Deces cu spectatori

Îl ştiţi pe Patrick Swayze, nu? E băiatul ăla simpatic din “Dirty Dancing”. E pe moarte.
Pe Farrah Fawcett o ştiţi? E aia simpatică din “Charlie’s Angels”. E pe moarte.

Nu ştiu de ce presa insistă să acopere aceste două evenimente. Cel puţin o dată pe săptămână, cineva publică o ştire din asta criptică. Patrick şi-a luat adio de la familie. Farraw arată mai rău ca niciodată, sigu nu mai are mult. Aşteptăm să moară din minut în minut. Staţi pe recepţie. Şi după ce transmit în direct moartea şi înmormântarea, se şochează de reacţia poporului. Incredibil ce dobitoci sunt oamenii, se uită la aşa ceva.

Normal că oamenii se uită! Sunt beţi, plictisiţi sau pur şi simplu în viaţă şi vor să se uite la ceva. Şi, dacă vă vine să credeţi, faptul că eşti viu şi te uiti la unul care e în coşciug îţi dă un sentiment de putere.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Te rog, se poate un zoom puţin mai local ?
    Ai uitat de Antena1 şi Nikita ţuşnind din sicriu LIVE! … :)

    00
  2. Hai ca Patrick si Farraw sunt actori buni si mai gasesti un motiv pentru care sa scrii de ei. Dar ce te faci cu pseudo-vedetele? Acum vreo cateva luni, in Marea Britanie, era isteria cu Jade Goody. Tipa, o mahalagioaica de 2 bani, aflase in timpul unui Big Brother indian ca are cancer de col. Au urmat tot felul de articole incurajatoare, ce sa mai, toate tabloidele o pupau in fund. Ce mi s-a parut chiar urat a fost reactia jurnalistilor care pana atunci o injurau si o dadeau drept model prost de urmat. Aproape ca au martirizat-o. Vai, saraca, prin ce trece. De parca o alta femeie obisnuita trece prin dureri mai putin chinuitoare. Pseudo vedeta asta chelise de la tratamente dar tot nu putea sta departe de aparatele foto. Unde erau fotografi, acolo era si ea.
    Penibil. Nu trecea zi fara sa nu apara un articol nou despre saraca Jade Goody, care se maritase, pe ultima suta de metri a vietii sale, cu un puscarias.
    Si mai penibil e ca nici acum, dupa ce a murit, ziarele nu inceteaza sa scrie despre ea. Deja fac alergie la reader cand vad numele ei in titlul.

    00
  3. Sa nu uitam ca-n Romania e la moda. Toti artistii si oamenii cunoscuti au fost mediatizati cand au trecut in lumea cealalta. Poplatia chiar a facut poze sau a filmat ….

    00
  4. NOU
    #5

    „Şi, dacă vă vine să credeţi, faptul că eşti viu şi te uiti la unul care e în coşciug îţi dă un sentiment de putere.”

    Cel mai inteligent lucru pe care l-a zis cineva in ultima vreme.

    00
  5. Doamne fereste oricum de boli din astea.:(
    In alta ordine de idei, poate oamenii se uita prea socati, poate catalogheaza la „asa nu” sau poate pur si simplu- facand paralela cu Dolanescu???!! care a fost fotografiat prin geamul limuzineii sau ce masina era aia, mort fiind….din prostie!
    Revin la Romania si la OTV; marea majoritate din tara asta are un drag sa dramatizeze tot, ca tatzele pe malul santului….

    00
  6. de pe wikipedia

    A two-hour documentary, Farrah’s Story, shot by Fawcett and her friend Alana Stewart about her battle with the disease, will air on NBC on May 15, 2009.

    Nu e doar presa, e si mortul care pompeaza. Penibil , nepenibil, banul se intoarce cu lopata.

    00
  7. Well, e ca faza cu accidentul de pe autostrada. Esti oripilat, dar tot intorci capul sa te uiti. Grotescul e in natura noastra.
    @ Lili A murit Jade Goody? Nu stiam. Not watching TV does that to you.

    00
  8. vezi de ce e bun otv..daca pleaca diaconescu acolo o intrece pe oprah :))

    00
  9. zoso, merci pentru că mi-ai ridicat-o la fileu. :D

    Presupun că aceeaşi întrebare „Cine plm se uită la Nikita?” şi-au pus-o şi oamenii de marketing ai brandurilor de mai jos, dacă tot au finanţat sicriul şi grotescul din emisiune.

    Cum ar veni, se uită fanii Nikita, care sunt pe undeva şi clienţii: Genius, Vodafone, Clear men, Fastum Gel, Jacobs, Nivea Styling, Digest Duo, Cristim, Taxofit, Nasic, Provident, Tranzactiv, Lioton Gel, Germanos, Cosmote, Winterfresh, Real, Colgate – adică mărcile înghesuite în pauza publicitară a emisiunii respective. Aşadar, numai „marketerii” companiilor de mai sus ştiu să ne povestească profilul potenţialului lor client, dacă tot au plătit-o pe Nikita să sară din sicriu în direct, numai la Antena1.

    00
  10. Fara suparare insa „tinerii” de azi, precum si cei ce vin din urma numai citesc nimic, sunt inculti si frivolitatea e la ea acasa ca sa nu mai vorbim ca portretul clasic al rromanului este = betiv, manelist, gratarangiu, cu 2 clase luate cu spaga si pe nume Ionica.
    Asta este, eu inca mai astept sa nu cucereasca naibi cineva ca sunte dobitoci rau

    00
  11. Citesti Esquire, isnt’t it?!

    00
  12. Un copil căruia i se oferă doar mâncare, haine şi jucării când va creşte mare doar ca aspect va semăna a om, nevoile şi comportamentul său vor fi mai degrabă animalice. Părinţii sunt responsabili în primul rând de educaţia morală a progeniturilor, căci dacă ar fi vorba doar despre hrană şi alte asemenea ar putea fi mult mai bine înlocuiţi de nişte automate, ca la crescătoriile de animale. Ideea a fost frumos prezentată într-o postare anterioră. Nu numai că generaţia lovită în cap de libertatea prost înţeleasă de după ’89 este prezentă în toate păturile sociale, dar încep să-şi scoată nasul pe sticlă şi plozii lor… De aici provine generaţia de consumatori de cadavre la tv. Aceştia au nevoie doar de satisfacerea unor instincte primare. „Cultura” lor se rezumă la ultimele creaţii ale unora ca Guţă fără Puţă ş.a. Chiar acum 2 săptămâni am fost cu o asemenea specimen într-un magazin mare. Ne plimbam printre rafturi şi m-am dus la cel de cărţi, sunt câteva volume pe care le aştept să apară pe vreun raft. Când s-a văzut omul ajuns între cărţi a reacţionat ca dracul în biserică. A întrerupt discuţia şi s-a tirat mormăind ceva de genul „doar nu-ş nebun, să mă uit eu la cărţi”.

    Acum întrebarea este alta. În armată era o ciclicitate. O generaţie futută de veterani se comporta cu mănuşi cu generaţia următoare (excepţie poate câţiva frustraţi). Cei din generaţia nefutută când ajungeau veterani îi futeau pe următorii. Ciclul acesta se repeta la infinit. Mă întreb dacă această ciclicitate este valabilă şi la evoluţia societăţii. Şi tare mi-e teamă că nu, aici este o evoluţie (sau o involuţie) liniară. Nu văd cum o generaţie de animale umanoide ar fi capabilă să transmită puilor lor valori morale pe care nu le posedă.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube