E datoria noastră să ne ajutăm comunitatea și vecinii

Serios. Vezi că un vecin are probleme, sari și îl ajuți. Așa e normal și omenește.

Eu am un vecin pe care insist să ajut să înțeleagă că e prost. El nu prea vrea ajutorul meu, dar eu insist, că sunt un vecin bun.

După ce mi-a ciobit 3 mașini, i-am atras atenția că poate ar fi cazul fie să parcheze în altă parte, fie să își lase loc pentru a deschide portiera. S-a jurat că nu el și a refuzat să îi arăt filmările de pe camera video. Dar n-a mai parcat niciodată lângă mine, că sigur o să plâng după o asemenea pedeapsă.

Pe lângă asta, omul are casa lângă mine și sediul firmei la 600m distanță. Pe măsurate. Vine cu soția uneori să mănânce acasă. Pe jos. Nu are loc de parcare în curte sau în fața casei, parchează pe unde poate. În consecință, i-a luat și soției mașină. După care și-a mai luat el una de agrement, că era o ocazie bună.  Și imediat ce fiul a făcut 18 ani și lui una.

Și aici intervine partea amuzantă. Pentru că logica sau istețimea nu sunt punctul lui forte, uneori vine cu o dubă de la firmă acasă și ocupă două locuri de parcare cu ea. Așa că am sesizat la Locală asta, și și-a luat amendă.

Iar eu, pentru că nu am foarte multă minte, am spus prin vecini că eu l-am reclamat, ca să știe și ei ce au de făcut. Unul m-a pârât, cum e normal, și m-am trezit cu el la poartă. Mi-a explicat că nu e frumos, că nu înțelege de ce, că eu parchez în curte, că bla bla. L-am ascultat și apoi l-am întrebat dacă mașinile soției și a fiului sunt pe firmă sau pe persoană fizică. A făcut spume și a plecat.

Acum își dărâmă niște barăci din curtea firmei ca să facă loc pentru mașini. Se putea, avea nevoie doar de un mic imbold.

De asta zic, e datoria noastră să ne ajutăm vecinii. Nu ești convins că ești prost? Poate te ajută un vecin să îți confirmi asta.

animale-23

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

92 comentarii

  1. Zoso, not the neighbour we deserve but the neighbour we need.

    00
  2. Și dacă eu sunt inrovertit și nu-mi cunosc vecinii, ce naiba, sunt condamnat să trăiesc cu speranța că poate totuși sunt doar mediocru, nu prost?:)))))))))))))

    00
    • pai daca esti introvertit, raman vecinii neajutati.
      daca esti un introvertit prost, nu-ti face griji, vei afla!

      00
    • Poti fi doar nehotarat:
      – Bade Gheorghe, de ce ti-ai omorat nevasta dupa 30 de ani de casnicie?
      – Stiti cum este, domnule procuror, te iei cu treaba, lasi pe maine, pe poimaine …

      00
  3. Practic tu nu l-ai ajutat pe vecin, ai ajutat comunitatea. Lucru care se practica de ani buni prin tarile rasarite.

    Nu e treaba noastra sa educam adulti, e treaba statului, tu doar informezi statul ca unul e prost. In cazul tau, ai avut noroc ca statul a reactionat pozitiv si l-a amendat.

    Cum nu e treaba noastra sa ne razbunam in trafic cand unul face sicane sau alte cacaturi, ar trebui sa anunti incidentul si statul sa intervina prompt (lucru care in 99% din cazuri nu se intampla).

    Iar referitor la ajutorul in adevartul sens al cuvantului, nu de mult am ascultat o chestie in genul „Nu interveni in viata cuiva prin a-i oferi ajutorul, pentru ca tu il deviezi de la calea lui. In schimb, daca ti se solicita ajutorul si poti face ceva, atunci fa-o cu mare drag caci ai facut parte din drumul lui.”

    A fost o chestie banala cand am auzit-o, dar ulterior am gandit-o si cumva are sens, prin urmare am inceput sa o pun in practica.

    00
    • Ce faci când oamenii statului („statul” de sine stătător e o abstracție, la dracu’) sunt prieteni cubâzgani; șefii IPJ ‘tovarăși’ cu tot felul de marmote, suedezi, primari, consilieri sau președinți județeni corupți?
      Sau hai să zicem Bombonel sau Manole. Să zicem că Bombonel și Manole ți-au făcut o nasoală cu mașina. Ce crezi, oamenii legii, șeful IPJ, șefii ministerului de interne, sunt mai preocupați să-ți tergiverseze cazul cu justiția pe care o apărăm sau ți se fac genunchii moale dacă vin unul sau doi și încep cu „Haide dom’ne, oameni suntem, ce atâta supărare”?

      Ce faci/facem atunci?

      00
    • @boros
      1. nu sunt asa multi cei care au cu adevarat atatea relatii
      2. si daca au relatii, daca ii suna de 2 ori pe zi pentru ca sunt reclamati pt orice cacat il fac, la un moment dat nu le mai raspunde la telefon relatia.

      Cheia e: Multe si mici, continuu. D’aia radarele si camerele de culoarea rosu peste tot sunt o idee buna. Nu pot suna atat de multe pile de doua ori pe zi pentru cate 50 de lei.

      00
    • Și de multe ori cînd ți se solicită ajutorul ”facerea de bine e futere de mumă”.

      00
  4. Așadar amenzile funcționează? Și a avut nevoie doar de una??? Cine ar fi crezut……

    00
  5. […]
    Iar eu, pentru că nu am foarte multă minte, am spus prin vecini că eu l-am reclamat, ca să știe și ei ce au de făcut. Unul m-a pârât, cum e normal, și m-am trezit cu el la poartă. Mi-a explicat că nu e frumos, că nu înțelege de ce, că eu parchez în curte, că bla bla.
    L-am ascultat și apoi l-am întrebat dacă mașinile soției și a fiului sunt pe firmă sau pe persoană fizică. A făcut spume și a plecat.

    Acum își dărâmă niște barăci din curtea firmei ca să facă loc pentru mașini. Se putea, avea nevoie doar de un mic imbold.

    De asta zic, e datoria noastră să ne ajutăm vecinii. Nu ești convins că ești prost? Poate te ajută un vecin să îți confirmi asta.

    Dacă ești vecin cu Dasaev sau cu suedezi, e bună și o asigurare de viață că, deh, nu știi niciodată…

    00
  6. off-topic (sau poate nu) – Am un vecin la cealaltă scară care stă la parter și are loc de parcare în fața geamului. Și-a pus cameră care să-i supravegheze locul de parcare și ce să vezi – camera acoperă și intrarea în scara noastră. Sunt nebun dacă vreau să-l reclam la locală că ne știe el programul când și cu ce intrăm în scara blocului? Sau mă fac de râs?

    00
    • Asta contravine GDRP. Reclama-l fara probleme.

      00
    • Cred ca îl poți reclama liniștit, deși nu cred ca ii pasa cine și când iese din scara voastră. Pe de alta parte, dacă vreodată dispare ceva de la voi de pe scara ( eu am vecini care își mai lasă biciclete, trotinete, cărucioare de copii), filmarea de la camera lui poate fii un real ajutor.

      00
    • de ce să nu te distrezi un pic? de ce-ți refuzi această mică plăcere?

    • Daca parcarea e pe domeniul public, nici macar pe aia nu are voie sa o filmeze
      Cand s-au pus camere la noi la bloc a comentat politia locala ca nu sunt orientate bine, ca bateau si in strada.
      Ca sa pui camere pe scara blocului, chiar ca asociatie de proprietari, ai nevoie de acordul a jumatate din apartamente.

      00
    • Ca sa-ti stie programul, ca clar il intereseaza programul tau, poate sa stea si cu pixul si hartia si sa o faca live, nu in reluare pe camera. Si stai putin, daca camera e la el in casa, tu ce ai cautat sa te uiti la el pe geam?
      Cat despre intrebarea daca te faci de ras sau nu, e tardiva.

      00
    • @chaoz, nu esti deloc nebun, ai dreptul sa-i faci reclamatie in aceasta privinta. Oricum, daca interesul lui era doar sa-si protejeze masina, trebuia sa monteze o camera care sa acopere doar zona in care aceasta este parcata.

      00
    • Amanta nu se aduce acasa bre…
      De fapt, indicat e sa nu stie nici unde stai:))))

      00
    • @Habarnam, si asta poate fi o problema. Te vede vecinul ca nu aduci niciodata pe nimeni acasa si te face de ras la tot cartierul.

      00
    • La casa din România sunt vecin cu Poliția, și acum aproape 15 ani cred, le-am montat camere de supraveghere perimetrale pe clădire.
      De fapt a venit un polițist să mă roage să îi împrumut scara extensibilă de aluminiu și bormașina cu percuție fiindcă vroia să monteze camerele, am preferat să merg sa îl ajut să le monteze fiindcă nu vroiam să îmi strice bormașina :))
      Am montat camerele 4 bucați pe colțurile clădirii lor așa cum doreau și am tras și cablurile la ele pe canale de cablu, iar una din camere care „vedea” intrarea lor principală am reglat-o astfel încât să vadă și intrarea de la poarta mea de peste drum unde îmi parcam eu mașina.
      Dupa o perioadă, cred că 2-3 luni îmi spune șeful lor că poate ar fi bine să vin sa ajustez puțin reglajele la camere, de fapt chiar camera care „vedea” locul meu de parcare vroiau să o înclin mai mult ca să vadă doar în curtea lor, și mi-a și spus că a venit un șef mai mare care sa uitat pe camere și a spus că nu e în regulă ca se vede mașina mea fiindcă poate fac eu reclamație.
      I-am răspuns, Bă ești nebun, păi eu special am montat camera așa ca să văd pe camera voastră daca îmi zgârie cineva mașina :)), dacă vrei îți dau în scris că e ok și nu mă deranjează.
      Apropo am avut cred că peste 20 de clienți la care le-am montat camere trimiși de poliție la mine :))

      00
    • @eugen: pai si cum a ramas, au fost de acord cu o declaratie de pasnice intentii?

      00
    • @Andrei G
      Sau si mai rau….o lauda pe ea:))))

      00
    • dacă e vorba de domeniu public atunci pierzi

      00
    • …pentru filmare pe locul său de parcare dacă e inchiriat de la primărie, primește maxim un avertisment. Dacă îl are pe CF, nimic.
      Pentru filmare pe ușa blocului, depinde de agentul care vine. Teoretic nimic, poate un avertisment (fiindcă dacă e ceva poliției îi convine că există camere care ar putea surprinde accidental chestii). Mai există posibilitatea ca tipul să fi făcut masking pe zona filmată de cameră (exista camere standalone care știu asta și orice DVR.) caz în care nu pățește nimic.
      Dacă mai are și factură plus proiect făcut de un autorizat… îți pierzi timpul. Autorizați găsești rapid și o lucrare de gen… e până în 300 de lei cu deplasare cu tot. Nu ai nevoie de aviz sau acord pentru o cameră pe locul de parcare dacă ai masking făcut.
      Legea e gri pe domeniu public, e o mențiune pe undeva și înțelesul ei e că poți filma ce vrei, clenciul e ce faci cu înregistrările și la dispoziția cui le pui.

      00
  7. Un vecin zice ca daca reclam atunci as fi sifonar, turnator etc.

    00
  8. Zoso, making new friends in Brasov since 2010. :)

    00
  9. De cele mai multe ori sansele sa faci pe cineva sa recunoasca ca e prost / a gresit sunt minime.

    Prefer sa „investez” o persoana a 3a care sa fie luata la pl.

    Un fel de vecine blabla.. vezi ca avem un prost pe aici care ne loveste masinile, ai grija cum parchezi etc. Asta ca sa nu ii zici direct „ba boule mi ai lovit masina de 3 ori”.

    Sa castigi un prieten dureaza ani de zile, sa-ti faci un dusman poti chiar si in cateva secunde…

    00
  10. la bucuresti nu da nimeni amenzi, poti sa faci ce reclamatii doresti. ti se raspunde ca nu au echipaje sau alte balarii.

    00
    • Nu este chiar adevarat asta. Poate ca nu vin de fiecare data, dar in 50% dintre cazuri politistii apar atunci cand li se sesizeaza ca cineva blocheaza nejustificat un loc de parcare.

      00
  11. Sentinel mode pe tesla ma scapa de probleme din astea si discutii. aratam filmul si pa, pay up or shup up. Presupun ca poti monta o camera pe zona problema si sa faci la fel, nu are rost sa iti bati capul cu idioti.

    Am luat o casa cu 10 baraci in curte – nu exagerez, dar si vecinul din dreapta avea la fel: am avut noroc ca, noi apucandu-ne de dat jos la ale noastre a dat si el jos. (2) doi ani mari tarziu suntem amici, toate cele 20 baraci sunt demolate, teren curatat, gard nou, am cumparat 100mp de la el ca nu ii trebuiau si mai si colaboram la alte proiecte. Asta e vecinul de pe o parte. Celalat, un batran de 80 ani+, desi relatia a inceput bine, acum nu face decat sa ne sabotze si sa mearga la primarie cu tot felul de plangeri. Pt ce? ca I-am refacut practic gardul si pe partea lui pe banii mei si am demolat baracile care ii luau lumina de 25 ani si lui. FOARTE mare grija cu idiotii, chiar nu merita sa te pui. Una calda, una rece ….but I will take it. Mai bine 1 vecin idiot decat 2.

    00
  12. De aici si zicala „schimbarea incepe cu vecinul”

    00
  13. Zoso nu e om, e câine.

    00
  14. Stau vis-a-vis de un cimitir. Batmanul care se ocupa nu are bani de contract de gunoi, asa ca arde deseurile la butoiul de fier – coroane, resturi, plastic, lumanari etc. Cred ca o sa ii ajut cu o vizita de la garda de mediu.

    00
    • Daca nu cumva arde seringi folosite la vaccin nici nu se deranjeaza garda de mediu sa vina pana acolo.

      00
    • Posibil, dar am de gand sa fac sesizarea in scris, cu numar de inregistrare. Macar cineva sa isi miste fizicul sa constate. Suntem la 6km de centrul Bucurestiului si miroase ca la Sintesti, unde ard aia cabluri

      00
    • Sesizeaza politia locala(e mai bine si sunt mai infipti), nu garda de mediu. Politia locala va sesiza garda de mediu si o sa-si ia un 20000 de lei cel putin.

      00
  15. 600 de metri? chiar si cei mai buni atleti din lume se antreneaza toata viata lor pentru asa distanta.

    00
  16. După ce mi-a ciobit 3 mașini

    deci chiabur…

    00
  17. Tu nu ai participat si la Big Brother ? Parca era unul zoso acolo

    00
  18. Zilele trecute imi spunea un prieten ca in fata la blocul Roland de pe Kogalniceanu e dezmat cu locurile de parcare, adica s-au pus blocatoare chiar daca sint interzise. A sesizat Primaria Bv, l-au trimis la Politia Comunitara care au venit, au constatat si au comunicat ca nu i-au gasit pe cei care au pus blocatoarele si end of the game. Nu credeam ca in ziua de astazi in centrul orasului daca reclami ceva cam bati mingea la perete. N-am detalii mai multe din pacate.

    00
    • Nu poate sa cumpere si prietenul 2-3 lacate si sa blocheze blocatoarele? Asa, de distractie.

      00
    • Din câte știu, alea erau cu plata la P&P. Cel puțin ultima dată când am parcat acolo, așa era (in urma cu aprox. 4 săptămâni).
      Singura explicație ar fi că aia au platit la P&P taxa de parcare pe un an și atunci s-au gândit să le „protejeze”.

      00
  19. Bucuresti, sectorul 1.
    Vecinul are loc de parcare de la ADP (desi locul nu apare pe site-ul ADP, dar asta e alta poveste).
    Isi i-a masina noua (gri). Masina veche (maro) o depoziteaza pe locul respectiv, cu cea noua se chinuie sa gaseasca locuri de parcare in jurul blocului.
    Dupa vreo 2-3 ani il intreb daca face ceva cu masina aia ce e deja abandonata: „nu fac nimic, si daca as face, nu e treaba nimanui”.
    Prin noiembrie ii spun ca a trecut ceva timp si de ce se chinuie sa tot caute loc de parcare cand are unul deja. Imi serveste aceeasi placa.
    Saptamana trecuta fac sesizare la Politia Locala ca e o masina abandonata pe drumul public.
    Joi ii pun hartie in geamul masinii, vineri dimineata masina deja nu mai era.
    Ieri a aparut alta masina (albastra) pe locul respectiv. Sper doar sa nu ramana si ea abandonata.

    Cu ocazia asta am zis ca nu mai las masinile abandonate din jurul blocului. Daca Politia Locala nu poate sti care sunt masinile abandonate (desi majoritatea cazurilor sunt evidente: anvelope lasate, noroi in jur si pe sub masina, mizerie pe masina, geamuri sparte), macar noi sa ne facem datoria si sa le semnalam.

    00
    • București, sector 4. Primăria are o aplicație in care mașinile abandonate pot fi reclamate.
      De la lansarea aplicației (aprox 2 ani) am făcut câteva sute de reclamații, majoritatea soluționate cu dispariția rablelor.
      Șocant e câți insistau să își țină cotețul nefuncțional degeaba, fără niciun gând să scape de el.

      00
    • Poate ma insel dar regula aia cu „masinile abandonate” nu era daca au ITP expirat de mai mult de 6 luni?

      00
    • @Habarnam, asta ar trebui verificat constant de Politia Locala, fara sa fie nevoie de reclamatie de la vecini. Vezi orice masina care se afla pe domeniul public si are ITP-ul expirat, o ridici fara discutii. Cat de greu poate fi sa faci o aplicatie care sa scaneze numarul si sa returneze „Are ITP valabil / Nu are ITP valabil” ?

      00
    • În legea pe baza căreia se ridică mașinile abandonate nu există o trimitere directă la valabilitatea ITP/RCA, așa că cel puțin în sectorul 4 decizia de ridicare rămâne la latitudinea agentului constatator (informație primită de la șeful politiei locale sector 4). În alte sectoare e posibil să aibă ceva HCL pe baza căruia să acționeze, nu doar legea 421.

      00
    • @Andrei
      Teoretic ITP-ul și asigurarea îți trebuie numai în trafic, dacă nu plătești impozitul (și locul de parcare) ți-o pot ridica. Cel puțin pe legile de acum.

      00
    • Dacă mașina veche era aia gri, aș fi crezut că am fost vecini. :)
      Ai mei, nu doar că-și țineau rabla veche pe locul de la ADP și pe aia nouă habar n-am unde, dar au și semnat ceva petiție să transforme spațiul verde în parcare. Noroc că le-a dat primăria cu flit.
      Nu știu cum a rămas, că am plecat de 2 ani.

      00
    • @marinel, daca ai o masina pe care o parchezi pe domeniul public (chit ca este parcare platota sau gratuita) se presupune ca o folosesti in trafic. Daca tu nu ai ITP sau RCA la ea, este clar ca nu o folosesti in trafic si atunci intra in categoria de „obiect depozitat/abandonat” pe domeniul public si ar trebui ridicata pentru a elibera spatiul.

      00
    • @Habarnam masina abandonata figura cu ultimul RCA expirat prin ianuarie 2017. Ma indoiesc ca ar fi avut ITP-ul valabil.

      00
    • @Alina am stat un an in sectorul 4 si intr-adevar, fix acuma inainte sa plec se apucasera de treaba. Era un Logan abandonat in spatele blocului si un Fiat tot pe langa bloc. Le-au pus hartie si la Logan au blocat si roata.
      Au disparut la o saptamana dupa.

      00
    • Si eu stai in S4, dar eu sunt vinovat doar pt 3 rable ridicate. Bv Alina.

      00
    • @Andrei G, nu trebuie ridicat nimic. Și e și ilegal. Nu mai tot rostogoli niște aberații că așa crezi tu. Nu are nici o legătură RCA-ul și ITP-ul cu o mașină parcată pe spațiul public, care nu incomodează, nu blochează și îi deranjează doar pe rahații cu 3 cotețe pe familie furajeră că nu un au loc de parcare. Atăta timp căt ești la zi cu impozitul și figurezi ca și proprietar în viață nu are nimeni dreptul să se ,,autosesiseze,,.Poate folosesc mașina o dată la 3 ani, cănd vin din străinătate și mă plimb cu ea 2 săptămăni.

      00
    • @Paco, nu am zis ca se tine cont acum de valabilitatea RCA sau ITP, am spus ca asa ar fi bine sa se procedeze.
      De exemplu pentru a obtine un loc de parcare de domiciliu in Sectorul 3 este nevoie sa depui printre altele si dovada politei de asigurare RCA si ITP valabil. Daca pentru a primi locul de parcare este nevoie de aceste dovezi, de ce nu ar fi necesare si pentru a pastra locul respectiv.

      Nu ai dreptate cand spui ca masina parcata pe domeniul public nu incurca pe nimeni. Toate masinile de pe domeniul public deranjeaza, acela este spatiu ocupat care ar putea fi folosit pentru altceva. Doar ca Primaria alege sa puna acel spatiu la dispozitia unor oameni care au nevoie sa circule cu masina prin oras. Daca ei nu folosesc masina, nu au de ce sa primeasca un teren la fel cum nici eu nu pot cere 15 mp de domeniu public ca sa-mi depozitez niste caramizi sa spunem de care voi avea nevoie peste 3 ani.

      Daca folosesti masina timp de 2 saptamani la fiecare 3 ani, poti sa o depozitezi foarte usor pe proprietatea ta personala. Sau si mai bine… sa o iei cu tine in tara in care ai domiciliul.

      00
    • @Andrei G dacă îți urmez firul logic, în toate casele abandonate trebuie băgat buldozerul să facă primăria ANL-uri.
      La fel ca și un căine abandonat, o mașină abandonată nu același lucru cu o mașină neutilizată. Poate e un 4×4 pe care îl urc pe platformă și mă duc cu el la stănă să plimb oile, poate e o mașină cu o anumită valoare ( e Wartburgul în care m-a proiectat mama cu tata), e o mașină mai specială pentru un proiect, dar nu am momentan timp și bani. În majoritatea cazurilor de gen, vecinii știu a cui e mașina și nu au probleme de dinastea de corporatist.
      În cazurile menționate, nu o las cu țăran pe trei locuri de parcare și blochez eventual și accesul, ci caut cel mai strategic loc unde să nu încurc pe nimeni și în nici un caz nu o las pe locul plătit de cineva.
      Mașina are numere de înmatriculare, se poate verifica instant ce și cum.
      Repetăm împreună… o mașină neutilizată NU este o mașină abandonată. Consider că din impozitul plătit, îmi pot permite luxul să ocup 10 mp.

      00
    • @Paco, nu are nici-o legatura cu casele abandonate. Casele despre care vorbesti sunt proprietate privata si fiecare decide sa le foloseasca sau nu. Aici discutam de domeniul public. Este o diferenta foarte mare.

      Daca ai o masina pe care o pastrezi pentru un proiect de restaurare, poti sa o depozitezi pe terenul tau propriu (daca ai). Tu consideri ca poti sa ocupi fara probleme 10 mp din domeniul public fiindca platesti impozit. Dar daca fiecare locuitor dintr-un bloc ar veni si si-ar ingradi cate 10 mp din domeniul public, cum ar fi? Ca doar si ei platesc impozite, nu numai tu.

      Repetam impreuna: o masina neutilizata (care nu are ITP sau RCA) este o masina „depozitata”, iar domeniul public nu este spatiu de depozitare pentru toata lumea.

      00
    • @Andrei G.Ok.
      Vorbim limbi diferite, prin urmare ne înțelegem de minune. Eu înțeleg, ca fost proprietar de ,,mașină depozitată și împrejmuită,, cum spui tu, că o mașină funcțională, aflată într-o condiție care să spunem poate trece RAR-ul fără probleme, nu e o mașină abandonată doar că nu are RCA și ITP. Mașini abandonate sunt alea care te enervează pe tine în Sectorul 3, prăfuite, ruginite și hotel pentru boscheți. Nu toți avem proprietăți să ne parcăm bolizii de lux, deci pot ține o mașină perfect funcțională într-o parcare pe domeniul public.
      Mașina mea ,,depozitată și imprejmuită,, a fost un Opel Omega 3000 24v pe care l-am lăsat în parcarea din spatele blocului părinților mei cănd am plecat din țară. A fost una dintre mașinile care m-au încăntat, nu am vrut să o vănd tocmai că aveam în cap să o modific frumos, elegant și să ca orice tată responsabil să i-o dau la fi-miu, după ce își ia permisul. Între timp i-au expirat toate cele, tata nu mai conduce de ceva ani. În schimb a avut grijă de mașină, pornită, mutată cănd a fost nevoie ( nenea Paco Senior, mutați vă rog mașina să bag duba să descarc ceva), ștearsă de praf etc. Am avut cazul unui,, binevoitor,, proaspăt mutat care pe același principiu cu ocupatul domeniului public, a chemat localii să ridice mașina că e ,,abandonată,,. Pentru că mașina nu era nici abandonată, nici depozitată, ci parcată ( tata a pornit mașina și a mutat-o 20 de metri mai încolo), vecinul s-a găndit după un timp că o idee bună e să dezumfle roțile și să cheme iar localii. Doar că între timp un vecin l-a sunat pe tata și tata a sunat la poliție.
      Acțiunea a fost amuzantă și s-a terminat cu vecinul dănd la pompă.
      *Pentru info ambele organe au verificat dacă mașina are impozitul la zi.

      00
    • @Paco, sincer mie chiar imi pare rau ca legile nu sunt mai dure si nu se ridica toate cazaturile de pe domeniul public. Nu ma intereseaza ca tu nu ai spatiu de depozitare, este problema ta asta.

      Vad ca oricum eviti sa rapsunzi la intrebarea asta: daca tu depozitezi masina pe domeniul public,eu de ce nu as putea sa-mi depozitez niste obiecte la fel ca tine? De exemplu sa-mi leg anvelopele de iarna de un stalp si sa le las acolo pana cand am nevoie sa la folosesc?
      Sau daca am un mobilier vintage, pe care vreau sa-l restaurez candva, dar acum ma incurca in casa. Pot sa-l las in parcarea blocului? Ca si eu platesc taxe la fel ca tine sau poate chiar mai mari pentru ca traiesc si lucrez in Romania.

      00
    • @Paco, acum ca tu vrei sa insisti cu idee ta ca o masina fara ITP, fara RCA si care nu este folosita niciodata este normal sa stea pe domeniul public, nu o sa reusesc eu sa te conving ca nu ai dreptate.
      Dar se vor schimba candva si legile si vom ajunge la nivelul celor din Vest (pe care ii ridicam in slavi) si atunci vei vedea ce frumos vei gasi un alt loc de depozitare.

      Sau poate vor disparea parcarile astea pe marginea drumului si vor ramne doar parcari de resedinta pentru care va trebui sa platesti anual mai mult decat valoarea masinii. Si cu siguranta vei gasi o alta zona de depozitare.

      00
    • @Andrei G, consider subiectul închis. Dacă o ,,căzătură,, înmatriculată pentru care plăteam impozit este egală cu un șifonier din pal melaminat, e clar. Din curiozitate, dacă,, căzătura,, ruginea în parcare cu RCA și ITP în vigoare, apăreau instant 10 locuri de parcare noi?

      00
    • @Paco, daca aveai ITP si RCA la cazatura aia depozitata in parcare nu apareau alte 10 locuri din neant, dar macar nu mai aveai scuza ca folosesti masina respectiva.
      Si nu stiu de ce ar fi diferita o cazatura pe care tu o consideri valoroasa fata de un sifonier vintage, din lemn de santal, care poate sa coste chiar mai mult decat masina.

      00
  20. Ai uitat sa zici ca inainte iti faci „renume” intre vecini cu topoare si alte scule. Apoi ai cale libera sa faci reclamatii!

    00
  21. De aia uneori e bine si rau sa stai in Pizdeea cu putini vecini. Acolo ai locuri de parcare si cu vecinii te vezi tangential.

    00
  22. Vali s-a apucat sa-si faca zid de caramida, si s-a gandit ca e mai ieftin sa scrie de prieteni decat sa se duca la dededan…

    00
  23. Referitor la vecini, mai trebuie sa si merite ca sa ii ajuti cu adevarat; ca daca vecinul e carnat, adica nu intoarce ajutorul primit …..

    00
  24. ce lectura satisfacatoare. Asa ca de craciun, la gura sobei :)

    00
  25. Mie imi parcheaza in fata garajului. E o strada ingusta cu sens unic, si sunt vreo 2m intre usa garajului si masina parcata ilegal. Daca sunt putin prosti, nu isi dau seama ca semnul „nu parca”, dungile galbene pe bordura, si prezenta unei usi de garaj inseamna toate ca acolo nu e voie. Sau isi imagineaza ca masina mea sare pe loc ca sa se intoarca 90°.

    La inceput am pus hartii in parbriz, am explicat frumos ca stim ca e greu sa gasesti parcare in zona, dar nu putem iesi din garaj de ei, si ca isi risca masina sau o amenda. Nimic. Apoi am chemat politia. O data a fost nevoie.

    00
  26. You had me in the first half, I’m not gonna lie

    00
  27. Draga Vali vezi ca a sosit Primarele Brasovului Coleen Taliban din Franta cu idei noi cum sa ajute comunitatea! Bingo: gradini de legume intre blocuri! De asta iubesc eu USR-istii, sunt green, au trotinete si idei super originale cum sa salveze planeta de foamete si intristare! https://bzb.ro/stire/o-bucatarie-pentru-toate-scolile-recreatie-in-iarba-si-gradini-de-zarzavaturi-intre-blocuri-cu-aceste-idei-a-venit-primarul-brasovului-dupa-prima-vizita-oficiala-in-orasul-francez-tours-a169803

    00
    • Omu’ cred ca are impresia ca toate problemele orasului s-au rezolvat si vine cu idei extratereste. Se vede ca e pe alta planeta. Vrea gradini de legume si pomi fructiferi prin cartiere. Pai, am avut pana pe la mijlocul anilor ’90. Erau o gramada care cultivau rosii, castraveti, salata etc. pe langa blocuri. Era feeric.
      Sper ca va fi de acord si cu cresterea de gaini, porci, curci, rate si iepuri (tot pe langa blocuri).
      El nu stie ca o parte din cartierele brasovene chiar au spatii verzi (Astra, Racadau, zona Garii).

      00
  28. Don’t suspect a neighbour, report him! :D

    00
  29. Io ii futeam si nevasta!

    00
  30. Incet, incet, incep sa ma prind de ce are Vali topoare. Multe topoare…

    00
  31. Cred că e doar nesimțit.

    00
  32. Eu mi-am convins mai toti vecinii ca sunt prosti, tarani sau needucati. Uneori cate una, alteori mai multe deodata.
    Viata a devenit mult mai lejera. Nu mai trebuie sa salut pe nimeni si mi se rupe p**a ca nu mai trebuie sa pierd minute in sir intrebandu-i cum e vremea. Toata lumea e fericita! Cel putin eu, da!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube