Despre reviste proaste şi cititori ocupaţi

carti_fara_baterii

Am o dilemă.  Nu îmi dau seama dacă acea calitate dubioasa a revistelor, despre care tot auzim că e cauza morţii presei, e un lucru bun sau nu.

Pe de-o parte, oamenii nu au timp să citească. Sunt ocupaţi cu munca, n-au timp de mestecat două ore la un articol de 6 pagini despre industria morcovului. De aceea articolele slabe sunt bune. Le citeşti repede, râzi de concluzie şi îţi vezi de ale tale. De aia Financial Times n-ar avea succes la noi, decât poate dacă ar fi făcut în stilul Adevărul-Forbes.

Pe altă parte, chiar vrea cineva să aibă cititori care să fie atenţi la articole? De obicei, nu au job dacă au timp să citească atent reviste!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Pai normal ca nu au timp ca in capitalism lumea ajunge acasa pe la 19-20 seara. Mananca ceva, face sex, se uita la tv 30 de min si se culca. Mai vrei sa citeasca?
    Nu era bine cand, pe vremea impuscatului terminai munca pe la 15.30 sau 16.00 si cel tarziu la 16.30 erai acasa.

    00
  2. Foarte tare poza :)

    00
  3. bine, hai sa ramanem la titluri

    00
  4. e cam trasă de păr concluzia din final. timpul nu se posedă, se face, dacă cineva este cu adevărat inteteresat(ă) de un subiect. dacă nu, e altă mâncare de pește – și atunci discuția nu mai are niciun rost.
    pe aceeași logică – oamenii cu job n-au timp să citească – n-ar trebui să se mai vândă cărți decât la studenți și pensionari.

    00
  5. Sa citeasca atent reviste? :)) probabil 10% :) , pe tren , in maxi taxi (pe drumuri lungi) la birou unde se freaca menta, si inca cateva exemple! :)

    00
  6. Asta cu lipsa timpului e doar o scuza general valabila, mai uzata decat chiloteii unei tarfe. Nu din lipsa de timp nu se mai citesc lucruri de calitate si in niciun caz nu asta e cauza pentru care nu se mai scriu ucruri de calitate.

    00
  7. Oamenii sunt ocupaţi cu munca? =)) Carevasăzică suntem un popor de oameni muncitori şi harnici care nu au timp să citească ceva de calitate fiindcă muncesc cu atâta drag şi spor. Nu e cam ironic? Să înţeleg că americanii, germanii, polonezii sau englezii (care au ziare de calitate în tiraje de masă) sunt nişte puturoşi în raport cu măreţul popor român? De aia sunt ei unde sunt şi noi trăim de azi pe mâine.

    00
    • @Cristian Banu: n-am zis ca muncim eficient, doar ca suntem ocupati cu munca. ca facem in 8 ore ce altii ar face in 3 e alta treaba.

  8. articolele slabe si scurte

    00
  9. Nu s-a gandint nimeni sa le faca 2 in 1.
    Adica jumate pentru sulime, jumate pentru elite.

    50 de pagini, sa fie scrisa in asa fel incat sa intorci revista ca sa citesti cealalata jumatate (adica fiecare parte sa se deschida normal).

    O jumatate sa se chema „Oteve Style” – tabloid, cealalta „Dilema saracului”, pentru elite.

    00
  10. Parerea mea este ca tendinta asta se generalizeaza din ce in ce mai mult pe zi ce trece…nu-i vorba numai de reviste, si nici de timp..eu am avut luni in care citeam o carte pe saptamana…de cand m-a prins febra blogging-ului(sper ca am scris corect) nu mai citesc nici una pe luna….va pare cunoscut cazul meu???…nu-i singurul..asa patesc mii de alti tineri

    00
  11. ar mai lipsi ca Realitatea sa fie si print. cotidian

    00
  12. cam trist serviciul ce nu-ti mai lasa timp sa citesti…:) (dar poate e banos, deci restul conteaza mai putin)

    00
  13. In Germania, presa scrisa se tine bine. Vrei sa zici ca nemtii au prea mult timp liber de isi permit sa citeasca?

    00
  14. In Germania ai ziare precum Sueddeutsche sau Frankfurter. Sunt putine in lume care se ridica la nivelul lor.

    00
  15. Ma sustii la Roblogfest te rog?

    00
  16. NOU
    #20

    articolul ala de pe money.ro despre camatari este cusut cu ata alba – am scris si eu un articol asemanator in urma cu o luna jumate, iar dobanda ceruta de camatarii din Timisoara este de 3-4% pe luna, la jumatate fata de cea din Bucuresti.

    00
  17. Chiar ai vrea reviste de biznis bune si pe-ntelesul tuturor? Pe urma sa se dea toti rotunzi ca au citit, ca stiu… O sa se priceapa tot romanu’ si la astea, pe langa fotbal si politica..

    00
  18. Ce revista sa citesc? una in care interesele patronilor sunt sustinute prin aberatii, unde redactorii nu au dreptul la opinie si doame fereste daca lezeaza cumva interesul unei companii care baga reclama la ei sunt imediat aspru pusi la punct?! Sa platesc pentru reclame mascate? Nu multumesc! NU voi cumpara niciodata o revista si nici nu o voi citi pt simplul motiv ca nu am ce.

    00
  19. NOU
    #25

    „De obicei, nu au job dacă au timp să citească atent reviste!”

    Iar aia care au timp sa citeasca au o profesie nu au job.
    Nu poti sa ai anume ocupatii daca nu citesti, stiai?

    00
  20. La capitolul presa libera mai intra revistele gazeta de matematica, rebus si integrame :) si parca am mai vazut ceva de la Deagostini.

    00
  21. Stii ce imi place ca ori din cauza povestii asteia ori nu stiu de ce altceva dar din Holdingul Adevarul numai putem intra pe blogul tau acesta fiind blocat de catre cei de la it (bine alaturi de altele de scriu „de bine” despre AH)….te poti mandri cu asta :)

    00
  22. Moare piata publicitatii => Moare presa, chipurile. Dubios insa, presa agonizeaza inca pe baza cititorilor ”grabiti”.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile