Deconectarea de la realitate

UBER a fost spart, a fost știre peste tot, de la Reuters la aplicația lui Guran. Pun pariu că peste 2-3 luni niște oameni care lucrează în IT se vor mira că cardurile lor vor fi folosite cine știe pe unde, și ei nu știu de ce se întâmplă asta, că ei nu au citit nimic pe subiect?

nu ar fi prima oară.


La fel cum Geanina nu știe că e o criză a chip-urilor de doi ani. Cumva, știrea asta nu a ajuns la ea, ca strateg digital și alte tâmpenii din capul ei. Că nu e social media, n-are ea treabă cu contextul global.

(Ca sidenote, nu ne zice cum a rezolvat cu mașina aia pe care o avea, pe care a preferat să o arunce decât să o repare, că mai bine un leasing cinstit de 300€ decât 2.000€ dintr-o dată).


Plânsete grave de la actori și de la alte vedete că a venit regularizarea la curent. Cumva, n-au avut timp în ultimele 6 luni să se intereseze de nimic, că erau ocupați. Toți.

Și acum cerșesc atenție. Deconectarea de la realitate face victime.

 

111lfahlp2249o91

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. Astia carora le-a venit regularizarea cred ca se laudau la rude si prieteni ca ei platesc 50 lei de 1 an de zile, iar restul au facturi de 2-300 lei.

    00
    • Isi furau singuri caciula…

      00
    • La regularizare plătești diferența dintre ce ai consumat și ce ai platit, nu? Și ai platit in funcție de consumul pe lunile anterioare/ pe anul trecut aceași perioada, nu(nu știu care din astea2).

      Deci daca am consumat la fel ar trebui sa nu am de platit in plus.

      00
    • Hai să nu exagerăm. Nici aplicaţiile celor de la furnizare nu-s infailibile. Am capturi de ecran pentru transmitere de index la Electrica pentru luna aprilie cu mesajul de confirmare al transmiterii indexului, pentru două locaţii, si facturarea s-a făcut pe baza evaluării. M-am încadrat în consumul plafonat. Mă duceam cu ei în instanţă.

      00
    • Problema e un pic mai sensibilă. Stau la bloc. Contoarele de energie electrică şi gaze sunt pe casa scării. Accesibile personalului firmei de furnizare. Sunt aşa de mai bine de 10 ani. Citirea pentru regularizare se făcea la 3 luni, acum se face la 6 luni. Factura emisă de firma de furnizare are titlu executoriu. Înregistrarea indexului lunar se face fie printr-o aplicaţie fie prin apelarea unui număr de telefon şi urmarea unui număr de paşi. Se insistă, prin forţarea la extrem, de către toţi furnizorii de servicii, a introducerii facturii electronice, altă mizerie juridică. 20 la sută din clienţii acestora sunt pensionari, părinţii şi bunicii voştrii şi ai mei. Credeţi că se pot descurca cu aşa ceva? Aştept şi eu, cu nerăbdare, momentul în care Avocatul Poporului se autosesizează cu privire la această situaţie, în care, la mai bine de 10 ani de la liberalizarea, teoretică, a pieţei de energie, furnizorii transferă costurile transmiterii consumurilor către consumatori.

      00
    • @Nimeni – da, dar astia sunt speciali. Se plang pe Facebook – deci au internet si stiu sa-l foloseasca. Daca iti faci cont la furnizor, cel putin la cei mari (Electrica Furnizare, EON, Enel) ai istoricul citirilor si regularizarilor in cont din vremuri imemoriale. Poti verifica.
      Nu cred ca sta vreun IT-ist de la ei sa stearga din db fix pe X-ulescu (dar nu bag mana in foc).

      00
    • Eu nu pot să-mi fac cont la ENEL ptr că trebuie să-mi trimită codul vieți prin sms. Din păcate acest cod de validare se poate trimite numai la nr de mobil românești. Vorbit cu hot-line-ul pli de zeci de ori. Nu se poate.

      Ptr “proiect manageri”, “it-iști”, managementul ENEL ptrecum și ptr consultanți acestor firme: sunteți niște looseri looserilor!

      Numai 5 mil de romani trăiesc in strainate + străini cu locuințe in România și voi Trimiteți sms-URI numai la nr românești! Looserilor!

      10
    • @AlexF – plânsul pe net nu te ajută. Nici atât cu orele la telefon cu suportul. Dar o cartelă cu număr de România găsești la 5 euro sau mai puțin. Și bănuiesc că e mai ieftin decât jumătate de oră pierdută la telefon

      00
    • @AlexF, deci cum? Tu nu locuiesti in Romania, dar ai casa/apartament aici. Si nici nu locuieste nimeni in acea locatie, dar vrei sa trimiti indexul autocitit? Sau daca locuieste cineva, de ce nu folosesti numarul de telefon al persoanei respective?

      00
    • Sunt chiabur imperialist! Între chiriași stă goală! Ce zic comuniști blogului? Să plătesc impozit mai mare, să mi se naționalizeze? Nu, stați puii mei de securiști: pot fi obligat să bag niște azilanți acolo până găsesc chiriaș.

      Dar de ce the fuck sa-mi consum eu bani când inginerii ENEL ar putea schimba căcatul ăsta… nu este vina mea că nu funcționează și ei trebuie sa o facă să meargă! Schimbarea atribuțiilor care o încercați este o chestie falită logic și moral!
      Pur și simplu ii doare in cur de ce fac, cum fac, ce rezultate au. lucru făcut de mântuială ca de așa de multe ori pe meleagurile mioritice.

      00
    • @AlexF,printule, firma asigura un serviciu pe teritoriul unui stat, la adresele din statul respectiv. Nu e obligat sa trimita SMS oriunde, ca nu sunt gratis,doar pentru ca cineva e pa Anglea sau Noua Zeelandă.
      Daca eram project manager la ei si auzeam asa ceva, ma bufnea râsul. E maxim „nice to have”, in nici un caz „need to have”.
      Faptul ca tu nu ai fost în stare sa iti rezolvi o problema personala într-un mod rapid si ușor spune mai multe chestii „looser” despre tine, decât despre furnizor.
      Daca ai o problema în casa, trebuie sa te sune/dea SMS administratorul pe un număr strain?
      Daca asiguratorul tău vrea sa dea de tine, trebuie sa isi asume costul unei convorbiri internaționale pentru o proprietate românească…de ce?
      Si iti zic eu ca majoritatea strainilor proprietari pe aici au conturile online, si numere locale (ale lor sau ale altcuiva) pentru chestii de-astea.

      00
    • De unde ști că-s prinț?

      00
    • Avioanar: ptr service?!? Ce costuri? Te referi la costurile operatorilor care scriu fiecărui utilizator ENEL sms-uri la iPhone și le trimit manual cu cartelele de 5 lei care trebuiesc reîncărcate? Băiete (nu ți-aș zice așa dar îți răspund la nivelul tău simplu de miștocar) ….vorbești serios?

      00
  2. „Plânsete grave de la actori și de la alte vedete că a venit regularizarea la curent.”
    Imi place mult gandirea actorilor cum ca ei ar fi un fel de bun national si ca atunci cand au de suferit poporul trebuie sa ii scoata din rahat.
    Tot timpul i-am vazut ca pe niste asistati sociali, nu pe toti, dar multi din ei asta sunt si le convine.
    Io zic sa faca TVR un TeleDon de ala sa dau sa dam si noi cate 1.99 euro ca sa aiba emintele lor curent si caldura. Daca nu se aduna destul sa semneze Ciuca in direct la antena3 si romaniaTv o ordonanta de urgenta, sa vada poporul ca Arsinel si ficatul sau nu vor muri de frig iarna asta.

    00
  3. Actorul și filozoful aveau gura plina de „corupția ucide’ și alte chestii despre ce pericole pândesc democrația. Chestii precum citirea/trimiterea unui index la timp nu este pentru ei. În tupeul și aroganta lor nu ezita sa se lamenteze cat au ei de platit. Din vina lor!

    00
    • Moșucu săracul nu are nici o vină. El săracul mai are 2 3 pârțuri și pleacă spre „plaiurile veșnice de vânătoare”. Cel sau cea care îl îngrijește (administrează pagina de FB ) bălește după atenție poate mai prinde o reclamă (promoție) la ceva să mai vină niște bănuți că vine iarna maică… și mai rău poate moare moșul și pierdem o sursă de venit.
      Actorașul e murdar cu spermatenție pe la toate găurile.

      00
  4. poate 6 luni x 4. marii oameni de cultura ai tarii timp de 2 ani nu au dat indexul si nici nu au permis accesul pentru a le fi citite contoarele.

    00
  5. Se plânge lumea de prețul curentului? In mult regretatul comunism statul subventiona doar primii 150 de kilowatti pe lună. Schema era ceva de genul: 0.65 lei primii 50 , 1 leu urmatorii 50, 2 lei urmatorii 50. Restul, 3 lei, tăticule. Asta in socialismul multilateral, când minimul pe economie era 2000 (vorba vine, Cap-istii de exemplu primeau vreo 50 de lei pe zi). Cat despre artisti, numai de bine si îi așteptăm cu încredere la parangheliile cu iz electoral.

    00
    • credeam ca toti suntem „it-isti” aici, dar bine, fie. UBER nu proceseaza platile printr-un sistem propriu, ci printr-un procesator extern de plati. vorba vine unul, ca este o miriada de procesatori de plati in spate. principalul cred ca este Braintree(al lui Paypal) dar mai foloseste apple pay, google pay, venmo, alipay etc etc iar datele cardului nu sunt stocate de uber ci de procesatorul de plata.

      iar toti procesatorii de plati sunt PCI DSS compliant ca un minim, asa ca stati linistiti ca nu poate nimeni sa va foloseasca cardurile din cauza ca a fost „spart” uber.

      si inca ceva, o companie precum uber nu cred ca poate fi sparta conventional, cel mai probabil a fost un inside job, asa cum este mai de fiecare data cand „se sparge” vreun tech giant din asta…

      00
    • sorry era un reply pt commentul de mai jos al lui sitting duck.

      00
    • N-a fost nici un inside job, a fost un pustan de opshpe ani: https://www.20minutes.fr/high-tech/4001447-20220916-uber-pirate-hacker-18-ans

      00
    • @Marcos, care era consumul mediu de electricitate acum 40 de ani? Adica ce aveai in casa in afara de 2-3 becuri, un televizor care functiona cateva ore pe zi, un frigider, si eventual o masina de spalat?
      Aaa… si daca erai mai instarit poate mai aveai un magnetofon pe care il foloseai de 2-3 ori pe luna.

      PS: lumea se plange de pretul curentului pentru ca este crescut artificial. Furnizorii il vand catre populatie cu de 2-3 ore valoarea de achizitie de la producatori.

      @michael, nu cumva poti sa folosesti datele din contul Uber pentru a face comenzi de masini in alte orase/tari? Adica eu as recomanda tuturor ca macar datele de logare in cont sa le modifice.

      00
    • Andrei g
      Aveai rezistente in fiecare camera ca erau 12 grade.Aia mai pricopsiti aveau calorifere electrice.Si astea consumau 1-2 kwh depinde de cum le aveai.

      00
    • @caposu, rezistenta de 2 kWh timp de 10 ore pe zi rezulta un consum de 600 kWh pe luna. Daca ne luam dupa ce spune @Marcos mai sus cu subventionarea energiei doar pana la 150 kWh pe luna rezulta ca romanii plateau jumatate din salariu numai pentru energie.
      Doar ca in realitate nu era asa. Da, multi aveau o „rezistenta” in casa, dar nu o foloseau decat uneori, cand era extrem de frig si nu aveau alte optiuni.

      Gandeste-te apoi si ce putere instalata ar fi fost necesara la o scara de bloc pentru a acoperi consumul instant al 20 de apartamente care foloseau fiecare cate 1-2 „rezistente”.

      00
  6. Dar cardurile la Uber nu erau păstrate într-o formă criptată?

    00
    • Ba da, dar cand ai acces de admin la baza de date poti sa citesti datele alea.

      00
    • @Alex sper că te referi la datele alea „criptate”

      00
    • Una e criptarea si alta e anonimizarea. Mai mult ca sigur ca baza aia de date e de vanzare pe dark net.

      00
    • Booking.com cum comunica datele de card partenerilor(hoteluriilor)? Tot in plain text pe mail?

      00
    • Pai gigeii probabil nu au acces la baza de date. Ei au obținut acces la cont și au început sa comande curse pe care le-au luat tot ei.

      00
    • Sunt criptate. Ideea e unde e ținută cheia de criptare. Ca admin de bază de date nu ai acces și la cheia de criptare că de aia există segregation of duties (pe hârtie măcar)

      Deci teoretic, degeaba furi o bază de date criptată atâta timp cât nu ai și cheia (evident, cu condiția că acea cheie să aibă o lungime de peste 16 caractere) și să nu folosești md5 :)

      Dar nu toate informațiile în bazele de date sunt criptate. Deci dacă e altceva în afară de carduri, cam asta e. Login ul și numărul de telefon asociat contului cu siguranță nu sunt. La fel probabil și facturile, istoricul de călătorii, adresa de acasă și așa mai departe.

      00
  7. „Pun pariu că peste 2-3 luni niște oameni care lucrează în IT se vor mira că cardurile lor vor fi folosite cine știe pe unde, și ei nu știu de ce se întâmplă asta”

    Asta e ca și cum te-ai aștepta că un poliglot sa poata vorbi cu extratereștri.
    Adică așteptări nerealiste.

    00
  8. Offtopic, apropo de tweetul cu Șoșoacă junior.
    A fost sancționat cu amenda și 4 luni doar pentru alcool. Fuga de polițiști nu se pune?

    00
  9. “Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.

    De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real”.

    00
    • Timp de aproape 2 ani nu a transmis indexul si nici angajatii Enel nu au putut accesa contorul.

      00
    • și de ce nu i-au tăiat muistului curentul? că e cunoscut?

      00
    • Am văzut la un moment dat un reportaj acum câțiva ani cu o doamnă director de la Enel în care spunea că doar 10-20% din clienți citesc și trimit indexul. Am început să trimit indexul lună de lună. În trei ani posibil să fi uitat de 2-3 ori să îl trimit.

      Anul acesta am trecut de la Enel la Hidroelectrica și ultima factură de la Enel a venit bineînțeles factură de regularizare de… 163 Lei.

      Da, trebuie citit și trimis indexul nu lăsat în dorul Lelii, asta dacă te interesează de lucrurile de pe lângă casă.

      00
    • @andrei
      Ca sa poata sa taxeze consumul de atunci cu pretul de acum. Ca ei mută kilowatii, ca pe popice, dupa cum vrea „estimarea” lor.

      00
  10. NOU
    #41

    Indifieremt daca sunt accesibile sau nu, furnizorii nu citesc contoarele. Scoateti-va tampenia asta din cap.

    Am lipsit fix in perioada in care se transmitea indexul. Am zis ca nu-i bai. Bineinteles ca Enel a pus ca porcul din burta. Dau indexul corect luna urmatoare. Ghici ce? Tot mi vine de plata. Dau indexul corect la Engie (gaz), imi vine 0…

    00
    • Eu in schimb nu prea am patit sa nu am citiri reale la gaze si curent la 3 luni sau cate or fi. Doar la apa nu verifica nimeni, dar daca nu dau indexul vine automat cu +10mc, eu avand in genere 5

      00
  11. Sa ii zicem lui Geanina ca nici macar pretul pe care il va plati peste un an pe masina respectiva nu il stie…

    00
  12. Bun, eu nu ma prea pricep la chestii de IT advanced mode… ce ar trebui sa fac acu ca aia au spart baza de date Uber?

    00
    • Schimbi cardul.

      00
    • @Raider chiar si daca am MFA activat pe card ?

      00
    • Am înțeles că un tânăr spărsese serverele lor, are 18-20 ani, parcă, deci poate a spart așa, să le arate ce vulnerabilități au și poate nu fură date de pe acolo.

      00
    • înlocuit cardul de credit băgat acolo. sau păstrat acolo cardul, dar lăsat doar 2-300 lei pe el.

    • N: omul a întrebat, precizând că el nu i cu astea.
      În afară de asta, pentru plăți la POS sub plafon, ce mfa? Da, poate să ți cloneze plasticul și să facă plăți la pos cu mărunțiș.

      00
    • Şi nu-i riscant să faci carding in România la pos ??? Frumos e că fiecare plată ar fi o infractiune separată. Cum ar fi să te alegi cu 25 de ani de puşcărie pentru 20 de cumpărături cu cardul altuia. Aia aş numi eu ţeapă.

      00
    • La un moment dat dupa ce aparuse Gpay si la noi plateam cu Gpay si generau aia „card virtual” sau ce o fi. Numai ca la un moment dat devenise dificil de gestionat situatii in care Wizz mai voia sa traga bani sau Booking sa returneze, sau alte chestii si ma enerva sa schimb emailuri cu da-mi link de plata. Dupa am folosit direct cardul de credit ca era mai simplu, deci cam greu „sa pastrez” o anumita suma pe el :)

      Si in situatia in care maine unu sparge emag, saptamana viitoare altul Netfix, altul mai stiu eu ce… schimb saptamanal cardul?

      00
  13. Parca aveai si opțiune să nu-ți salveze cardu, oricum problema e a bancii, daca-s prosti la securitate nu e vina ta ca utilizator, iti iei banii inapoi doar sa nu te prinda intr-un moment nefast

    00
    • Daca respectivul face o afacere cu cardul clonat cu seria si pinul tau e ca si cind o faci tu daca nu l-ai blocat. Noroc la recuperat banii…

      00
    • @Marinel voiam sa spun ca nu esti prost dar esti, asta e prostul de rand pe care banca sau scammerul il duce cum vrea.
      Exista fingerprinting de mai multe feluri, daca n-ai aflat pana acum, cauta pe google, daca banaca ta sustine ca nu are, trist.

      00
    • Marinel e defapt IT ustul Alex

      00
  14. Da, e vina consumatorilor.
    De faptul ca la contracte noi e 4.14 RON kWh fara TVA nimic nicaieri. Nu e treaba mea, e plafonat, subventii, eu am deja contract, etc

    00
  15. o poveste (din pacate reala) cu ENEL.

    prin 2019 parca, nu mai stiu exact) atunci cand am fost fortat sa trec pe piata „libera”, cu care ocazie am schimbat si titularul de contract, am semnat cu tot cu ENEL. ei erau distribuitorul la mine in zona, ei fusesera furnizorul si pana atunci, nu m-am complicat cu cativa bani la kwh.

    a venit fata, a citit contorul (contor vechi, d-ala comunist cu rotita), si pentru ca tocmai trecuse de 100000 kwh inregistrati a notat in contract doar ultimele 4 cifre si drept numar de serie a trecut numarul scris cu vopsea rosie pe carcasa metalica.

    totul a mers perfect pana in mai anul asta.120-150kwh pe luna, a ajuns contorul la ~(10)5500. si vine dorel sa citeasca. cum eu nu eram acasa, am rugat-o pe maicamea sa sa-l primeasca. si ea n-a stiut ce sa zica. asa ca notat dorel PRIMELE 5 cifre, rezultand o citire de 10550. un ocnsum de aproape 5000 kwh intr-o luna si o factura de 4500 de lei care a venit doar dupa 3 luni, pe 16 august, si doar dupa ce i-am sunat sa ii intreb ce naiba se intampla de nu mai vine nici o factura.

    intre timp ii sun din nou, povestesc la telefon tarasenia, o povestesc si pe mail, mai vin 2 facturi de 300 si 1500 respectiv, si raspuns pe mail cum ca ei inteleg situatia, o sa vina alt dorel sa citeasca contorul si sa remediem.

    dupa inca vreo 3 saptamani suna dorel si zice ca sa mai fac eu o poza la contor ca el e ocupat si n-are timp, dar are incredere. zic ok, fac poza, trimit. ma suna inapoi, ca e cu seful lui, si ei sunt de acord cu citirea de 6060, dar e o porblema cu contorul, mai precis cu seria lui. ca nu e aia scrisa pe el si care apare in TOATE facturile din 2019 si dinainte.

    ca ala e numarul de inventar iar seria e trecuta undeva pe fata contorului, perfect vizibila de altfel in toate pozele trimise acum si intotdeauna. si care este cea din baza lor de date. ok, si care e porblema? pai trebuie sa-l schimbam. ok, dar ultima oara cand mi s-a propus schimbarea am zis ca contorul e trifazat si ca tot trifazat vreau, ca eu am trei faze in casa, si folosite toate. „pai n-avem decat bi”. atunci nu schimbam. acum avem, dar bine ca ati facut si poza de ansamblu sa se vada ca contorul este in apartament, si nu pe vreun stalp, afara. plm, unde credeati ca e?

    vine dorel, schimba contorul, facem proces verbal, cu citirea finala de 6060 la cel vechi si 0 la cel nou, sigilille in perfecta stare, totul frumos.

    intre timp in aplicatia enel mai apar 3 facturi cu 0, ultima plata 22 mai si nici o restanta in ciuda ultimelor 6 facturi de 4500, 300, 150 si 0, 0 ,0 care apar toate ca fiind achitate.

    joi sau vineri vine si un mail in care dupa obisnuita periere, imi spun incercuit cu rosu ca acum platesc 0.68 lei pe kwh, si nu la fel de incercuit imi propun o prelungire a contractului la pretul de doar 3.96lei pe kwh plus 0.49 abonament.

    oh well…cum ziceam eu ma incadrez la aia sub 300 kwh.

    intru pe comparatorul anre si vad acolo hidroelectrica cu acelasi 0.68 si urmatorii sunt ceva pe la 3.60 parca, si enelul la 4 si un pic.

    acum stau si ma intreb care o fi teapa la hidroelectrica, ca saltul de la 0.68 la 3.60 e destul de mare. ca ma astept ca perfect romaneste astia sa zica in ianuarie ca schimba unilateral contractul si de la 0.68 ajung 6.80…

    00
    • Tzeapa e că 4 milioane de români sunt încă la Enel cu prețuri între 2,50-4.6 lei per kilowatt
      Prețul corect e ăla de la Hidro care include producția în hidrocentrale și o mică marja de profit.
      Restul sunt tepari care doar adaugă marje.
      Nu as rămâne la Enel doar de dragul plafonării având prețul pe contract 4 lei și ceva. Dacă mâine statul se sucește, de fac, plătesc la pretul din contract?
      Și încă ceva – Enel nu face distributie, doar furnizare, ăia cu distribuția, care citesc contorul sunt altă firma.

      00
    • eu am postat povestea asta si ca o cerere de ajutor. daca e cineva care chiar cunoaste subiectul.

      daca eu semnez acum cu hidroelectrica pe 0.68 si peste 2 luni astia schimba la 6.8 pot denunta si eu contractul si sa revin la enel la 3.96?

      si nu, nu stii. enel face si distributie. alta firma, dar tot enel. in toata povestea de mai sus, cea mai schizofrenica parte mi s-a parut exact asta. eu ma certam cu furnizorul prin intermediul distribuitorului. care furnizor si distribuitor sunt exact aceeasi firma, dar nu pot vorbi unul in numele celuilalt.

      si daca trec pe hdroelectrica, tot cu enel raman pe cap la citirea contorului. adica va veni acelasi dorel sa citeasca exact ce stie el. de altfel dorel care a schimbat contorul a si zis, „ce sa stie ala care a citit contorul? aia sunt postari”….

      sau poate vrei sa zici ca enel distributie a subcontractat alta firma care sa trimita postarii sa citeasca contoarele… asta nu contest, e posibil… dar in acte distributiorul la mine e enel.

      00
  16. Referitor la poza, cred ca investitiile in hoby-uri pot fi considerate una dintre cele mai sanatoase adictii pe care le poate avea cineva. Fac bine la creier si din unele poti chiar scoate bani sau le poti folosi pe post de backup daca ramai fara job.

    00
  17. @thebblack

    Da, în anite localități E_distributie a subcontractat la Posta Romana citirea contoarelor, odata la 3 luni sau mai rar.
    Recomand Hidro, prețul e valabil 12 luni, de contract, dar indexul ți-l citești a dai singur, lunar. Hidro nu prea tine cont de el dar macar ai un index dat, nu ca alde Sora sau Marius Manole.
    Daca nu ai contor Smart, nu te baza pe terminații aia cu citirea, transmite tu.
    Ăia nu-s de la Enel și îi doare in pix de citirea contorului, factura umflată oricum o plătește clientul.

    00
    • indexul oricum mi-l citesc sinugr de multa vreme. poate mai ratez cate o luna, dar aia e.
      nu stiu cine sunt sora si marius manole. si nu caut pe google. presupun ca e o risipa de biti.

      si daca postarul poate sa vina la mine in casa sa citeasca contorul electric de ce pula mea nu poate sa sune la usa sa imi dea fizic „recomandatele” si le pune pur si simplu in cutia postala?

      adica si aici chiar stiu ce vorbesc, ma rog, nu eu, dar mama a fost diriginte postal la oficiu de stabi, dorobanti. pe vremea aia.daca o activezi pe subiect nu tace ore bune. si se mira ca talonul de pensie vine in cutie in loc de sunat la usa.

      am facut doua reclamatii, am fost in birou la diriginta oficiului, aia incerca sa ma abureasca, ca e nou angajatul, ca sunt putini factori, ca plm…. da, romaneste am lasat-o moarta, ca am lucruri mai bune de facut decat sa ma cert cu niste dinozauri pentru niste chestii in final irelevante. pensia vine pe card, se bate bcr-ul cu ei. talonul e bun doar pentru stamp collection.

      dar daca asta e nivelul intelectual al angajatilor… sa ma mai mir ca a ratat numarul de cifre de pe contor?

      00
    • Talonul de pensie e necesar din când în când la medicul de familie și alți medici ca dovadă a asigurării. Și la călătorii, împreună cu taloanele de subvenție.
      Cât despre talon la cutia poștală, când locuiam în București primeam talonul de pensie al maică-mi. De obicei găseam aviz în cutia poștală și îl ridicam de la poștă.
      Apoi în 2019 am fost aproape tot anul șomeră și destul de mult timp acasă. Într-o zi aud soneria la ușă, eram la juma’ de pas, în bucătărie (deschisă cu holul de la intrare), faceți voi socoteala cât mi-a luat să mă șterg pe mâini, să ajung la ușă și s-o deschid, chestie de secunde, poștărița deja urca scara la etajul următor. Cică nu era obișnuită să deschidă cineva la apartamentul ăla.
      Și au mai fost situații când am auzit soneria, nu eram chiar lângă ușă, până ajungeam din altă cameră nu mai era nici dracu pe palier. Apoi găseam aviz pt talon în cutia poștală.
      Pot să presupun că în zona mea poștașul (o ea) suna, așa, în treacăt, fără să aștepte nici 5 secunde, că un copil care face o farsă. Poate aștepta un pic mai mult la anumiți „clienți”, habar n-am.

      00
    • AB, nu avizul. talonul. exact talonul il gasesc in cutia postala.mi-am tot zis ca o sa imi iau o zi de concediu si o sa stau sa pazesc usa cadn vine ala sa il iau un pic la 11 metri…

      00
  18. Asta înseamnă metaverse și alte rahaturi ascultate prea des. Consumul de astea creează prostie.

    00
  19. Nu stiam ca Uber-up a fost spart. Intamplarea face ca am zis sa citesc niste postari de la tine pe care nu le-am citit cand le-ai scris initial.

    Nu stiu daca are legatura sau nu dar pentru prima oara a aparut in contul meu o tranzactie cu o suma considerabila pe care nu o recunosc. Pe 27 luna asta a fost tranzactia prin telefon, pe 28 a aparut in cont, pe 29 banca mi-a dat banii inapoi si astept rezultatele investigatiei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)