Despre toaletele din benzinării

– Bună ziua. Unde e toaleta?
– Toaleta e doar pentru clienţi.
– Pardon?
– Doar pentru clienţi.
– Serios?
– Da
– De fapt, nu. Hai să vă spun ceva. Motivul pentru care dvs. nu sunteţi acum la coada vacii şi lucraţi într-un loc cu curent este pentru că patronii dvs. s-au angajat să întreţineţi câteva utilităţi. Una din ele e o toaletă accesibilă tuturor oamenilor care trec pe aici, clienţi sau nu. Dacă nu ştiaţi asta, hai să întrebăm pe cineva. Pe şeful dvs. Sau pe cineva de la OPC. Sau de la nişte televiziuni.
– Da, bine, e la dreapta, după panoul ăla…

Ştiu că e nasol să cureţi toaleta. De asta angajaţii benzinăriilor fac figuri când vrei la toaletă fără să cumperi ceva. Am văzut nişte jeguri umane la Petrom refuzând să dea cheia toaletei unei femei însărcinate (pentru amatori, e cea de pe Antiaeriană, din Rahova). Acceptând nu ajută. Confruntându-i şi explicându-le care e situaţia e soluţia. Dacă tot refuză, porniţi camera telefonului. Presa şi onlineul vor adora un angajat de la o bezinărie de renume refuzând un drept fundamental.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

51 comentarii

 1. mi s-a intamplat si mie .
  am injurat in gand , dar am plecat .

  00
 2. Nu-i o problema tipic romaneasca. Si prin Canada ti se poate intampla sa fii refuzat. E drept, nu la cele de autostrada, dar orisicit.

  00
 3. Ce-mi place mie cum incerci tu sa civilizezi romanii cu pilde de genu, co vorba buna. Dar nu realizezi ca pana si turcii au adus fanarioti din cauza ca nici ei nu se mai intelegeau cu valahii.

  Zoso, totul porneste din cei 7 ani de acasa, educatia , asta e . Restul e fabula :)

  00
 4. Da, si sunt multi care baga un afis cu “toaleta defecta” ca sa stea linistiti. mai ales Lukoil.

  00
 5. Una mai dura:
  un prieten al meu, instructor auto, se duce la benzinarie sa bage niste carburant.
  Cum statea rau cu banii, voia sa bage doar de 10 lei, cat sa ajunga linistit acasa.
  Una de acolo ii zice: aaa, pai nu aveti voie sa bagati doar de 10 lei!!!
  Patriciu ala de acolo, cum l-o chema, stie chestia asta?

  WHAT?

  00
 6. ma simt razbunata…bravo o sa memorez poezia!

  00
 7. bravo zoso

  atitudinea e de laudat!

  00
 8. Fara a schimba cu nimic datele problemei, “angajatii” nu sunt ai Petrom-ului ci ai firmulitei care este pe post de “dealer” la respectiva statie. Si, in niciun caz, nu este de capul lui. Este platit pentru a asigura niste servicii, la anumite standarde.
  Pe langa solutiile “presa” si “online” amintite mai sus, mai este una:
  “Pentru probleme legate de produsele şi serviciile oferite prin intermediul reţelei noastre de staţii de distribuţie, te rugăm să ne contactezi la numărul netaxabil:
  Blueline: 0800 0800 11
  Număr apelabil din reţelele Romtelecom, Orange şi Vodafone”.
  Sper ca n-a sunat prea “corporatist” :)

  00
 9. cumperi o sticla de suc de 3 lei, si tot merita decat sa te doara “basica” 3 ore pana la destinatie.

  00
 10. bine ca n-ai luat bataie ca ai indraznit sa intrebi de toaleta, frate :-)

  foarte bine le-ai facut !

  00
 11. Din fericire mie nu mi s-a intamplat niciodata!

  00
 12. mai demult la petrom mi`au zis ca e stricata toaleta si eu faceam pe mine aproape. am plecat ca nu aveam asa replici in program si am suferit inca 50 km, numai eu stiu cum.

  00
 13. p**a-te-ai p ele de benzinarii. :))

  00
 14. Atât doar că n-ai voie să filmezi pe proprietatea LOR fără consimţământul… LOR :)

  00
 15. titlul imi aduce aminte de niste “toalete” din gari, nu vreti sa va petrecti o seara acolo…

  00
 16. Romania, ramane Romania si in 2090..

  Si mai grav de atat mult toalete de pe DN-uri in Romania practica 1 leu sau 2 lei..

  Atata timp cat sute sau mii de oameni pe zi se opresc sa manance ceva la ei, sa faca un plin nu vad de ce ar mai cere bani si sa te pisI.

  Al.

  00
 17. ai alimentat acolo?

  00
 18. In unele pute de-ti muta nasu si pleci singur, nerezolvat, nerefuzat.. ;))

  00
 19. NOU
  #20

  Motivul pentru care Domnia Sa, lepra de ţigan unsuros dat cu deodorant peste jeg nu e acum la coada vacii într-unul din oraşele limitrofe Bucureştiului unde se ajunge cu autobuzul 4xx şi lucrează într-un loc cu curent câştigând fabuloasa sumă de 600 RON/lună este pentru că patronii Dumnealui s-au angajat să întreţină un mic număr de utilităţi gratuite şi alte câteva plătite (carburant, spălătorie, butelii sau pompă de aer).

  Bineînţeles, Domnia Sa este stăpânul absolut al acestor utilităţi şi ilustra Sa gândire ieşită din puţinii neuroni care au supravieţuit dozelor zilnice de alcool e unicul criteriu în funcţie de care permite cu multă generozitate unor amărâţi să cumpere, pe bani munciţi, serviciile pe care patronii Săi le oferă. Fiecare comentariu al amărâtului în faţa acestui vechil de moşie este sancţionat cu scandaluri, ameninţări şi urlete animalice, uneori chiar şi cu lovituri.

  Acceptând nu ajută. Confruntându-i şi explicându-le care e situaţia nu e soluţia. Dacă tot refuză, nici camera telefonului şi nici camerele de supraveghere aflate la faţa locului nu îl impresionează. Presa şi onlineul vor adora un angajat de la o bezinărie de renume refuzând un drept fundamental, dar atâta vreme cât e prea puţin alfabetizat pentru a mânui un computer problema îl lasă rece.

  Exemplu concret: un personaj care achitase costul spălării la o benzinărie aparţinând unei renumite companii multinaţionale în culorile verde+albastru îndrăzneşte să reclame faptul că nu este respectată ordinea cozii. Imediat fomistul plătit cu 600 RON/lună care se afla prin apropiere făcându-şi de lucru la o casă de marcat şi aparent nu avea legătură cu problema îşi aruncă fizicul de cimpanzeu în terenul disputei, urlând şi ameninţând cu labele de cimpanzeu cu care a rupt de altfel şi bonul fiscal cu care fusese achitat serviciul. Deşi comportamentul fusese înregistrat de camerele de supraveghere şi a fost adus la cunoştinţa centrului de relaţii cu publicul al respectivei companii verzi-albastre şi al concesionarului care deţinea staţia, rezultatul a constat în 30 de zile de parlamentări asemănătoare cu cele dintre Băsescu şi coaliţia GRIVCO şi o ofertă de spălare gratuită din partea staţiei, fără nicio probă că antropoidul a suferit în vreun fel consecinţele sau că a fost dresat suficient pentru a i se permite accesul între oameni.

  Pentru amatorii de senzaţii tari, staţia verde-albastră se găseşte tot în Rahova. E singura din reţeaua respectivei corporaţii aflată în zonă, deci e uşor de identificat. Deoarece afacerea s-a petrecut în epoca “duduirii economiei”, e posibil ca instalarea crizei să ascută sensibilităţile antropoizilor angajaţi, fiind cunoscut că orice animal sălbatic devine foarte susceptibil când e flămând, iar consecinţele repetării incidentului ar putea intra uşor în categoria BDSM, pentru cine e interesat. Dacă se face coadă, încercaţi şi la vecinii lor de staţia unei corporaţii neagră+galbenă, nu sunt prea deosebiţi (sau aerul acelei intersecţii e atât de poluat încât duce la involuţie, scoate la iveală latura primitivă a celui care îl respiră prea mult timp).

  Acestea fiind spuse, după cum lăsa să se înţeleagă un oarecare Gigel de la gigel.org, campaniile de presă pentru civilizarea animalelor prin metode legale-jurnalistice organizate de bloggerii urbani sunt cam de căcat.

  Salutări de pe ruta Pipera-Bruxelles.

  00
 20. nu sunt de acord. nu ai dreptul sa te pisi in localul/benzinaria/magazinul meu. nu e un drept fundamental sa te pisi la mine in local. ba mai mult, multi fac bani buni din nevoia omului de a merge la buda. in unele orase din vest, de exemplu, platesti chiar daca esti clientul restaurantului. asta mi se pare exagerat, cum mi se pare exagerat si sa crezi ca tu ai dreptul sa te pisi oriunde doar pentru ca existi.

  00
 21. NOU
  #22

  Si in SUA unele WC-uri sunt doar pentru clienti, asta in conditiile in care exista WC-uri publice in zona. Probabil al bezinarie ar fi normal sa fie accesibil oricui, iar daca ti se refuza acest drept n-ai decat sa te pisi in fata benzinariei (eventual undeva sa te vada desteapta ce ti-a refuzat accesul la WC).

  Am lucrat in USA la un restaurant care avea o politica de genu “restrooms for customers only”, insa la 1-200m distanta erau WC-urile publice ale centrului comercial, si noi nu permiteam accesul oricum pentru a oferii servici decente clientilor, nu sa intre toti jegosii traversand intregul restaurant.

  PS: Puteam sa scoti o bancnota de 100 RON si sa ceri o lama orbit :)

  00
 22. Asa da,daca nu ei atitudine nimeni nu zice nimic…

  00
 23. De mizeria din ţară mi-s sătul. Şi totuşi deşi văd atâtea exemple (aproape) zi de zi, nu pot înţelege cum de toate se adună şi se întâmplă la noi în ţară. E vreun blestem de-al tătarilor sau ce naiba?:-)

  00
 24. NU ai dreptate, omul te lasa numai daca esti client sau in alte locuri daca platesti, la fel cum si in pensiunea mea pot sa nu las sa se pise orice om de pe strada… Dar care e ideea, tu ai facut gura mare si angajatul a cedat, dar nu aveai dreptul sa te pisi la ei…

  00
 25. Vad ca se incing spiritele. Sa o luam altfel:
  ne ghidam dupa etica ratiunii practice (10x KANT), da?
  Atunci:
  In practica nu se intampla sa iti intre intr-o benzinarie 1.000 de oameni pe zi, doar ca sa se pise. Poate se intampla de 3-5-10 ori. Maxim.
  Si tu ce faci? Scarbesti un potential clint sau un client fidel care intai vrea sa se pise ca nu se mai poate tine si dupa aia vrea sa cumpere ciubuc scump de la tine, doar ca nu cumva sa se pise vreunul si sa nu cumpere nimic.
  Pai asta e marketing? Asta e relationare de afaceri?
  Asa dai se inteles oamenilor ca le esti prieten si au motive sa fie partenerii tai de afaceri, facandu-ti vanzare la petardele de chipsuri si cola pe care le vinzi pe acolo? Evidentele o arata: te alegi cu antireclama si daca ai noroc, pentru unul care nu s-a pisat iese un balci national daca respectivul mai lucreaza si pe la tv. E greu de cuantificat o pierdere de genul ala, dar poate fi vorba de foarte mult in bani si imagine (care tot bani inseamna, finalmente, in afaceri).

  00
 26. “Presa şi onlineul vor adora un angajat de la o bezinărie de renume refuzând un drept fundamental”

  Comeon, man! Daca iti suna un necunoscut la usa si iti cere sa-i acorzi dreptul fundamental de a folosi buda ta, ce faci?

  00
  • @Shade: citeste putin mai sus. e o diferenta intre casa mea si locul meu de munca, unde sunt obligat prin lege sa am toaleta ce POATE FI FOLOSITA DE ORICINE.

 27. Eu nu-ntreb nimic, ma duc ata la buda, cu nasul pe sus, ca si cum as fi mare sefa; fac asta unde m-apuca, in statii de benzina, in magazine, in hoteluri, chiar daca nu stau acolo; pana acu’ mi-a mers; se uita aia putin siderati, da’ nu zic nimic; trebuie mult tupeu ca sa te pisi in tara asta.

  00
 28. Sunt destule Mac-uri cu intrare la toaleta pe baza bonului fiscal. q.e.d.
  Eu nu sunt de acord sa vina lumea la mine-n magazin/benzinarie/bar DOAR ca sa se pise. Pentru asta exista toalete publice, unde exista, si pana si acolo platesti o taxa.
  Obligat prin lege? Nu prea cred. Hai sa facem un PissMeet maine in fata unor cladiri de birouri de multinationale. Sa vedem unde ne lasa sa ne pisam, ca deh, sunt birouri, nu-s casele lor, deci sunt obligati prin lege sa te lase.

  00
 29. si daca n-ar fi legea asta, mi se pare imoral sa faci asa ceva. lipsa de respect pentru alalalt, ce naiba…

  00
 30. Eu nu te lasam nici de-a dracului (poate te scoteam si afara)de imi dadeai raspunsul ala. Ma indoiesc ca i-ai spus chestia cu “coada vacii” dar deh unii trebuie sa demonstreze la ciupalacii d-aici ca ei sunt “vero”.

  Afirmatiile tale din inscriere dovedesc ca habar nu ai despre ce vorbesti. Cand am facut eu Petromul , m-am ANGAJAT sa-ti GARANTEZ tie dreptul de a te pisa in toaleta din benzinaria mea? Cred ca iti lipsesc niste notiuni elementare de drept si proprietate. Daca vreau pun toaleta aia doar pentru mine si inca te las sa privesti cum intru si ma usurez. Fac un regulament intern unde scriu ca doar clientii au voie sa foloseasca buda si te las pe tine sa mergi la televiziuni sa le spui ca nu te-ai putut pisa la mine. Ca o sa rada 2 saptamani.

  00
 31. In Germania la Burger King folosirea toaletei e 50 de centi, chiar daca tocmai ai cumparat de acolo. Nici chestia cu bonul fiscal nu e valabila – ca la Mac.
  Nu spun ca-i corect (personal, m-am enervat :D), spun doar ca asa e si LA ALTII, nu doar la romani. Zoso, incearca sa ramai obiectiv :)

  00
 32. @Claudiu: you’re mean, man!

  00
 33. Ar trebui sa ia exemplu de la evrei. Aia nu ar pune hartie igienica sau maner de tras apa in camera ci te-ar lasa sa te duci sa te pisi / caci fara sa comenteze.

  Ar veni apoi langa usa si ar zice : “nu vrei sa cumperi niste hartie igienica?” (asta mai ales dupa ce a auzit flop-urile de la cacatul tau in apa vasului)

  00
 34. Ma rog, nici mie nu mi se pare ca ar exista vreo obligatie din partea benzinariilor sa puna toaleta la dispozitia tuturor. Despre ce lege e vorba?

  Mi se pare ciudat ca la o toaleta publica, deci aflata in proprietatea statului, folosirea wc-ului sa coste iar la un bun privat sa existe o lege care sa stipuleze ca e la liber. Oricum, client e si cel care cumpara un pachet de gume sau de servetele. :)

  Ca lumea s-ar indigna daca ar vedea clipuri cu angajati care refuza sa permita accesul la wc unor persoane (mai ales femei insarcinate, batrani, copii etc) e adevarat. Dar ca lumea se indigneaza nu inseamna ca exista si vreun motiv intemeiat pentru asta (cum a fost in cazul Brent Spar, de pilda).

  00
 35. Alternativ la scandal te poti uita la cel mai ieftin cacatzel de cumparat de 50 de bani (MAXIM UN RON!!!) si-l iei si dupa aia ai devenit client cu acte in regula (chiar ca acte, pastrezi bonul fiscal).

  00
 36. ..aceeasi chestie la Mc DOnalds sau KFC..doar daca tastezi codul de pe bon poti intra…iar daca intri doar…in fata usi cine sta?…unul de la paza…si te ia la rost ca nu ai voie…

  00
 37. Da, sunt obligati sa aiba toaleta, dar nu cred ca sunt obligati sa permita accesul oricui acolo pentru ca ideea tocmai asta e: sa aibe omul unde sa elimine ce a consumat acolo, nu sa fie transformate in WC-uri publice. :)

  Daca as fi intr-o benzinarie, as avea nevoie de toaleta si un angajat mi-ar zice “E doar pentru clienti” i-as replica “OK, vreun o apa plata.” :)

  00
 38. Ii obliga sa aibe toalete nu ii obliga sa lase pe oricine. Vrei sa spui ca restaurantele sunt obligate sa fie toalete publice? Ca nu fac asta din ratiuni de marketing asta este alta poveste, ca internetulului i-ar placea o filmare ca asta nu neg, dar este un pas destul de mare pana la ilegalitate.

  Cum spui ca este ilegal ar fi foarte frumos sa postezi aici articolul din lege care obliga benzinariile sa faca asta. Repet, nu vorbesc de etica, de marketing, de omenie, vorbesc strict de lege.

  Ca tot ziceai de opc, eu stiam ca ai dreptul sa te plangi la opc doar daca ai un bon. Daca firma aia nu a prestat nimic pentru tine cu ce drept te plangi?

  Daca ai intalnit tu un angajat slab care nu voia probleme cu seful direct nu inseamna ca ai avut dreptate, inseamna doar ca el nu voia scandal.

  00
 39. nu inteleg cum o persoana care se plimba de ii vin dracii prin germania si logic traverseaza ungaria si austria scrie ca nu a intrat gratis la veceu in benzinarie cand in tarile mentionate mai sus costa 50 centi intratul

  00
 40. @XeNoN: nu stiu pe unde ai fost tu, dar eu am fost si in Ungaria si in Austira, Germania, Franta si Spania si nu stiu daca am dat de 2-3 benzinarii in care sa platesc. Si pe unde am platit, majoritatea avea un afis pe care scria ca daca vrei sa lasi acolo in cutie cativa centi. A, singura in care nu puteai sa intrii fara sa platesti a fost una in Ungaria unde avea balarii dinalea ca la metrou sa treci. Si apoi puteai sa pastrezi bonu si sa’l folosesti la bar la plata consumatiei :)

  00
 41. NOU
  #47

  Ati fost in Austria cu masina? Inseamna ca ati platit taxa de drum! E, in respectiva benzinaria toaleta e cu plata!!! Client sau nu daca vrei la toaleta platesti.

  Respectivul “angajat” ti-a refuzat accesul la toaleta “din dotare” nu ti-a interzis “usurarea”. “Usurarea” poti sa o faci in natura daca te tine. Si gandeste-te ca el are un sef de la care a primit instructiuni clare: nu cumpara cu il lasi la baie. Din punctul meu de vedere tine de regulile interne ale benzinariei respective nu cred ca este o lege care il obliga pe proprietarul benzinariei sa te lase la toaleta lui.

  00
 42. Nu stiu cata dreptate ai , dar ai nota 10 ca stii sa te descurci.

  ps. fa un update despre cum iti place Brasovul.sunt curioasa !

  00
 43. Stimate domn…Gigi Maybachistu’ Bruxellez mai sunt oameni care au senzatia ca daca este client, poate sa faca ce vrea el in localul/ benzinaria respectiva. Am o veste, sa lucrezi intr-o benzinarie e la fel cum ai lucra in oricare alt domeniu… Acolo pentru cultura generala nu sunt doar oameni analfabeti sau cei care le-ar fi locul la coada vacii… Sunt si oameni inteligenti, cu facultate si licenta…oameni umblati prin lume care stiu ca in Austria din bun simt, lasi o moneda doamnei care sta la intrare sau in Germania ca bagi moneda si-ti da bonuletul ca sa-l folosesti la bar.De ce atunci cand incepi sa jignesti pe toti cei care lucreaza in benzinarii nu porti o discutie cu unul din ei, sa vezi din ce cauza fac mutre cand intra cineva la baie? Iti spun eu… cum stau lucrurile de partea cealalta… vine omul, pleaca la baie, uita sa traga apa; lasa apa sa curga; sau lasa urme pe pereti, sau isi da drumul peste tot; sau vine si zice “sa trimiteti pe cineva sa dea apa mai la rece ca m-am fript la maini”… stiai asta? Sau stiai ca sunt benzinarii in care vine clientul si-ti multumeste si lasa un leu pe masa (astia sunt straini, majoitatea)? Pe toti ii tratam la fel, dar cei ca tine ne strica ziua… O seara frumoasa iti doresc…

  00
 44. nu trebuie sa aiba impresia ca face ce vrea, ci doar sa nu il refuze cand cere la toaleta. e atat de simplu.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.