele din burete, protectie groasă pt spate cu aerisire, chinga din spate în fața de protectie fermoare, chinga la piept și la mijloc. Husa impermeabila cu buzunar dedicat. O husa mica, cu carabina, de dimensiunea unui telefon, care habar n-am pt ce este, poate portofel. Orificiu dedicat pentru căști. Fermoare cu protectie la apa… Totul la prețul unui pachet de tigari. Dacă mă tine un trimestru sunt câștigat…

    30
  11. NOU
    #37

    Scuza-ma, asta e rucsac nu ghiozdan. https://dexonline.ro/intrare/ghiozdan/23266

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.