Dansul… si pt mine, si pt tine, si pt ei!

Ma intreb mereu de ce pe fetele dansatorilor se vede un zambet parca impietrit acolo. Pentru ca asta iti ofera dansul, fie el sportiv sau de societate. Si daca ii veti intreba pe profesionisti in ale dansului CE E DANSUL credeti-ma ca nu vor sti sa va raspunda sau va vor raspunde ca e o STARE. Sigur ca pe de o parte subiectivismul lor nu ii lasa sa dea un raspuns. Si totusi practic hai sa incercam sa raspundem la intrebarea DE CE DANS pentru toate situatiile pe care le putem gasi.

  • Avem copii sau suntem copii si ne intrebam daca ar fi bine. Cu siguranta DA, pentru ca tipul de miscare fizica pe care o implica DANSUL e una care face bine si nu pune in pericol cresterea sanatoasa. Plus ca ofera o eleganta in miscari. Imprima personalitate. Nu poti sa vezi un dansator si sa nu iti sara in ochi. Are ceva special!
  • Suntem la varsta adolescentei si nu am fost dati de parinti la cursuri de dans si probabil ne gandim ca e cam tarziu. Gresit! Dansul chiar nu are varste. Poate doar "obligatiile si conditiile" cerute de consursurile de dans sa nu fie cele la care aspirati, insa credeti-ma ca pana la 35 de ani tot exista grupe destule la care sa concurati. Plus ca, sa fim seriosi, ca adolescent sa iei fata si sa o dansezi profesionist o CHA-CHA sau o RUMBA, chiar nu poate sa nu lase o impresie misto, indiferent cat de uratel ar fi baiatul. Nu mai zic de impresia pe care ar putea-o lasa o fata unui baiat care o invita la dans avand asteptari minime… Asa ca ce sa mai tura-vura: DANSUL POATE FI UN PUNCT IN PLUS (DACA NU CHIAR MAI MULTE) ATUNCI CAND VREM SA CUCERIM UN PARTENER (indiferent de varsta)
  • Dupa adolescenta, tineri fiind si angajati nu mai gasim mereu placerea de a merge "la sala" sau la alergat, insa "activitatea fizica" pe care o impune o sedinta de dans e placuta si parca mai mult decat bine venita dupa o zi criminala de munca. Nu numai ca ne "revigoreaza fizic", dar ne ofera si alt tonus psihic. E un fel de isvor de optimism din care ne hranim cu nesat. Nu mai zic ca am auzit cazuri in care dansatori de elita, raciti fiind nu s-au apcat sa faca frectii sau sa ia pastile. Ci au intrat in sala, au dat caldura un pic mai tare decat de obicei, au dat drumul unui program de dansuri "ritmate" si au stat acolo vreo 2-3 ore. Dupa care unceai fierbinte si "la orizontala". Iar a doua zi, se putea observa o remediere semnificativa. Deci e bun si de medicament!
  • Varstele a doua si a treia vin cu crize, cu probleme si cu alte asemenea! Si daca reusiti sa va convingeti partenerul sau daca reusiti sa va convingeti parintii sa faca un asemenea lucru, credeti-ma ca ati reusit sa aduceti un pic ami multa liniste in casa vostra si in relatiile lor. E ca o supapa de suprapresiune, prin care "arunci" balastul strans in suflet si ramai doar cu "graul", fara neghina. Si exemplele eu le ma chiar printre rudele mele. Am o matusa de 60 de ani care s-a schimbat odata cu inscrierea la un curs de dans si care a reusit sa treaca mult mai usor peste moartea sotului ei de acum 3 ani. Acum este alt om si reuseste sa zambesca… laaarg si sincer!

Cam atat despre dans. Si daca nu ma credeti pe mine, dati si voi singurei cautare pe net cu "despre dans" si veti vedea niste pareri interesante!

sursa pozei: Dance News

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. Tu vorbesti mai mult despre dansul sportiv.
    Alternativa ar fi salsa, un dans exclusiv practicat pentru distractie.

    00
  2. Bun articolul. Imi doresc sa dau copilul de 4 ani la dans.

    00
  3. @diana: te.ai gandit daca el vrea asta|?!
    am vazut mai nou pe net influenta negativa a activitatilor de genul asta IMPUSE copiilor, ei trebuie sa faca Engleza in particular, sa se duca la dans, sa invete sa cante la pian, sa picteze… aceste lucruri sunt stresante daca nu iti plac.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile