Despre arta pierdută a saltimbancului

Jumătate dintre cititorii acestui celebru și interesant blog sunt din București. Pe locurile următoare se află clujenii, ieșenii, timișorenii și brașovenii, cu procente variind între 6 și 4 la sută. Rețineți asta două minute.

Luni mă întorceam de la bunici și dau pe Europa FM. La matinal, doi saltimbanci se băteau pe burtă forțat pe marginea unei știri în care o bătrânică tăiase din greșeală un cablu de internet dintr-o țară la fel de bananieră ca a noastră. Asta era intervenția lor dintre piese: o bătrânică lăsase fără internet o țară bananieră.

Legătura dintre cele două paragrafe de mai sus: oamenii nu au simțul mediului înconjurător. Nu știu pentru cine scriu sau pentru cine vorbesc.

Și exemplul cu bătrânica e la fix. Pe cine naiba interesează așa ceva? Eu lucrez cu internetul și nici măcar pe mine nu mă interesează. D-apăi pe oamenii care ascultă acel post de radio?! Alt exemplu: traficul oribil din București, lipsa parcărilor din București, mirosurile din mijloacele de transport bucureștean. OK, e îngrozitor. Don’t fucking care! Restul de 16 milioane de oameni trăiesc în altă parte. Doctorița mea îmi spunea ca se duce săptămâna asta prima oară la București. Până la 40 de ani n-a avut ce căuta acolo. Pentru ea, toate textele cu “vai, am stat o oră în trafic” n-au nici o relevanță. Ea traversează Brașovul în 15 minute, nu înțelege cum poți sta o oră în trafic.

De aceea cred, și am mai spus-o, că știrile de la ora 19 de pe posturile generaliste reușesc să surprindă foarte bine ce s-a întâmplat important în ziua respectivă. Oamenii n-au timp de lălăieli și nici nu trebuie să umple spațiul cu ceva.

Ideea și mai generală: marketingul de la București nu se potrivește mereu cu restul țării. De cele mai multe ori, oamenii n-au aceleași probleme, aceeași bani, aceleași vise și așteptări în restul tării.

 

 

bullet

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

5 comentarii

 1. NOU
  #1

  Tot e bine ca suntem la „paid content”, premium, nenica :)

  00
 2. NOU
  #3

  Shiet.

  00
 3. Pe noi, ăștia din provincie, singurii care ne bagă-n seamă, în materie de marketing, sunt tot firmele din provincie.

  Ce se întâmplă în provincie, rămâne în provincie.

  00
 4. Statisticile astea arata unde se taie mai multa frunza la caini in timpul serviciului.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile