“Dacă eu nu vreau copilul, de ce trebuie să plătesc pensie alimentară?”

Încă o dată, lumina vine de la Apus, unde americanii se întreabă tot mai des despre faza asta. Doi tineri fac sex, fata rămâne gravidă, băiatul nu vrea copilul, fata îl vrea. Băiatul trebuie să plătească pensie alimentară copilului pe care nu îl vrea.

OK. Decizia e a femeii. My body, my choice. Dar au participat amândoi la proces, ar fi normal să aibă amândoi ceva de spus în problemă, nu doar să fie responsabilizați amândoi. N-ar fi frumos? Dacă el decide că nu vrea, iar ea decide că vrea, de ce trebuie forțat el să se aibă grijă de copil, dacă a decis că nu vrea asta? De ce decizia lui nu contează?

OK. Dacă ea decide să apelez la justiție pentru a forța partenerul să plătească pentru copilul pe care am decis că el nu îl vrea, mi se pare OK să apeleze la justiție și când e vorba de luat decizia. Unul îl vrea, altul nu îl vrea? Hai să plătească ăla care îl vrea. Dacă putem forța pe cel care nu îl vrea să plătească, putem să îl forțăm și pe cel care îl vrea să nu mai aibă pretenții de la cel care nu îl vrea.

 

 

 

idei-copil-avort

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

187 comentarii

 1. …pentru ca e un incentive bun ca sa-ti pui in plt prezervativ, nu se umbli cu pretexte gen “sunt prea mici de mine” (#nojoke, aveam un amic in facultate care nu folosea asa ceva pe motiv ca are pla mare si nu-l incap preservativele…).

  10
  • NOU
   #2

   To be fair, Trojan Magnum nu cred ca erau pe atunci la noi.

   Nu, logica imediata e sa nu plateasca statul. Ca ar da faliment.

   Iar logica transculturala si transistorica e protejarea speciei.

   “Dar cum e cu cazurile alea unde se babardeau in grup, nu stia nimeni cine era tatal si toti participau la crestrea copilului?”
   Strategia nu avut succes. Ma intreb de ce…

   00
  • Își bagă și testiculele în prezervativ?

   10
  • Şi femeile pot să-şi pună sterilet sau să folosească spermicide. Nu înţeleg de ce plm doar bărbaţii trebuie să fie responsabili.

   05
  • @Razvan “I spent my whole life trying not to be careless. Women and children can afford to be careless, but not men.” Asta spunea The Don in primul Godfather.
   In cazul de fapta, mai lesne vei gasi o femeie dornica sa se impuieze decat un barbat, din varii motive. Multe, poate chiar majoritatea, si-o trag doar cu singurul scop de a se impuia, apoi le doare-n cot de omu’ de langa ele. Si atunci, pragmatic vorbind, e bine sa iti faci partea ta si sa te asiguri ca nu se intampla asta daca nu vrei…

   00
  • @ Razvan Balica: pt ca daca femeia chiar nu vrea copii no matter what, are ea grija (sterilet, spermicide si orice mai zici tu acolo). Chiar avort daca se ajunge acolo. Aici problema este ca barbatul chiar nu vrea, nu femeia. Deci e responsabilitatea lui. Responsabilitatea de a se pazi e a aluia care chiar nu vrea, nu a celuilalt. Din cauza ca gandesc multi ca tine apar asa des cazurile astea.

   31
  • Normal ca toate i se pareau prea mici… daca si le tragea pe cap (nu a plii) ca pe o caciula :D

   10
 2. Mai există si dilema: bărbatul vrea copilul femeia vrea avortul.
  Poate un bărbat să îi interzică unei femei sa avorteze facă aceasta e însărcinată cu copilul lui? Feministele și abortionistele ce părere au?

  10
  • Nu. Nu poate, că nu-l duce el la termen. Nu corpul lui suferă transformări, nu el își fute cariera.

   Din punctul meu de vedere e simplu: ați conceput amândoi un copil. Unul îl vrea, celălalt nu-l vrea.

   Tu ca bărbat, dacă-l vrei, și ea nu-l vrea, ghinion. Nu tu duci sarcina la sfârșit. În cazul asta sunt de acord cu “e corpul ei”.

   În cazul în care ea îl vrea, dar el nu, atunci EA ar trebui să-și asume responsabilitatea 100%.

   Repet: când te fuți neprotejat, responsabilitatea nu e doar al lui. Tu ca femeie îți asumi că dacă-l lași să termine în tine fără protecție, există posibilitatea să rămâi gravidă.

   Am editat și am pus EA la responsabilitate, că am impresia că unii n-au înțeles ce-am vrut să zic.

  • “Da el nu vrea fara prezervativ si ma paraseste.” #nojoke

   00
  • nu mi se pare o dilemă, sunt cu tona femei care vor să puieze, de ce ai alege-o fix pe aia care nu vrea?

   00
  • ”Nu corpul lui suferă transformări, nu el își fute cariera.”

   ce transformări suferă domnule doctor? transformări rele, după tonul tău. zi-ne si nouă.
   iar cariera, serios? cum i-o afectează că stă acasă 2 ani de zile (parcă)

   De-aia suntem pe cale de dispariție ca popor (europenii)… Când ajungi să vezi copilul ca pe o povară, inconvenient, tumoră etc, ai o problemă ca specie.

   11
  • TL;DR la ce-a zis Znuff: prostia se plateste.

  • ghinion ? isi fute cariera ? nu citesti inainte sa publici sau chiar asta crezi ?

   01
  • Nu știu dacă sunteți dobitoci, dar să vă explic.

   Am destule cunoștințe/prietene/amice, cum vreti voi, care în ultimii ~5 ani s-au “împuit”.

   Printre “schimbări”, pentru că sunteți cretini: sâni mai moi/lăsați, pizdă ruptă (perineotomie), poate cicatrice de la cezariană (trece, si se vindecă frumos, e oarecum ascunsă sub linia chilotului, dar există, și cel putin 2-3 ani este acolo), hemoroizi (ca urmare a constipării), vergeturi, varicoză (varice).

   Poate rămâne gravidă când este într-o importantă etapă a carierei sale, și nu este de ne-auzit că X-uleasca nu a fost considerată pentru promovare din cauză că a dispărut 2 ani de la corporație ca să aibe copil. Plus, după naștere, la majoritatea femeilor se schimbă focusul drastic, copilul devine prioritar.

   Da, culmea, femeile pot avea o carieră cu care se mândresc…

  • @znuff
   Să privezi bărbatul de dreptul de a veghea la propria progenitura chiar și nenascuta e discriminare
   Apropo, sânii se lasă și fără sarcini (proba se face cu un creion). Corpul femeii îmbătrânește indiferent de numărul copiilor născuți. Cariera??? Când ai 50+ vine alta prospatura sa îți ia locul pe bani mai putini

   00
  • Atunci poartă-l tu, ca bărbat, la termen.

  • @Matei, e plin netul de situații în care angajatorii zic că ezită să angajeze femei tinere că riscă să rămână gravide, e plin netul de femei care povestesc că au fost intrebate la inverviu dacă au copii, dacă vor copii (mai mult sau mai puțin voalat), o grămadă de femei au ratat promovări pt că au rămas gravide sau pt simplul fapt că aveau copii, nu contează vârsta (un post superior înseamnă automat multe ore peste program pt angajatorul român și o femeie cu copiii se gândește de mai multe ori dacă vrea statuie în fața firmei sau timp cu copilul).
   Asta pe lângă ce a zis Znuff.

   00
  • Faceti bani baieti ingropati va cu ei ce sa zic, fiecare cu prioritatile lui.

   00
  • @znuff
   Nu înțeleg de ce ai atitudinea asta de abortionista ofuscata. Poarta-l tu…
   Ar mai fi de discutat cum se poate ajunge in asemenea situații. În general se presupune că în situații de risc îți iei nise precauții atât ca mascul cât și că femela. Nu de alta dar faptele noastre au in general consecințe.
   Revenind insa la problema pe care am expus-o cred că și bărbatul are un drept de decizie asupra copilului sau nenascut nu cred că e dreptul exclusiv al femeii.

   00
  • Nu înțeleg ce nu înțelegi. Ai lipsit de la lecțiile de anatomie?

   Până când nu se inventează uterul extern, în care să lași “ouăle” și să iasă peste 9 luni kinderul, femeia duce greul sarcinii, din punct de vedere fizic și moral.

   Cât timp bărbatul poate face absolut ce vrea în timpul ăsta – nu trebuie să stea la pat în cazul unei sarcini complicate, nu suferă de grețuri matinale, nu ia 20kg+ în greutate, nu are nevoie de “haine de gravidă”, nu i-o iau razna hormonii și plânge de la orice incovenient, nu are pofte de mai știu eu ce în mijlocul nopții, nu trebuie să-și pună cariera sau viața pe pauză, cât timp rolul bărbatului, din punctul de vedere al concepției, se termină în momentul în care a depozitat “materialul genetic”, și e liber să plece cu alta și în timpul sarcinii primei femei, poate să mai însemineze încă 100 de femei, dacă-l duce penisul, atunci nu, bărbatul nu are absolut nici un drept să ceară femeii să ducă sarcina la bun sfârșit dacă ea nu dorește.

  • ”Cariera??? Când ai 50+ vine alta prospatura sa îți ia locul pe bani mai putini”.

   Dacă se întâmplă așa ceva – și-ți ia locul una numai pentru că e prospătură și acceptă salariu mai mic – ce-ai avut nu se poate în niciun caz numi carieră.

   10
  • @Znuff nu știu pe unde te învârți tu, dar pe unde culegeam eu bumbac se întorceau majoritatea femeilor în posturi de conducere, după concediul post natal, dacă reluau munca după 1 an.

   00
  • @znuff
   Invocarea primordială a argumentului fizic (poarta-l tu 9 luni) în ceea ce privește exercitarea exclusiv de către femeie a dreptului la avort reprezintă o abordare chiar în batjocură fata de femei in general. Ba chiar as putea spune că e dovada de misoginism. Asemenea gândire încurajează hazardul moral în ceea ce privește relațiile sexuale cu consecințele de rigoare.
   Doua zicale de la un profesor de ginecologie:
   Viața e o boala cu transmitere sexuala cu mortalitate de 100%
   Și
   Rezultatul unei acțiuni de raportează la punctul de vedere: de exemplu fiecare dintre voi poate fi considerat drept un avort ratat.

   00
  • Nu știu cum ai extras tu că sunt misogin din toată treaba asta.

  • @znuff
   “Dreptul” femeii la avort reprezintă dreptul femeii de a se consideră exclusiv un obiect sexual
   De la avort la infanticid nu e decât un pas
   Tot ce ai exemplificat mai devreme cu cariera cu “impunerea” denotă o viziune pervertită de societatea falocrata in care trăiești. Da asta e misoginism. Femeia este redusa la un simplu obiect de satisfacere a dorințelor bărbaților care le înseninează aleatoriu fara niciun fel de responsabilitate și apoi dau cu lingurița. Recipiente pentru masturbare.
   La naiba, suntem în tara in care avortul e considerat metoda contraceptiva!

   02
  • @Znuff: tu argumentezi cu oameni care nu ar fi trecut testele PISA, dar știu ei mai bine care sunt implicațiile fiziologice, psihologice și sociale ale unei sarcini!

   00
  • @anonim

   Argumentul lui znuff se refera la lumea reala, in care femeia poarta greul fizic al sarcinii.

   Nu la lalaland-ul in care barbatul si femeia sunt exact la fel.

   Daca nu-ti convine realitatea, du-te si fierbe-ti un ou.

   00
  • Băi anonim, deja nu știu dacă trollezi, ești pur și simplu prost, sau poate doar ai o deficiența în a înțelege un text citit.

   Habar nu am cum din toata discuția asta, unde am zis că femeia are dreptul de a alege ce face cu corpul ei (avort sau a duce sarcina la capăt) – cu condiția să își asume responsabilitatea 100% pentru creșterea copilului daca el nu și-l dorește – reiese că e ce zic eu aici e un misoginism.

   În privința unei sarcini nu există altă variantă minune: ori îl faci acum ori îl avortezi. Încă nu s-au inventat metode alternative, nu poți pune sarcina pe pauză și să-l faci când (și dacă) ești gata, o dată ce concepția a fost realizată.

  • Znuff, argumentezi ca o antivaccinista. Cred ca ar fi interesant sa iesi din rolul de femeie care stie exact ce si cum din toate punctele de vedere si sa te pui si-n locul barbatului si apoi sa te pui in cel de-al treilea rol – observator neutru si sa incerci sa analizezi situatia la rece, dar fara sa fi biased defel. Daca reusesti sa faci lucrul asta, vezi daca mai dai cu atata tarie inainte ca avortul e o chestie pozitiva.

   00
  • Băi nene, nu am zis nicăieri că e avortul e o chestie pozitivă. E o procedură invazivă, devastatoare din punct de vedere fizic si emoțional.

   Dar știi ce e și mai devastator? Pe o planetă suprapopulată, aduci un copil nedorit de mamă/tată/amândoi. Orfelinatele sunt pline de copii nedoriți. Trebuie încetat cu prostia asta de “dar e o viață”. Ce fel de viața e aia în care, ca copil, nu ești dorit de părinți, și ești abandonat ca pe o cârpă murdară?

   Dar aici, în lumea reală, nu consider că e corect ca pe tine, mascul feroce, să te doară fix în pulă și să-ți vezi de treaba ta, în timp ce femeia trage greul acestei “minuni”, iar dupa 9 luni vii și-ți colectezi “premiul”, ca pe o livrare Fan Curier de Black Friday.


   În situația în care, totuși, femeia este fortătă să ducă sarcina la capăt, care ar trebui să îi fie răsplata? Nu e nici una? Sau îi dăm o medalie de aur și un “Achievement” cu “Am dus sarcina la capăt! +50 Puncte”?

   Știm cu toții că femeile sunt emoționale, am văzut-o nu numai în filme, ci și în realitate: o mămică proaspătă a dus totuși sarcina la capăt, o sarcină pe care nu și-a dorit-o, dar a “avortul nu era o opțiune”, are un “change of heart”, și dintr-o dată vrea să pastreze copilul, copil pe care doar tatăl l-a vrut. Dar totuși există diferențe ireconciabile între părinții biologici și nu și-l dorește pe tată deloc în viața copilului (pentru că a fost porc și a insistat, când ea nu a vrut).

   Atunci ce facem, îl luam, totuși, de la mamă, și i-l dăm tatălui? Sau îl lăsăm pe barbat cu buza umflată?

  • @znuff
   Oi fi eu trol, prost sau amândouă dar tu ești un misogin cu banii mentalitate de violator refulat. De altfel văd că tu ii faci cretini pe toți care nu sunt de acord cu tine.
   Deși discursul tău pare a fi în favoarea femeilor în realitate folosirea unor expresii gen “impuiat” denotă o gândire profund sexista.
   Actul de a concepe un copil implică o participare egală și o asumare egală a consecințelor (sarcina, gonoree sau altceva). Discrepantele de opinii in astfel de situații nu fac altceva decât să mențină femeia intr-o stare de servitute sexuală. Până la urmă bărbatul are obligația de a se proteja (inclusiv prin refuz) la fel de mult că femeia, altfel e doar un violator căruia nu ii pasa de consecinte

   00
  • Deci pentru că am folosit “împuiat” pentru o culoare artistică, sunt misogin? Ok, boomer.

  • znuff, perfect de acord, dar… eu as vrea sa trăiesc chiar dacă părinții nu ma vor… ba pl in ei.

   00
  • vad multi tipi nascuti in comunism care ar dori sa-si tina femeia gospodina si atat… si este foarte bine… doar ca traim intr-o cultura european-occidentala in care femeia isi doreste drepturi egale si cariera… faptul ca poate avea asa ceva preintampina problemele suprapopularii, o gospodina sta doar la orizontala si puiaza, o tipa responsabila si stapana pe sine decide ea cand si daca sa faca copii… nu as spune ca antevorbitorii ar fi prosti, sunt doar parte a unei culturi underground in momentul de fata si atata tot

   00
  • Femeia are de ales: naste cu sanse mari de reusita sau poate sa faca avort si sa nu mai ramane gravida in veci pururi. Voi decideti… nu l-a obligat nimeni sa nu se protejeze. A bun vrei futai? Ea nu doreste cu protectie? Iti asumi un risc in acel moment caci nu te-a fortat nimeni sa te fwti fara protectie sau iti iei talpasita, mergi acasa, deschizi pc-ul, deschizi chrome, intri pe pornhub si faci una scurta si trista dar macar e gratuita.

   01
  • Znuff nu e misogin, dar nici gagica n-are.

   00
 3. check mate, feminists

  00
  • doesn’t fit the agenda.
   Ignore
   Dar da, ar fi fain pe viitor sa se intample ceva in sensul asta.
   Sa vedem, cat % din alegatori ar avea de castigat din asta?
   Nu femeile (ca nu au de ce). Nu minoritatile ca nu au bani. Nu cei cu adevarat bogati, ca-si permit ori sa rezolve legal si privat problema ori nu le afecteaza venitul. Nu-mi dau seama cati barbati casatoriti ar putea sustine in fata sotiilor asa ceva – si asa casniciile lor le sunt super subrede – un divort si ‘pa’ viata ta.
   Parerea mea e, daca afecteaza doar barbatii cu income mediu spre low, lobby nu va fi decat sporadic si ineficient.
   Plus ca e foarte la moda sa sustii femeile, deci nici o figura publica nu va dori sa intre in mocirla numita “feminisim”.
   Poate un nebun ca Trump…dar…nu cred ca-l afecteaza asa de tare.

   00
  • Pai ce dracu s-au casatorit daca sunt asa de subrede casniciile.
   De ce nu stau femeile singure daca nu pe place asa de tare barbatul?

   Hai ca la barbat, mai ales tanar, mai inteleg, il roade biologia si nu orice mascul poate avea o viata sexuala regulata fara a implica o relatie.

   Dar femeile sunt cele care se lauda ca n-au nevoie de sex, si oricum e suficient sa puna o poza pe Tinder si sunt gata 100 de musculosi inalti sa vina acasa la ea sa o futa.

   A, da, vrea bani si statut social. PLM.

   00
 4. Mi se pare că a spus-o de mult, unul dintre : https://youtu.be/duzghEwdtJU

  00
  • Daca ar face aceeasi gluma azi in US pentru publicul din US, ar fi pus pe rug si linsat .. oh wait ca negru, hai sa zicem a nu i-ar fi bine asa cum media l-a tratat pe Dave Chappelle dupa ultimul special.

   00
 5. daca s-ar ajunge la proces asa cum spui tu ‘Dacă ea decide să apelez la justiție pentru a forța partenerul să plătească pentru copilul pe care am decis că el nu îl vrea, mi se pare OK să apeleze la justiție și când e vorba de luat decizia.’ nu ar putea apare tot asa si viceversa – la a-l forta pe cel care il vrea sa nu il faca ?

  ca

  00
  • Nu, fiindca este decizia ei sa faca copilul si totodata responsabilitatea ei sa il creasca. Nu poti sa o obligi sa renunte la un copil pe care si-l doreste.

   00
 6. Pentru că o dată venit pe lume copilul, nevoile lui primează în fața dorințelor părinților, de dinainte sau de după.

  Dacă nu vreți copii, există vasectomie sau abstinență. Orice altă metodă implică un risc. Acuma, că nici părinții nici școala nu vă spun lucrurile astea, și asta e adevărat.

  00
  • ”Dacă nu vreți copii, există vasectomie sau abstinență. ” Deci avortul trebuie interzis iar, nu ?
   Până la urmă nici femeile nu vor copil când avortează, și ele se pot abține și se pot steriliza gratuit.

   00
  • Nu, nu trebuie interzis avortul, dar ca și tată nu poti influența decizia femeii de a apela sau nu la avort. Prin urmare, ești expus. De asemenea ești expus și dacă aplețați la orice altă metodă contraceptivă, pe care chiar dacă o folosiți corect poate să dea greș.

   Practic, societatea trebuie să aleagă între a face o nedreptate copilului (privarea de resurse de la tatăl lui natural) și a face o nedreptate tatălui (îl obligă să contribuie financiar deși nu a vrut copilul).

   Societatea consideră că prima nedreptate e mai mare, și atunci o alege pe a doua.

   00
  • Păi dacă nu-ți place cu căciuliță, dar îți place să fuți… snip-snip.

 7. Ceva de genul a pățit un prieten, el 32, ea 42 de ani… O aventura aiurea și s-a ales cu o pensie alimentara pe următorii 18 ani. De căsătorie nu se pune problema, pensia alimentare s-a stabilit la 1200 lei. 18ani x 12 lunix1200 lei=259000 lei. Pe scurt, și-a fwtut viața pe termen lung.

  00
  • Ce dracu’ am citit?

   00
  • Pai nu mai bine f***a el cu prezervativ?

   00
  • Comentat greșit)

   00
  • Simplu. Daca ajungi la 30+ de ani si nu stii cum sa te protejezi cand nu-ti doresti o sarcina atunci esti prost si meriti sa platesti.

   E o vorba care s-ar aplica si-n cazul de fata: “Don’t do the crime, if you can’t do the time”. Asadar, daca nu iti doresti un copil, fute protejat. Daca-ti plac riscurile, foloseste metode mai nesigure.

   00
  • Daca nu a avut educatie sexuala, are parte de educatie financiara fortat. Tough luck, kiddo.

   00
  • Și dacă el primea salariu 1200 Ron pe lună, tot atât îl punea să-i dea pensie?

   00
  • Plus dobanzile, nene.
   WTF, te simti barbat cand f. dar nu si cand te abtii, ca na, riscuri?
   Mai ales riscuri agravante, batrana, inca fara copii..

   00
  • @Crimsonware:

   La doar o cautare de google distanta:

   Atunci cand pensia alimentara trebuie platita de catre un parinte, aceasta este calculata in functie de numarul copiilor aflati in intretinere, astfel:

   ¼ din venitul lunar pentru un copil;
   ⅓ din venitul lunar pentru doi copii;
   ½ din venitul lunar pentru trei sau mai multi copii.

   00
  • cred ca a trait cu impresia ca ea nu ar mai fi fertila sau ceva

   00
  • Plătește pensie alimentara 18 ani doar daca acel copil nu se decide să facă o facultate, altfel plătește până la 23 de ani. Oricum i-a fost cel mai scump futai din viață. Cu cea mai scumpă curva de lux ieșea mai ieftin!! Ținând cont că ea avea 42 de ani cred mai degrabă că intenționat a rămas gravidă!

   00
 8. O conta oare cat de cat si ca de obicei din vina lui, ca nu se poate abtine, ramane ea insarcinata?
  Ma gandesc ca de cele mai multe ori el e cel care nu se retrage la timp.

  Excludem aici cazurile cand ambii folosesc metode contraceptive dar shit happens ori cele in care sunt de acord de la inceput amandoi sa mearga pana la capat fara protectie. De cele mai multe ori, sarcinile nedorite apar caci el nu se retarge la timp, ca nu se poate abtine.

  Asta nu inseamna ca retragere e o metoda contraceptiva eficienta, evident ca da gres la greu. Dar neretragerea e mai la sigur as zice ;)

  00
  • Ai 14 ani ?

   00
  • a zis cineva Polo ?

   00
  • Dacă se folosește metoda contraceptiva se subînțelege că nici unul nu vrea copil. Deci cel mai probabil se ajunge la avort. Dacă se consimte fără protecție sa-si asume amândoi, dacă ea îl vrea. Ești prost, plătești.

   00
  • NOU
   #64

   Sunt trei zile de cand n-am mai fost acolo
   La discolo
   Ma simt ca Marco Polo!

   00
  • Probabil că pe logica asta crezi că dacă sugi un căcat de câine și nu înghiți nu o să îți putea gura. Pullout e printre cele mai proaste metode cotraceptive.

   00
  • Dacă nu ai copii și ai folosit până acum metoda retragerii cu succes, nu ar fi rău să faci un test să verifici daca tu chiar poti face copii. Și e mai miram de ce sunt atâtea sarcini nedorite…

   00
  • Asta ai inteles tu, Ion? :))

   00
  • Marco, iti explic eu ca domnii antecomentatori vad ca nu se deranjeaza. Metoda contraceptiva descrisa de tine, numita generic pull out, are o rata de esec pe la 20% . Exista alte metode contraceptive mult mai eficiente – prezervativele la barbat, pilula contraceptiva la femei sau steriletul. Ba chiar pilula de a doua zi in caz de urgente
   Poti sa o ‘retragi” cand consideri tu de cuviinta, dar si asa exista putina emisie care poate duce la sarcina, mai ales daca femeia e mai fertila in perioada respectiva
   Iti recomand sa citesti putina educatie sexuala, te va ajuta mult in viitor

   00
 9. Mi se pare corect pusa problema, si pe deplin justificat.
  Cred insa ca ar trebui cumva reglementat legal – tatal sa declare pe proprie raspundere, la notar de pilda, ca nu vrea copilul, urmand ca asta sa-l scuteasca de asumarea oricarei obligatii financiare.
  Desigur, reversul ar fi ca, daca peste cativa ani il apuca lingoarea paterna, il loveste amocul patern sau whatever, nu are niciun drept la nimic – nici macar la a-si cunoaste copilul.
  Dar se va putea patina in Sahara cand asa ceva va deveni legal.
  Pentru ca mamiki si pentru ca drepturi.
  Cat mai multe drepturi.
  Daca se poate, numai drepturi.

  00
  • Atât femeile, cât și bărbații au atât drepturi, cât și obligații. Femeile au drepturi iar bărbații au obligația de a le da aceste drepturi. Obligațiile femeilor sunt de a-l face pe bărbat să le dea aceste drepturi iar drepturile bărbaților sunt acelea de a respecta obligațiile femeilor.

   00
 10. ce primează e interesul superior al copilului. asta e o prevedere judiciară pe care nu cred că cineva ar vrea s-o schimbe.

  00
 11. Pentru ca nu esti un animal, si pentru ca, atunci cand o bagi si te eliberezi in 5 minute, ar trebui sa stii ca e posibil sa se intample ca ea sa ramana, iar daca ea ramane insarcinata, desi nu e animal, are acel instinct animalic de mama, care stie ca de acum in colo scopul ei in viata e sa-si apere si creasca puiul cu orice pret. Iar daca nu are acest instinct matern, tot are un instinct de conservare si stie prin ce traume va trece corpul ei in cazul unui chiuretaj, deci nu exista egalitate in cazul asta. N-ai cum sa pretinzi drepturi egale cand tu, ca barbat, te alegi doar cu placerea, iar ea, ca femeie,, doar cu suferinta indiferent de situatie.

  00
  • Fututul se face în 2.

   În caz că sunt prea subtil: e datoria ambilor futaci să se asigure că nu există “rezultate” nedorite după partidă.

   Tu ca purtător de cabanos, wrap your willy. Tu ca purtătoare de scoică, nu-l lăsa să bage cabanosul la scoică fără ambalaj.

  • Ma bucur ca esti foarte inteligent si ai inteles esenta mesajului, iar daca la tine fututul (eu nu sunt asa subtil) se desfasoara pe baza de contract, mi-e mila de tine.

   00
  • Greu cu responsabilitatea.

  • @Znuff
   pari sa crezi ca femeia are 100% control in legatura cu ce face barbatul in timpul sexului.
   de “stealthing” ai auzit? daca nu, google it.

   in rest, tre sa fii idiot ca sa pui problema in felul asta in care a pus-o zoso.
   fututul poate avea consecinte diferite pt femeie vs barbat, respectiv ei ii poate intoarce toata viata pe dos in timp ce el isi baga mana in cur si a plecat, de aia el si ea nu pot avea drepturi egale in privinta asta.

   dar tre’ sa gandesti un pic.

   00
  • Da, gogule, am auzit.

   Vorbești de cazuri extreme, deja. Nu contest că nu se întâmplă, sunt perfect conștient. Dar nu-mi poți zice că în majoritatea sarcinilor nedorite a fost vorba de o nesimțire de genul ăla.

  • Eu n-am încredere în străini. Dacă am mâncărimi, dar nu vreau copii, mă protejez. Dacă nu vreau copii, am mâncărimi, dar duduia/duduiul îmi zice că e safe, mă protejez, că pla, STDs și alte rahaturi, pe lângä copii.
   Cârnatul necesită ambalaj, că fie copii, fie boli venerice, tot eu trag amboulea, pentru 5 minute de scărpinat.

   00
  • @Mimi
   Nu are control 100% in timpul sexului insa are dupa.
   Si cum ea are dreptul oricand sa scape de datoriile parintesti, e normal sa fie acordata posibilitatea si lui.

   00
  • Cosmin – Si care sunt drepturile alea prin care ea poate scapa de copil ?

   00
  • @Znuff
   sa notam ca pentru discutia de fata nu e relevanta prevalenta cazurilor de stealthing (apropo unele surse zic ca pana la 30% dintre femei s-au confruntat cu aceasta practica), ci simplul fapt ca femeia nu poate avea 100% control asupra a ce face barbatul.
   dar ma rog.

   sa te intreb altfel: ce zici, exista vreun fel de presiune din partea barbatilor de a nu folosi prezervativ sau nu exista, daca fata zice “condom only” atunci majoritatea barbatilor nici nu comenteaza.

   adica faze de genul “o sa am grija” sau “nu se simte la fel de bine” sunt tot cazuri extreme?

   00
  • “30% din femei” nu înseamnă că în 30% din cazuri (rapoarte sexuale) se întâmplă. Nu are relevanta statistica asta în discuție.

   Dar dacă vrei să dezbatem treaba asta, e tot vina voastră, a femeilor, că le acceptați chestiile astea. Dacă le dați un șut în cur și închideți păsărica în momentul în care descoperiți fapta, te asigur că la un moment dat individul o să renunțe la practică.

   Dar voi îl iubiți, si e băiat bun în rest… ce dacă a făcut o chestie ce ăștia mai cu apă caldă o considera viol?


   Nu știu ce ai vrut să spui prin ultimele 2 paragrafe, but I’ll play.

   Bărbații nu prea vor comenta dacă sunt în fața pizdei și le spui să-și pună căciulița sau nu vizitează peștera. Da, sigur, vor comenta că nu se simte la fel de bine, că îi strânge că… mai știu eu ce.

   Și asta pentru că voi “picați” în plasa asta. Dacă sunteți ferme, în fața ultimatului de a “marca” sau a pleca acasă cu ouăle umflate, îți zic eu că majoritatea vor alege să “marcheze”.

   Cât despre plăcerea femei – sunt destule care zic același lucru – că nu e la fel cu prezervativ, că e mai bine fără. Dar vezi ce-a zis Raluca mai sus.

   Ba chiar am auzit o fată “muncitoare” (știți voi, fete de moravuri ușoare) care a zis că are “Friend with Benefits” (her words, not mine) cu care se fute fără prezervativ, că se satură de gumă în restul timpului când prestează.

   Recunosc că sunt în categoria căruia nu-i place cu prezervativ, dar mă conformez, că vizitele la doctor nu sunt plăcute. Când îți bagă “bețisorul” ăla pe găurică, de control, te juri că nu mai vrei pizdă în viața ta.

  • Eu nu inteleg asta cu femeia care nu are control. Nu are control asupra prezervativului, de acord, insa nu are control asupra pastilelor? A unui sterilet?

   00
  • @Znuff
   “Și asta pentru că voi “picați” în plasa asta.”

   E interesant ca desi sunt de acord cu ce ai scris pe acest subiect, nu vrei sa duci lucrurile pana la capat si sa vezi realitatea asa cum e ea.

   Romania e pe primul loc in Europa la sarcini (nedorite) la adolescente.
   In legatura cu acest lucru, putem avea 2 atitudini

   1. femeile sunt de vina, pentru ca pica in “plasa asta”, cum zici tu.
   2. lipsa educatiei sexuale si sexismul omniprezent (ca sa nu zic rape culture) sunt de vina, cum as zice eu.

   PS sunt barbat, dar am apucat sa pun la plesneala nick-ul asta si mi-e lene sa schimb.

   00
  • Znuff, nu stiu pe unde te invarti tu, dar la cat de cunoscator esti pare ca ai cam multe “prietene” dintre fetele “muncitoare”.

   00
  • Poate mă “mint” frumos, pentru că în bula mea m-am izolat de genul de oameni cu acele tipuri de personalități.

   Sunt de acord cu lipsa educației sexuale.

   Aș mai adăuga și accesul dificil la metode contraceptive precum si statusul tabu al sexului –

   Copilului (feteie) îi este rușine să le ceară părinților să meargă la doctor pentru metode contraceptive gen pastile.

   Steriletul este încă “unealta diavolului” pentru multe femei. Multe vorbesc din auzite/legende – au auzit ele pe fata vecinei prietenei lu’ mama că a durut-o steriletul acum 20 de ani când a încercat, așa că îi este frică să încerce…

   Prezervativele sunt scumpe pentru adolescenți. Durex este cam singurul brand omni-prezent pe piață. Rareori găsești alte branduri în magazine. Singurul care mai este prezent, în afară de branduri proprii (lidl, kaufland), este Masculan, dar foarte rar. LovePlus am observat că s-a retras de pe piață.

   O cutie de 3 prezervative Durex este ~12 Lei, în medie. 12 Lei la vârsta adolescenței, este un preț extrem de mare, mai ales că la vârstele alea nu prea știi cum să le folosești corect, ceea ce duce la ruperi în multe cazuri. Să dai 12 lei pe o cutie de prezervative, din care să strici 2 pentru că n-ai știut cum să le pui e destul de dificil.

   Plus, adolescenții sunt influențabili – și nu numai ei. În gândul multora, dacă nu e Durex, e cumva de o calitate slabă și n-ar risca – vezi postul anterior cu Durex în care câțiva au întrebat dacă s-ar risca la alte branduri…

  • apropo de asta. Nu ar strica un post cu recenzii pe branduri sa vedem care sunt cele mai bune branduri de prezervative pe care le putem gasi pe piata.

   00
  • Ai dreptate cumva. Totusi si femeia e responsabila de partea ei. Aici nu merge cu rugaciuni si sperante

   00
 12. Bai, intr-o nota serioasa, adevarul e ca mereu femeile sunt cele care isi asuma muuuult mai multe riscuri in cazul aventurilor astora din mers.
  E normal sa fie alegerea ei daca duce sau nu sarcina pana la capat, ca ar fi culmea sa decida asta unul pe care uneori ea nici nu mai stie cum il cheama.

  Pe de alta parte e foarte sensibila problema, sunt de acord cu ce scria cineva mai sus ca odata nascut, drepturile copilului primeaza in fata drepturilor parintilor. E greu sa se legisleze impotriva.
  Singura solutie reala este vechiul sfat batranesc – mare atentie cu cine, cum si cand. Iti asumi riscuri ca barbat in noaptea in care esti in calduri, ti le cam asumi pana la capat.

  00
 13. PS, ca va citesc cu “interesul copilului primeaza”.
  De acord. Dar: ca mama, TU trebuie sa te gandesti cea dintai la interesul copilului.
  Sincer, nu cred ca e interesul copilului sa fie hartuit in procese intre ma-sa care l-a impus si tac-su care nu l-a dorit.
  Ca femeie, daca faci un copil fara acordul partenerului, iti asumi ca-i poti oferi tot ce-i trebuie. Nu esti sigura de asta, nu-l faci.

  00
  • Ok, dar nu o spunem noi, o spune Codul Civil in art 263.

   00
  • si daca esti bine intentionata cand iei decizia asta dar viata iti demonstreaza contrariul, ce faci? ce vina are acel copil?

   00
  • Pai eu am inteles ca vorbim STRICT de cazul in care tatal zice Nu vreau copilul si mama zice Ba trebuie sa-l vrei pentru ca e corpul meu si pentru ca drepturi.
   Am si scris, de fapt: “ca femeie, daca faci un copil fara acordul partenerului…”.
   Or, ce spui tu nu se incadreaza aici. Eu scriam on topic.
   Ce spui tu este o alta situatie, cumplita atata pentru mama cat si pentru copil si evident ce am zis eu mai sus nu se aplica. Dar intelesesem ca vorbim de altceva.

   00
  • Și dacă te gândești la interesul copilului, și dacă nu te gândești, societatea tot ar trebui să pună interesul copilului pe primul loc.

   Prin urmare, dacă tu ca femeie te-ai gândit sau nu e irelevant pentru ce-ar trebui să facă societatea odată ce copilul s-a născut.

   nota bene: e posibil (și sunt perfect de acord cu asta) ca societatea să-i ia copilul mamei, dacă decide că asta e cel mai bun lucru de făcut pentru interesul copilului. Acuma, în cazurile în care tatăl lui nu l-a vrut, e cam greu de argumentat că ar trebui să i se dea lui copilul.

   00
  • Partenerul a cam fost de acord de cand si-a bagat p-+$ neprotejat. Si-a asumat riscul, de ce nu isi asume si urmarile? Ah, ca femeia vrea sa aiba un copil si partenerii convin (pe cale legala), inainte de conceptie, ca tatal renunta la drepturi/obligatii este cu totul alta discutie.

   00
 14. aaaaa te-a dus fluture la curve-n paris si ai facut-o de oaie?

  00
 15. pentru ca altfel, teoretic, un barbat ar putea lasa insarcinate cate femei vrea el, oricand, fara nicio responsabilitate, fara niciun cost financiar samd. s-a simtit omul bine, a transmis si informatia genetica mai departe, toate bune, next.

  00
  • Păi asta este de fapt soluția bărbaților că să se obțină ce zice Zoso: dacă te-ai fript cu una, continuă cu cat mai multe.

   Un copil sau 10, sistemul nu-ți poate opri mai mult de X% din venituri, unde X este fix, prin lege. Când sistemul trebuie să plătească diferența, atunci sistemul va căuta soluții alternative.

   00
  • Bingo! Aici merge aplicata logica generala care spune ca orice sistem exploatabil va fi 100% exploatat.

   00
 16. Daca fata vrea fara prezervativ si tu nu vrei copil, exista si posibilitatea de sex anal.

  00
 17. Cum am ajuns să gândim despre o ființă ca și când ar fi vorba de un obiect, că nu îl vrei, că îl refuzi, că îl arunci la gunoi. Dacă asta înseamnă civilizație…

  00
  • Vezi că și oul ăla ce l-ai mâncat azi dimineața la mic dejun e tot “ființă”.

  • Pana se naste nu e fiinta. Nu exista ca entitate de sine statatoare.

   00
  • Comparăm animalele cu oamenii :)) bun argument.

   00
  • Nu comparam. Poti sa o iei cum vrei tu, chiar si legal, copilul ala nu exista ca persoana pana nu se naste.

   00
  • znuff, nu-i nicio fiinta acolo, pentru ca nu e clocit

   00
  • Zarax copilul exista si cand este in burta mamei
   ca fiinta de sine statatoare(autonoma) nu este nici dupa ce este nascut pentru ca nu poate supravietui singur

   00
  • @lupy
   Nu poate supraviețui singur dar poate supraviețui și cu oricine altcineva decât mama. În plus, poate supraviețui și în sensul ca poate respira și manca singur, chiar dacă mâncarea ii e data de altcineva.
   În timp ce pana la numărul de săptămâni pana la care se permite avortul este imposibil sa supraviețuiască în afara corpului mamei. E deci o mare diferență.

   00
 18. E buna pb. Ar trebui sa fie ok sa optezi sa fii decazut din statutul de parinte daca nu iti mai doresti asta cu toate consecintele de rigoare. Valabil si pt femei si pt barbati. Naspa e sa dai din cur de cateva ori si apoi sa te trezesti ca ai de platit pensie pana la moarte… brrr…

  00
 19. Il pot face jumi juma, ar fi o imparteala corecta.

  00
 20. Cum ramane cu recunoscutul copilului? Dovedirea paternitatii?

  00
  • E simplu – orice proaspat mamica se poate duce la primarie si sa declare ca tata al copilului pe grigorici. Si grigorici jr. o sa scrie in certificatul de nastere. Dupa aia incepe distractia … ne/recunoasterea paternitatii, procese, ADN, etc.

   00
  • in america statul face analizele copilului si mamei, inclusiv cele genetice, daca nu are partener, statul insista ca aia sa-l numeasca pe tata, se duc dupa ala, ii fac analizele genetice si daca corespund, bingo! statul ii ia frumos social si medical ID si le utilizeaza cu gratie pentru intretinerea copilului, adica retrage frumos bani din salariu automat pentru plata asig sociale si de sanatate ale pruncului, p-acolo nu se scapa usor de copii facuti la futu-i mă-sa, d-aia se dau ei de ceasul mortii că cîr, că mîr, că nu eu l-am vrut, că m-a violat fata, că d-astea

   00
 21. Concluzia e ca avortul nu e bun?
  Spoiler alert, o fituica care zice asta, are cateva mii de ani.

  00
 22. O dam in diverse. Si daca tot suntem la “dar daca”-uri care se indeparteaza de subiect, de ce nu va puneti problema si invers`? El vrea copilul, dar ea nu? De ce ea il poate avorta pentru ca e corpul ei (si – exact – pentru ca drepturi), iar el n-ar trebui, conform unor opinii de mai sus, sa aiba niciun cuvant de zis, ci doar sa dea bani?

  00
  • pai cine spune ca n-are nici un cuvant de zis? evident ca are si ca ar trebui sa aiba, pastrarea sau nu a copilului e bine sa fie o decizie luata impreuna.

   noi aici vorbim de faptul ca nu o poate obliga sa-l pastreze daca nu vrea, nu ca nu are nici un cuvant de zis.

   nu o poate obliga pentru ca un copil schimba semnificativ viata unei femei si nimeni nu are dreptul sa ia decizia asta in locul ei.

   00
  • Cum am zis, ne indepartam mult de subiect.
   Discutia era – daca el zice NU vreau copilul si ea se protzapeste: ce vrei tu nu conteaza, tu da bani.
   Eu cred ca, daca tot o ardem cool cu “drepturi egale”, sa fie egale si cand nu prea ne coafeaza egalitatea asta.
   Daca suntem fair. Daca nu suntem…. nu suntem si basta.

   00
  • nu inteleg cum o dam in diverse cand eu ti-am raspuns fix la ce ai zis tu, anume ca “el nu are nici un cuvant de spus”

   s-a mai zis de asemenea de mai multe ori ca nu poate fi vorba de drepturi egale in aceasta privinta, pentru ca viata femeii poate fi mult mai serios afectata de o partida de sex decat barbatul.

   atat timp cat femeia trebuie sa-l creasca, ea trebuie sa aiba ultimul cuvant.
   asta pentru ca barbatii nu au de trecut prin 9 luni de sarcina si nici alapteaza (cel putin din cate stiu), nu de alta.

   00
  • Ok, Mimi. Ai dreptate.
   Si s-a restabilit pacea.

   00
  • @Mimi
   Ej cam proastă, femeie.
   Nu înțeleg de ce aș plăti pensie alimentară pentru un copil, pe care nu-l vreau. Ne phootem, că dârlău nu este singur la copulat, ne-o asumăm amândoi că suntem implicați și că poate ieși nașpa.
   Asta inseamnă că, nu trebuie să plătească numa fraieru, el să cadă din oficiu vinovat că a vrut să pârlească ceva. Și dama e implicată în asta.
   Dacă nu vreau copilu, dar tu vrei să-l păstrezi și să-l crești, go ahead. Dar o faci pe chizda și finanțele tăle. Nu te pui cu curu-n potecă și te apuci de bocit, că ta-su nu vrea să aibă d-a face cu tine și bastardu. Ți-o asumi in toate privințele: bani la doftor, bani la naștere, bani de creștere, vulnerabilitate in perioada sarcinii, post sarcină.
   Sună tragic, dar lumea nu e un loc corect.
   Spor in viață, dar vezi că nu toți sunt proști.
   Am o cunoștință, care călărea p-o duduie acum vreo 15 ani. Aia a rămas gravidă și a vrut să țină copilu. Băiatu i-a strâns mâna damei și dus a fost. Seamănă copilu cu el leit, dar nici până azi nu l-a recunoscut.
   Femeia il crește, pentru că și-a luat lumea în cap și a zis că-l agață pe fraier.
   Repet: trist.

   00
  • Toate comentariile pe acest subiect, unele cu argumente logice si morale nu duc decat la o singura concluzie: FEMEIA NU POATE FI EGALA CU BARBATUL IN NICI UN FEL, nici daca e vorba de drepturi si obligatii, nici fizic, nici moral si nici legal! Cred ca singura sansa a barbatilor in aceasta lume ar fi sa se declare femei care au avut nesansa sa se nasca in corpuri de barbat, atunci sa vad intr-un proces ce ar zice judecatorul cand o femeie vrea copilul si partenerul ei, care e “femeie” ar zice pas? 😁 Vin vremuri interesante! Au inceput sa apara “rezultate” in sport! 😄😄😄

   00
  • O completare la postul anterior, pt cei care cred ca gresesc, sa aduca un argument, macar unul, nu de dragul discutiilor fara sens, ci la modul “critical thinking”, poate mai invat ceva si eu, si altii de pe aici! Nu am pretentia ca eu stiu totul si ca cea am zis eu este adevarul absolut!

   00
  • Recunoaște Mimi, ca inafara de nickname, nu prea ai nimic în comun cu o femeie.. :)

   00
  • @Mihaela
   posibil sa fie din cauza ca nu sunt femeie.

   00
 23. Toate “certurile” astea, pentru 97% eficienta. Da, cam asta e rata de succes a prezervativelor :)

  00
 24. Ea ca femeie se alege tot cu placerea. Daca nu e violata (si de obicei nu e) a consimtit sa se futa cu ala.
  Daca o femeie alege prost de ce ar trebui barbatul sa plateasca?

  BONUS: Exista tari unde un donator de sperma poate fi fortat sa plateasca pensie alimentara daca mama “nu se descurca”.

  Meanwhile in statele nordice din UE 25% dintre barbati sunt tatii biologici a 70% dintre copii. Au si un termen pentru asta: tati reciclati.

  00
  • Wait, what? Wtf did I read?. Cum adică tați reciclați? Sunt mai putini bărbați decât femeie în țările alea? Sau poligamie?

   00
 25. Niste martalogi care nu isi pot asuma, atat el cat si ea, ea ca e incapabila sa il creasca fara ajutor monetar(care daca nu esti o vaca cu cabina si il cresti in sracie e cel mai putin important lucru) el ca desi e normal biologic sa vrei sa ai e de kko sa nu poti sa stapanesti ce faci sau sa incerci sa te eschivezi la momentul gresit, sah mat martalogilor.

  00
 26. NOU
  #135

  In US, daca s-ar ajunge la un proces, atunci verdictul va fi dat de jurati. Depinde exact cum se aleg juratii, dar s-ar putea ajunge in principiu la orice verdict in functie de modul de gandire al juratilor. Teoretic juratilor li se explica ca treaba lor e sa evalueze conform legii, dar in practica ei pot face cum cred de cuviinta, si nimeni nu ii poate trage la raspundere. De exemplu, daca, e un caz de consum de iarba si dovezile sunt clare, juratii tot pot da un verdict de nevinovat, pe principiul ca ei considera ca desi faptele sunt clare, nu constituie o infractiune. Chestia asta se cheama jury nullification.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jury_nullification

  00
 27. @bo$$: Re “Doi tineri fac sex, fata rămâne gravidă, băiatul nu vrea copilul” – ultima chestie e inocrecta. Daca ai sex fara prezervativ nu inseamna ca nu vrei copilul. Ti-ai asumat un risc, nu? E ca si cum as refuza un loz pe motiv ca e necastigator, nu mersi tanti, da’ eu am vrut unul castigator! :)

  00
 28. contract inainte de sex, simplu
  acolo specifici si bifezi, ca femeie bifezi “nu am nici un fel de pretentii materiale bla bla”

  problem solved

  00
  • Plauzibil dar nu stiu cat de realist, nu e ca si cum ai putea determina data exacta cand s-a produs, plus ma gandesc la tari precum franta unde any kid is your kid daca esti cu femeia so.. bine in sine e foarte amuzant conceptul si gandirea celor care il apara, egalitate dar sa plateasca prostul 😂

   00
  • Ce romantic esti :D

   00
 29. Ca viitoare mama, sa faci copilul cu gandul ca-l obligi in tribunal “pe ala” sa-l recunoasca si sa-i plateasca pensie alimentara, mi se pare o porcarie si-un egoism sinistru fata de copil.
  Vrei copilul si tatal nu-l vrea? Perfect, fa-l – dar asa cum “iti asumi” sa-l aduci pe lume nedorit de tata, ca esti femeie si ai drepturi, asuma-ti SI sa-l cresti fara sprijinul donatorului, ca tata am stabilit ca nu e (fiindca n-a vrut din capul locului).
  Nu sa-l faci si apoi sa te caciulesti prin tribunale, ba uneori si prin presa, ca sa dea, sa dea, sa dea. Bag seama ca atunci uita multe ca, vorba aia, june sunt, bele sunt si de nimeni nu “depand”…

  10
  • fată, tu nu-n-țelegi că o femeie e mamă indiferent cine e tatăl? pe copil oricum îl iubești indiferent de cine e autorul genetic, acum mai contează să ai și cu ce să-l crești, iar de bani faci rost de la tată, dacă ăla e prost și nu-l vrea, ghinion, să învețe să-ți pună protecții – știi cum fac jucătorii din nba, nu? ca să scape de pensie alimentară, își înnoadă prezervativele după ce fut și pleacă cu ele la purtător să nu se insemineze vreuna să-i facă vreo bucurie

   00
  • Da, de la cineva care vorbește cu ”fată” și pune cratime aiurea-n tramvai nu te poți aștepta decât să i se pară normal ca o femeie să aibă pretenții de-a i se crește copilul. Că doar ea și-a făcut datoria, l-a purtat nouă luni, a născut, acuma e dreptul ei să ceară bani de la un om care n-a dorit acel copil.
   (Accidente se mai întâmplă, cum s-a mai scris mai sus, chiar și cu protecție. Și atunci e momentul ca femeia să reflecteze și să decidă ce e:
   1) O femeie care își dorește acel copil și ARE posibilitatea de a-l întreține, deoarece are un serviciu bun;
   2) O femeie care înțelege că, din varii motive care nu fac obiectul discuției, nu dispune de mijloacele materiale necesare creșterii copilului;
   3) O mămike care se va țigăni prin tribunale cu acel om care e tatăl biologic al copilului, pe care l-a născut deși știa că nu va putea să îl creascp singură.

   Așa, pe bloguri, toate sunteți ”asumate” și ”endependente, fată”. Ce-o fi în sufletul copiilor ăia, pe care multe-i aduc pe lume de tute ce sunt și care cresc cel mai adesea fără tată, nu vă mai gândiți.

   00
  • Erată: ”copiilor ălora”.

   00
  • păi, ăsta-i checiu, chiar și cele mai deștepte femei (și alea care au bani și sunt pruaste și alea care n-au și-s pruaste) știu că e mai bine să facă copii cu unu care are cu ce să-i crească, decât cu unu care le pune la muncă și le mai cere să-și crească și copilul singure, ea, ca femeie, iese în pierdere oricum – copil = carieră futută, viitor futut, corp futut, viață futută, nu-i nimic misandresc în toată chestia asta, așa-i croită lumea

   00
  • pizzi: Copilul crescut de 2 parinti care si-l doresc, dar saraci, va fi mult mai echilibrat psihic si cu mai multe sanse de reusita sa ajunga un om normal in societate decat cel crescut de parinti separati dar cu bani.

   00
  • da, alex, cu conditia ca acei parinti saraci sa nu fie frustrati de saracie, cu alte cuvinte, daca “ele” n-ar fi frustrate de saracie si lipsa de perspective, n-ar alege astfel de metode pentru a supravietui

   00
 30. Ideea e ca dacă copilul a ajuns sa existe, indiferent ce a vrut sau nu a vrut unul dintre părinți, statul vrea sa ajute copilul, care, cum s-a născut, e un nou cetățean. Iar ca să nu ne pună pe toți sa contribuim la creșterea copilului, prin ajutor acordat de stat, mai bine pune doar pe tata sa plătească o pensie alimentara. Se poate spune ca e o măsură de dreapta, chiar dacă ăluia i se părea de stânga și voia s-o prindă pe AOC cu întrebarea asta. Asa ca sunt mai curios ce a răspuns ea.

  00
  • Hm, AOC e comunista + feminista + discipola de-a sfintei Greta. Personal nu-s curios ever s-o aud pe AOC.

   00
  • Hahaha, ăla e comunism? Varianta super soft poate. Pnl și USR de la noi cred ca sunt mai de stânga decât aoc.
   Și nu ma refer în comparație cu ce a fost la noi ci cu teoria comunista.

   00
  • @S: AOC are defapt tendinte din ce in ce mai mari de neocomunism. Eu cred ca-i doar proasta si habar n-are ce vorbeste dar, din nefericire, s-a simtit sa-si spuna parerea dezinformata in privinta prea multor subiecte si tendinta ei a fost sa sustina dictatori comunisti, sa sustina masuri socialiste (in sensul ala rau al cuvantului, nu doar masuri de stanga) si alte cacaturi d-astea. Mi se pare o populista de oportunitate.

   @DanC: Banuiesc ca ai auzit-o daca esti tu asa ferm convins de toate astea? Sau asa ai vazut tu ca e la moda si ti-au zis altii ce sa gandesti? A cui discipol esti?

   00
  • @Cosmin: “populista de oportunitate” de fapt proasta, dar nah – hai sa parem sofisticati cu termeni PR. Ori poate esti din aristocratia PSD si expresiile astea-s ceva normal la tovarasi ca tine?

   00
  • @cosmin
   La americani, pana sa ajungi la comunism trebuie sa ajungi întâi la ce e prin Europa.
   Si ce masuri comuniste vrea sa ia, ca sunt curios? Sau cum e cel pe care-l susține, sanders, cât de cât apropiat de ceva ce seamănă cu comunismul?

   00
  • Și unde mai sunt dictatori comuniști? Sa nu zici ca haosul din Venezuela are vreo treaba cu comunismul. E ca și cum ai spune ca ce a fost la noi în anii 80 era mai apropiat de comunism decât de feudalism.

   00
 31. Discutați aiurea în tramvai despre avort, neapărat avort! Nu așa se pune problema…

  Au făcut sex neprotejat, ea a rămas gravidă, el nu vrea copilul.

  – Ea ar trebui să-l citeze la un organism al statului – Tribunal – înainte de 3 luni, sau cât este perioada in care se mai poate face întreruperea de sarcină. Nu o face, atunci el nu are nici o obligație față de copil.
  – Odată citat, el trebuie să răspundă înainte de cele 3 luni ale sarcinii. Nu o face, el rămâne obligat la plata pensiei alimentare
  – Dacă el răspunde cu “Nu vreau copilul”, el atunci nu are nicio obligație față de copil, iar ea rămâne să decidă dacă:
  A. întrerupe sarcina
  sau
  B. își asumă obligația creșterii copilului de una singură
  sau
  C. dă copilul spre adopție

  Scurt și eficient.

  00
  • Propun “întrerupe sarcina” dar cu împărțirea 50/50 a costurilor. Responsabilitatea e egală, amândoi s-au dat în bărci.

  • @Znuff – de acord. Și 100% sa plătească bărbatul tot as fi de acord.

   00
  • Nu a spus nimeni ”avort, neapărat avort!”.
   Și nu e nici pe departe atât de ”scurt si eficient”, tu nu ai citit și comentariile, totuși? Să-și asume, să dea bani! Zic ele, independentele și asumatele… 🙄

   00
  • Dacă aș fi în situația respectivă, evident că aș fi de acord să plătesc 100% procedura. Dar ideal ar fi să fie egali și în rezolvarea problemei :)

 32. Dacă se ajunge la proces și el demonstrează că s-au futut cu prezervativ, ar trebui exonerat de răspundere.
  În cazul în care ea l-a mințit că ia anticoncepționale, iar ar trebui exonerat.
  Dacă a fost cu prezervativ, iar ea folosea anticoncepționale și totuși … ghinion, hmmm, atunci poate ar trebui să plătească, deși doar ea vrea copilul.

  00
 33. Sa recapitulam regulile elementare:
  1. Don’t stick your ____ in crazy
  2. When in doubt, double pack
  3. Atentie la gagicile care au trecut prin tot grupu tau de prieteni
  4. Atentie la 30+ singure
  5. Lasa vrajelile cu hai ca ma retrag eu la timp si alte cacaturi ca ti-o meriti in cazul asta

  00
 34. Acum ca el vrea sau nu vrea copil, odata nascut ala mic, tre sa fii jeg maxim sa cotizezi doar obligat de lege. De-aia nu am pic de empatie fata de unu care are copil pe care nu l-a vrut si se simte acum obligat de stat sa plateasca. E copilul tau! Tre sa faci tot ce poti sa o duca cat mai bine, fie ca a fost planificat fie ca nu. Altfel esti doar un jeg.

  00
 35. Nu ii place domnului cu prezervativ si se intampla accidente? e obligatia lui sa participe la intretinerea “accidentului” pana devine major, daca nu a avut 10 lei pt un amarat de prezervativ. Nu-l obliga nimeni sa-l vada, iasa cu el in parc, dea cadouri de aniversare daca nu-l vrea.
  E vorba doar de responsabilitate… ca pana la reglementarea situatiei, erau multi care lasau tot felul de nefericite gravide si dupa aia plecau fluierand ca nu e treaba lor.
  Iar la final, societatea blameaza femeia care face copii “din flori”. Chiar daca suntem in secolul 21.

  00
  • Păi de ce neapărat el cu prezervativ? Și ea putea să-și pună o diafragmă, ori să pună 50-50 la un morning after pill.

   Aveam o tipă cu care eram doar fuck buddies, si nu suporta prezervativul/diafragma. Ea, nu eu.

   De la început nici nu s-a pus problema de a avea copii împreună, fiindcă recunoștea că are probleme mentale, și nici s-o scot eu înainte să se termine.

   Pilule sau găuri alternative.

   00
  • @Hellfire: in contextul discutiei de aici, barbatul este cel care nu vrea copil, femeia vrea deci il obliga sa plateasca pensie alimentara. De asta am scris asa.

   In contextul general (si modern), oricare dintre ei trebuie sa aiba la dispozitie mijloace de contraceptie adecvate. Nu e o rusine ca femeie sa ai un prezervativ sau altceva.
   Si inca o chestie: pilulele nu feresc de BTS uri. Multe din ele greu/imposibil de tratat si cu impact ulterior mare- un purtator de HPV de exemplu isi infecteaza toti partenerii ulteriori daca nu se foloseste protectie. Iar de asta nu scapi ca de altele, cu o tura sanatoasa de antibiotice

   00
 36. Daca femeia ramane gravida este in mare parte vina “barbatului” daca el nu doreste copilul poate sa nu participe la cresterea lui dar pensia trebuie platita. In primul rand ca nu e vina copilului si in al 2-lea rand… prostia (barbatului) se plateste.

  00
 37. daca nici ea nu l-a vrut nici nu vrea/poate sa faca avort?

  00
 38. In viata nu exista lucruri gratis.Ar fi trebuit sa stie la varsta lui.E o vorba pe tema asta de predat pustanilor din ziua de azi,,Radem, glumim, f****m,platim!”.Oricum jegul meu de tata biologic a preferat sa faca puscarie decat sa plateasca pensie alimentara.Pentru fiecare problema exista o solutie.

  00
 39. Cea mai tare poveste e cu un cuplu de lesbiene din California care nu aveau bani de IVF și au convins un amic să le fută până prinde sămânța măcar într-una.
  Zis și făcut, una a rămas gravidă, a făcut copilul, trece ceva vreme, tipele se despart, mama copilului îl dă în judecată pe tatăl biologic și obține child support de la el.

  Cică să mai faci bine…

  00
  • Pai dacă a fost prost și nu a prevazut posibilitatea asta, așa-i trebuie. Trebuia sa le zică sa se ducă la banca de spermă.

   00
 40. le tai aripele la amandoi.
  cine ramane insarcinata cat si spermatozoidul platesc asigurare+asigurare de viata din prima zi a sarcinii pana la varsta majoratului (ca la imprumut pe termen lung).
  se razgandesc amandoi pana in 3 luni, aia e, au scapat de data asta. nu primesc banii inapoi dar in cele trei luni au dreptul la consiliere, psiholog, servicii medicale conexe gratuite.

  nu mai vrea tata, inainte de 3 luni sau oricand inainte de 18ani, dar vrea mama, plateste asigurare mai departe si ia mama bani de la asigurare, platind partea ei de asigurare mai departe.
  nu mai vrea mama, moare, ce-o fi, statul ia banii de asigurare si plateste o familie sau orfelinatul sa se ocupe de minor.

  aa, si daca biserica mai mananca pe tema scopul pe pamant e sa va inmultiti atunci sa plateasca si ea o mica taxa, per copil botezat, pana devine adult. e momentul sa isi asume raspunderea la porcaria repetata la infinit printre slabi de inger.

  00
 41. Znuff merita o medalie dupa ziua de azi.

  00
 42. Simple fix la toata problema:

  Vrei sa futi e una de la care nu vrei nici copil nici probleme? Se prezinta amandoi la notar, dau declaratie – el ca ku vrea copii, ea ca stie si e de acord si daca iese altfel isi asuma 100% consecintele iar el renunta 100% la orice drepturi ca tata daca ea pastreaza copilul. Femeia stie din timp si ia masuri civilizate. Problem solved.

  Trebuie doar o lege in sensul asta.

  Dar nu o sa se intample, nu in Universul asta, in care pana la urma p.da dicteaza, ca altfel un barbat nu ar avea nevoie de o lege sa-l protejeze pentru ca nu e in stare sa mai fie rational cand da de p.da.
  Ca femeile sunt irationale tot timpul, oricum.

  00
 43. Nu mai iese o data contraceptia pt barbati(o pilula, nu sa te tai la coaie). Cine gaseste solutia minunata va fi miliardar. Prezervativul e ok/util dar tot mai fain e fara. :)

  00
 44. “Dacă eu nu vreau copilul, de ce trebuie să plătesc pensie alimentară?” – ca asa prevede legea, ce tot atatea discutii…

  00
  • E clar dar trebuie schimbata legea, de aia discutam . :)

   00
  • De acord cu schimbarea legi:
   Daca tatal biologic nu vrea copilul si declara asta legal, pefect, nu trebuie sa plateasca nimic.
   Dar!
   I se confisca si “arma crimei”, permanent: castrare chimica, mecanica, cum vreti voi, dupa primul copil refuzat.

   00
 45. real! un coleg cam trecut cu varsta voia musai sa se-nsoare, singur nu reusea sa-si gaseasca, l-au insurat babele.
  a luat tot una cam trecuta, pe deasupra grasa si cam proasta – vorba cantecului – dar nici el nu excela cu desteptaciunea.
  ea voia repede sa faca un copil, ptr ca varsta, na!
  nu ramanea gravida, da-i cheltuiala la greu cu fiv, nici asa nu s-a putut.
  el se resemnase, ea-nimic! l-a convins sa infieze, un baietel adorabil au gasit (cu ceva marafeti, ca e bataie mare si aici)
  dupa juma de an, ea nu mai are nevoie de prost si divorteaza. legea ii da copilul ei, ea f multumita cere si pensie alimentara. obtine 25% din veniturile (bunicele!)ale lui.
  asta a ramas tot singur, dar cu o pensie alimentara de platit si are in sfarsit confirmarea faptului ca e prost rau.

  00
 46. Nu am copii, deci nu pot sa-mi dau prea mult cu parerea despre aceste situatii. Totusi, ma rog pentru copiii rezultati din aceste ”relatii”.

  00
 47. Ce importanta are cat de corect sau moral mai este? Atat timp cat copilul traieste, interesul si securitatea sa materiala primeaza indiferent de cat de corect sau incorect i se poate parea unui parinte. Daca mama doreste sa duca sarcina, este alegerea ei. O data nascut, copilul el este responsabilitatea amandorura.

  Poate parea nedrept pentru barbat, dar nu este, deoarece legiutorului in astfel de cazuri de obicei nu-i pasa de cat de “necajit” si frustrat este acesta si pune pe primul loc copilul, care spre deosebire de tata chiar ca nu are nicio vina sau responsabilitate pentru venirea sa pe lume.

  00
 48. @Mimi, da, mi-am dat seama.. :)

  Nu înțeleg însă ce ai crezut ca poți avea de câștigat postând cu un nickname feminin sau chiar mai multe nickname-uri.. Mie mi se pare, cel puțin în acest caz, ca faci un deserviciu tocmai femeilor ale căror drepturi vrei sa le aperi..

  Ps: Ca idee generala, eu consider ca cel mai sănătos, mai ales dacă ești o persoana cu blog sau care scrie articole pe un blog, sa postezi cu numele întreg sau pseudonimul cunoscut și link către articolele proprii de pe blog. Eu zic ca prin asumare poți schimba mai multe lucruri decât prin comentarii anonime..

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Top articole

7 zile