Aveți mai jos un nene care deschide o cutie e chei cu cifru în 2 minute. Cutiile alea sunt folosite de obicei de oamenii care închiriază prin AirBNB sau prin Booking, le-am văzut și folosit și eu de câteva ori, pentru că proprietarul nu trebuie să fie fizic la predarea apartamentului închiriat.
E bine ca ii invata pe hoti cum sa faca. How to steal stuff for dummies.
Da, de parcă ăia învățau să fure pe YouTube 👍.
Am si eu vreo 3 dar difera modelul. Revin cu poze.
3 cutii de redbull?
Sub ghiveciul de afară măcar nu bate așa tare la ochi
in urma cu 6 ani cred, toata floarea ce vestita a blogingului romanesc au facut parte dintr-un stunt PR al celor de la SRI, si la Vali sau Arhi scria cand li s-au prezentat ce cacat fac ei acolo, prezentau si ideea ca mai toate lucrurile ce sunt pe langa noi pot deveni ascunzatori f sigure. Arhi povestea de o piatra dintr-o gradina parca cu gaura ce avea nu stiu ce inauntru, altul povestea de lacasuri in pereti, trepte.
SIE, INCULȚILOR!!!! SIE!!!
Da, știu despre ce vorbești. Alții au dat și interviuri la SRI după ce au văzut postarea pe blog. La fel în unele locații unde nici nu te aștepți.
SIE. SRI foloseste o shaorma pe post de ascunzatoare.
e foarte fain canalul, din păcate datorită lui nu o să am niciodată încredere în încuietorile electronice
Daca te uiti prin canalul omului iti dai seama ca nimic nu prea e sigur in fata unui individ priceput.
da, totul depinde ce ai de protejat.
găinarii de pe stradă care fură bicle și alte prostii nu sunt sofisticați.
Nimic nu e imbatabil, dar e vorba de timp și riscul asumat.
Nu e totuna dacă un lacăt e spart în 30 de secunde sau 5 minute. Un om care se chinuie 5 minute cu un lacăt de bicicletă atrage atenția, unul care se chinuie 30 de secunde nu.
Orice sistem de securitate poate fi rezolvat, diferența este însă la ce cost, timp, resurse cunoștințe, pricepere.
Îl urmăresc de ceva vreme pe LPL. Când încarcă un video mai lung de 3 minute și jumătate deja știi că e un lacăt/ încuietoare ceva mai solidă.
Hotii spun ca lacatul sau incuietoarea sunt bune doar sa impiedice vantul sa-ti deschida usa.
Alti hoti spun ca legile sunt pentru prosti.
Diferenta intre cele 2 tipuri de hoti e ca la primul are trening+adidasi+tatuaje si dosar penal si al doilea are costum+cravata+camasa alba si imunitate sau prescriere sau NUP.
Stau in Jud Mures, undeva, saptamana trecuta la casa aflata in constructie mi s-au montat usile si ferestrele, si nah, am dus din boxa lucruri acolo sa le depozitez. Dupa 2 zile de pauza pe acolo, cand trec sa vad si eu ce mai e pe acolo dupa ploile trecute,totul era curatat. Nici macar nu au fortat yalele, cu cu speraclu au ridicat tamplaria din perete sau balamale, cu tot cu ramforsarea lor de otel.
@Gustav: se forțează termopanul cu pânză de bomfaier slefuita. Nu ramane nici o urmă și deschizi termopanul in cateva secunde.
@Raider sa vezi cum se fura din Logan MCV & Lodgy. Se da chederul de la geam jos (faza patita).
Am lucrat în secu vreo câțiva ani, ca montator de detecție efracție mă chemau să scot alarmele din centrale când era vreo gaură la obiectivele la care lucrasem. Deci îmi pica fața când auzeam de la poliție cum și ce metode au ăștia.
Lacatele sunt pentru oamenii cinstiți. Așa știu eu ca e vorba.
@Raider Legenda cu spuma poliuretanică pentru sirena de la alarmă e doar o legendă sau e adevar?
https://ia800201.us.archive.org/17/items/The_Complete_Book_of_Locks_and_Locksmithing_6th_Ed/The_Complete_Book_of_Locks_and_Locksmithing_6th_Ed.pdf
Gustav, pune alarma conectata la firma de paza si niste camere wireless arlo pro.
@Nimeni: poate c o fi existat vreodată metoda dar nici o sirenă cu care an lucrat eu n-ar fi fost susceptibilă să o încaseze cu spumă. Sub plasticul pe care l vezi mai e un capac metalic și găurile din el sunt prea mici ca să poți injecta spumă. La interior nu e nimic ce ar putea fi afectat de spuma și modul de construire al sirenei nu permite ca spuma să ajungă în difuzorul gornei si s o amuteasca. Oricum sună, c o spumezi sau nu, are peste suta de decibeli, n ajunge o mână de spumă s o faci să tacă.
De testat însa, băieții testează, am văzut cazuri, pereții erau plini de spumă fiindcă incercasera asta. Nop, n a mers.
Cu spuma se lucreaza diferit; se pune o cutie peste sirena, cutie destul de mare sa se formeze o gramada de spuma peste sirena. Se injecteaza spuma (cam 65l volum de dilatare pentru o spuma buna), se merge la distanta si se fumeaza o tigara pana se intareste spuma. Apoi se da spargerea fara stress – alarma chitaie abia audibil sub cubul de spuma format.
Asta mi-a spus-o un montator de sisteme anti-efractie ce pune si o sirena de interior in pod sub tigle. In momentul in care hotul e sigur ca nu mai are stress cu sirena si incepe sa faca scandal cea din pod, este descurajat si pleaca in cele mai multe cazuri.
Iar de la un politist de la criminalistica am primit un alt sfat; decat o singura incuietoare inexpugnabila, mai bine 3 mai slabe. Este sansa ca hotul sa fie descurajat daca vede ca are mult de lucru. De asemenea este important ca atunci cand pleci de acasa sa inchizi cu cheia toate usile – din nou un element de descurajare – chiar daca usa de interior e slaba, tot necesita ceva manopera, poate ceva zgomot…
In general la casa s-au mai rarit spargerile, ca nu mai au hotii ce sa fure de valoare mare si usor vandabil (laptopuri, telefoane, sunt usor de urmarit/detectat), televizorul e prea mare sa fugi cu el, bani nu mai tine nimeni in casa (poate ocazional), aur si alte valori de tipul asta este din ce in ce mai putin folosit(nu mai are lumea bijuterii la gramada), ceasurile scumpe sunt inseriate etc.
Cei care sar gardul si fura ce pica la mana sunt de obicei gainarii care fura oportunist, o bicicleta, scule si unelte (o drujba, o cositoare scule electrice de mana, etc) iar pe astia ii descurajezi ne-lasand la vedere nimic tentant.
In general ponturile de spargeri cu pagube de valoare mare sunt date de montatorii/echipele de paza si monitorizare, asa ca selectati foarte bine firmele cu care va faceti sistemul de alarma.
Si un sfat de bun simt primit de la alt politist – casa ta trebuie sa para mai greu de spart decat casa vecinului – hotul oportunist va merge la el
In fata unui tip priceput nicio încuietoare nu e impenetrabila. Odată am rămas închis pe dinafara (ușa se închide automat) și pe deasupra au mai rămas și cheile în ușă pe interior, asa ca nu puteam folosi celalalt rand de chei. Am apelat la o firma de deblocări uși și nu glumesc când spun ca în 20 de secunde cu speraclul a deschis usa. Nu îmi explic cum a reușit pt ca eu cu cheile nu puteam având în vedere ca celalalt rand era pe interior.
Și mie mi s-a întâmplat. A deschis băiatul – lăcătuș autorizat – ușa cu șperaclul în 20 de secunde.
Mi-a zis că oricine poate învăța să deschidă yale simple, cu o trusă de șperacluri, în 30 de minute.
Poanta e ce vrei mai departe: sa iei $50 pe o ușă deblocată, sau câțiva ani de pârnaie. E o alegere ff personală…
Orice încuietoare e nesigura bineînteles, dar lu’ asta i-a luat 15 secunde sa o descuie pe aia. Hai 20 cu tot cu cautat în buzunar dupa lamela potrivita, ca daca e de meserie o are la el, nu e ca un cric sau buldozer sa bata la ochi. Aia e chestia.
Lacatusii care îti deschid usa când ramâi afara cu cheile în usa pe interior tot asa. Ultimul pe care l-am vazut a deschis usa cu o bucata de plastic taiata dintr-o sticla de cola. “Merg si radiografiile” îmi zice, dar n-avea la el. Cardurile de banca nu mai merg demult ca nu se pot îndoi daca ai cadru la usa. I-a luat opt secunde.
La fel ca safe-urile alea ce le gasesti prin hoteluri.
Alea le deschizi cu lovitura de pumn….nici macar nu ai nevoie de nimic….vai de ele
Da, dar unde am mai fost cu cutii din astea, erau plasate la intrarea in bloc. Daca nu știi și apartamentul, ar trebui sa încerci din ușă în ușă iar șansele să ți-o iei sunt mari.
Cu putin research pe airbnb si booking mai poti reduce aria de cautare.
O dai la pont, căci așa se face. Nu te duci la noroc…
Eu închiriez, îți dau pontul, tu vii si pleci cu TV-ul, sau îl spargi pe următorul turist. Iau și eu cotă parte.
@Hellfire – munca in echipa. Si uite asa dam de lucru politiei eu ma bag. Azi am desfacut una chinezeasca pe invers. Deja incep sa ma experimentez.
Dap, mpoliția… Cineva trebuie să scrie și procesele verbale, deși mai trebuie să rafineze un pic stilul scrierii.
Mersi de oferta, eu lucrez cu döppelganger, și nici atunci nu sunt sigur…
toate incuietorile astea functioneaza pe un principiu simplu. cam ca atunci cand esti cu prietenii in padure si va vede ursu’. ca sa scapi nu trebuie sa fugi cel mai repede, doar sa nu fii ultimu’. adica daca vrei sa te protejezi de hoti, trebuie sa ai incuietori mai bune ca vecinul. ca daca hotul vrea sa intre musai la tine, o sa intre.
Niciun sistem de siguranță nu e inpenetrabil. Totul se rezuma la timpul necesar pentru a putea trece de el. De-asta unitatea de timp e folosită pentru a compara astfel de sisteme.
Ai luat minusuri pentru ca se zice impenetrabil. Cu „m”.
bebito, in momentul citirii, se zice minus. ca e doar unul. probabil al tau ;).
fara introducere si confectionarea „uneltei”, cred ca totul a durat de fapt 15 secunde
Există butuc transparent și set de lere/șperacle și carlige pentru deblocat și deschis butuci. Butucul transparent îl cumperi ca să te antrenezi, un set de lacat e 12 lei și unul complet cu butuci si lacate de tot felul plus scule e 120 de lei pe Aliexpress. Am butuc cu caneluri și amprente..am încercat pe cel de la ușa mea dupa vreo juma de ceas de antrenament cu butucul standard din set. Mi a luat 4 minute.
Mai bine nu încerci pe cel pe care îl folosești zilnic.
Circula o vorba:
Lacatele sunt pentru oameni cinstiti.
As fi curios daca o broasca cu cifru facuta de Samsung poate fi tot asa usor deschisa. Mai ales cele care au wifi integrat si suna alaram cind incepi sa introduci coduri gresite. Cu asa ceva creeazi cod de deschide pe internet si setezi limita in timp cit e valabil.
Corea de sud a renuntat la chei de usa de ceva vreme, folosesc doar inchizatori cu coduri la intrarea in apartment/ casa. Or fi aia prosti.
P.S. In america de nord cum casele sint din lem e imposibil sa ai o usa ce se nu se poate sparge. Ai inchizatoare perfecta care nu poate fi sparta atunci fortezi cadrul usii cu un cric de masina in zona unde este inchizatoarea. Iti trebuie cam 1-2″ pentru a deschide usa.
Nu confunda inteligenți cu comozi.
Și mașinile au sisteme keyless pentru comoditate, nu pentru siguranță, pentru că se știe clar că sunt cele mai ușor de rezolvat cu un amplificator de semnal.
Nu trebuie să-ți bați capul cu butuci, chedere, chei, șurubelnițe, nu faci gălăgie, mizerie, nimic, doar ai dat click și ai plecat ca și cum ar fi mașina ta.
Cel mai sigur e un sistem cu heartbeat, care transmite semnal continuu la un server/centrală, etc. În momentul în care i-ai bruiat semnalul, scos curentul, ai intervenit cu orice, imediat se vede. Dar astea costă.
La o prietenă iau furat ditamai Toyota truck-ul, ca în filme:
Pe strada ei se făceau lucrări, și de 2-3 zile erau parcate utilaje, etc.
Mașină cu keyless entry/start, fobul lăsat în poșetă, la intrarea in casă, pe măsuța din hol.
Probabil pe la 3 am – atunci e ultima înregistrare de localizarea GPS antifurt, la câțiva metri de casă – un băiat a amplificat/direcționat semnalul de la ușa casei la truck-ul din driveway, altul s-a suit, a pornit și a parcat truck-ul in ceea ce Poliția crede că era un camion-remorcă protejat la semnal radio. Un fel de cușcă Faraday, probabil adusă în zonă cu câteva ore înainte.
Odată intrat truck-ul în cușcă, a dispărut de pe „radar”, băieții au dezactivat apoi securitatea și au reprogramat computerul, în timp ce duceau truck-ul spre o stație de containere.
Poliția i-a spus prietenei – care a raportat furtul pe la 9am – că la ora aia, ei cred că deja containerul e pe vreun vas, cu destinație orice țară dubioasă din America Centrala sau de Sud.
Nimeni nu a fost prins, truck-ul nu a fost localizat. Noroc că era asigurat pentru furt, fiind în lease.
Ușor ,ușor o punem si noi de un Zoklet ( tootse) neaoș.
Not a bad ideea
Am la țară o poartă cu încuietoare pe care scrie 1937. Anul fabricației. O cheie din fier lungă de vreo 30 cm. In spatele porții doi dulăi care și la mine se uită suspect, plus cel puțin 2-3 babe care stau tot timpul în poarta vecină la povești.
Să-l vad pe domnu’ ăsta cum trece de challenge.
otravă la câini. babele se culcă la 7pm.
@vali mai ramane sa treaca de broasca suedejeasca, care banuiesc ca din 1937 pana acu e ruginita maxim
Ca și gazdă pe Airbnb cred că ești de 1000 de ori mai îngrijorat(ă) de posibilitatea de a fi furat(ă) sau vandalizat(ă) de un musafir poftit, decât de unul nepoftit.
Nu iti fura. Insa exista riscul sa dai peste dobitoci. Mie unul mi-a dat ditamai gaura in 2 pereti si a montat hamac intre ei. Cu ancore metalice. Stateam si ma uitam ca prostul ca nu intelegeam cum a dat gaura. Ca doar nu avea Bosch-ul in valiza. Intre timp am aflat. A fost atat de jegos incat a batut la usa vecinului sa ceara un ciocan si 2 ancore, ca e chirias nou, tocmai s-a mutat. A stat 2 nopti.
@alter ego. Trebuie sa vezi și partea buna. Amenajări interioare :). Cu doar 100 de lei ai făcut rost de un pat nou. Modern, elegant, smecher. Incrementezi număru de persoane care pot sta în apartament și e o investiție pe termen lung. Numai sa nu afle omul cu idee ca poate îți cere cota parte din câștig
@Mircea a lasat doar gaurile cu ancorele strambe. De hamac stiu din review.
In fata secției nr. 3 de poliție din Brașov, in timp ce asteptam pe cineva, i-am descuiat unei polițiste portbagajul cu cheia de la antifurtul de la bicicletă, am intrat târâș până la usa din spate. Uitase săraca cheia în mașină si cheile de rezervă le avea la Sf. Gheorghe.
Oare a vrut sa mă testeze?
era bună polițista?
la loganul vechi am deschis usa cu o cheie de … nu mai stiu, alta marca, ford, peugeot, fiat, dracu sa-l pieptene. bagat cheia in usa si sprijint pe un bat, facut parghie si ridicat. a sarit tamburusul.
nu m-a dus pe mine capul, doar faceam ce zicea pe forum :))
și la oltcit era la fel. îți încuiai cheia în mașină? opreai un coleg cu oltcit și foloseai cheia lui.
alea de la contact erau diferite totuși.
La Aveo am pornit masina cu o agrafa :)))
Acum vreo 10 ani, cand mi s-a spart masina, un Logan din prima generatie, politistul care venise la cercetare mi-a aratat cum se deschide portbagajul, fara nici o cheie, unealta sau ceva de genul, doar printr-o miscare mai energica.
Stai liniștit că ăla deschide orice lacat cam in 30secunde. Daca e extrem de scump ii ia cu 15sec in plus. 2min mi se pare f bine.
Am lucrat cu dastea la Sinaia , plantai cheia cu 1h inainte sa vina „chiriasu” si o ridicai repede cand te anunta ca pleaca….doar nu crezi ca lasa lumea cheia cu 3 zile inainte intro cutie de plastic.
Filmuletul asta chiar mi-a fost de ajutor. Doar ce imi cumparasem si eu o cutie din asta sa o plantez si am schimbat codul cu care venise si il uitasem.
Chiar a mers! Ca am stat jumatate de ora a fost alta treaba, pentru ca asta era chinezeasca si era pe invers de fapt … dar tot am desfacut-o
La tine acasa, stand la masa, la lumina reflectoarelor, cu un numar nelimitat de incercari la dispozitie, e mai usor sa spargi o incuietoare si apoi sa filmezi timpul cel mai scurt obtinut si sa te lauzi pe youtube.
In realitate insa, noaptea, la lumina lunii, intr-o pozitie chircita, cu un caine care latra in vecini si un lacat care-l vezi prima oara, e mult mai greu. Si timpul e mai lung.
Ideea de retinut, insa, e ca nu protejezi bunuri de zeci de mii de euro cu un lacat de 10 euro.
Tot de la acelasi autor, cum arata niste lacate dificil spre imposibil de spart:
https://www.youtube.com/watch?v=L6iMmCSayBQ
seif chubb proguard, versiunea in functie de nevoi grade 2/3, nu varianta cu fanta/sertar de bani, cost 1200-1300 euro varianta entry level, au distribuitori romani oficiali. Ai optiunea de livrare cu montare sau livrare in fata casei pe un palet frumos ambalat de nici dracu nu isi da seama ce este si dupa te descurci tu sa il bagi in casa/montezi.
shubb UK de ceva timp este detinut de ACE, dar continua brandul Chubb si se pare ca inca nu au inceput sa taie colturi.
misto articol, ne pregatim de criza se pare