În delegație cu domnul Ioan Rus #2

„Vizita oficială din China. Seara, la hotel. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, îl sună pe premierul Victor Ponta. În invită în camera lui de hotel. Îi spune să-i ia şi pe miniştrii Liviu Dragnea, Constantin Niţă şi Daniel Constantin.

Cei patru ajung în camera lui Rus. Ministrul îi aştepta cu masa pusă: slănină, brânză şi ceapă, aduse toate în sacoşa lui ministerială, în care pusese şi o sticlă de palincă. Lui Rus nu-i place mâncarea chinezească”. (sursa). (via)

Ponta îl cheamă pe Mirel să îi pună niște manele pe telefon. Mirel e ocupat, face gimnastică cu ruibiști la piscină. Niță spune că rezolvă el și îl scoate dintr-un troller pe Adi Minune, care, stimulat de niște slană și pălincă, începe să cânte.

Corina Crețu, îmbrăcată obraznic, cu o fustă care lăsa să i se vadă gleznele și o bluză la care descheiase chiar doi nasturi, strânge masa, sub promisiunea unui viitor post guvernamental.

Toți cei prezenți cer insistent ca Daniel Constantin să le demonstreze competențele care l-au făcut ministru. Timid, Constantin se rușinează, dar pleacă și revine cu un nas de clovn și începe să facă tumbe prin cameră, să mănânce confeti și să scoată strategii guvernamentale din mânecă. Distrași, nimeni nu vede cum Ponta fură două dintre ele și le dosește în buzunarul cojocului bănățean pe care îl cumpărase dintr-un mall chinezesc.

Emoționată, Corina scapă tava cu plăcintă cu spanac pe jos. Nervos, Rus o pune la colț pe coji de nucă. Doamna parlamentar protestează vehement, dar Minune o acoperă …de minune cu vocea lui puternică, de tenor.

Apare o delegație de folcloriste chinezești, cadou din partea unui președinte de club de fotbal local. Rus plescăie mulțumit și se scarpină pe sub cușmă, murdărind părul de slană. A doua zi urma să aibă cel mai strălucitor păr, ca dat cu gel.

Seara se încheie după ce Ponta dosește sticla de palincă, iar Dragnea le pune câte o batistă peste ochi lui Minune și lui Constantin, care adorm instant. Mitici, zise Rus și adormi, strângând la piept un ursuleț de mărimea lui Boc.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Initial am crezut ca sunt pe alt blog. Dupa asta m-am uitat de vreo 5 ori la „scris de….”. Cei de la TNR au concurenta interesanta.

  00
 2. asta da orgie ardeleneasca!

  00
 3. Ce sunt „ruibistii”?

  00
 4. And that’s funny. Ok…

  00
 5. ai haz cât bendeac

  00
 6. Ioan Rus: „Un bun ardelean trebuie să aibă întotdeauna la el când călătoreşte slănină, brânză, ceapă, palincă şi o lanternă.”

  Data viitoare trimitem în China un bun oltean. Să care după el o traistă plină cu fasole bătută, mămăligă, praz, ţuică şi o bâtă pentru câini.
  Iar după ce le câştigăm încrederea, le trimitem un bun moldovean. Cu o traistă goală şi încăpătoare.

  00
 7. Eu nu stiu de ce vi se pare ca e umor si fictiune… Fiind vorba de ponta, dragnea si rus, totul ar putea fi adevarat.

  00
 8. Articol fake/fictiune!!!Se stie clar ca doamna Cretzu umbla doar cu cretzu afroamerlocul,nu se incurca ea cu amaratii….

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube