Despre clădiri de birouri și locuri de parcare

Proiectul […] va găzdui cei aproximativ 400 de angajaţi ai companiei…

B… a închiriat etajele 7 – 12 ale clădirii şi 100 de locuri de parcare…

Jumătate pentru management, restul pentru angajați. Vine cineva în vizită? Dă-i dracu, să parcheze unde pot, ce treabă au la noi?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. 100 de locuri de parcare pentru 400 de angajati e decent. Iar daca din cele 100 se rezerva cateva pentru vizitatori, tot e decent.

    00
  2. Greșești aici, e în felul următor :
    – 90% pentru management
    – 10% pentru vizitatori

    Pulimea angajată sa se descurce

    00
  3. Si cu cladirea in care lucrez eu sunt probleme, 8 etaje si doar cateva locuri de parcare, oferite doar celor de la conducere. Sau razvratit vecinii din cartier, pe buna dreptate, nu mai au unde parca, insa au ajuns sa instige la violenta (deteriorat masinile care parcheaza pe strada lor) pe un site, care intre timp parese ca a fost dat jos. Si ca de obicei, nenea cu cladirea si autoritatile se fac ca nu stiu de situatie (mai multe info aici, se poate sterge daca deranjeaza – https://www.bzi.ro/o-autorizatie-smechera-data-de-primarie-a-blocat-un-cartier-foto-348042)

    00
  4. de ce esti asa de timid? de cand nu dai nume? :-)

    00
  5. Uite-așa îți dai seama de seriozitatea firmei ca angajat și mai ales ca și client. La momentul în care o firmă vrea să desfășoare activitate într-o anumită locație cineva (primăria?) ar trebui să verifice dacă are suficiente locuri de parcare sau dacă fluxul de mașini de acolo nu va incomoda traficul sau pietonii. Personal m-am săturat să ocolesc mașinile parcate pe trotuar care nu lasă loc de trafic pietonal.

    00
  6. Am patit si eu ceva asemanator.Aveam i intanlire la o cladire de genul asta.Dau sa intru in parcare care era ocupata in proportie de 20-30% Si vine un minunat agent de paza sa-mi spuna ca nu am voie in parcarea lor.Si zic stau maxim 1 ora si vad ca e mai mult de jumatate goala.Nu se poate spune el deoarece e parcare privata.Pai si unde ma sfatuiesti sa parchez? Nu stiu raspunse el cu un ranjet satisfacut asta nu e treaba mea.Si a trebuit sa parchez la dracu-n praznic sa merg pe jos 10 minute(asta e un lucru bun pentru sanatate dar neplacut atunci cand trebuie sa ajungi la o anumita ora la intanlire).Chiar ma intrebam nu exista niste norme pentru proiectarea cladirilor.Adica faci cladire de locuinte aloci un nr de locuri de parcare, faci cladire de birouri trebuiesc mai multe locuri.Dar banuiesc ca in genul asta de cladire vin oamenii la munca si nu mai au contact cu lumea din jur.Nu vin curieri la ei, nu comanda nimeni mancare la pranz , nu trece sotul contabilei sa o ia acasa dupa program.Dar pana la urma cel care construieste cladirea calculeaza ca metru patrat de birouri are un pret mai avantajos decat mp de parcare.Restul problemelor ce rezida din asta sa le rezolve fiecare ca de-aia suntem in Romania.

    00
  7. Pai daca te uiti in Bucuresti – sa luam de exemplu TOATE AGENTIILE DE BANCA -toate sunt la strada -absolut nici un loc de parcare -O fi bine o fi rau…..

    00
  8. i-am scris si eu deputatei mele de un flagrant de tipul asta si si-a bagat degetele in ochi in urechi si apoi in dos. ca in cazul meu cladirea are pe hartie locuri de parcare. si de fapt n-are. si ce sa-i fac? mor cu legea de gat. muri-ar inecati cu pizza…

    00
  9. Acasa loc de parcare platit la primarie, la serviciu loc de parcare asigurat. Program flexibil.
    Doar ma laud!

    00
  10. @dabija

    Vin sa dorm si eu la tine in dormitor cand nu esti acasa, ca nu am unde. Nu-i asa?

    00
  11. Este ceva generalizat, in Bucuresti cel putin e un chin sa gasesti un loc de parcare cand mergi la o intalnire.

    00
  12. 100 de locuri de parcare e decent. Bine ca exista.

    @Vali Popa lasa-i dragule sa sufere. Ca l-au votat pe Nichita. Au fost campioni la vot. Acum sa suporte si ifosele lui de fost informator al secu.

    00
  13. Este și asta o soluție să ai angajați punctuali…

    00
  14. Daca e vorba de o cladire din Bucuresti, nu-mi pare o problema, ca mai mult de 50 din cei 400 de angajati nu cred ca vor veni cu masina personala.
    La cat de putine locuri de parcare sunt in orasul asta, aglomeratia nu-ti sugereaza cat de putini mergem de fapt cu masina. :)

    00
  15. Nu vad cuvintele „ratb” sau „metrou” mentionate nicaieri; hai ca nu latra si nici nu musca…

    00
  16. Metrou da, RATB e oroare cu exceptia „metrourilor usoare” gen 41. In cazul in care metroul nu ma ajuta prefer sa merg pe jos 3-4 statii de autobuz/troleu/whatever si oricand cu bicicleta, indiferent de anotimp, atata vreme cat e uscat pe jos si am unde s-o las in siguranta.

    00
  17. @manole poti veni nu am nici o pb cu asta. Dar ai grija unde parchezi :) Si apoi daca ai loc de parcare asigurat banuiesc ca nu are voie nimeni sa parcheze pe el chiar daca tu esti plecat la mare sau chiar daca nu mergi la serviciu in ziua aia.Locul de parcare a capatat la romani aceiasi sfintenie ca si intimitatea locului in care ne petrecem o treime din viata-patul.Pana la urma nu pot sa compar locul de parcare cu locul in care dorm.Se intampla uneori sa-l gasesc ocupat si caut un alt loc.Poate a venit la vreun vecin in vizita si nu stia omul cum e treaba.Vorbesc de locul de parcare nu de locul de dormit bineinteles. Mie mi se pare ca pb(cel putin in Bucuresti) vine din sentimentul de propietate al romanilor care trebuie sa aiba locul de parcare disponibil 24/7 combinata cu miserupismul celor de la primarie in a gasii solutii specifice zonei(in unele cazuri exista spatii ce pot fi amenajate ca locuri de parcare dar nu-si bate nimeni capul cu detalii de-astea).Oricum mi-e foarte usor sa-i recunosc pe cei ce si-au luat masina cu cel putin un loc de parcare asigurat.Sunt la mall in zilele mai aglomerate si suie saraca masina pe trotoar sau pe spatiul verde doar doar sa nu faca mai mult de 50 de pasi pana la intrarea in magazin. Sau o lasa pur si simplu langa intrare ca oricum nu le face nimeni nimic.
    @Pokeratu sunt perfect de acord cu tine.In fiecare zona in care am treaba prefer sa parchez pe un loc de parcare amenajat si sa platesc pt asta decat sa blochez intrarea cuiva in curte sau sa-i ocup locul de parcare.

    00
  18. Oho, stai să vezi și mai mișto. Timișoara, oraș frumos. Aveam treabă într-o clădire de birouri. Fix lângă clădire 2 parcări GOALE (maxim 10 mașini în ambele). Problema nasoală e că parcările erau cu bariere și nu puteai plăti pe oră. Buuun, am lăsat mașina în prima zi într-un loc de lângă una din parcări unde nu deranjam pe nimeni. A doua zi când să bag mașina acolo, apare paznicul de la parcare. Că n-am voie. Că vine și mi-o ridică. Că să mă duc să parchez vis-a-vis la Billa că șef’su a zis că dacă mai vede mașina mea acolo o ridică. Îl întreb cât mă costă s-o bag în parcare la ei, nu se poate. „Păi bine băi nene, da’ eu nu cumpăr nimic de la Billa, eu am treabă aici…” Neah…
    Dupa aia am aflat de pe la angajații din clădirea respectivă că proprietarul parcărilor cere o sumă nesimțită lunar pentru loc în parcările respective. Motiv pentru care sunt tot timpul goale iar ăia care vin cu mașina parchează în parcarea de la Billa. Și io mă întrebam ca prostu’ de ce nu vrea ăla să scoată niște bani și sa-și țină parcările pline în loc să stea ca tâmpitu’ cu 10 mașini pe vreo 100 și ceva de locuri de parcare…

    00
  19. Ai pus punctul pe i, coane. Big time.

    Asta e o boala a romanilor (si a altor natii din zona) – lipsa de respect pentru oameni – fie ca sunt angajati sai clienti. Ar trebui sa se dea o lege care sa oblige macar firme gen restaurante sau banci sa asigure o suprafata de parcare de x% din suprafata pe care isi desfasoara business-ul.

    Sigur, ii inteleg pe cei din aglomeratia urbana, dar frate, cand ai firma intr-o zona mai relaxata, iti faci in p.m. un pic de curte, ceva.

    Dar deh, e greu sa-i faci sa inteleaga ca de fapt ii ajuta la business sa aiba zona de parcare, nu le ia din castig. SI de-aia Romania e in lumea a 2-a sau chiar in a 3-a.

    00
  20. Ar trebui date legi clare in case sa fie specificat clar ca daca ai n locuri de birou sa ai si n/2 locuri de parcare.

    00
  21. Nu legile sunt problema, ele exista si sunt destul de clare. Legat de parcarile in cartier, eu as da autorizatie pe zona, nu pe loc de parcare.

    00
  22. @zoso – asa zic toti aia din presa aia moarta. ;-)

    00
  23. Miercuri am ajuns cu treaba prin Piata Unirii (Bucuresti). Nici o problema cu parcarea, are vatmanu` de pe 40 un talent… :roll:

    Acu`, pe bune, exista parcare construita in zona (langa Unirea). Cati erau inauntru nu stiu, insa pot sa va spun ca afara erau si pe banda I. Politisti? Nema, cred ca plecasera dupa martisoare.

    00
  24. In anexa HCGMB din 2006, pentru cladirile de birouri, era obligatoriu sa fie proiectat cate un loc de parcare la fiecare 60 mp din suprafata desfasurata a cladirii.
    Din cate stiu se pot prevedea un numar de locuri de parcare si in zone amenajate in zona pe o anumita raza (‘n km), imi vine greu sa cred insa ca va folosi cineva un loc de parcare amplasat la 2-3 km (corporatisti lenesi).

    00
  25. Ma amuza cretini ca Vali Popa. La ce pizda ma-tii vrei sa recurga cand le fura locurile de parcare? La scris biletele pe hartie parfumata?

    00
  26. @Andrei_plm
    Un om ce are ceva in cap ar pune mana pe telefon si ar suna la politie, sa vina sa-i ridice aluia masina. Asa ar face orice om normal. De distrus masinile se ocupa meltenii si retarzii. Aaaa, dar stai, daca locul ala e „al tau” pentru ca a ramas mostenire de la ma-ta mare si nu pentru ca ai platit la primarie pentru el, normal ca politia nu face nimic.

    00
  27. @Sabotor
    Ce te faci cand locuiesti intr-o zona din sectorul 5 unde nu se ridica masini si in fiecare zi se gasesc 3,4 care parcheaza pe locul tau de parcare, tu le lasi bilet in geam sa nu mai parcheze acolo ca nu ai unde sa ti parchezi masina personala iar ei continua sa isi puna masina pe locul tau chiar daca ai pus si afis de 1 metru pe care scrie „nu parca aici”?

    00
  28. Nu inteleg de ce firmele trebuie sa cumpere locuri de parcare pentru angajatii care nu au masini de firma. Daca vrei sa ajungi cu masina personala la munca iti poti inchiria pe banii tai locul de parcare.
    In felul asta nu trebuie sa plateasca toti angajatii unei companii pentru cei care nu doresc sa foloseasca metrou/abutobuz.

    00
  29. exista locuri de parcare destinate si vizitatorilor (separate si incluse).

    Pe langa asta, exista cateva parcari private in apropiere si chiar destul de multe alternative cu mijloacele RATB. Metroul e si el aproape.
    Ba chiar e posibil ca cele 100 de locuri de parcare sa fie prea multe acum cu mutarea, date fiind alternativele si cat de aproape e de centru. Vom vedea.

    Oricum, depinde si de profilul companiei, la noi nu vin chiar asa des oameni in vizita :)

    00
  30. sunt legi si in mare parte se respecta. cum spune si mihai22, locurile se normeaza la suprafata si functiune. nu toata lumea trebuie sa aiba loc de parcare, ca altfel ar costa mai mult parcarea decit spatiile de birouri. mai mergeti si pe jos, ca e sanatos.

    00
  31. Nu e mai placut sa te plimbi pe jos pana la lucru? De ce sa mai consumi benzina chiar de stai la ore distanta de job? La fel si in cazul vizitatorilor :D Nu e mai placut sa parchezi in locuri nepermise ca sa iti vezi apoi masina tuningata gratuit sau sa o culegi de unde nu ai lasat-o cu o amenda frumusica foc ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube