Despre cât de prost e Eminescu

Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Eminescu ar fi primit nişte critici de genul ăsta:

Cine mă, moldoveanul ăla prost? Da-l în p*la mea, abia ştie să scrie şi vine el cu pretenţii. Plus ca poeziile lui sunt nişte rahaturi, nene! Tu ai citit vreuna? Nu? Nici eu, nu îi citesc nici măcar rubrica in ziar. Are dreptate Asachi când zice de el că e un prost sifilitic!

Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Iorga ar fi primit nişte critici de genul ăsta:

Bă, nene, da tu nu ai şi alte treburi? Tu nu vezi nene cât scrii? Pune mâna şi fă ceva constructiv, o casă, o autostradă, ceva! Lasă în pana mea abureala asta cu scrisul, se vede clar că nu te pricepi! Sunt alţii mult mai buni decat tine, oameni cu cultură, specialişti, nu luzeri ca tine. Sper să mori împuşcat!

Pentru că suntem români şi putem şi noi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. De-asta sunt acum doar scriitori gen Cartarescu.

    00
  2. Pai si la vremea lor tot cam asa erau tratati, doar ca nu exista net. Romanul nu s-a schimbat deloc.

    offtopic: vreau sa salut pe aceasta cale viitorul comment a lui Alex Dumitru care nu poate rata nici un post de pe zoso.ro,

    00
  3. Vali, nu stiu ce ai patit, dar de la o vreme articolele tale devin din ce in ce mai bune. Iei ginko biloba? :D Place maxim ce vad. Chapeau bas, adica „jos palaria” pentru cine nu stie rusa…

    00
  4. E aerul din Viena :)

    00
  5. dacă trăia poate nu mai scria poezii, ci articole pe blog. e bine aşa cum a fost

    00
  6. Trist de adevarat. Bine ca pe aia chititi pe scris ii cam doare la bocanc de ‘fani’, ca am citi doar cartea de telefon.

  7. @camionangiu – da bre, dar atunci trenurile mergeau cam cum merg acum in Romania, deci aveai timp sa bei un palet de vin si sa bati jumatate din poplatia Turciei :))

    00
  8. @Ianis posturi platite. ;)

    00
  9. @zoso ai deschis un subiect sensibil cu drogurile. Nu vreau sa-l discreditez ca mi-e drag, dar marele E le avea la capitolul asta. Si nu e singurul.

    @ralu ce, a pus iar link catre Panasonic? :D

    00
  10. Moarteeeeee intelectualilooooor! IMGB face ordineee! :lol:

    00
  11. scrisul ca scrisul la Iorga, da’ cu cititul exaspera lumea, frate! cica la un drum din Romania in Turcia cu trenul a invatat turca, atata cat sa se descurce singur. Imbecili, frate! eu in timpul ala beam o sticla de vin, ma dadeam jos in forta si bateam 2-3 turcaleti in gara.

    00
  12. Nici nu vreau sa ma gandesc cat rating faceau jegurile de la antena :)) cu specialistii lor si cu jurnalisti aparuti peste noaptea, nu conteaza ca mata te-a vrut popa sau robot cibernetic.

    Oricum, Nichita e mai prost ca Eminescu, va mai aduceti aminte ce a zis becali despre el ? bine ca nu a auzit de Eminescu ca il baga la steaua fundas :))

    00
  13. culaie, am o punga de gazon din ala ieftin. te bagi?

  14. Ianis are dreptate: Zoso e din ce în ce mai bun! Îmi place, revine la mine în RSS.

    00
  15. Ete plua, nu-i de la droguri!

    00
  16. D-aia-i blogu’ meu plin de poezie si nimeni n-o savureaza …

    00
  17. @zoso.. pardon, pizza. Uite domle.. nici pizza nu se mai face cum se facea odata.
    Da apropos.. Eminescu cu ce si-a umplut creierul de l-a avut asa greu? :))

    00
  18. Sa-i taiem cu lama pe aia care citesc carti! Telectualii sa fie arsi pe rug in fata manelistilor… :lol:

    00
  19. cum era cu banda rulanta?

    00
  20. Ce filozofi dom’le sa scoatem barmani si tinichigii :P

    00
  21. NOU
    #23

    Dureros de adevarat!

    John Lennon,daca s-ar fi nascut mai tarziu si ar fi postat acum ……timid….pe Youtube….melodia „Imagine” probabil ca ar fi fost trimis imediat in „pizza” masii de catre sutele de comentatori de meserie..ceva de genu’:
    „Ce cantec de cacat……auzi tu!Sa-ti imaginezi!….ce-i aia?Asta e depresiv….Traieste ,frate!Nu-ti mai imagina!Labagiule!”
    Si ,din pacate ,culmea carierei lui ar fi atunci cand ar canta in deschidere la Justin Bieber…desi nu cred ca ar ajunge la un nivel asa de ridicat…..

    00
  22. NOU
    #24

    La noi nu se mai observa valoarea ci smecheria.

    00
  23. chiar ai pus punctul pe I

    00
  24. @Ianis: Poate nici n-o mai fi Zoso. Ca zicea acum ceva timp ca daca ai putin spirit antreprenorial poti vinde chiar si un blog personal :)

    00
  25. Daca ar fi trait Eminescu in zilele noastre si ar fi fost in perioada in care era revizor scolar, adica inspector, ati fi jubilat toti ca e foarte bine ca i-au taiat 25% din salariu. La fel s-ar fi intamplat si cu Creanga, ati fi zis: da-l in plm de invatator, sa se duca sa lucreze in privat daca vrea bani, nu sa ne educe noua copiii, ce, astia doi lucreaza in invatamant si, dupa ce ca li se acorda privilegiul de a se ocupa de educatia copiilor nostri, mai vor si salarii? Si cred ca ati mai fi zis: rolul bugetarilor e sa suga p*la celor de la privat, deci le-ati fi cerut sa va suga p*la. Imi imaginez ce ati fi zis cand ati fi aflat ca Eminescu a innebunit din cauza sifilisului. Wtf, sifiliticul asta dement e poet genial si a mai lucrat si in invatamant? M*ie, ba, sifiliticule. In rest, imi place ipocrizia celor care apreciaza valorile intelectuale.

    00
  26. Zoso, nu mai fumez de 7 luni. Daca puneai o bere langa,…:) Parintii fanilor lui Badea nu-si vindeau tara in 90 si mi-am adus aminte refrene celebre!

    00
  27. Romanu’ e roman pana la moate si asta n-o va schimba nimeni!

    00
  28. Am zis chestii foarte nasoale, zoso, nu-i asa? Sa dezvoltam scenariul, desi stiu ca n-o sa-mi publici comentariul, asta e, ma multumesc cu faptul ca macar o sa-l citesti. Eminescu si Creanga in zilele noastre. Eminescu inspector, Creanga invatator. Bugetari. Ii tine privatul in spinarea lui muncita si competenta ca sa frece menta la stat pe bani multi fara sa munceasca. Auzi la ei, revizor scolar si invatator. Asta-i munca? Si isi mai permit si luxul de a scrie. Pai ia sa munceasca ei ca mine la privat cate 12-16 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica, fara concediu. Auzi, ba, bugetari, si se mai vaita ca sunt saraci. E misto sa fii angajat la stat, ai un loc caldut si bine platit si nu muncesti, d-aia iti permiti sa scrii literatura. Auzi, literatura, my ass. Invatator, profesor, revizor scolar, my ass, ce, ba, asta-i munca? D-aia va permiteti, ba, sa scrieti tot felul de balarii, ia angajati-va voi la privat, la munca, nu la-ntins mana! Eminescu, esti sarac? Dupa ce iti termini inspectia la orele lui Creanga, du-te, tati, si spala pahare intr-o carciuma vreo 8 ore sau du-te si da cu sapa pe mosia vreunui elev. Ce, trebuie sa iti planifici si sa-ti pregatesti activitatile pt maine? Du-te, ba, d-aici, ne lasi cu texte d-astea, pomanagiule? Nu cumva tu vrei sa te duci sa scrii o abureala d-aia de poezie? La munca, ba, nu la scris poezii! Creanga, tu cate ore ai muncit azi? Numai 5? Ce-mi spui mie, ba, ca in alea 5 ore ai invatat 30 de elevi tabla inmultirii si conjugarea verbului „a fi” si notele muzicale si abilitati practice? Ce, ba, te simti obosit dupa 5 ore? Ia sa muncesti ca mine 16 ore pe zi la privat! Ce, ti se pare greu sa predai pt 30 de elevi? Ce e, ba, asa greu, te plimbi si tu prin clasa, dai putin din gura si gata ora, la sfarsit le dai cate un 2 ca sa-ti vina la meditatie. A, nu poti sa faci asta ca te reclama parintii? Pai normal, bai, trebuie sa-ti faci datoria, ca d-asta esti invatator. Mai vrei si salariu pentru asta? Pai de-aia iti platim salariul noi astia care ne spetim cu munca la privat, ca sa te duci tu in timpul liber sa faci planuri pt fiecare lectie, sa pregatesti materiale didactice pe banii tai si sa mai scrii si „Amintiri din copilarie”? La munca, bai, lasa-ne cu ifose d-astea de cadru didactic! Hai sictir, bai, noi muncim, nu gandim! Doar nu vreti sa ne spuneti noua, oameni ai muncii, ca efortul intelectual inseamna munca. Si ce daca v-ati pregatit atatia ani pentru meseriile voastre, ce, v-am pus noi sa studiati? Ia mai da-i dreaqu, castiga prea mult pt cat muncesc. Bine macar ca au reusit s-o invete pe proasta de fiica-mea scaderile, ca n-o mai pacaleste vanzatoarea la rest cand o trimit dupa paine. A, si bine ca tampita aia de bugetara lenesa care nu munceste si preda engleza a invatat-o cum sa comande si sa intrebe cat costa si sa ceara restul in engleza, ca altfel iar comandam d-ampul*lea si ma mai si tepuiau astia de la fast food pe plaja in Turcia in concediu.

    00
  29. cea mai trista si demoralizator de adevarat chestie citita in ultima vreme.

    00
  30. ca si de tine, si de iorga si eminescu, doar domeniul e de voi !!! :lol:

    00
  31. Ba Creanga era privat, ca avea debit de tutun. Si mai era platit si pe drepturi de autor, ca facuse manualele alea…

    00
  32. da’ nu stiu de ce ne tot lamentam atata de ”cum suntem”, si atunci cand e vorba de fleacuri.

    00
  33. Ce tare ar fi fost sa aiba Eminescu blog. :))

    00
  34. “Așadar ceea ce-a făcut progres în România nu e libertatea, nu e principiul autonomie locale, nu e funcționarea liberă a părților pentru prosperitatea întregului, ci egalitatea și omnipotența statului. Stat…ul e atît de omnipotent în România încît totul atîrnă de la centru, pînă și numirea unui primar de comună rurală. Spună-ni-se dacă în timpul vechi se mai întîmpla ca un consiliu comunal, vornicul și paznicii, șoltuzul și pîrgarii să fie în bătaia decretelor ministeriale de dizolvare și numire?(….) Căci dîndu-se omnipotența aceasta ca jucărie în mîna unui partid, fără ca domnul să-și exercite controlul asupra lui, atunci se întîmplă lucruri ca concesia de la Stroussberg, împrumuturi de milioane netrecute în socoteli, ca cele 8 milioane ale Rusiei, ridicarea cheltuielilor bugetare cu 34 la sută, decorarea cu medalii și ordine a lui Nichipercea și a egalilor săi, numirea unor advocați de mîna a doua în directorate unde se cer vaste cunoștințe tecnice și mecanice, spoliarea tezaurului public prin crearea de lefuri fabuloase în folosul patrioților de meserie, c-un cuvînt statul omnipotent devine o jucărie în mîna demagogilor, iar poporul se zbate fără putere, jumulit și esploatat într-un mod neomenos de către o tagmă de oameni fără merit, fără știință, fără caracter, fără patrie chiar” –

    MIHAI EMINESCU, 26 iulie 1880, în “Eminescu: sens, timp şi devenire istorică” volum îngrijit de Gh. Buzatu, St. Lemny, I. Saizu, Ed. Univ. A. I.Cuza, Iaşi 1988.

    00
  35. Ce aveti cu moldovenii mai, ce v-au facut? Mai ales cu aia din Botosani?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.