Despre politică şi despre cel mai slab preşedinte al României moderne

În ultimele zile, s-au perindat prin presă tot felul de declaraţii ale fostului preşedinte al României, dl. prof. univ. dr. Emil Constantinescu (pentru cititorii mai tineri „Ţapu”, „profesorul cu cioc”, „Milică” sau „liderul zonal”). Azi alta.

Am destule motive să nu îl mai ascult pe Milică vreodată şi, pentru cei care au uitat asta, avem aşa:

  1. sub regimul lui s-a furat cel mai mult. şi nu numai că s-a furat, ci nu s-a făcut nimic. Ştiţi cum e când se spune că „hotii ăstia de la putere n-au făcut nimic”? Ei bine, pe vremea lui Milică chiar nu s-a făcut nimic!
  2. regimul lui slab a permis revenirea la putere unuia din cele mai nesimtiţe regimuri posibile, tandemul Iliescu-Năstase trăgând tare să recupereze cei 4 ani când n-au fost la guvernare. Cultul personalităţii lui Adrian Năstase (adulat în aceste zile de multi ciutaci ai blogosferei, care în ’96 încă îşi mai ştergeau mucii cu dosul palmei şi acum declară că îl admiră şi îi citesc blogul cu sfinţenie) atinge cote maxime în toată ţara, iar furturile camarilei sale ating culmi greu de imaginat. Printre cei mai bogaţi oameni ai ţării se găseau în apropierea prim-ministrului iubitor de case şi de artă.
  3. cei 15.000 de specialişti din „Contractul cu România” erau de fapt nişte ţărani adunaţi de pe coclauri, regimul preferând să înlocuiască oameni competenţi cu oamenii lor, pentru a avea controlul aparatului de stat. Printre geniile regimului Constantinescu s-au numărat Gavril Dejeu (probabil mai incapabil decât Bobu), Radu Vasile (prim-ministrul cu ghiul, singurele realizări care i se atribuie fiind „Pacea de la Cozia” şi volumul de poezii; mie încă nu îmi vine a crede nici acum, după 7 ani, că un prim-ministru al unui stat democratic s-a putut duce să negocieze pacea ţării ca în vremuri medievale), Ioan Mureşan, Radu Sârbu (ambii recunoscuţi pentru mişmaşuri cu de toate), miniştrii învăţământului Marga şi Petrescu (amândoi daţi jos de elevi şi studenti prin manifestaţii largi), Victor Ciorbea (fără număr şi fără cuvinte), Mugur Isărescu (guvernatorul BNR, cel care nu a făcut altceva când a fost prim-ministru decât să vină în faţa poporului o dată pe lună şi să anunţe noi măriri de pensii şi de salarii, cu 1,82%, cu 2,01%, pentru a-şi asigura voturile poporului) şi alti anonimi, dar toţi pusi pe/la furat.
  4. campionul gafelor. Milica era cu 2 clase peste Cioroianu, care la o adică s-ar putea căca în camera în care doarme Regina şi tot n-ar egala prostiile făcute de omul de stat Emil Constantinescu.

Ştiti cine făcea parte din guvernul CDR? Culmea, ăia care fură acum. PD şi PNL. Ştiţi de ce i-am votat pe ăştia? Că ne săturasem de hoţiile PSDului.

Din nefericire, asta e alegerea românului: unii care fură sau alţii care…fură. Diferă gradul de futut în cur al poporului român. PSDiştii perverşi vor mai mult, PNL-PD o fac mai încet, pentru că sunt mai romantici.

Da, mergem la vot.

ps: pentru comitetele de reactie ale psd, pd, pnl, macar aveti bunul simt sa nu imi insultati inteligenta cand comentati aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Cred ca cei de dupa el doar au stiut sa ascunda mai binisor treburile ce nu trebuie stiute de publicul larg. Nu neaparat ca au facut mai mult.

    00
  2. Din pacate aceasta situatie nu o sa se schimbe nici in viitor, sau nu prea curand!

    00
  3. unde e alianţă e zâzanie.

    chiar imi aduc aminte de cand eram mic copil si erau afise electorale prin parcuri. ma bagam dupa ele sa urinez si-mi dadeam drumul pe fata lui vadim si pe sloganul ala cu cheia lor.
    totusi guvernarea lor a constituit un exemplu negativ pentru aia de au venit mai tarziu.

    00
  4. Cum nu s-a facut nimic? In 5 zile a crescut dolarul de la 3000 la 8000. De aici eu trag concluzia ca au facut o gramada de lucuri… :)

    00
  5. i se potriveste poza ia cu „Actiunea (cap de milica acopera „po”) pla („ra” nu se mai vede.

    00
  6. @ Costine,

    Devalorizarea aia a fost cauzata de datoriile externe rostogolite de regimul anterior. ;) Pentru aceia care nu-si mai aduc aminte: atunci am scapat sa nu ajungem ca bulgarii – sa mai avem banca nationala doar cu numele si sa ne adunam cate doi pentru a cumpara un pachet cu tigari.

    00
  7. PRM-ul nu o sa fure nimic, hai Vadim, hai Becali, hai DAN DIACONESCU PRIMAR GENERAL!!

    00
  8. Emil „am fost infrint de securitate” Constantinescu LOL pai il mai ascuklta cineva pe asta ? La un moment dat uitasem ca exista mai imi amintea de el Ciuvica pe la OTV.

    Ai uitat sa spui ca tot din cauza lui am avut de ales intre un comunist (iliescu) si un nebun (vadim cu litera mica). din doua rele s-a ales cea mai mica.

    As vrea ca peste vre-un an doi s apot uita de asemenea ca exista dupa cum urmeaza : Orban Ludovic si al sau blog cu poze de 2 mega, Crin Antonescu (asta nu are inca blog, da’ cine stie..) Mircea Geoana, si nu in ultimul rind … ooo citi ar trebui sa mai insir pe aici … ma rog primii doi chiar ma calca pe nervi constant. A si sa nu uit, Ciutacu, Cristoiu si onu cu laptopu.. ca imi scapa numele acum.

    00
  9. Draga Zoso,

    sunt cateva puncte in care analiza ta nu numai ca e seperficiala, dar si nesprijinita de legatura cu realitatea. Cum ai ajuns la concluzia ca s-a furat cel mai mult in 96-00? Pe ce te bazezi cand zici asta? Cunoasterea simtului comun ar zice ca din contra, 2001-2004 a excelat.

    Apoi, cum evaluezi ca nu s-a facut nimic? Sunt foarte multe reforme, inclusiv economice, pe care ei au avut curajul sa le faca. Din cauza asta 2001-2004 a avut crestere economica si din cauza asta 1992-1996 nu a avut. Iar faptul ca reformele respective au existat este atestat de reinitierea relatiilor diplomatice cu Occidentul, dar si de inceperea negocierilor pentru aderarea la NATO si UE.

    Apoi, oamenii care isi petrec zilele studiind cum e mai bine pentru educatie (vezi CEDU 2000+, vezi Ciprian Ciucu) lauda reformele initiate de Andrei Marga si sunt suparati de faptul ca au fost ingropate din 2001 si pana in zilele noastre.

    Nu sunt fun CDR, dar afirmatiile tale mi se par stereotipuri utilizate mai frecvent de categorii de persoane fara cultura politica. „Nu s-a facut nimic” este o afirmatie frecventa a oamenilor care nu stiu sa evalueze daca se s-a facut ceva sau nu. Ca oamenii care au o cultura politica, isi dau seama ce s-a facut si ce nu s-a facut si nu absolutizeaza gratuit si populist.

    In rest, succese si spor la trafic!!

    00
  10. he, vin „incalzit” dupa ce am pus 2 comentarii pe blog la oana dobre referitor la victimele ziaristi injurati de basescu. saracu ciutacu & co, oameni cinstiti, s-a luat jegosu ala de presedinte de ei.
    in fine, on topic, din pacate ai dreptate. chiar nu s-a intamplat nimic in perioada aia. nici sa fure ordonat n-au fost in stare. contantinescu si prietenii au fost cea mai mare dezamagire post decembrista. cate sperante ne-am pus in ei… si acum milica si-a vandut partidul si se „retrage”, de parca mai are de unde sa se retraga.
    btw, ce ti-a venit sa scrii de barbos?

    00
  11. draga Aura, permite-mi sa-ti raspund

    fun != fan, in cazul tau fana non PSD

    ideea cu care trbuie sa fim de acord cat mai multi e ca , toti au furat, unii inca fura, altii vor sa fure. Trecutul e trecut, dar pur si simplu nu am pe cine sa votez, sa fiu eu impacat, macar ca NU va fura sau ca nu-i extremist.

    00
  12. @ Aura Matei
    s-a facut si in perioada aia , numai ca in sens invers, s-a ajuns atat de jos incit aia care au venit la guvernare nu mai aveau ce face si trebuiau sa dea drumul la reforme, din pacate pentru ei, din fericire pentru noi ?!

    10
  13. Faza cu Cioroianu a fost tare de tot.

    00
  14. Constantinescu nu a fost persoana portrivita pentru a conduce Romania pe vremea aia, macar a avut decenta de a se recunoaste invins de serviciile secrete…
    Nu stiu daca s-a furat mai mult in timpul mandatului sau decat pe vremea lui Ilici, din punctul meu de vedere Iliescu a fost de *insert large number* de ori mai slab, in special pentru ca ar fi avut o oarecare autoritate pentru a impiedica furaciunile si a pune tara asta pe picioare.

    00
  15. cateva observatii:
    – nu cred ca „sub regimul lui s-a furat cel mai mult”… taranistii si aliatii lor n-au furat nici 10% din cat au furat pesedistii inainte si dupa ei
    – nu sunt de acord ca „nu s-a făcut nimic”… intre 1997-2000 s-au privatizat 5500 de intreprinderi socialiste, fata de sub 1000 intre 1990-1996. S-a facut si restructurare unor industrii, de exemplu mineritul; pentru prima oara s-a rostit in Romania cuvantul faliment… acestea sunt motivele pt care incepand cu anul 2000 economia a inceput sa creasca…
    – 100% de acord ca „regimul lui slab a permis revenirea la putere unuia din cele mai nesimtiţe regimuri posibile, tandemul Iliescu-Năstase”!!!

    00
  16. Eu nu l-as include si pe Isarescu aici. Parerea mea e ca e un om care-si face treaba. Slava domnului ca s-a mentinut guvernator al BNR si poate daca ar fi avut mai mult timp ar fi facut ceva mai mult.

    00
  17. Daca faci ce face Andronic, eshti cel mai nashpa de pe partea asta a Firefoxului. Don’t. Please don’t.

    Iar Aura are dreptate. La fel cum unii uita nepermis de usor cum se traia pe vremea comunismului si ii apuca nostalgia tembela dupa painea pe cartela, la fel sunt altzii care sa uite nepermis de ushor la ce nivel inegalabil de furaciune s-a jucat in anii 2000 – 2004.

    Un singur nume, Zoso, spre aducere aminte: Petrom.

    Sa nu uitzi, Darie, sa nu uitzi… :(

    00
  18. Au facut. Au semnat tratatul de baza cu Ucraina, recunoastem de buna voie, in timp de pace ca niste granite trasate de Stalin sunt normale. Pacat de sangele varsat.

    00
  19. Sa inteleg ca esti multumit de Sebastian Bodu , de Berceanu, de Lenuta Udrea , de Stolojan care n-a facut nimic, de Boagiu-trambita Baselu-, de Sulfina pompe din Ungaria, de Costel Orban de Bucuresti, de Norica Nicolai, de Videanu(care promitea marea cu sarea), de CHiuariu, de impartiala Monica Macovei ingerul pazitor al lui Basescu, de Ciocu Mic(tipa boita care nu stia sa lege 2 vorbe) de madam Cazacu de la asfaltari, de Bogdan Olteanu nepotu Gizelei, de Tariceanu manechinuitu Peujot….sa nu ma intelegi gresit nu sunt fan PopoBombo sunt un fost votant Basescu mintit, sunt un fost sustinator D.A….in prezent si Capitanul daca ar invia nici pe ala nu l-as mai vota .

    teoria ta cu fututu in cur incet nu ma incalzeste…oricat de incet te fute in cur gaura curului tot larga devine, doar ca la asemenea practica s-ar putea sa inceapaa sa-ti placa.

    Da ce vreau sa intreb, stiu ca AC si radioul ala al lor Gherlia sau cum masa ii zicea erau mari amatori de lins fund de Carmaci de vas….ei ce parere au le place sa fie fututi in cur ? probabil ca raspunsul e da, atata timp cat futut in cur te transforma in afacerist peste noapte.

    00
  20. hai mah, e capitanul totusi :)

    AC sunt ai lui vantu si inainte de a-i lua el erau tot anti-psd.

  21. Aura Matei zice bine in postul ei. Lucrurile bune si rele facute in guvernarea ’97-2000 se vor putea vedea obiectiv mult mai tarziu. Acum e prea infierbantata viata politica si marea majoritate a celor ce activau in perioada aia activeaza si acum.
    Eu cred ca Emil Constantinescu este considerat un presedinte slab din cauza ca a avut coloana vertebrala si a pus interesul tarii mai presus de interesele meschine de partid vezi acordul cu NATO pentru bombardarea Serbiei. Marea greseala a lui a fost ca nu a candidat in 2000 ca sa isi traga partidul peste 5%. O fi eu naiv dar il consider pe Constantinescu cu 12 clase peste Basescu care e un cancer al politicii romanesti.
    Guvernarea tulburenta din acea perioada se datoreaza in mare masura PD-ului si ministrului Basescu.

    00
  22. sebastian, care interes al tarii, nene? ala de a fura si de a jefui?

  23. Tu atat vezi? Vile, masini, bani? In perioada 97-2000 s-au inceput discutiile de preaderare cu UE. Asta e interes national? In perioada aia ne-am orientat catre NATO in care am fost admisi in 2004, ce-i drept. Acum la 10 ani organizam summit NATO. Daca ziceai asta cuiva in 96 cat PDSR era la putere te credea? In perioada aia s-au facut privatizarile alea dureroase a multor intreprinderi energofage de se lasa cu manifestatii de strada si greve mai tot timpul. Toate masurile astea au facut ca 2000 sa fie primul an cu crestere economica dupa Revolutie.
    Sa mai zic? Lumea uita prea usor lucrurile bune si scoate tot timpul in fata lucrurile rele, ca na da bine sa-i scuipi pe politicieni.

    00
  24. Ai uiat de o alta vedeta a guvernarii CDR, de un alt specialist: REMES DECEBAL TRAIAN. A plecat din Baia Mare cu un apartament si un Ford, iar cand a fost schimbat, avea deja o groaza de pamant, o ferma de porci prin sud si inca ceva afaceri. A, si am uitat o casa foarte mare in afara Baii Mari. Toate pe timpul CDR.

    00
  25. Remarc niste coincidente: zici de „comitete de reactie”, in maniera paranic-insultatoare a lui Mircea Badea. Mai devreme scriai de „deontologi” la modul peiorativ, alta vorba de-a lui Badea. Si chiar si maniera/strategia e asemanatoare – cind ma corecteaza 50 ca mushtarul cu miere e inventat mai demult, nu as vedea asta ca un succes.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube