Cyberlink PowerDirector 9, good tool

PowerDirector e o unealtă foarte bună pentru editat fillme, mult mai bună decât Movie Maker sau Sony Vegas HD (Adobe Premiere să îl folosească duşmanii). Eu îl folosesc intens pentru clipurile de pe trafictube. Versiunea 9 a apărut de câteva săptămâni oficial, dar am preferat să testez înainte să cumpăr.

power-director-9-1power-director-9-2

Schimbări faţă de versiunea 8:

 • interfaţa e un pic schimbată, a apărut un verde de bun gust la butoane şi nişte meniuri pe sus, în stilul quick ribbon din office.

 • se poate pune pauză la procesare.

 • itemurile aruncate în timeline au acum colţuri rotunde, lucru care nu e neapărat foarte util.

 • se poate seta mărimea trackurilor.

Chestii care au rămas şi care mă enervează:

 • tot nu pot şterge reclama aia din stânga procesării. nu mă deranjează aşa tare, dar totuşi, e un produs cumpărat, nu îmi băga reclamă în el, nu mă interesează meniurile de dvd şi alte tutoriale.

 • nu pot şterge trackuri pentru a lasa doar 2-3, câte am nevoie.
 • nu pot seta prioritatea procesării. tot 100% din procesor ocupă.

Power Director 9 Ultra64 costă 99$, mai mult decât Vegas Studio (45$) şi mai puţin decât Premiere.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. E si unul dintre primele softuri de gen aparute pe 64-bit si care pot folosi coerent multi-core. La filme ceva mai zdravene, Premiere simtea mereu nevoia sa-mi ingenuncheze sistemul.

  00
 2. Exact. Si eu il folosesc este unul din cele mai bune softuri de editare video si printre cele mai usoare de folosit de altfel. Adobe premiere e pentru maniaci si atat. 🙂

  00
 3. Da, e OK, pacat ca Cyberlink sunt o companie de marlani care nu si-au mai batut capul sa actualizeze compresia CUDA pentru Fermi in versiunea 8. Desi 9 inca nu aparuse. Ca le era lene. Si fraierul poate mai da bani pe o licenta.

  00
 4. Sincer lucrez zilnic cu Premiere de 2 ani de zile si nu prea am motive sa ma plang. Mi se pare usor de folosit, intuitiv si stabil. Nu am avut probleme cu el. In 99% din cazuri utilizatorul e cel vinovat de eventualele erori. Ce-i drept are o problema cu title-urile. Manageriaza prost resursele cand e vorba de overlay. Eu l-am invatat rapid(lucrand zilnic cu el). Poate pentru un utilizator casnic curba de invatare e mai abrupta. E destinat mediilor profesionale mai degraba.

  00
 5. Useful! Eu mor de gat cu Sony Vegas, nu stie de nici unele…

  00
 6. L-am incercat si eu si mi-a placut, mult mai ok decat ce foloseam pana acum (ulead video studio) care tot dadea unele erori uneori.

  00
 7. eu am testat cyberlink powerdirector v8. nu mi-a placut. materiale filmate la 16:9 le procesa 4:3. arata nasol. CorelVideoStudio 12 face totul.

  00
 8. Sony Vegas Pro 10 ramane cel mai bun program pentru editare video.

  00
 9. Doar eu folosesc Pinnacle?

  00
 10. try After Effects 🙂

  00
 11. E nasol că nu poţi seta prioritatea la un soft care consumă atât de multe resurse, dar cred că poţi face asta indirect. Adică din task manager forţezi prioritatea procesului asociat lui PowerDirector. Tot 100% îţi va arăta dar în momentul în care porneşti programul X, procesorul va fi alocat prioritar lui X şi doar ce ramâne lui PowerDirector. Da, ştiu, nu e la fel de comod ca şi cum ai avea opţiune în program… dar uneori e un life saver.

  00
 12. Sincer cam multi bani pentru un home-user.Daca esti profi sa zici ca se merita dar in rest, nu prea.

  00
 13. Am dat din greseala peste PowerDirector, incercand sa scap de Premiere. Pur si simplu la cunostintele mele din Premiere nu puteam sa export + convert dintr-o sursa HD, ca orice faceam calitatea iesea praf…chiar si necomprimat.
  PowerDirector vad ca e mult mai user friendly, am niste butoane mari cu formatele cele mai cunoscute de comprimare si asta e, fara o mie de setari. Inca e in procesare, sunt curios cum o sa iasa calitatea finala.

  00
 14. Dap…merge bine, pe un proc de laptop mai vechi da rateuri, iar la ce termina se vede aiurea. Dar cu cel putin Core2Duo rezultatul este excelent…nu am stat sa ma uit la dimensiunea fisierului rezultat, ci ma interesa calitatea (avand sursa full HD).

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube