“De ce nu vor tinerii să se căsătorească”

idei din duș

Dincolo de studii și de alte minuni, de situația economică, de social media, FOMO, prețul caselor, că e mai greu să crești copii, deși ai mixer și borcănele și de 100x ori mai multă informație decât au avut părinții noștri, mai e ceva.

Mă gândeam că cea mai bună antireclamă la căsătorie este ce vezi în jur. Au părinții tăi o căsnicie nefericită? Da, parcă nu îți vine să asculți de ei când zic “hai, mamă, însoară-te și tu, că așa face toată lumea”.

Poate la un moment dat zici “nu e mă, doar ai mei sunt așa, hai să ne mai uităm în jur”. Și aici depinde unde ai crescut. Blocul unde au locuit ai mei s-a dat în folosință în 1980. Cam 1/3 din locatarii de pe scară erau ingineri în diverse zone, 5 erau din alte domenii, restul muncitori. Pe ăia cu căsnicii normale nu îi auzeai, dar pe ăia care se certau și se băteau îi știa tot blocul. Știai cine e bețiv în bloc, știai cine așteaptă să plece soțul la muncă ca să plece în vizite. Când vezi în jur numai căsnicii dubioase, parcă nu îți vine să te căsătorești.

Și mai e ceva. Poza asta de mai jos. Toți știu că după căsnicie soția e ocupată să sugă fericirea din orice, mai puțin din…Așa că mai bine mai stai, te mai distrezi, mai vezi tu, că nu e nici o grabă. De aia nu mai sunt bărbați serioși cu care să te măriți dacă vrei.

Dar mai am o mirare/problemă. Ai tăi erau nefericiți, da? Și nu ți-a plăcut cum te-au crescut, da? Nu ar fi o idee bună să nu faci greșelile lor? Fă o listă cu ce nu-ți place la relația lor, sau la oricare relație pe care o consideri greșită și vezi câte din chestiile alea le faci și tu. Sau ce nu ai vrea să faci, dar așa ai văzut că se face și îți vine natural să îl vezi pe nenorocitul ăla că stă liniștit și te duci peste el să îl aranjezi. Sau să nu repari prin casă, că dă-o dracului de proastă, să mai aștepte.

Pe lângă asta, nesiguranța generalizată, de obicei de la minciuni constante. Că nu poți să spui unde ai fost sau cât a costat X sau Y. Ambii se ascund constant, că sunt nesiguri, că sunt convinși că și ăilalți fac chestii și tot așa. Relații sănătoase.

2021120590825006

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

158 comentarii

  1. Repetati dupa mine: sotii trebuie sa fie compatibili pe toate planurile, inclusiv sexual, daca nu esti satisfacut inainte de casatorie nu o sa fie bine nici dupa. Daca suge doar viata din tine, dupa casatorie nu o sa ii vina cheful de supt altceva.

    Comentariu apreciat.27331
    • „Sotiile trebuie sa faca sex oral.” am repetat corect?

      Comentariu apreciat.17337
    • Si neaparat daca ai nevasta trebuie sa mergi si sa ii zici: „fa, am citit pe net la zoso pe blog ca trebuie sa imi sugi p..a ca sa nu ne certam” :))

      Comentariu apreciat.19416
    • „Sotiile trebuie sa faca sex oral.” am repetat corect?
      Dacă ale noastre și nouă, e deja binecuvântare.

      Comentariu apreciat.13616
    • Dar barbatii, limbi, nu ? Poate unora le place 😀
      Nu o sa placa ce spun, dar multe din femei nu prea mai vin cu ceva ‘util’ pe masă in vremurile actuale; nu mai gatesc (multe nici nu stiu) , nu mai vor sa facă treburi casnice, dar traiesc intr-o realitate paralela in care el trebuie sa fie si bogat si destept si tandru dar si masculin si sportiv si aventuros dar si familist…ceea ce nu există…desi se dau carieriste si de succes, tot vor ca el sa castige mai bine, si cumva banii ei sunt ai ei, ai lui sunt ai cuplului…scuze, dar vagin se gaseste si contra cost si fara stres sau drama…

      Comentariu apreciat.21876
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 118156
    • Si hop si cea care te face incel…previzibil…
      Daca barbatul chiar nu e un jegos nesimtit, ii ia 1/2 ora pe săptămână sa dea cu aspiratorul pe baterii intr-un apartament; plus inca 1/2 de ora sa stearga praful, daca e chitros si nu vrea sa platesca pe cineva; de bagat la masina de spalat poate si o maimuta sa bage , chiar si sortat pe culori 😀; mancare gatita sau semipreparata, e pe toate drumurile…
      Dar, daca ea vrea ca el sa o scoata periodic in oras,la un teatru,concert, restaurant, bar etc (el platind bineinteles, ca asa e normal), excuse me, dar poate si ea sa bage niste haine in masina de spalat, nu in asta sta sanatatea unei relatii…
      Plus, si aste e cea mai nasoala, ladies, dupa 40, daca v-ati petrecut tineretile scalavagind la job cu iluzia ‘carierei’ (cu ce implica asta -ore tarzii de muncă, stat pe scaun, cafele ,poate tutun, junk food, alcool la iesiri dupa program etc), bhai, se vede mult mai rau la voi…deci…

      Indecis. Tu ce zici?9483
    • Car,

      daca tanjesti dupa tipe ca Bianca Dragusanu, tu esti problema fiindca nu cauti unde trebuie. Da, alea operate, care merg zilnic la salon, masaje, tintesc alta categorie de barbati.

      Indecis. Tu ce zici?7153
    • @Claudia … hahaha *laughing in * nu ai idee cata foame se vede ca e in Romania daca stai pe aplicatii de dating*
      Tipe vai steaua lor din pdv al carierei la 30+ de ani, nu avioane botoxate, siliconate sau mai stiu eu ce, fierte pe calatorit, din ce bani nu stiu, dar altfel viseaza la unul si bogat si familist si dus la sala eventual, cu viata interesanta.

      Comentariu apreciat.1079
    • @car, mai încerc o dată: ce așteptări ai tu de la o femeie și nu ai găsit nicăieri? Unde ai găsit atâtea care vor numai bărbatul perfect, în timp ce ele sunt poame? Că mă uit în jurul meu și nu cunosc femei din astea care să fie degeaba, dar să viseze prinți pe cai albi. Nu am zis că ele nu există, am zis că nu le cunosc eu.

      Indecis. Tu ce zici?6648
    • @car: Cunosc câteva cupluri din astea în viața reală, care sunt pe punctul să se destrame. El bărbat ok (nu DiCaprio, dar nah…), calm, serviciu serios, bine plătit, nu fumează, nu bea, nu merge la curve, nu sparge bani pe păcănele, eventual mai face și una-alta prin casă (mai o curățenie, mai o tocăniță). Ea job mediocru și frustrant, neglijează complet casa, se plânge non-stop că nu are timp de curățenie/mâncare, nici de copii nu prea are timp, nici nu e genul care să se îngrijească pe sine, dar cumva tot ea e nemulțumită de el.

      Comentariu apreciat.15719
    • Sa divorteze si sa se cupleze cu o prietena a Stefaniei 😀

      Comentariu apreciat.11015
    • Ma hazardez eu la o explicatie unde se gasesc femeile alea ok. Fie le gasesti pe insta, FB, fie daca ai norocul sa dai de ele in real-life prin prisma jobului, al prietenilor comuni etc. Problema care o vad eu cu agatatul pe instagram si FB e ca NU STII DACA FEMEIA E SINGURA sau e luata si te bagi aiurea in seama.

      Indecis. Tu ce zici?3411
    • Am uitat sa zic … nu stiu cum se face, dar la inceput pana ii starnesti interesul trebuie sa cari conversatia de te doare spatele, pentru ca multe femei (inclusiv cele ok pe punctele discutate mai sus) nu isi dau seama ca au mindsetul de „are balta peste” si se comporta ca niste Elene Cosanzene suspendate in turnul de clestar asteptand sa vina ala care are si rabdare, stie sa conduca si discutia, sa faca si glume la inceput din nimic si sa etc.
      De asemenea unele se dezumfla ca esti prea insistent, altele vor sa fii insistent pe ideea ca daca vrei femeia, o cauti, doar ca e o problema: tu ca barbat nu ai cum sa citesti in stele care cum gandeste pe aspectul asta (shrugs)

      Comentariu apreciat.9611
    • @N, eu am avut altă abordare. Am investit timp și energie să dezvolt hobby-uri și pasiuni: hiking, echitație, voluntariat, tabere de schi, seminare de investiții, cursuri de gătit, participat la tot felul de evenimente găsite pe FB sau la muncă, mult networking. Am considerat mereu că e mai important să mă dezvolt ca om și să cunosc oameni diverși, fără să pun atâta presiune pe găsitul unui partener. Asta a venit ca un bonus și absolut natural. Recomand tuturor să încerce așa. Chiar dacă nu se înfiripă nimic, măcar rămâi cu experiențe frumoase, înveți să faci lucruri și legi prietenii, unele dintre ele durabile.

      Indecis. Tu ce zici?7560
    • @Stefania intrebarea mea e ce varsta aveai cand „a venit totul absolut natural”. Nu sunt rautacios, doar zic ca dupa 30+ deveniti mai umane, mai lasati din pretentii (daca sunteti inteligente) mai coborati de pe piedestaluri cum ar veni, daca nu … stati intr-o vesnica asteptare.

      Comentariu apreciat.7322
    • @N, e OK, nu mă supăr repede.

      Totul a venit natural când mi-am schimbat abordarea. Culmea, pretențiile (eu le numesc standarde) au crescut după 30 de ani. Am avut și eu dezamăgirile mele in my 20s, pentru că eram disperată să găsesc pe cineva, din cauză că se bate tare moneda pe faptul că ești defect dacă nu ești într-o relație. Și tot întâlneam bărbați care nu voiau relație serioasă, voiau doar să ftă ceva, până una-alta. Și nu puteam sta pe lângă ei până se hotărau dacă mă vor pe mine sau pe alta.
      Așa că am zis că sigur fac eu ceva greșit, îi aleg prost, și m-am concentrat pe mine și pe ce vreau să devin. Asta m-a ajutat să nu mai fac compromisuri uriașe doar de dragul de a fi cu cineva. Restul a venit de la sine.

      Comentariu apreciat.8310
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1944
    • Voi inca mai faceti sex? La mine a trecut juma’ de an … de cand am incetat sa mai cer.

      Comentariu apreciat.775
    • @thebblack, de ce e stupid? Un bărbat care nu e în relație mănâncă doar de la mă-sa sau doar prin Glovo? Caloriferul îl repară instalatorul, dacă nu e ceva simplu ca un aerisit sau chestii ușoare pe care le găsești și pe Youtube. Am fost suficient timp single ca să nu consider că anumite lucruri ce țin de casă sunt exclusiv treaba ei/lui. Orice adult funcțional poate repara chestii care nu necesită specialiști, indiferent de sex, și orice adult poate căuta o rețetă pe net să gătească, mai ales cu atâtea electrocasnice inteligente.

      Comentariu apreciat.635
    • @Elvis
      Sadia Psychology e aur. Pentru cine vrea si e deschis sa invete.

      115
    • pai de abia acum te apropii de realitate.

      poate si el gati atat timp cat si ea e dispusa sa faca chestiile traditional atribuite barbatului.

      si sincer, mi se par ok ambele paradigme. cum se simt ei bine, e ok.

      doar ca majoritatea femeilor cam vor universalism cand e vorba de gatit dar cand e de reparat caloriferul devin brusc traditionaliste.

      de unde probabil si reticenta multor barbati din a face pasul.

      Comentariu apreciat.4014
    • @Thebblack, femeile (unele dintre ele) vor universalism când e vorba de gătit și tradiționalism cât e vorba e reparat caloriferul pt că gătitul se întâmplă zilnic, sau de 2-3-4 ori pe săptămână (în cazul celor cărora nu li se întâmplă nimic dacă mănâncă aceeași mâncare mai multe zile la rând), pe când reparatul caloriferului se întâmplă o dată pe an în cel mai rău caz sau dacă vorbim doar de aerisit.
      în plus, oricare ar fi uneltele reparatul caloriferului poate necesita o forță fizică pe care multe femei nu o au, dar cei mai mulți bărbați da.

      în zilele noastre, într-un apartament de bloc muncile ”feminine” continuă să fie necesare aproape la fel de des ca acum 100 de ani, pe când muncile ”masculine” sunt necesare mult mai rar sau pur și simplu se cheamă un meșter.

      mie personal asta mi se pare nedrept.

      Comentariu apreciat.457
    • N

      Cumva, se pare ca nu intelegi ca aplicatiile de dating sunt pentru s3x si beneficii materiale.

      E vina voastra ca va cautati relatii serioase pe net! Da, acolo femeile/fetele vor barbati atragatori fizic si financiar. De aia isi fac cont acolo.

      E culmea ca tot nu vreti sa intelegeti asta.

      Acele fete/femei isi ofera intimitatea din chiloti pentru a primi altceva la schimb.

      Iar barbatii care isi permit, indeplinesc dorintele acelor fetite.

      89
    • @AB care sunt muncile feminine intr-un apartament în afara de alăptarea copilului?
      Pe care nu prea are cum s-o facă bărbatul decât dacă soția lui nu produce lapte.

      De spălat la mână nu mai face asta aproape nimeni la apartament.
      Și săracii de la colțul blocului din orașul meu de baștină „de la țară”, care stau în bojdeucă, au curent electric și o mașină de splălat rufe donată de cineva.

      A că ai o nevastă „obsedată de curățenie” care de fapt mișună toată ziua prin casă de plictiseală că nu mai vrea să stea cu tine, asta e partea a doua.
      Divorț nu vrea că strică familia și tu oricum ești „băiat de treabă”.
      Iar vecinul de la 5 are oricum destulă pluă pentru toate nevestele de pe scară.

      Parcă aici vorbeam situația mediană, nu de cupluri limitrofe și cazuri excepționale de pe la marginea satelor uitate de lume.

      912
    • AB, va legati si voi fix de exemplul punctual. mai putem adauga schimbatul becului, stransul robinetului, siguranta, schimbul uleiului sau rotilor la masina si un milion de alte treburi traditional atribuite barbatului, ca doar suntem la Vali pe blog, fesan si topoare.

      si daca pentru calirifer chemam instalatorul, pentru mancare chemam glovo, corect?

      si ai adus argumentul fortei fizice… oarecum corect. dar restul? rabdare, dexteritate, talent, simturile (gust, miros) nu se pun si ele?

      nu cumva relatia aia de succes este de fapt cea in care cei 2 parteneri isi suplinesc lipsurile, isi sprijina puterile si cu surplusul obținut astfel pot acoperi mesterii care sa rezolve unde nu sunt capabili nici unul?

      si exact la asta ma refeream… am cunoscut suficiente femei care cereau barbatului de langa ele chestii care i erau in mod evident imposibile doar pentru ca era barbat… desi ele ar fi putut rezolva cu efort minim… relatii functionale… gtfo…

      59
    • @Vosidit98 sunt încă mii (poate chiar un 0 în plus) de bărbați (de toate vârstele, categoriile sociale și nivelele de școlarizare) care consideră gătitul, curățenia, etc rufele „munci de femeie” și nu le fac nici de pică casa pe ei.

      @Thebbblack, am schimbat de 6 ori becul (becuri diferite, în corpuri de iluminat diferite) în 4 ani de zile.
      În apartamentul propriu: 1 priză, 1 întrerupător și, hai să zic, maxim 15 becuri în 9 ani.

      Dar am gătit, spălat rufe, făcut curat minim săptămânal (pt o persoană, de la 2 în sus altul e necesarul).

      La siguranță nu știu exact ce vrei să zici, că de ridicat/coborât aproape oricărui bărbat i-ar fi mai ușor decât mie, pt că la cei 1,5 m ai mei, 99,99% din ființele umane de sex masculin peste 15 ani din România sunt mai înalte decât mine. :) Pt mai mult aș chema electricianul, cu excepția situației în care partenerul de viață chiar e electrician.

      La ulei și cauciucuri nu mă bag, că n-am mașină, dar pt cauciucuri aș duce-o service, chiar dacă aș avea bărbat. Plus, de câte ori pe an schimbi cauciucuri și ulei?!

      Înțeleg că sunt și țicnite care cer imposibilul, dar intr-un apartament de bloc, muncile „tradițional masculine” intr-un an sunt cam maxim 1 lună de munci „tradițional feminine”.
      Rămâne să negociem la căratul sacoșelor/baxurilor de apă, pt că deja pt mulți a trecut la masculine, dar nici tabăra „cumpărăturile pt casă sunt treaba femeilor” nu se lasă mai prejos. :)

      83
    • Apropos, meșter pt calorifer- o dată pe an, glovo- zilnic, sau „mâncare la oală”- săptămânal.

      Costul meșterului e de maxim 10 comenzi glovo, cu excepția cazului când montează și demontează caloriferele în toată casa.

      52
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2470
    • Deci tu spui că e mai bine să fii încornorat, poate chiar să crești copilul vecinului crezând că e al tău, decât incel ?

      Vrei să iei de nevastă o mamă singură, OK, no proble.
      N-am nimic nici împotriva adopțiilor: poate un cuplu nu poate avea copii, sau nevasta nu vrea să treacă prin sarcină, dar vor să crească un copil.
      Nici împotriva ideii ca soția să fie inseminată artificial dacă soțul e infertil sau are o boală genetică și nu vrea să riște.

      Am în schimb o problemă cu „frauda paternă” care devine din ce în ce mai răspândită prin țările sărace. Și care o tot o formă de lipsă de consimțământ.

      57
  3. Ai scăpat din vedere ceva la „se uită în jur” – nu numai la vecini sau la părinți, ci și în anturaj. Ieși la un suc, prietenii tăi vin cu bebelușul și mai mult stă să-l plimbe să-l liniștească decât să vorbiți. Ieși la restaurant și tot ce vorbesc prietenii tăi acum este despre îngrijirea copilului și cum. Te uiți la plecatul lor în concediu și vezi că se cam duce pe penis trezit la 10 și băut liniștit cocktails pe plajă până târziu în noapte, acum au copii după ei. Și, ultima chestie, îi auzi cum se plâng constant că nu mai au libertatea care era înainte.

    …și transformarea asta pe care o vezi în oamenii cu care obișnuiai să pierzi nopțile și să rupi Vama îți pune capac mai mult decât ți-ar fi pus exemplele cu părinți, vecini, sau poza de-ai dat-o tu.

    Comentariu apreciat.12984
    • Pai stai, tu câți ani ai? Adica, nu știu, după o anumita etate nu îți mai arde de bar de zi, vama si diverse bombe unde sa îți pierzi nopțile si prestigiul.

      De asemenea, căsătoria nu înseamnă automat copii. Poate ar fi bine sa îți cauți alți prieteni daca cercul tău e plin de parinti cu copii mici.

      Comentariu apreciat.13230
    • Wow, nu mai poți trăi la 40 de ani ca la 15, să rupi Vama si petrecerile până dimineața! Ce noutate! Acum că e din cauza copilului sau a ficatului e irelevant, important e că viața la 40 de ani nu mai e, si nici nu ar trebui să mai fie, ca la 15,18 sau 20.

      Comentariu apreciat.18826
    • When I was young I was the nicest guy I knew
      I thought I was the chosen one
      But time went by and I found out a thing or two
      My shine wore off as time wore on.

      Comentariu apreciat.5512
    • NOU
      #36

      Voi aveti impresia că pruncii nu cresc deloc. Ok, in primul an sau 2 sari peste concediu la statiuni, dar apoi poți să mergi. Iar copiii cam după cum ii crești așa ii ai. Dar timpul zboară repede și dintr-o dată vezi ca nuai vor in concediu cu voi!

      Comentariu apreciat.10119
    • Pacat ca nu iti povestesc si de partile bune, in cazul meu (si as pune aici in cazul majoritatii), le depaseste cu mult pe celelalte.

      Indecis. Tu ce zici?3520
    • Eu sunt ala care la 3 ani isi plimba fata pe plaja. Ghici ce, as face-o din nou de 1000 de ori pana la infinit si inapoi. Pentru ca timpul petrecut cu ea e de infinit de ori mai fain decat cu batranii tineri care nu-si vad varsta din buletin si cred ca la 40 ani esti la fel de cool ca la 18. News flash: nu esti!
      Sunt ultra fericit ca am ocazia sa-mi duc copilul in toate concediile cu noi, pentru ca am ocazia sa-i largesc orizonturile. Daca eu la varsta ei eram dus la Herculane si la Sovata (ca atat isi permiteau ai mei), ma bucur ca am ocazia sa-i arat copilului de azi 9 ani multe, multe de tot. Si chiar daca nu ramane cu amintirea tuturor, ramane cu multe lucruri pe care si le aminteste cu drag si mai ramane cu ceva – mintea deschisa. Cu sotia ne bucuram si de cuplu, dar stiu ca peste ft putin timp va veni momentul in care copilul va zice pas la iesirile cu noi. Eu sunt ala care atunci cand va fi batran isi va duce nepotii in Spania pe plaja sau cu rulota in Austria, nu-si va plange durerile. Cel putin asa sper, asta-mi propun!

      Comentariu apreciat.15447
    • Faptul că un copil înseamnă multe responsabilități în plus, este fără doar și poate, nu sunt aici să o contrazic. Daaaar…
      1) m-am lăsat de pierdut nopțile înaintea apariției lui, căci el a apărut destul de târziu
      2) m-a transformat din această „vai, dar nu sunt aliniate perfect toate planetele deci nu facem nimic în weekend, ne uităm la Netflix și atât” în „vreau să plec măcar o zi la munte weekendul ăsta și soțul e plecat din țară, ce trebuie să rezolv ca să o pot face. Vorbește cu mama, vezi ce treabă avea ea, rezolvă-i tu treaba până vineri, lasă mâncare copilului, pune hainele la spălat în timpul ședințelor, comandă ce cumpărături trebuiau făcute”. Chiar se aplică de multe ori (la mine cel puțin) bancul cu băgatul animalelor în casă
      3) mi s-au rezolvat irevocabil crizele existențiale referitoare la „ce caut eu în viața mea”
      4) mi s-a rezolvat irevocabil și alergatul după maimulțibanișimaimulțibanisăfiebanibaaaanibaaaaaaaani

      Besides that, probabil dacă ar fi doar copii ca ai mei prin jur, toți prietenii mei făceau câte 5. Ce am mai văzut pe la alții nu este de dorit, întradevăr. Dar, asta e mult din cauza adulților și mai puțin din cauza copiilor.

      Indecis. Tu ce zici?5256
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 4066
    • Deci voi sunteți acei egoiști îngrozitori care distrugeți zborurile oamenilor plecând cu copii mici urlători in concediu?

      Comentariu apreciat.6843
    • Am mai zis si cu alte ocazii, daca ai un copil, nu trebuie sa renunti la concedii. Trebuie doar sa mergi in concediu care sa ii placa si lui. Da, nu mergi cu un copil de 2 ani in muzee, ca se va plictisi de moarte. Dar poate il duci la gradina zoo sau acvariu. Iar la mare, majoritatea copiilor le place. Bine daca esti bolovan si il lasi sa se duca singur in apa si se sperie cand vine valul peste el e problema ta.

      Si nu stiu altii cum sunt, dar eu ma simt mai bine cand a doua zi dimineata sunt fresh, nu mahmur.

      Indecis. Tu ce zici?275
    • Arthur, 40 de ani e cea mai cool varsta pentru un barbat, e pacat ca tu nu crezi asta. La 40 de ani arati mai bine ca niciodata daca ai grija de tine, ai energie, maturitate, stabilitate emotionala, iar fetele de orice varsta sunt moarte dupa tine.

      Pot da si exemple personale, una rea, alta buna: iubita de 28, fata exceptionala, m-a parasit pt unul de 45, iar eu ma distrez de crap cu colegii (colegele :D), ca m-am bagat la facultatea de psihologie anul asta. Nu ca nu sunt cool, ba chiar aparent sunt cel mai cool.

      E trist ca multi barbati incep sa se simta batrani de la 30 de ani, mai ales ca noi avem si avantajul asta genetic de a ne mentine fizic pana la 50 daca avem grija de noi.

      Indecis. Tu ce zici?2228
    • Nm.bradu > nu tocmai bătrână m-am simțit când am fost gata să move on de la experimentat diverse și distracții nocturne cu gașca. Adică nu știu, eu una nu mă simt bătrână că nu mai am chef de hăhăială și băutură, ci matură și împlinită. Evident, suntem diferiți și e ok că sunt unii care își găsesc împlinirea altfel. Dar, pentru mine, nu e nimic mai sexy decât un tip care n-are nevoie să flexeze cu o mașină puternică și ultimul gadget și care preferă să plece de la orice ședință sau distracție ca să-și ia copilul de la grădiniță sau să și-l pună la somn. Iar toate astea nu sunt egale cu neîngrijită și grasă, eu una sunt mai în formă decât am fost in my 20s.

      128
    • @Ana si e foarte ok ca simti asa. Tu nu te simti (si nu esti) batrana.

      Eu am reactionat strict la partea cu „batranii de 40 de ani care se cred tineri si cool”. Sigur ca nu trebuie toata lumea sa rupa cluburile la 40, dar daca alegi sa faci asta, e absolut okay, la fel cum e okay sa ti intemeiezi o familie si sa te linistesti.

      32
  4. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 84134
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 6091
    • cand esti cretin, dar totusi insisti.

      Comentariu apreciat.9365
    • @alxzen, nu stiu cine e mai cretin, eu, ca poate spun prostii, sau cine imi spune ca sunt cretin, dar nu aduce argumente

      Comentariu apreciat.8148
    • Eu sunt de acord cu tine. Monogamia sucks

      Indecis. Tu ce zici?2135
    • @marius – Eu inteleg ce spui tu si sunt de acord cu asta insa omiti cel mai important aspect – trebuie sa fii foarte sus pe scara, undeva in primii 10-20% ca aspect si personalitate si foarte comfortabil dpdv financiar.

      Daca esti ceva ceva Dolph Lungren sau Catherine Zeta Jones sigur, ai optiuni in viata si este usor sa gasesti alti parteneri de ce vrei tu, insa daca esti Nea Mitica/Tanti Leana probabil este greu sa gsesti oameni interesati sa interactioneze cu tine pe subiecte de genul FCSB este Steaua sau cum se pun muraturile si unde gasim gogonele ieftine.

      In plus partea financiara este al dracu de importanta, daca ai niste milioane in cont si nu trebuie sa muncesti zilnic este simplu sa schimbi partenerii ca viata e chiar frumoasa cand te trezesti dimineata, bei cafeluta si te uiti la tv, apoi mai mergi la o sala, la o plimbare, un restaurant, in weekend la munte/mare, mai o socializare – insa cand ambii parteneri trebuie sa munceasca 8 ore pe zi si de facut rate la masina nu mai sunt asa multi dornici de schimbare.

      Comentariu apreciat.623
    • marius, partea aia cu monogamia sună de parcă ăia care se căsătoresc învârteau 2-3 în paralel. ești insurat? ai 2-3 la care dai? ah, nu? bine atunci, lasă filmele cu Tate.

    • @marius: asta cu poligamia sună foarte cool în teorie (mai ales din perspectiva bărbatului), dar nu e așa de cool sau de ușor de pus în practică. Cine nu a încercat măcar o dată să jongleze cu doi parteneri deodată, nu înțelege câtă energie, planificare, timp și bani necesită treaba asta. Mai ales dacă relația cu măcar unul dintre parteneri este serioasă (gen, locuiești și/sau ești căsătorit cu ea/el, eventual aveți și un copil împreună). Dacă partenerele nu știu una de alta (și vrei să păstrezi lucrurile așa), necesită deja military planning.
      Aș zice că poligamia funcționează doar dacă relațiile sunt foarte superficiale (gen, treci pe acolo doar pentru păsărică/cuc) sau dacă ai timp și bani suficienți și părțile implicate comunică complet transparent (pe sistemul: „vezi că în seara asta dorm la celălalt! Ne vedem joi!” – ceea ce e foarte utopic). Majoritatea oamenilor abia au timp pentru ei înșiși, darmite pentru mai mult de 1 partener!

      Chiar și în rarele situații în care există relații poligame de succes (nu vorbim de țări în care chestia asta e încă o normă culturală), de obicei, unul dintre parteneri este principal, iar al doilea e secundar, „de back-up” (situația clasică soție-amantă)

      Comentariu apreciat.615
    • Sunteți bătrâni dacă ați dat și poligamul. Noi ăștia mai tineri am dat doar sala și orașul.

      Comentariu apreciat.740
    • Eu nu am zis nimic de poligamie. Eu am zis ca, in timp, e f posibil sa vrei alt partener, nu sa ai mai multi in acelasi timp. Am scris in alta limba ?

      poligamiesubstantiv feminin

      1. Formă de căsătorie în care un bărbat (o femeie) are, în același timp, mai multe soții (soți) și care nu este acceptată în majoritatea statelor; situația persoanei care practică această formă de căsătorie.
      1.1. Infracțiune comisă de persoana care trăiește în această formă de căsătorie.

      102
    • Eu nu am zis nimic de poligamie. Eu am zis ca, in timp, e f posibil sa vrei alt partener, nu sa ai mai multi in acelasi timp. Am scris in alta limba ?

      poligamiesubstantiv feminin

      1. Formă de căsătorie în care un bărbat (o femeie) are, în același timp, mai multe soții (soți) și care nu este acceptată în majoritatea statelor; situația persoanei care practică această formă de căsătorie.
      1.1. Infracțiune comisă de persoana care trăiește în această formă de căsătorie

      50
  5. Tinerii. Sa-i vezi cand ajung la 35-40 de ani disperati ca nu mai gasesc pe nimeni.

    Comentariu apreciat.11824
    • Tinerele, mai ales.

      Comentariu apreciat.12438
    • Trebuie subliniat ca „tinerele” nu mai sunt asa tinere la 40 desi ele se cred la fel ca si noi ceilalti zmei de 45 pana iti zice un „pusti” de 25 hai tataie ca ne apuca pensia.

      45
    • Bă, la un moment dat te resemnezi. Până la urma PLM, dacă erai cu adevărat ceva special tot se băga unul/una în seamă cu tine. Dacă până la 35 n-ai găsit chiar pe nimeni să îți de nici bună ziua, mai ales ca bărbat, poate că nu ești făcut pentru relații (prea nebun, prea urât, prea bolnav, etc.)

      82
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 57125
    • Boss eu nu stiu cum ai timp de asa ceva, cred ca ai un job foarte relaxant. Abia am timp sa ma ocup de o femeie, si sa mai am timp pentru mine….esti probabil vreun filantrop, tot timpul tau ti-l dedici altor persoane sau alte persoane sunt hobby-ul tau.

      Nu-ti place si tie sa faci chestii pentru tine? Sa-ti dedici asa niste timp pentru tine insuti?

      Comentariu apreciat.978
    • Ori ai trompa mare pentru doamne, domnisoare
      daca nu, trebuie sa lucrezi 12 ore

      Comentariu apreciat.342
    • Ioan, încetează cu trollingul de kkt.

    • @Ionut

      Nu asa funcționează o relație deschisa. Te vezi cu partenerul cand ai timp sau chef. Poate un weekend, poate deloc o luna. Niciuna dintre părți nu emite pretenții pentru a li se acorda un grad deosebit de atenție pentru ca la rândul lor, se vad cu alții.

      Am fost destul de explicit ca nu e totuna cu o relatie traditionala, si nu vine cu exigentele tipice unei relații tradiționale, unde partenerul se muta cu tine, e gelos pt orice nimic, ți se pune în cap și are așteptarea sa fie eventual șters și la fund.

      Am fost de asemenea explicit ca este ceva ce s-a întâmplat în trecut.

      Ce ar fi trebuit sa reții din text este ca mi-au trebuit 40 de ani pt a ma decide sa am o relație stabila, pentru ca în contextul social actual, asa ceva este foarte dificil fără ca lucrurile sa devina rapid toxice.

      Daca ție îți merge bine în stilul părinților tai, unde trăiești cu cineva ani de zile, si apoi o ceri de nevasta, felicitări. Esti norocos.

      Indecis. Tu ce zici?2229
    • Ce ai tu se numeste boala. Ca e din nastere sau ca nu te-au bagat parintii in seama cand erai mic, nu stim.

      Oamenii nu se lauda ca fac sex! Cel putin nu dupa adolescenta.

      Si curvele se jura ca sunt virgine sau spun ca au avut un singur iubit inaintea celui din prezent.

      Eu nu neg ca e adevarat ce ai scris fiindca am in jurul meu astfel de oameni disperati dupa atentie, care se puiesc intre ei ca iepurii.

      Oamenii nu de prosti isi intemeiaza familie, fac copii, pastreaza acelasi om toata viata. Insa trebuie sa fii capabil sa simti emotii, sa ai sentimente cu adevarat fata de cineva ca sa intelegi asta.

      Indecis. Tu ce zici?5135
    • @Ioan C, @Claudia:

      Întrebare serioasă:
      Ce ai alege ca potențial partener între o persoana pe la 40 de ani care nu a avut niciodată o relație de lungă durată și/sau copil și o persoană la aceeași vârstă, dar divorțată.

      Sincer, mie personal, persoana deja divorțată mi se pare mai „safe”. Oamenii mai fac greșeli în viață, asta e. Dar să ajungi la 40 de ani fără nicio relație serioasă ridică multe semne de întrebare (mai ales dacă ești femeie).

      Bonus: Mi se par adorabile femeile trecute de 42-43 de ani care nu au avut niciodată o relație mai lungă, dar se declară pregătite să aibă un copil. :D :D

      Comentariu apreciat.4621
    • @Claudia – de fapt sunt doua aspecte diferite, omul are nevoie de ambele (si in plus) si marea majoritatea acopera maxim una din nevoi.
      1. Unii au partener insa latura sexuala este moarta (cel mult un automatism)
      2. Unii au x partenere (simultan sau mereu cautand alta) insa nu au caldura unei relatii stabile/camin

      Hai sa vorbim serios – barbatul are in instinct cred sa futa, pe langa dorinta de a cuceri si sa se simta vanator si cumva el ramane constant aici din prima zi, de la inceputul relatiei insa femeia se schimba – intervine monotonia, grijile, nu se aranjeaza, nu se mai imbraca/machiaza interesant si sexul devine aproape o corvoada „Mitica, daca vrei musai sa ne futem haide sa mergem in dormitor”.

      Nu contest motivele pentru care femeia ajunge asa insa nu toate ajung asa si Mitica vrea totusi o femeie interesata de el si de sex (atunci cand este) insa acasa nu este niciodata cazul.

      Cam asta e in spatele ideii de oral, nu exact actul in sine.

      Indecis. Tu ce zici?2510
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1649
    • @flat: sau poate e o super femeie, dar avea un soț bețiv și abuziv. Sau poate a rămas văduvă că soțul a murit de cancer. Sau poate… Știu că în societatea românească, dacă ești femeie divorțată, ți s-a pus deja pecetea de curvă, dar lucrurile nu sunt așa simple mereu.

      Comentariu apreciat.5411
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2147
    • Ioane asta cu nici una dintre parti nu emite nici o pretentie sa io spui lu Mutu. De fiecare data cand am incercat vreo schema de genul cealalta parte a emis pretentii sau batea apropouri. Nu merci hai pas.

      134
    • George

      Nu as alege nici un barbat divortat, care sa aiba copil.

      Motivul este ca acel barbat divortat poate fi chiar unul care e incapabil sa isi doreasca o familie din cauza ca a avut o viata depravata, gagica dupa gagica, nemaiputand (sau poate nu isi doreste) sa stea langa o femeie pentru clasicul „toata viata”.

      Ironia este ca am si avut o relatie cu un astfel de barbat. Era sigur ca divortase fiindca nu o iubea pe fosta sotie, se casatorise cu ea doar din presiunea sociala de a isi intemeia familie si a face copil. Din pacate pentru amandoi, el are probleme emotionale incompatibile cu o relatie serioasa cu cineva. Chiar si fetita avea probleme emotionale si era greu de trait cu amandoi. Nu eu m-am despartit de el, el de mine fiindca imi inventa fapte, vorbe etc doar sa aiba motiv sa plece. Inca isi doreste sa ne impacam doar ca psihic nu mai pot duce asa ceva, cu toate ca eram ca 2 degete de la aceeasi mana.

      Plus, o alta istorisire scurta:

      O femeie de serviciu, a fost casatorita 1 data, i-a murit sotul (a ramas cu un copil, singura), dupa cativa ani, s-a recasatorit, a facut un baiat si cu noul sot. Practic, cumva noul sot a crescut 2 baieti, pe al sau si pe celalalt. Baiatul raposatului sot, i-a spus clar tatalui vitreg ca daca ii face ceva mamei sale, il omoara…

      E greu de acceptat pentru cei care au copii si sunt vaduvi/divortati insa acei oameni au bagaje emotionale, copii pentru care trebuie sa traga. Si un om singur, fara astfel de obligatii nu are de ce sa isi doreasca un astfel de viitor!

      94
    • @George Cred că mai multe probleme au bărbații care n-au avut nici o relație serioasă până la 40 de ani decât femeile. Și aici nu mă refer la Giani pe care îl știe un oraș întreg că „f*te tot ce prinde” și care a avut 50 de iubite până la 40 de ani. Cei ca el sunt max 5% din populația bărbaților.

      Situația e ceva mai nuanțată. De multe ori femeile alea de care zici tu nu trebuie să îți povestească despre ce-ar fi în neregulă cu ele, că afli singur dacă ieșiți în oraș. La fel și cu bărbații ăia.

      Nu mai zic de ce te-așteaptă ca bărbat dacă ești virgin la 40 de ani și te scapi să zici așa ceva sau au află cei din jurul tău despre asta.

      70
  7. Ceva s-a schimbat in societate.
    Acum nu foarte mult timp era greu sa *uti in afara casatoriei.
    Acum nu prea mai exista piedica asta, in societatea vestica si chiar si pe la noi.

    Si mai sunt chestii ce au schimbat din temelii dinamica societatii: contraceptia.

    Inainte, *uteai si puiai, iar dupa bucuria primului mostenitor, nu prea mai aveai chef de altii, dar mai aparea si al 2-lea, ca natura lucreaza.

    Acum contracepția e pe toate drumurile, pentru ambele sexe.

    Femeile muncesc, statul nu reuseste sa puna la dispozitie infrastructura necesare pentru cresterea copiilor, iar bunicii sunt adesea departe, morti (au asteptst mult vebitea nepotilor) sau isi traiesc fericiti batranetile in tihna => nu mai e timp si energie pentru copii.

    Si da, generatiile noi, crescute in puf sunt extrem de egoiste.
    Plm, pai sa iti sacrifici tu viata, linistea si concediile pentru un borac?

    E si asta o forma de selectie naturala.

    Despre partea financiara e o dezbatere falsa.
    Oamenii faceau copii mai multi cand conditiile erau mult mai nasoale, dar acum toti visam sa le oferim copiilor tot ce nu am avut noi, iar asa ii handicapam, pentru ca devine foarte greu sa ii motivezi.

    Comentariu apreciat.9731
    • filozofie multa, da e reversul selectiei naturale:

      sunt politici de stat care incurajeaza saracii in mizerie sa puieze fara numar si sa stea degreaba si descureajeaza familiile/ clasa mijlocie.

      Comentariu apreciat.7514
    • >> Acum nu foarte mult timp era greu sa *uti in afara casatoriei.

      Cand anume era asta?

      Indecis. Tu ce zici?1929
    • Femeile muncesc

      IMHO asta e o chestie importanta, cel putin o vad prin bula mea. Multe femei se concentreaza mai mult pe cariera si apoi pe casatorie si copii, sau cel putin facutul copiilor e impins cat mai mult.

      Comentariu apreciat.334
    • pt „despre partea financiare e o dezbatele falsa” ai ratat legatura chiar cu contraceptia pe care ai mentionat-o.

      Exista un prag de educatie, cultura, bani, access la informatie si metode contraceptive care influenteaza natalitatea.

      Degeaba ai access la metode contraceptive (atat ca barbat cat si ca femeie) daca cultura/religia zice ca nu faci bine sau ai lipsa de educatie/informatie sa stii sa le folosesti.

      Zici ca in trecut se faceau mai multi copii (ceea ce este foarte adevarat), dar nu e clar cati din acei copii erau „doriti”. Oamenii doreau sex (deh, suntem oameni) si copii rezultau natura din aceasta dorinta. Dorinta de sex e si acum, dar stim sa ne protejam.

      In scenariul ipotetic in care oamenii ar face tot atata sex cat fa in ziua de azi, dar elimini toate metodele contraceptive, campusurile universitare ar fi pline de bebelusi. Indiferent de cat de „multa grija” crezi ca poti avea fara metode contraceptive, tot o sa dai gres cel putin odata.

      Indecis. Tu ce zici?308
    • Bai eu chiar intreb serios: cand era greu sa fti fara sa te casatoresti? Ca din 90 pana azi am prins si eu si nu era greu. Inainte de 90 din povesti aud acelasi lucru. Deci cand? Anii 40?

      Indecis. Tu ce zici?724
    • cand era greu sa fti fara sa te casatoresti?

      din ce am citit, Ion futea. nu știu dacă asta voia Rebreanu, dar futea.

    • @Radu Anii 80. Avortul strict interzis (mai ales după 83 a fost o campanie a regimului), pilule doar de contrabandă, prezervative la fel. Mai erau „fetițele”, dar începuse să bântuie SIDA, și parcă nu-ți venea să-ți încerci norocul.

      203
    • Marcos anii 80 au fost acum 40 de ani, asta inseamna foarte mult timp, aia care fteau (sau nu) in anii 80 azi iau pensie daca mai traiesc. Ce relevanta au vremurile alea pentru astia care au azi 20 de ani?
      Si se ftea lumea si in anii aia, cu tot cu avorturile alea ilegale.

      148
    • @Bogumill: pe vremea bunicilor si parintilor nostri nu existau atatea mijloace de petrecere a timpului liber ca atunci. Nu puteai calatori, nu aveai device-uri etc. Si atunci, cum iti puteai canaliza energia si sentimentele decat printr-un copil.
      Multi iau in deradere vremurile alea, desconsiderand parintii si bunicii care faceau copii multi. Probabil in vremurile indepartate in care medicina nu era evoluata, a face multi copii era o metoda prin care incercai sa duci la maturitate cat mai multi copii. Dar asta nu inseamna ca nu ii iubeau.

      Acum, se alearga pentru cariera, bani si entertainment pana la 30+ si ani. Apoi cand toate acestea se indeplinesc, apare si nevoia sentimentala de un copil. Din pacate natura isi cam spune cuvantul si nu se poate chiar daca se doreste. De 2 sau mai multi copii nici vorba.

      Comentariu apreciat.304
    • @punKreas – sau poate ca anterior nu aveau destule posibilitati sa traiasca bine si realizarea lor in viata era un copil si traiau pentru si prin acel copil, o chestie care inca o vezi in Romania – cand copilul se insoara sa zicem la 20 de ani si parintii ai 45 de ani ei au terminat cu viata, gata, de aici doar mananca si se uita la tv, asta e.

      In acelasi timp astazi tot mai multi oameni au putere de cumparare crescuta si se pot bucura de viata, in 88 la mine la tara omul mergea la CAP, apoi se adunau la poarta si discutau, se uitau 2 ore maxim la tv si uneori cate o petrecere, aia era viata. La oras aveau cateva magazine in plus si un cinema, eventual un parc.

      Azi exista masini, 200 de canale la tv, internet in orice buzunar, vacante pe oriunde in tara sau afara, sporturi, cafenele, etc – mult mai multe lucruri de facut si oameni de intalnit, locuri de vazut, importanta copilului descreste cumva pentru ca inainte era singurul lucru din viata cuplului, acum mai sunt si altele.

      Plus ca e posibil sa fie un schimb de mentalitate, traditie – anterior ti se spunea ca fara copil nu esti implinit, azi omul e pus in centrul universului, nu copilul pe care ar trebui sa il faca.

      Indecis. Tu ce zici?237
    • „azi omul e pus in centrul universului, nu copilul pe care ar trebui sa il faca.”
      Corect, d-asta a ajuns societatea cum a ajuns :)

      72
    • Depinde, pentru mulți si azi e greu sa f*tă. Ba poate chiar mai greu ca înainte.
      Pentru că astăzi le fac competiție bărbați pe o rază de sute de km.
      Care sunt mai înalți, au pătrățele, sunt mai bogați, mai faimoși, mai atrăgători, le merge melița mai bine, etc.

      Mie de exemplu astăzi îmi este mult mai greu și să invit o femeie în oraș (ce să mai vorbim de sex?) decât era acum 7 sau 8 ani.

      Bărbații din top 5% f*t mai mult, au mai multe partenere, iubite și experiențe. Iar multe femei generalizează comportamentul lor la toți bărbații

      71
    • Conform unor statistici tinder femeile considera ca 80% din barbati sunt urati si practic ies 20% dintre ei daca ies si cu aia. Si apoi e generatia woke/feminista de azi in care am avut o discutie halucinogena cu o amica (35+ arata super, bani) in care imi explica niciodata un barbat nu se baga in seama pe spatiu public cu o fata, gen in parc ca e weird. Gen cum fata mea? pai unde sa cunosc femei pe tinder? Daca vad o gagica frumoasa in parc se numeste hartuire daca o invit la o cafea?… Se pare ca da… asa gandesc femeile mai nou

      32
  8. Instant gratification – dracu stie cum e traducerea corecta. Casnicia necesita muncă, cei dinaintea noastra erau obisnuiti sa muncească pentru chestii. Chiar si un banal film, daca voiai sa il vezi, iti miscai curu la cinema. Acum 2 clickuri si ai obtinut ce vrei. Cam la fel si cu casnicia, vrei chestiile mișto pe care le vezi la cuplurile celebre (lol câtă falsitate) si nu intelegi ca o căsătorie normala e plina de compromisuri si de tras amandoi la aceeași căruță

    Comentariu apreciat.1357
    • Un număr foarte mic de bărbați obțin „ce vor” la 2 click-uri. Intră pe orice site de dating, 65% dintre bărbații de acolo nu reușesc să obțină un apel video, ce să mai vorbim de întâlniri sau sex ?

      Nici în viața reală nu mai stau treburile ca altă dată. Femeile se integrează mai ușor în cercuri sociale și foarte rar ei găsi o femeie singură și interesată dacă nu ești bărbat top %. Majoritatea au deja un set de bărbați cantități cunoscute pe lângă se care pot „pisici” dacă își caută o relație, o aventură, un rebound după despărțire, etc.

      51
  9. Zici că la duș îți vin ideile astea? 😁

    Comentariu apreciat.713
  10. Daca focusul este sa nu faci X si Y greseli vazute in familie sau la altii, greseli facute intr-un anumit context si care nu ti se aplica, inevitabil o sa faci alte greseli si nu o sa stii de unde sa o apuci deoarece „am facut tot ce trebuia, nu ca ailalti”.

    Focusul nu trebuie sa fie pe a nu gresi, trebuie sa fie pe a fi cat mai putin prost posibil si pe common sense.

    Comentariu apreciat.544
  11. acum glumesc, dar daca ne luam dupa guru Cezar Ionascu (si am impresia ca si fratii Tate si alti oameni de bine care au taberele alea homoerotice de masculinitate), problema e ca societatea a pus femeia la munca si i-a redus mult din rolul ei de stat si avut grija de casa, asa ca nu mai depinde de barbat si de aceea are si optiunea de divort sau sa nu isi caute disperata un barbat ca pe vremuri.

    Comentariu apreciat.348
  12. o relație serioasă sau de căsătorie necesită să faci compromisuri, cine nu e dispus să facă asta, o să moară singur ca lorena lupu și o să se plângă ce nașpa sunt gigeii. Genul de oameni care mor în casă că nu-și pot chema salvarea dacă leșină/ fac un avc/ infarct.

    Indecis. Tu ce zici?3046
    • Si tu o sa mori de grija Lorenei Lupu :))) Poate suna chiar ea la salvare :)))
      Hai ca m-am distrat maxim, mersi apreciez :))))

      Indecis. Tu ce zici?2510
  13. S-ar putea ca calculele financiare (cat costa sa cresti copii) sa nu fie cu adevarat un criteriu care a fost luat in considerare. Poate mai degraba un pretext.
    Uita-te la masini, locuinte, etc: toate costa „o mana si un picior”, dar nu vezi pe nimeni abtinandu-se. Dimpotriva, toti dau navala, indiferent de cat au ajuns de scumpe.

    Un factor important este si presiunea modelelor la care aspiram.
    Cand toti din jur iti spun ca sunt emancipati / sofisticati (deci nu fac copii, ca inapoiatii aia care … fac), atunci devine foarte „aspirational” sa intri si tu in randul emancipatilor / sofisticatilor si sa nu mai faci copii. Sau sa te mai casatoresti. Ca numai sarakii/taranii se mai casatoresc, mai fac copii.
    Nu?

    Indecis. Tu ce zici?2616
  14. Și eu, și actuala consoartă suntem la a doua ediție de ,, până când moartea ne va despărți,,.
    Că și parteneri, suntem împreună exact opusul foștilor.
    Nu facem compromisuri de genul ,, să nu fac aceleași greșeli ca înainte,, pentru că suntem alte firi și avem împreună o altă abordare despre viață. Nu avem modele de inspirație, relația funcționează natural. Poate că facem parte din generația de oameni modești.

    Comentariu apreciat.496
  15. NOU
    #102

    citesc pe aici prin comentarii si se pare ca intr-adevar lumea e cum e fiindca e egoista:

    – nu mai ma pot distra si bea ca pe vremuri: nu mai conteaza sa-ti vezi sotul/sotia fericita sau Doamne feri sa ai copii, cine mai are timp si de copii, ei sunt o corvoada, nu o binecuvantare

    – nu ma pot culca cu o gramada de persoane + casniciile se distrug fiindca „crestem” in directii diferite, nu fiindca uitam sa comunicam, sa lasam si de la noi ca sa fie bine etc

    – bonus: lipsa de sex oral, nene, toate ca toate, dar aia e baza :)

    Comentariu apreciat.7522
    • Suptul pulii apropie partenerii si mai mult, este vitala o actiune de asta, este maxim de romantism ! Uite, mi-au dat lacrimile de emotie scriind asa ceva !

      Comentariu apreciat.4721
  16. Nucleul familiei a fost afectat de nevoie ambilor parteneri de a lucra – una e sa vii acasa dupa munca obosit si sa vezi un copil fericit cum se joaca si o sotie care te imbratiseaza si te asteapta sa mancati impreuna si alta e sa munciti amandoi si sa ajungeti obosit acasa si sa vedeti ca aveti de munca si in casa, te gandesti unde mai intra un copil in ecuatia asta.

    Majoritatea parintilor din generatiile trecute au lucrat si ei amandoi si ne-au crescut dar rata divorturilor ne arata ca nici pentru ei nu a fost bine.

    Comentariu apreciat.6015
    • Păi da, când era o relație de dependență, jumătății dependente îi era mai greu să plece, indiferent ce mizerii se întâmplau acasă. Acum că muncesc amândoi, doamna nu mai e cu adevărat constrânsă să accepte orice, iar domnul nu vrea să ajusteze nimic dacă doamna are pretenții să mai împartă treburile de acasă.

      Indecis. Tu ce zici?4423
    • Intr-adevar, lipsa educatiei si factorii sociali externi creau situatii nefericite in unele familii, dar nu era norma.

      Este o relatie de dependenta dar ambii parteneri depind unul de altul, iar dependenta financiara in cazul familiilor cu un singir venit a fost si motivul pentru care femeile au dreptul la jumatate din avere in caz de divort. Femeile care suportau mizeriile erau mai degraba constranse de saracie, pentru ca 0 impartit la 2 tot 0 rezulta si nu aveau unde sa se duca, parinti care nu le sustineau, de dragul copilului etc.

      224
    • https://aleg-romania.eu/wp-content/uploads/2019/10/Expoziția-Drepturile-femeilor-din-România.pdf Voi lăsa asta aici.

      Faptul că nu în toate familiile se întâmpla asta, nu înseamnă că nu se întâmpla în multe cât să influențeze societatea.

      109
  17. Dupa ce am citit acest articol am realizat de ce in Romania siropurile pa codeina se dau pe reteta.
    Dar cred ca este epidemie de ceva ca am citit si niste postari.

    Indecis. Tu ce zici?306
  18. Ai mei au trecut prin destule, alcoolism, probleme cu banii, tot felul de lipsuri, probleme de sănătate majore… dar acum mai au puțin și se pensionează. Duc o viață oarecum lipsita de griji, liniștită, au casa, nu au probleme de sănătate majore, rate, pot sa faca mici economii, sa mearga la un dentist etc. Faptul ca am văzut la ei ca problemele se gestionează în familie, ca e normal sa existe probleme și ca certurile sunt trecătoare, m-a ajutat în căsnicie și m-a ajutat sa remediez ce nu mi-a plăcut la ei, atât în relația cu mine, cât și la relația lor. M-a făcut să decid că vreau copii în deplina cunoștință de cauza, m-a făcut sa nu sar la divorț după orice discuție mai aprinsa cu nevasta-mea și m-a făcut sa înțeleg ca e normal sa ai probleme în viata și ca trebuie sa le depășești.

    Comentariu apreciat.934
    • Ai tras un loz mai mare ca la 6/49 la nastere . Este incredibil de rar ce descrii tu

      Comentariu apreciat.356
    • cred ca toti noi astia milieniali sau cum drq ne cheama, generatia anii 80-90+ venim din familii disfunctionale in care nu s-a auzit niciodata de inteligenta emotionala. Ai mei se cearta si tipa unu la altu si acuma au 84/76 si nu ii suport mia mutl de 2h cand ma duc la ei le si spun d 100 de ori dc tipati unu la altu? ca e stresant.
      Asta am incercat in casnicia mea sa nu am si pana acuma. e totu ok. Avem alte probleme da la noi nu se tipa nu se urla nu se arunca cu chestii nu se sparg farfurii geamuri etc, si fi-mea e la fel e calma, mai calma ca noi in multe situatii si se vede ca crescut intr-un mediu in care nu exsistau chestiilea alea pentru ca asta imi doresc si pt ea, cumva eu am rupt lantul de asa zise traume generationale si incerc sa nu le dau mai departe, mai am altele cu carenu reusesc da mai e timp…

      30
  19. Sexul oral e un gest eminamente altruist pt ca propria plăcere sare din schema. Dar mulți îl vad ca un gest de dominare a partenerului: i-am dat o mue

    Comentariu apreciat.4214
  20. Cu cat o societate iti permite mai multe stiluri de viata alternative (care pot fi preluate din acces liber la informatie), din care sa poti castiga si bani (cat sa nu faci foamea macar) si sa te simti acceptat in societatea respectiva, cu atat rata casatoriilor / fertilitatii scade, putem spune.

    Deci libertate de informare, libertatea de a alege si toleranță. Preferabil unei dictaturi fundamentalist-religioase, nu? :-)

    Comentariu apreciat.294
  21. Nu o sa comentez nimic la parerile exprimate, insa am o curiozitate: de ce, periodic, mai ales din partea celor casatoriti din ce deduc de prin comentarii, blog master sau comentatori, revine tema legata de prostii, si mai ales proastele, necasatoriti? De unde nevoia asta de validare a alegerii voastre de viata prin comparatie cu cei care nu au facut aceasi alegere? Din ce inteleg din comentarii, mare majoritate sunteti fericiti casatoriti, deci deja aveti o femeie cu care ati ales sa va traiti viata si sunteti fericiti cu asta. Si nu inteleg cu ce va incurca in viata voastra toate „proastele” de 30+ ani necasatorite, care poate si cauta pe cineva, cand voi, teoretic, nu mai aveti de interactionat cu ele? Cu ce va jignesc asa de tare prin existenta lor de nu va puteti vedea de „casa”? Sau credeti ca la batranete o sa primiti fiecare obligatoriu inca 2-3 femei singure de intretinut? Sau de fapt sunteti in aceasi oala, adulti de 30+ care, conform spuselor voastre, nu ati fost in stare sa aveti o relatie stabila/casatorie pana la varsta asta, si constatati ca nu prea va mai vrea nimeni si atunci mai bine ziceti ca pretentiile sunt ridicole decat ca, poate, voi nu v-ati maturizat suficient? Foarte sincer intreb. Eu, ca o „proasta” necasatorita de 30+ nu am niciodata nici un fel de gand, la dus sau pe uscat, sau framantare, sau opinie vehementa despre persoanele casatorite, maxim le urez sa le fie bine in familie, si vad avantaje si desavantaje in stilul lor de viata, la fel cum vad avantaje si dezavantaje in viata mea.

    Comentariu apreciat.10616
    • E o forma de validare externa, asa cum celibatul e un esec in perceptia multora. Uite mie de ex. a fi mama singura mi se pare a fi un esec, si unul major, dar marea majoritate a lumii nu ar fi de acord cu mine , ba chiar m-ar ostraciza pentru aceasta parere
      Fiecare cu a ma-sii, tu stii ce e bine pt tine . Cred ca persoanele care critica persoanele voitcelibatare le invidiaza independenta emotionala, altfel nu ar fi suficienti de starniti cat sa exprime o opinie
      Off topic, nu pot sa nu remarc cum orice opinie diferita este luata drept atac la persoana, si este ingrijorator. Let’s agree to disagree

      Comentariu apreciat.524
    • Pentru ca la un moment dat o femeie a indraznit sa ii refuze. Apoi au dat si ei in sfarsit de una care le-a zis mbine ma. Acu in visele lor ude aia a dracu care i-a refuzat plange singura intr-un colt regretand amarnic ca nu l-a acceptat pe vasilica acu 20j de ani. Asta-i tot. Little tiny minuscule egos. Ca sa se potriveasca cu little, tiny, minuscule…stii tu. Creiere am vrut sa zic.

      Indecis. Tu ce zici?4334
    • Pentru că majoritatea femeilor futute/abandonate și bonus cu un copil ca cadou, încep să găzduiască un comportament de persoană smintită.
      Plus un elogiu deosebit adus propriului vagin, astfel că ,,pe aici nu se mai trece, toți bărbații sunt niște porci,,.
      Majoritatea au servit în viață o singură pulă, e ca prima beție.
      A fost nasol.

      Indecis. Tu ce zici?3034
    • 1 – nu toti de pe aici sunt casatoriti sau in relatie
      2 – sunt si femei misto in toate mediile online si offline, ce e greu din nou e sa iti dai seama care e luata si care nu, ca sa nu te bagi aiurea in seama si sa deranjezi inutil :)))
      3 – simplul fapt ca eu de exemplu zic mai sus ca sunt multe fomiste, nu e din frustrare sau ceva, zic doar o evidenta, cum am inteles ca sunt si multi barbati care la 30+ ani nu au facut nimic cu viata lor
      4 – „pretentiile sunt ridicole decat ca, poate, voi nu v-ati maturizat suficient” explica-mi te rog cum un barbat e dat la o parte pt ca e imatur cand cele mai des puse intrebari pe tinder sunt urmatoarele: „ce masina ai” si „pe unde ai calatorit” intrebari venite de la tipe care din varii motive ezita sa isi puna in profil ce profesie au

      Indecis. Tu ce zici?257
    • mali, cine a zis că ne încurcă „proastele nemăritate”? așa pare din discuție, că murim de grija lor?

    • @paco
      Copiii nu sunt bonus, bai cinzeaca, sunt oameni de sine statatori.
      Daca tu ai ratat educatia lui fie tu si acum il ostracizezi, sa stii ca nu se aplica tuturor. Unii ii iubim, ii pretuim, nu ii calculam la kg si nu ne dam palme gandindu-ne cat inseamna dpdv financiar in economia vietii noastre.

      Indecis. Tu ce zici?1616
    • Pe mine mă încurcă „nemăritatele” de 30+. Sunt femeile care îmi provoacă cele mai multe probleme în plan profesional. După 30 de minute de explicații în folosirea unui produs, ele vor sublinia doar ce nu le place (deși sunt norme stricte ce impun anumite caracteristici tehnice) ce nu le vine lor bine în mod subiectiv (de exemplu culoarea sau elasticitatea materialului).
      Nu te poți pune de acord pentru o oră de service, nu au o minimă flexibilitate sau înțelegere a situației tale, ca tehnician. Sunt persoane extrem de egoiste și nervoase. Nu le interesează dacă ai avut alte intervenții ce au necesitat timp și de aceea ai întârziat, nici dacă ai alte intervenții după. „eu, mie, nu pot, nu e bine pentru mine, eu știu mai bine, normele sunt greșite, șamd”
      Încerc să evit contactul cu asemenea nestemate de femei. Fără glume, fără zâmbet, fără favoruri. Totul este profesional, rece și impersonal. Ca ele.

      De regulă ajung așa singure și nefericite pentru că nu știu ce înseamnă compromisul, a înțelege situația celuilalt, a oferi fără să aștepte o recompensă sau ceva în schimb. Narcisiste egoiste. Multe cu o cultură peste medie. Crezând că asta le dă un avantaj peste bărbați, uitând că bărbații nu caută (în primul rând) cultura la o femeie.

      Comentariu apreciat.5923
    • @Onsa, esti incapabil sau incapabila sa intelegi ce am scris in trei fraze care nu au absolut nici o singura legatura cu ,,Copiii nu sunt bonus,, si daca te trimit in pula mea te superi. Era vorba de mamele eroine, puternice si independente.
      ,,bai cinzeaca,,
      Ba, pe vremuri si beat ghips eram mai limpede mental ca tine si oamenii care iti fac parte din familie.

      Indecis. Tu ce zici?1321
    • Vali, ți-a răspuns Fisherman.

      55
    • @Mali Si eu am observat asta, e o psihoza colectiva impotriva femeilor singure de 30+.

      Cum au mentionat si alti antecomentatori, oamenii isi valideaza propriile alegeri. In general, cu cat s-au casatorit mai devreme si cu cat au avut mai putini parteneri sexuali, cu atat mai inversunati vor fi impotriva celor singuri de 30. Ca daca aia singuri de 30 sunt cool, atunci poate ca propriile alegeri ar putea sa nu fie perfecte.

      Si eu, care sunt singur la 35, uneori ma trezesc gandindu-ma ce „no-liferi” sunt aia care s-au casatorit si au trantit un copil la 20 si ceva de ani, „ratandu-si tineretea”. Vreau sa imi validez alegerea. Noroc ca imi dau seama de unde vine gandul si il las sa treaca.

      Iar faptul ca sunt mult mai inversunati impotriva femeilor (pe blogul asta fiind majoritar barbati) cred ca nici nu mai trebuie sa explic ce inseamna.

      Comentariu apreciat.396
    • Pur empiric și cu problemele specifice unei astfel de analiză observațională. Eu am văzut mulți oameni (și femei, și bărbați) de 30+ care să fie foarte mișto și cu vieți pline și împlinite care sunt singuri. Însă nu știu dacă am văzut oameni de 50+ care să fie foarte mișto și cu vieți pline și împlinite care să fi fost mereu singuri (iar aici prin să fi fost mereu singuri număr și căsătoriții, dar și pe cei în relații pe termen lung din care au rezultat sau nu copii).

      Evident, vorbim aici nu doar despre diferența de generație – ce văd eu azi la 50+ forever alone e născut cu 20j de ani mai devreme decât cei singuri de 30+, vorbim și despre faptul că cei de 30+ mai au 20 de ani să-și schimbe cursul.

      Pentru un bărbat nu e târziu să se așeze la casa lui nici la 40+, însă pentru o femeie cam începe să ticăie ceasul după 35. Se poate și pentru ele la 40+, dar vine la pachet cu niște riscuri. Evident, fiecare decide pentru sine, dar, eu din ce am văzut, fericiții forever alone de 50+ nu i-am văzut.

      Personal, nu mi-am dorit niciodată în viața de adult să mă căsătoresc, mi se părea o constrângere inutilă. Puteam fi împreună cu cineva indiferent de existența acelui act. Când m-am gândit la copii și eram mai tânără (<30) am fost convinsă că nu e pentru mine, nu am nevoie de asta. La un moment dat mi-am schimbat optica și mi-am dorit brusc unul. Însărcinată fiind, am decis să mă și căsătoresc "să fie". Acum văd niște mici beneficii ale căsătoriei – dacă ajungem pe la spital, dacă unul pățește ceva, mai puține complicații și explicații de dat copilului, dar căsătoria în sine nu înseamnă nimic dacă cei doi adulți nu vor să fie împreună și nu se respectă. La fel cum nici o relație nu înseamnă nimic în aceleași condiții.

      54
  22. Asadar, daca sotiei mea ii place sa lucram impreuna mecanic la motociclete si eu in timpul liber ma relaxez pe PS5 / mecanica iar ea citeste, suntem OK ? /semi ‘s’

    Comentariu apreciat.250
  23. Eu sunt unul dintre tinerii care nu vor sa se casatoreasca. Am 25 de ani si mi se pare ireal cand vad fosti colegi, de varsta mea sau mai mici, care s au casatorit sau deja au copii. Poate sunt imatur eu. Casatoriile, mai ales alea clasice cu invitati multi si tot tacamul, ma ingrozesc. Nu le suport.

    Sunt tare curios daca de la 30 de ani incolo, o sa mi schimb perspectiva. Cu toate ca am relatie, nu ma gandesc in niciun caz la casatorie. Nu stiu, oricat de multa iubire ar fi si oricat de uniti ar fi doi oameni intr un cuplu, things can always go wrong. As prefera, la o adica, sa nu fie nevoie de tot procesul de divort. De inselat si alte din astea, se intampla indiferent ca esti casatorit sau nu.

    Recunosc ca sunt si neinformat, dar habar nu am ce beneficiu ar aduce casatoria.

    Comentariu apreciat.4712
    • Un drept legal ce il veți avea unul asupra celuilalt. Dacă se întâmplă ceva cu unul din voi, celelalt are dreptul legal să ia decizii în numele soțului. Să aibă grijă de el, să îi apere interesele. Nimeni nu poate interveni. Eu și de asta am făcut-o, după ani de zile în care nu mi-am dorit să mă căsătoresc. Ca să nu aibă nimeni altcineva drept legal asupra mea în cazul în care eu nu pot lua decizii, înafară de el. Un alt motiv a fost că așa am simțit, că îmi doresc să ne căsătorim, cu mult înainte să mă gândesc la partea practică de mai sus. Și am făcut-o doar la starea civilă, fără circ și 100 oameni. Am fost 8.

      Comentariu apreciat.397
    • Ah, și am 34 ani. Și mi-am schimbat opinia la 31. Ai timp destul, dacă vei decide vreodată să faci pasul ăsta.

      215
    • Dupa ce am asistat la.moartea lui frate miu si ce a insemnat asta dpdv administrativ, am hotarat sa ne casatorim. Copilul exista deja de cativa ani deci nicio presiune acolo, familiile in bancile lor, nu ne-am schimbat numele si acum stam relaxati din multe puncte de vedere.

      181
    • @Jc
      „Casatoriile, mai ales alea clasice cu invitati multi si tot tacamul, ma ingrozesc. Nu le suport.”
      aia e nunta = este o ceremonie religioasă și/sau civilă, în timpul căreia se sărbătorește începutul unei căsătorii.
      casatoria e un proces de a trai impreuna, nunta e o bauta de o seara

      Indecis. Tu ce zici?274
    • Căsătoria înseamnă că trebuie să rezolvi problemele. Nu mai poți fugi în caz de necaz. Și este exact ce „specialii” de azi nu vor. Vor „easy way out”. Dacă tu nu sacrifici libertatea ta de alegere, cum vrei ca partenerul tău să o facă?

      Comentariu apreciat.376
  24. Eu am fost crescută cu ideea că trebuie să te căsătorești, ăsta e pasul următor în viața ta de adult, job, căsătorie, copii. Așa trebuie. Nu o faci din iubire, fiindcă iți dorești etc. Doar trebuie si punct, e o responsabilitate. De asta, pentru multă vreme, nu mi-am dorit. Am ales să o fac mai târziu, când mi-am dorit cu adevărat. Pentru mine și pentru noi.

    224
    • Fix așa. Subscriu. M-am căsătorit după 7 ani de relație, după 6 ani de locuit împreună, după ce făcusem casa nouă cu partenerul, după ce eram însărcinată, când pur și simplu doar beneficiul legal și nici o constrângere nu mai exista.

      13
  25. Suntem 8 miliarde per total. Contează și asta.

    România nu a putut să țină în confort 22 de milioane. Încă suntem pe surplus demografic & tot nu suntem la nivelul din Vest.

    1316
  26. E altruist oralul, da. Eu am venit să zic că există și 69.

    Comentariu apreciat.392
    • @miha, parerile sunt usor impartite. am cunoscut si persoane incapabile de concentrare asupra a ceea ce aveau ele de facut in timp ce li se facea acelasi lucru. :P

      01
  27. De parca starea naturala a oamenilor e sa fie casatoriti. Cum a aparut asa o sa dispara, in functie de necesitati.

    138
  28. Din ce am identificat, mai multe motive:
    – Vrei sa te simti “liber”, o casatorie presupune o presiune sociala. E mai putin “tragic” sa zici ca m-am despartit de prietena decat ca am divortat
    – Experienta negativa a altora, vezi ce se intampla acolo, nu vrei sa patesti la fel
    – Un divort poate presupune un cost financiar destul de mare iar daca subt copii in ecuatie s si mai complicat
    – Psihologic, pentru unii, a fi casatorit presupune o responsabilitate mai mare, o familie comparativ cu a fi doar iubiti
    – Cei cu experiente cu mai multe relatii se concentreaza pe ce nu le place la o persoana din acest motiv gradul de acceptare si flexibilitate e mult mai
    mic, de asta si schimba partenerii
    – Vrei sa fii turn copilul ala rebel care nu face ce impune societatea
    – Motiv psiholgoic, rudele iti apreciaza si lauda sora care e casatorita si are copii, esti intr-in con de umbra si e metoda ta sa le zici ca sunt idioti cu totii.
    – Mult mai putine responsabilitati, daca vrei maine sa ii lasi hainele la usa si sa iti iei un rucsac si sa pleci in lume, teoretic o poti face
    – Vreau “sa-mi traiec viata”
    – Criza varstei de mijloc

    Nu e nimic gresit in a nu dori sa te casatoresti cum nu e nimic gresit in a nu dori copii, e viata ta si trebuie sa ti-o traiesti cum te simti fericit

    Indecis. Tu ce zici?277
    • Practic ai enumerate toate căcaturile care din punct de vedere social au toate șansele să fută o relație funcțională:
      părinți, rude, responsabilități inventate, presiunea artificial creată de mediul înconjurător.
      Nu accept sfaturi și păreri nesolicitate, că nu îmi plătește nimeni asigurarea la mașină sau moftul de ceas cumpărat ieri.
      Deci, cu tot respectul direcția e toți spre pula mea, eu aleg pe ce parte a patului dorm și dacă în ziua liberă construiesc un puzzle sau belesc ochii la tavan.
      Societatea în momentul de față e un mare căcat colorat, nu îmi pot permite luxul să particip.

      Indecis. Tu ce zici?2519
    • @Paco, poate nu am specificat clar, am raspuns la intrebarea “de ce nu vor tinerii sa sa casatoreasca”. Asta e ce am identificat eu ca ar fi motivele pentru care nu vor tinerii sa se casatoreasca. Nu sunt motivele mele. Ca sunt cacaturi inventate de societate nu are relevanta pentru mine, astea sunt motivele lor.

      131
    • @Cristi, si eu perfect de acord cu tine. Ce e relevant pentru mine, nu e neaparat un must have pentru toata pulimea.

      89
  29. Relatia serioasa si sanatoasa (cu sau fara acte la primarie si biserica) presupune multa munca si compromis de ambele parti. Partea practica e foarte putin glam si fundamental diferita de sclipiciul sub care e prezentata pe retelele sociale.
    E un parteneriat cu drepturi egale si responsabilitati similare din partea ambilor. Cateodata merge, cateodata fiecare evolueaza in directii diferite. Si daca nu reusesti sa evoluezi in aceeasi directie si seturile de valori devin fundamental incompatibile, convietuitul devine foarte dificil.
    La modul simplist e ca un credit pe 30 de ani: poti sa-l duci? Esti sigur? Ce se intampla daca din diferite motive nu poti sa platesti “rata” 2 luni? Are cine sa plateasca in locul tau pana te pui pe picioare? Etc

    221
  30. De ce nu vor tinerii sa se casatoreasca si sa faca copii:
    a. oamenii sunt tratati de propriile guverne strict ca platitori de taxe ce pot fi usor inlocuiti de alti oameni din culturi si religii conflictuale cu mentalitatea europeana
    b. de la aselenizare batem pasul pe loc si ne invartim in cercuri in loc sa avem un proiect comun de specie si sa colonizam spatiul
    c. li se repeta obsesiv ca a avea familie si copii e cel mai frumos lucru in viata cu 0 dovezi in lumea reala
    d. social media, filmele, serialele si povestile din copilarie scapate de sub control si explicatii parentale
    e. toate de mai sus
    f. FEMEILE SUNT DE VINA!

    Indecis. Tu ce zici?2810
    • Femeile sunt totuși cele care fac selecția până la urmă.

      Sper că nu vorbim aici de metoda „lover boy”, proxenetism și trafic de carne vie. Vorbim de femei și bărbați care au măcar 10 clase absolvite și fac parte din societatea „de bun simț”. Adică oameni în toată firea care se întâlnesc pe „piața liberă” și decid dacă vor sau nu să aibă o relație.

      62
  31. Dom’le deci… Pe vremea mea…. aaa… Despre ce e vorba? Am uitat…. Ah, da…. Deci: pe vremea mea…. Bai da’ voi alta treba mai buna nu aveti decat sa pierdeti vremea pe bloguri??? La munca, ba!!!! MIE, cine imi plateste pensia???!!!???

    162
  32. Tinerii nu vor să se căsătorească, vorbim în medie aici, pentru că 10,000 lei abia îți ajung pentru un trai decent odată ce aduci un copil pe lume.

    Tinerele nu vor să se căsătorească pentru că, pe lângă lipsa de bani, nu sunt destui feți frumoși „să ajungă la toată lumea”.

    Și nimeni nu vrea un bărbat „sărac” și „urât”. Da, cu 1000€ în mână într-un oraș mai răsărit, ești considerat sărac. Și da, dacă nu ai un abdomen demn de Instagram ești considerat urât.

    178
  33. Caz concret eu: provin din familie disfunctionala, tata egoist transformat in alcoolic, mama saraca si ambitioasa care s-a maritat pentru buletin de bucuresti si siguranta financiara, copil facut ca le dadea ceausescu casa. Oricata terapie as face ce-ti fac parintii nu se sterge niciodata.
    Nu am stiut asta in tinerete, m-am casatorit si am facut un copil, am divortat cand mi-am dat seama ca am luat un partener fix ca parintii mei.
    Copilul a crescut fara bataie, l-am sprijinit cu cat am putut, am facut tot ceea ce a fost omeneste posibil sa nu ajunga ca mine, m-am straduit sa nu fiu parintele care au fost ai mei. Partenerul si familia lui au otravit mintea copilului ala cu tot ce au putut. A ajuns arivist, rasfatat, am impresia ca am crescut un dusman in casa.
    Nu m-am recasatorit, am mai avut doar 2-3 relatii pasagere, lumea vroia bani de la mine si eu nu aveam nici pentru mine.
    Muncesc pentru o pensie decenta, nu pentru cariera, asa am muncit toata viata si muncesc cat pot nu cat trebuie ca sa ajung la infarct inainte de pensie.
    Am ajuns la varsta la care ma intreb de ce ma mai chinui, daca pun in balanta cat ma costa sa traiesc si ce am facut cu viata mea pana acum, ies pe minus. Gandit la rece si fara vaicareli, pur si simplu viata e prea solicitanta pentru ce ofera.
    Nu sufar de singurate, ma uit la familiile celor din jurul meu si ma lecuiesc pe loc de orice dorinta de a mai avea vreodata pe altcineva decat pe mine ca focus principal in cati ani mai am de trait. Am hobby-uri, cunostinte, timpul liber ocupat. Culmea e ca iau totul cu umor, ca aia mi-a mai ramas.
    Daca nu se legalizeaza eutanasia la cerere, o sa rezolv eu cu 3g de fentanil cand o sa ajung la neputinta fizica, ca sa nu ma chinui si sa fiu o povara pentru copilul pentru care sunt deja de nefrecventat din cauza ideilor mele ‘ciudate’ despre lume si viata.

    70

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile