Despre ce nu discutăm zilele astea și ar trebui

Hai să începe săptămâna bine, cu niște idei pentru prietenii de la USR, că poate dorm și nu au timp sau creier ca să aibă propriile idei.

Depolitizarea CNA?
S-a discutat mult pe tema asta, a rămas în pom. Acum au președintele și Parlamentul, ar cam fi cazul să schimbe legea și să facă din instituția asta ceva onorabil, sau să o închidă de tot.

Depolitizarea TVR?
Aici e delicat, că e și o vacă de muls, dar și o unealtă de manipulare.

Legea Imobiliarelor?
Am mai scris despre asta, e nevoie de protecție pentru chiriaș, pentru proprietar și pentru agentul imobiliar.

Cadastrarea tuturor terenurilor?
Îmi place că se mai aruncă din când în când asta în spațiul public, până ajunge să se discute pe bune ce și cum. După care se lasă baltă cu anii.

Abuzurile executorilor judecătorești
Cazul Onești ar fi fost un bun început, dar s-a pus batista pe țambal atât de repede încât nici n-am apucat să fac un articol dedicat. Dacă aveți povești pe tema asta, email me.

Reformarea poliției
Au fost o suită de evenimente neplăcute zilele astea și totuși nici o vorbă de nicăieri pentru reformarea Poliției Române, de la nici un partid politic. Ceea ce e dezamăgitor, dar în același timp subliniază teroarea unei asemenea încercări. Nimeni nu vrea o poliție pe bune.

Gratuități limitate pe transportul în comun
Oamenii muncii trebuie să aibă prioritate la orele de vârf. Nu e discriminare, e logică și bun simț. Dacă ele nu există, e timpul pentru niște reglementări.

casa-radio

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

91 comentarii

  1. Facem. Dar stai ca vine primăvara, pastele, 1 mai , gratarele…apoi vara…ce-ar merge o Grecia…ca ne-am saturat de pandemia asta…vorbim la toamna ? A, tine cont ca 1 din 4 angajati este la stat…

    00
  2. Despre Casa Radio, si cum de 30 de ani „nimeni, nimic”, când se va discuta?
    Aceasta ar fi o discuție la care as fi foarte atent și receptiv: cum de suprafata aia imensă (o latură e cam cat merge un autobuz o stație) nu e „redată cetățenilor capitalei” intr-o formă sau alta…

    00
    • Pai a fost redata deocamdata cetatenilor de la AFI. Da acum e pandemie, e si prea aproape de ala de la Apaca, asa ca mall nu mai merge. Probabil vor face cladiri de birouri sau locuinte, dar mai stau un pic sa vada in ce directie o ia piata. Plus ca trebuie sa darame hardughia aia, si costa cam mult.

      00
    • NOU
      #4

      E complicat.

      Si in spatele Biblotecii Nationale e ditamai spatiul neocupat. Si acolo e complicat.

      Poate se preocupa Nicusor… Desi… E complicat. Iar romanii nu stiu sa faca nici macar o sina de tramvai la nivelul strazii…

      00
    • Din ce stiu eu e terenul destul de prost/mlastinos pe acolo si de-aia nu se face nimic.

      00
    • a facut Ceasca ditamai hardughia care nu s-a scufundat inca. Probabil ca nu se paote p+39 da ceva suficient cat e casa radio acuma ar merge, poate chiar casa radio renovata? cine stie!

      00
  3. Toți care au mârâit „să se interzică X”, care au dat mailuri la CNA, care au postat pe FB ultragiati ca CNA n u intervine ca sa le confirme lor viziunea despre viata ar trebui să tacă dracu’ din gură.

    Instituția aia a fost făcută la oha, cu singurul scop de a controla comunicarea pe video o dată la 4 ani, de alegeri. A fost născută politizată fix din acest motiv.

    Nici nu visau politicienii de atunci că românii o vor hali atât de bine, că o vor lua drept „autoritate”, reper.

    Acum ciclurile electorale s-au întețit, TV nu mai e așa relevant, au intervenit influencerii politici gen Mois Guran sau Oana Dobre Dimofte, care controlează mesajul pe social media.

    Singura cale ca CNA să dispară e ca el să nu se împărățească și peste internet și să nu mai fie băgat în seamă.

    00
    • Internetul e cel mai politizat domeniu si singurul care nu are absolut nici un control, pe internet poti abera absolut orice inclusiv ca lacrimogenele iti modifica adn-ul cum o facea usr sau ca vaccinurile iti implateaza cip-uri cum o face aur.

      00
  4. Daca nu se schimba ceva in urmatorii ani, cred ca o sa vedem tot mai multe cazuri de tip Broken Window Effect https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory

    00
    • Ce sa se schimbe? Eventual vor desființa niste s cutii de Poliție.
      PS Fostul șef al Poliției Bacău va reveni pe post in vreun an.

      00
  5. nu stiu daca iti scapa sau alegi sa ignori ca „depolitizarea” facuta de la alegeri pana acum a fost cu adevarat „depolitizarea de pesedisti, politizare de simpatizanti propri” si parca chestia asta seamana asa bine cu orice alta schimbare de guvernare

    nu stiu ce o sa iasa, dar nu e neaparat drumul bun de mers pentru ca facem 1 pas inainte, 2 lateral, 1 inapoi

    00
    • Da…fix ca-n pozeie

      Pleaca ai nostri,vin ai vostri,noi ramanem tot ca prostii…

      Uita-te la PNL si Apele Romane, pe Molnar ala nu`l intreaba nimeni de sanatate? Ca au fsot mai mult de cateva cazuri deja.

      Ce sula calului de pregatire are nenea ala sa fie sef la Apele Romane?

      00
    • Tupeul penelist aratat la apele romane e mult peste pesedisti pt ca stiu ca acum controleaza absolut tot au presedinte, parlament, servicii si justitie e exact ca pe vremea pdl cand udrea et comp furau in voie fara sa-i deranjeze nimeni.

      00
  6. Si despre raspunderea magistratilor…

    00
  7. Unde găsim boss și noi niște oameni care să nu ia notă prea mare la concursul de admitere pe post?

    00
  8. Și să legalizeze iarba, că nu suntem sălbatici.

    00
  9. „Pachetul propus de USR pentru prevenirea cazurilor „Alexandra” cuprinde următoarele măsuri urgente:

    Abrogarea imediată a legii recursului compensatoriu.

    Desființarea Secției Speciale și punerea în acord a legilor Justiției cu recomandările Greco, ale Comisiei de la Veneția, ale Comisiei Europene.
    Îmbunătățirea sistemului de localizare a apelurilor 112 prin modificarea Legii 160/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), cu abilitarea administratorului SNUAU să asigure informația de localizare a terminalului care a efectuat apelul de urgență, prin servicii de voce sau date.
    Operaționalizarea Sistemului Alertă Răpire Copii.

    Asigurarea de tehnică performantă la Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române pentru supraveghere, interceptare, localizare a apelurilor în anchetarea infracțiunilor grave.

    Asigurarea mijloacelor materiale necesare organelor de urmărire penală pentru desfășurarea anchetelor, la prima rectificare a bugetului pe 2019, prin realocarea celor 235% buget suplimentar acordat Jandarmeriei Române pentru arme și muniții.

    Numirea pe funcțiile de conducere să se facă pe criterii meritocratice, pe bază de concurs, încetarea imediată a interimatelor cu care șefii din poliție sunt ținuți sub papuc.

    Îmbunătățirea calității educației, prin reformarea Academiei de Poliției cu consultarea unor experți europeni, și a pregătirii profesionale continue a polițiștilor, precum și evaluarea periodică a acestora de către un corp independent.

    Abrogarea de urgență a OUG nr. 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar acesta sa fie decontat elevilor inclusiv pe perioada vacanțelor.

    Operaționalizarea registrului pentru infractorii sexuali și crearea unor registre speciale, operative, pentru faptele de violență, în special domestică (chiar și cele soldate cu retragerea plângerilor de către victime). Totodată, cei care săvârșesc astfel de fapte să fie supuși unor terapii și unor monitorizări.

    Instituirea unor pedepse complementare care să înceteze doar după efectuarea unor ședințe de terapie și după o evaluare psihologică.

    Modificarea pedepselor să se bazeze pe efectuarea unor studii criminologice bine documentate, efectuate de un institut autonom.

    USR face un apel către cetățeni și societatea civilă să mențină presiunea asupra Guvernului României și a celorlalte instituții implicate, Poliția Română, Parchetul General, 112, STS pentru a afla toate disfuncționalitățile în gestionarea cazului și rezolvarea acestora.”

    https://www.usr.ro/2019/07/29/usr-solicita-sesiune-extraordinara-parlament-si-propune-un-pachet-de-masuri-pentru-prevenirea-cazurilor-din-caracal/

    00
    • Foarte frumos copiat. Uitandu-ne un pic in calendar, care e statusul acestei initiative? A trecut de faza „like & share”? Sau a fost o scremere pentru capital de imagine si cam atat?

      00
    • „Foarte frumos copiat. Uitandu-ne un pic in calendar, care e statusul acestei initiative?”

      Se discuta si se negociaza cu PNL si UDMR. Sa nu uitam, PNL are si functia de prim-ministru si functia de ministru de interne. Mai mult, fiind vorba de chestii atat de delicate, trebuie musai si acceptul presedintelui Iohannis.

      Foarte pe scurt, e posibil sa nu iasa nimic sau sa iasa foarte putin. Daca vreti mai mult de la prietenii de la USR (ca vad ca doar lor li se cer chestii, pare de-a dreptul de neconceput sa ceri ceva de la PNL sau de la Iohannis), poate ca data viitoare le dati ceva mai mult de 15% la vot.

      P.S. Si sunt sanse mari sa sa iasa foarte putin, cu siguranta. Liberalii si Iohannis au dat-o la pace cu „structurile” de cativa ani, se vede si de pe Marte. Ca e absurd sa nu faci pacea asta tocmai cand iti vine si tie randul la bani.

      00
    • recursul compensatoriu, de exemplu, nu mai exista din decembrie 2019. de asemenea, castigul obtinut de catre detinuti prin intermediul muncii a scazut drastic.

      00
    • Salut! Mersi de update. Deci din lista aia lunga de „hei-rup”, s-a concretizat foarte putin. Care mai e rostul sa pomeniti de ea? Azi, la articolul asta, e nevoie sa mai insirati alte chestii care nu s-au facut?

      00
    • @Va4li0, Bulă și Silicon_v vor să spună că USR au astea pe agendă și se chinuie să facă ceva, dar nu pot singuri. sau cel puțin nu într-un timp atât de scurt cât ai vrea tu sau alții.

      00
    • Au vrut dar au fost invinsi de sistem usr e constatinescu reloaded.

      00
  10. e plin de pensionari in STB la orice ora care stau cu masca sub nas…. Nu are nimeni curaj sa taie gratuitatile si ajutoarele de caldura.

    00
  11. Nu inteleg de ce oamenii muncii trebuie sa aiba prioritate in transportul in „orele de varf”. Nu exista nici o logica pentru care munca e mai importanta decat medicul, scoala, mersul la cumparaturi sau orice alt motiv pentru care folosim transportul in comun.

    00
    • dar dacă îți explică cineva, vei înțelege? că aici e problema…

    • vine o masina de pe drum fara prioritate.
      „Nu vad care e motivul pentru care eu care merg la mama sa cedez trecerea aluia de pe drumul celalalt care merge la tac-su”

      00
    • Asa cum nici eu nu inteleg de ce pensionarii au gratuit nelimitat ca sa aglomereze transportul in comun. Un nr de calatorii incluse e suficient ….

      00
    • nici ironia nu mai e ce era odata…

      00
    • Vali, iti explic logica mea, sunt curios cum vezi tu lucrurile:
      – toti locuitorii din Brasov au dreptul sa foloseasca transportul in comun
      – transportul in comun e pe baza de bilet
      – cetateanul A plateste bilete/abonament => foloseste transportul in comun
      – pensionarul B a gasit pe cineva care sa-i plateasca biletul/abonamentul (primaria Brasov-cetatenii care platesc taxe in Brasov) => foloseste transportul in comun

      00
    • da. doar că trebuie să ai o urmă de bun simț și să te uiți că dimineața sunt unii oameni care se duc undeva. mulți. insistent, zi de zi, la aceeași oră. după ora aia e liber. e imbecilism să te înghesui cu ei la aceeași oră, mai ales dacă tu ai restul zilei libere.

    • Noi,oamenii muncii trebuie sa avem prioritate pentru ca ni se iau impozite destul de consistente pentru a plati pensiile si alte chestii , inclusiv subventionarea transportului public. Oamenii batrani nu au ce cauta la ora 6 dimineata prin autobuze si alte mijloace de transport in comun decat in caz de ceva urgenta dar este discutabil.
      O idee foarte buna ar fi ca toata lumea sa plateasca biletul si sa se inaspreasca controlalele si amenzile.Ideea de transport gratuit este utopica pentru ca niste prosti platesc , prostii fiind noi oamenii muncii.

      00
    • Gigi, vorbim de transportul in comun, daca mergem pe ideea ta atunci gasim justificari pentru pensiile speciale si alte beneficii.

      00
    • Eu nu inteleg de ce trebuie sa aibe toti gratuit, indiferent de pensie. E premiu ca nu ai dat coltu pana la 65 de ani sau ce?

      00
    • incercati sa rezolvati o problema creand alta
      nici eu nu sunt de acord cu transportul gratuit pentru pensionari dar nu rezolvi asta cu restrictii de timp, zona etc.
      aceste gratuitati(bilete stb, tren, bilete vacanta etc) sunt peticeala statului la problema pensiilor mici. As prefera sa scoata orice gratuitate si sa dea acei bani la pensie pentru ca nu toata lumea are acelasi stil de viata.
      la polul opus nu sunt de acord nici cu: eu sunt salariat deci am mai multe drepturi ca tine… in felul poti sa faci discriminari pe baza de orice ex: se intoarce ambulanta din drumul catre tine ca a sunat cineva cu salariu mai mare ca tine si e de preferat sa traiasca ala care contribuie mai mare la buget
      drumurile nesentiale la ore de varf sunt o chestie de bun simt si atat, daca nu ar fi gratuite s-ar gandi de 2 ori inainte

      00
    • Am platit la Londra pret dublu la metrou, doar pentru ca m-a mancat in c** sa plec la 8 din hotel. Daca plecam dupa 9 parca, nu mai tin minte, era pretul normal.
      Asa ca solutii sunt.

      00
    • @rv: Tu probabil te-ai referit la periculozitatea diferentierii legale stricte. Incerc sa ma gandesc ce ai vrut sa spui dar recunosc ca am ras copios la primul tau comentariu ce-a si inceput discutia.

      Astea fiind spuse, as fi de acord cu tine ca e periculoasa o astfel de impartire, mai ales daca e stricta. Dar exista diferente pentru care munca, scoala, etc e mai importanta decat unele dintre alte destinatii.

      Si o solutie e data de @dan…. Daca un abonament la acelasi pret iti da voie sa circuli la orice ora, daca pui pretul biletului pana la ora 09:00 dublu, daca nu dai gratuitate pensionarilor pana la ora 09:00.. Se rezolva toata treaba. Apare o urgenta, cumperi bilet, ca nu e scump sa-l cumperi odata nici la pret dublu. Ai o nevoie zilnica.. ai abonament si nu te afecteaza diferenta de pret.

      Astfel incat prioritatea e organica, ca nici mie nu mi-ar place sa vad oameni dati afara din autobuz ca se suie Gigel, muncitorul. Dar nici nu e ok sa ocup un loc intorcandu-ma acasa dupa ce i-am dati sub coada lu’ iubi sau ca m-am trezit la 5:45 toata viata si la 07:00 ma plictisesc asa ca ma plimb cu tramvaiu pana la bisericuta din celalt capat al orasului.

      00
    • Cosmin, avem mult de tras pana sa ajungem la solutia londoneza propusa de Dan. uite doar un mic exemplu:

      „Statul incurajeaza achizitia de masini electrice prin programul Rabla Plus, unde cumparatorii primesc o subventie de pana la 10.000 euro.”

      00
    • @rv: transportul public poate fi gratuit și nelimitat pt pensionari, dar nu în orele de vârf. Pt ca mulți pensionari îl folosesc abuziv, de ex. se deplasează la ora 7 dimineața la distanta de jumătate de oraș ca să ajungă la piață când e pătrunjelul mai ieftin. Vrei pătrunjel ieftin? Plateste bilet sau mergi gratis după ora 10! Nu ți se pare logic?

      00
  12. Cadastrare? Nu stii ce vorbesti.
    Sunt succesiuni nefacute de zeci de ani.
    Iti dau un exemplu: aveau bunicii sotiei un teren intravilan pe care ei stiau ca e al lor.
    Cand au vrut sa il vanda au descoperit ca era al lui concubina lui fratele lui bunicul bunicii.
    Si pisi avea terenul respectiv pe la 1900.
    Nu, nu e o gluma proasta!!!

    Iar asta se repeta peste tot. Sa nu vorbim de improprietariri facut pe cale ferata sau pe balti. Sau vine omul si zice: asta e terenul meu! Si de fapt terenul din acte e in alta parte.
    Te doare mintea.

    Asta fara a tine cont de functionarii statului care trebuie sa intabuleze dreptul de proprietate.
    Iti faci abonament la farmacie pentru antidepresive!

    Masurarea terenului este una. Stabilirea dreptului de proprietate este alta si este de fapt activitatea care consuma cele mai multe resurse (bani si timp de lucru).

    00
    • bos, asta e de începători. vecinii bunicilor au descoperit, după moartea ambilor părinți, că părintii nu erau căsătoriți (aveau același nume de familie) și că pământurile sunt pe numele unui străbunic care avea același nume și prenume, și care decedase de mult. atunci s-au prins de ce și pe fiu îl chema la fel și de ce insistase ca și pe nepot să-l cheme la fel. suni la poartă, îl cauți pe vasile popescu, deschide cineva, îți arată buletinul, pe factura de utilități nu scrie care vasile popescu.

    • Am o verișoară care știe că succesiunea pt casa în care stă (a soacră-si) succesiunea e nefacută de mai multe generații, minim 100 de ani în urmă.
      Acu’ vreo 2 ani s-a trezit cu hârtie de la primărie cu un impozit imens pe terenula ferent casei. Când s-a dus să verifice, în suma era inclus un teren care aparținuse cândva familiei, dar îl donase statului și pe teren e o școală de vreo 60+ ani. Plus terenul unchiului, care e lipit de al lor.
      Ea încearcă să descurce ițele, pe soacra-sa, barba-o și cumnată-sa ii doare la patină.

      Familia mea e norocoasă, în general au lăsat actele în regulă, doar un bunic și-a exprimat dorințele doar verbal și în combinație cu un unchi imbecil a dus la tărăboi.
      Ceilalți bunici au făcut inclusiv cadastru și intabulare, „cum să lăsăm lucrurile încurcate pt Nicu (fiul lor, tatăl personal)”, succesiuni făcute, tot dichisul.

      00
    • well, au trecut 5 ani si n-ai facut succesiunea? il ia statul si il vinde la licitatie.

      00
    • Tatal unui cunoscut trebuia sa intre in posesia a 5ha de padure. Exista proces verbal de punere in posesie de la primarie, dar nu e facut cadastru. Intre timp, tatal a murit. Omul a propus sa faca cadastrul pe cheltuiala lui. Nu e voie, doar daca e facut la toata padurea odata (chestie pe care o poate face doar primaria sau statul, nu stiu exact). Intre timp au mai trecut niste ani …

      00
    • nu e doar problema statului.

      eu am o viitoare mostenire, un teren cu o casa darapanata, de la care mi-am luat gandul. cel mai probabil va ajunge pe la vreun rechinas.

      bunicul, proprietarul initial, avea doar un petic de hartie de acum 70 de ani. fi-su’, unchiul meu, cel care locuieste in prezent acolo, refuza cu obstinatie sa faca orice miscare in legatura cu succesiunea. e prea scump. i-am zis ca ma ocup eu personal, ca doar am autorizatie, si platesc eu taxele la stat. cica nu mai gaseste peticul.

      ps, sa ne intelegem, omul are pensie vreo 4000 de lei pe luna fara sa fi avut grade de nici un fel. doar a prins un culoar extrem de favorabil in pttr/romtelecom/telekom si la 65 de ani asa i-a iesit la calcul. e doar un pic nebun. salariile din care i-a iesit pensia nu stie nimeni unde sunt, vor ramane fie vreunei banci, fie ingropati pururi pe undeva, ca el de cand il stiu eu, isi mananca din cur iar o haina noua nu si-a mai luat de pe vremea administratiei nixon.

      00
    • @Thebblack, dacă peticul ăla de hîrtie e de fapt un ”act de vânzare-cumpărare” de mână (io, grigore al floarii vând lu’ ion a lu’ vasile terenul dintre vecinii nea gore și tanti lucica, teren cu casă din chiripici pe el) e un pic mai distractiv decât o banală succesiune. trebuie o acțiune în instanță, împotriva moștenitorilor lu’ grigore al floarii. obiectul ar fi ”acțiune care să țină loc de act autentic de vânzare-cumpărare”. văd d-astea de câteva ori pe lună.
      dacă peticul de hârtie e de pe vremea bunicului tău, sincer, cea mai complicată chestie va fi să identifici moștenitorii vânzătorului. în rest, având în vedere că bunicul și unchiul au stăpânit netulburați atâția ani, acțiunea ar trebui să meargă ca unsă (dacă găsești peticul în hârtiile unchiului). și poți solicita instanței să facă ea solicitări de informații la primărie și evidența populației să afli moștenitorii, de regulă se admit genul ăsta de cereri și instanțele fac demersurile.

      00
    • ps. ”nu știe nimeni unde sunt salariile” ce vrea să zică? că teoretic ar mai avea niște bani printr-un cont pe undeva?
      asta e simplu de aflat, o scrisorică la Asociația Română a Băncilor din partea unchiului, cu nume și cnp ”am niște bani într-o bancă, dar nu mai știu unde”. și ei împrăștie la toate băncile. și care bancă îl găsește pe unchi-to de client ”la mine sunt”. problema e că s-ar putea să fi fost înghițiți de comisioane. :)
      dacă mai sunt, nu i-a luat nimeni, sunt prin niște conturi obscure ale băncii, de care se împiedică de fiecare dată când face situația financiară.
      v-am zis că am lucrat într-o bancă. s-a vândut. cu câteva luni înainte au început procedurile de transfer conturi, chestii, socoteli. s-au trimis la absolut toți clienții cu conturi active scrisorici cu ”banca x se vinde, banii dvs sunt în siguranță, s-au transferat la banca y în contul…. deschis pe numele dvs”.
      au fost câteva cazuri când a venit câte o babă (de regulă) sau adulți midle-age ”soțul/tata e mort de x ani, a primit hârtie că avea niște bani aici, noi n-am știut când am făcut succesiunea”. făceau oamenii supliment de certificat de moștenitor pt bani și îi luau, banca nu lua nimic (în afară de comisioane :) ).
      că oamenii uită de bani e o chestie, dar banii sunt acolo, se pot identifica și încasa

      00
    • peticul este (era?!?) un act din partea statului roman. nu mai stiu sa zic pe dinafara daca statul, primaria sau alta autoritate. nu exista „mostenitori” sau retrocedari. in zona aia nu s-a dat nimic, niciodata, nimanui. personal ma intereseaza destul de putin ca unchiu are un copil iar eu mai am un frate. zona e … asa si asa. actualmente se construieste dar are si niste probleme de care se plang unii desi eu nu le-am sezizat niciodata. idei cu ce sa fac acolo am, dar doar cu parcela intreaga, nu cu cei probabil 150 de metri patrati care mi-ar reveni.

      in ce ii priveste salariile, cum ziceam, nu „vreunul” ci probabil peste 90% din veniturile sale din ultimii 25 de ani. venituri care erau asa cum am zis. la o estimare grosiera, la un sprit cu niste prieteni ajunsesem undeva la vreo 300k de euro care zac undeva. nici de aia nu imi bat capul ca oricum nu mi-ar reveni mie nici un cent. el nu mai are dinti in gura, nevasta-sa e mai mult moarta decat vie, obezitate, diabet, aproape oarba din cauza diabetului, inima in pioneze, etc. copilul isi uraste tatal cu pasiune pentru copilaria de cacat pe care a avut-o inclusiv dupa ce statul i-a acordat pensie alimentara desi nu exista divort sau altceva. pe tema asta pot povesti mult exemple de zgarcenie morbida. omul are in casa un dulap plin cu telefoane cu disc. nu se stie cand ii vor trebui. robinet cu cheie pe tevile de apa. e risipa sa tragi apa de 5 ori pe zi. cooler prins cu suruburi de 8 pe placa de baza (evident ca nu mergea, de aia am vazut „reparatia”, ca avenit la mine sa ma intrebe ce are). ultima oara cand am intrat in casa, acum vreo 6 7 ani, omul avea televizorul crt cumparat in 92 si avea antena pe casa. prindea si bulgarii cu ea.

      eu aratam situatia doar ca exemplu ca unii oameni sunt nebuni, altii sunt prosti, altii ticalosi, cate doua sau chiar toate trei. cam greu sa faci o ordine generala repede si corect in conditiile astea.

      00
    • La acte de la stat nu mă bag.

      În rest, văleu! nenea e de manual. De psihiatrie.

      00
    • ah, daca mai zic ca in acelasi ipotetic plic se mai afla un titlu de proprietate, retrocedarea dupa revolutie a 750 de metri patrati de teren agricol. bunicul desi era spirit bataios, fizic nu putea sa faca nimic( nu era imobilizat, dar avea un fel de semipareza generala. la momentul ala traise cu ea vreo 25 de ani multumita performantei medicine de pe vrea comunismului. nerv sectionat, oha despagubiri. pensie de agricultor, nu le ajungea nici de paine, si ura si la gara. ). asa ca dom primar si acolitii i-au dat pamant in comuna alaturata. in jurul unui stalp de inalta tensiune. acum e dat la „asociatie”. bunicul primea 2 saci de grau pe an. unchiu schimba subiectul.

      00
  13. NOU
    #55

    Cadastrarea terenurilor

    Intr-o UAT din judetul Cluj, castiga licitatia o firma din Timisoara, care isi face un birou temporar (2 saptamani in care puteai merge la consultari, nu stia nimeni) la primaria de comuna si incepe sa lucreze… peste cateva luni oamenii incep sa primeasca CF-urile noi, suprafetele bateau la toata lumea, in schimb pozitia terenurilor si forma parcelelor in 90% din cazuri nu corespundea cu ce aveau oamenii in titlurile de proprietate vechi. Primaria a receptionat lucrarea, iar acum cand oamenii revoltati se indreapta spre primarie pentru explicatii, acestia zic senin sa mearga la cadastru si sa depuna toata lumea cereri de rectificare. Ganditi-va cate permutari trebuie sa faca sa se ajunga la varianta initiala: daca unul isi repozitioneaza terenul, cel care a fost pus gresit pe acel loc va primi in alta parte (aleatoriu), dupa care cel din urma va face si el acelasi lucru, etc. Hotia consta in faptul ca cel care avea teren valoros langa drum si nu si-a dat seama ca a fost mutat la 1km, intr-o zona unde terenurile au cel mult valoare agricola, are doar 2 ani la dispozitie sa depuna cerere de rectificare, in caz contrar ramane cu paguba. S-au cheltuit milioane de euro pe lucrari de cadastrare gratuite (laudabila initiativa), implementarea in schimb e tipic romaneasca.

    00
  14. Asta cu „oamenii munci ar trebui sa aiba prioritate pe transportul in comun” arata dispret pentru batrani si este clar discrminatorie.

    Pe „oamenii muncii” care sustin o astfel de masura ii intreb cum ar fi daca „oamenii muncii” ar avea prioritate dimineata de la 8 la 9 si in contrapartida pensionarii de la 9 la 10? Cam peste tot programul incepe la ora 9 deci „oamenii muncii” ar trebui sa fie deja la munca :)

    Problema aglomeratiei in transportul in comun se rezolva prin dimensionarea corecta a autobuzelor la orele de varf.

    00
    • Sunt o gramada de pensionari care se plimba de un capat la altul doar ca e cald (iarna) sau racoare (vara) in autobuz/tramvai etc… Si nu, nu e dispret, este normalitate.

      00
    • e o discriminare cat timpul unul plateste, iar altul nu. subventiile trebuie facute cu cap.

      00
    • Eu unul nu inteleg ce e asa greu de inteles:

      E discriminare daca toata lumea plateste bilet si impui restrictii doar unora. Daca le dai transport gratuit, le poti pune niste conditii de folosire a gratuitatii.

      Ai voie gratis de la 11-13, in rest ai voie dar platesti bilet ca toti ceilalti.

      00
    • @Alex – este dispret chiar daca este la nivelul subconstientului.

      Daca este „normalitate” ca pensionarii sa nu aiba acces la transportul in comun intre anumite ore – atunci dati-mi cateva exemple de tari unde se intampla asta. Nu ar trebui sa fie prea greu :)

      00
    • Remorci? Că autobuzele nu cresc ca ciupercile, nici ca mărime, nici ca număr…

      00
    • @Garm iti dau unul singur

      https://tfgm.com/tickets-and-passes/travel-pass-for-older-people

      Within Greater Manchester:

      „Travel for free on all buses within Greater Manchester between 9.30am and midnight, Monday to Friday, and all day at weekends and on public holidays.”

      Si asta e doar pentru autobuze daca vrei tram si train este extra

      NU exista nicaeri nelimitat moca pentru pensionari.

      00
    • Un singur exemplu e suficient

      https://tfgm.com/tickets-and-passes/travel-pass-for-older-people

      Within Greater Manchester:

      Travel for free on all buses within Greater Manchester between 9.30am and midnight, Monday to Friday, and all day at weekends and on public holidays.

      si daca vrei pe tram/train platesti extra

      Doar la noi pensionarii au moca nelimitat…

      00
    • NOU
      #65

      Celor de mai sus care sunt supi pe pensionari:impuscati-i ba dreacu odata si scapati de ei,nu le mai platiti VOI transportul,nu le mai platiti VOI pensia,nu le mai platiti VOI medicul,etc.Aruncati-i naibii la gunoi,ca nu mai sunt buni de nimic,odata ce V-AU facut posibile calatoriile cu autobuzul si dupa ce V-AU crescut si dupa ce V-AU invatat carte.Vai de capul vostru de ignoranti,voi nu o sa ajungeti pensionari?De unde dracu atata ura pe voi???

      00
    • @Garm – esti ceva politician? Nu de alta, insa e adorabil cum manipulezi realitatea si folosesti doar o parte din informatie.
      Nu restrictionezi accesul pensionarilor la transportul in comun, in nici un caz. Limitezi accesul celor ce folosesc gratuitatea. Vrea sa mearga gratis? Dupa 9 dimineata. Vrea sa mearga undeva la 7 dimineata? Nimic mai simplu, isi cumpara un bilet ca orice muritor si e liber sa mearga unde vrea, ca orice muritor.

      00
    • @bigbear – atunci de ce nu pui preturi diferite la bilet. Ai treaba la 8… 3 lei. Ai treaba la 11… 2 lei. La fel si la abonamente…

      Se poate extinde si la masina… ai treaba prin centru.. platesti… Vezi „congestion charge” in centrul Londrei.(15 lire pe zi).

      00
    • @Garm – amesteci o facilitate, o subventie cu o situatie normala.
      Sa iti dau exemplu de o alta discriminare, vrei? Litoralul pentru toti e un program cu preturi reduse in extrasezon, in special pentru persoane cu venituri reduse. Nu crezi ca e o discriminare si ar trebui sa oferte preturi la sfert in Iulie August? Pai ce, aia cu venituri reduse nu merita sa se bucure de caldura si aglomeratie, de ce trebuie sa mearga dupa 15 Septembrie cand este gol litoralul, ceva ploi si mai racoare?

      00
    • @BigBear – litoralul pentru toti este o chestie care o oferi o data pe an si care este vazuta si ca un mod de a ajuta industria turismului (ca si voucherele de vacanta). Transportul in comun este o chestie de care o persoana are nevoie zilnic.

      Dar nu inteleg de ce mersul cu masina prin centru este „o situate normala”. Aia din Londra nu gandesc asa (ca tot dadea un cititor mai sus un exemplu din Manchester). Ai treaba prin centru platesti 10 RON. In felul asta se mai degajeaza traficul, se elibereaza din locurile de parcare, se pot poate chiar creea niste zone pietonale pe stradutele laterale, se mai reduce poluarea…

      Dupa cum proprietarul blogului observa de mai multe ori… toti avem idei despre „normalitate” dar sacrificiile sa le faca altii…

      00
  15. Toata lista suna bine doar pt campanie. Orice partid ar fi nu se va inhama sa le rezolve. Raspunsul are 2 componente: vor pierde alegatori & e fff greu si mult de munca.

    00
  16. TVR, depolitizat? Vali, cred că știi bine cine va fi noul PDG al TVR. Se poate doar un transfer de putere și influență, nimic mai mult. TVR consumă bani și livrează 0.5 puncte de audiență în prim-time, luând bătaie de la Disney Junior și Boomerang.

    Legat de CNA, l-am văzut ieri pe Mălin Bot cum spunea că pion whatever este „echidistant” și „independent” și ar trebui pus în CNA. Oare?!

    00
  17. aia de la agentia antidoping au spor de recoltat pipi. ce e ala ? spor de rusine?
    si ce inseamna indemnizatie de hrana de 4160 lei/luna?

    si femeia de serviciu ia „Spor condiţii vătămătoare” asta la ce se refera? la orpilarea ca da peste barbati dezbracati in vestiar ?

    http://anad.gov.ro/web/wp-content/uploads/2020/09/Drepturi-salariale-personal-ANAD-30-09-2020.pdf

    00
    • indemnizatia de hrana sunt de fapt bonurile de masa din privat nimic mai mult. in tabelul la care ai dat link daca mergeai la legenda si citeai ce zice la pct 4
      (4) conform art. 18 alin.(1) din Legea 153/2017 = doua salarii de bază minime brute pe țară (lei/an).

      aia care au facut tabelul sunt retardati pt ca nu au facut mentiunea ca aia e suma totala, 4140 /12 = 345 ron /luna care e departe de valoarea maximala care poate fi data pe 2021 de 20 ron (*20 zile = 400 ron/luna)

      in acelasi tabel si voucherul de vacanta e pus in lista, iarasi fara mentiunea ca e anual, ma mir ca nu ai zis de ce se dau vouchere in fiecare luna :)

      00
    • „si femeia de serviciu ia “Spor condiţii vătămătoare”” – io zic că merită, mai ales când intră în budă la femei să spele după ele…

      00
    • Suma aia și următoarea (voucher vacanță) sunt pentru un an, le-au pus berbecii pe aceeași linie cu salariul și sporul lunare.

      00
    • la privat nu se dau vouchere de vacanta. ce-ar fi sa le taie?

      00
    • problema nu sunt voucherele, bonurile, sporurile si mai stiu eu ce. ci daca respectivul angajat produce acel venit.

      ca pe mine la privat, ma plateste 500 de lei doar daca ii produc 1000, indiferent ca sunt bonuri sau altceva.

      anagajatii de la stat au vreo evlaure de performanta care sa justificie acele venituri?

      00
    • “si femeia de serviciu ia “Spor condiţii vătămătoare”

      Daca ai sra toata ziua cu nasul in clor si alte substante de curatenie, ai avea alta parere. Nu mai vb de mizeriile de toate felurile ori nesimtirea oamenilor.

      00
    • @Cici „la privat nu se dau vouchere de vacanta. ce-ar fi sa le taie?” nu se dau ca pe patronul tau il doare undeva de tine, se pot da fara probleme si sunt chiar eficiente fiscal pentru ca nu e impozitat acel beneficiu spre deosebire de salariu. la fel angajatorul poate sa-ti dea si vouchere de vacanta si limita acum 2-3 ani era pe la 4-5mii ron, ca nu dau patronii e partea a 2a. vorbeam cu un prieten care are o firma si are vreo 3 angajate acolo, l-am intrebat daca le da vouchere de vacanta si „dar ce crezi ca eu am chef sa ma duc cu hartiile la finante pentru astea, nu le dau nimic”. toata chestia asta la o contabila isteata e chestie de 2-3 ore pentru a face totul bine, dar avem patroni care vor doar sclavagism

      00
    • marire de salariu din vouchere, astia te citesc

      https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/6100-lei-salariul-brut-angajatilor-kaufland-beneficii-primesc-1_604736925163ec4271b7b060/index.html

      „Venitul brut al angajaţilor Kaufland România creşte începând cu luna martie 2021, ca urmare a acordării voucherelor de vacanţă ca beneficiu suplimentar pentru angajaţii cu peste trei ani vechime, precum şi a voucherelor oferite cu diverse ocazii pe parcursul anului. „

      00
  18. NOU
    #82

    „Reformarea poliției”
    Care reformare boss?Poate FORMAREA politiei,pentru ca in forma actuala politia nu exista,este doar o adunatura de neamuri,interlopi si jemanfishisti.

    00
  19. Depolitizare.
    Chestia aia care ii face pe slujitorii partidului iubit (oricare ar fi el) sa simta ca renunta la o mana sau la un picior.

    00
  20. Pana sa ne depolitizam, ne depopulam. Se moare mai ceva ca in vreme de razboi.

    „Numărul de decese a crescut vertiginos în România în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit Institutului Național de Statistică, peste 34.000 de persoane au murit în țara noastră în urmă cu două luni – cu peste 14.000 mai mulți decât în aceeași lună a anului 2019. De altfel este cel mai mare numar de decese într-o lună, pe timp de pace, de la Al Doilea Război Mondial încoace.”(digi24.ro)

    00
  21. Nu o sa faca nimic, e foame mare de posturi. Dupa alegeri ai de multumit o armata de trepadusi ce te-au ajutat in alegeri… cu functii.

    00
    • Guvernul dancila avea 157 de consilieri, guvernul orban 211 consilieri foame mare duoa 5 ani de opozitie iar guvernul catu 424 – foamea creste exponential trebuie multumite 3 partide.

      00
  22. scoaterea porcăriei cu „imagini cu impact emoțional” de la știri. Care e rostul ei? Se uită copii mici și sunt marcați pe viață? Pune marcaj cu 12 ani.

    00
    • nu e vorba doar de copii. sunt și adulți mai impresionabili. în general sau pe anumite subiecte. să le dai șansa să schimbe canalu’ dacă nu vor să-și fută ziua.
      de exemplu, taică-meu e terci la faze cu copii: boli, accidente, chestii. nu contează că sunt știri sau filme, i-ai futut feng-shui-ul.
      alții o iau razna la faze cu accidente, sânge, sau animale maltratate, sau mai știu eu ce, fiecare are punctul/punctele lui nevralgic(e).
      acum mai mulți ani mi-a venit să vomit la o știre cu niște puști care dădeau cu șutul într-o amărâtă de mâță mai rău ca-n minge. repetat și cu sete.

      00
  23. „Au fost o suită de evenimente neplăcute zilele astea și totuși nici o vorbă de nicăieri pentru reformarea Poliției Române, de la nici un partid politic”

    Daca USR ar fi fost in opozitie sigur ar fi macanit ceva despre asta. Dar acum ca sunt la putere s-au facut micuti si tacuti.

    00
    • Dacă ai în lucru un proiect de reformă sunt sigur că nu te apuci să urli despre el, pentru că îți canalizezi eforturile pe el.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube