Curăță baia rapid și eficient

Teoria spune că baia este cel mai curat loc din casă, pentru că acolo se face cel mai des curățenie. Desigur, asta în teorie, pentru că dacă ești un tip singur acasă și nu dai pe dinafară de ordonat, e posibil ca baia ta să nu fie chiar cea mai curată dintre băi.
Așa că am pregătit câteva sfaturi, pornite din cea mai vie experiență de viață:

  • Scoate din baie tot ce nu aparține efectiv de baie. Hainele de ieri, șapca, eventualii șlapi, papuci sau orice altceva nu își au locul în baie și nu fac decât să te încurce atunci când vrei să faci curat. Desigur, în cazul în care chiar faci curățenie, pentru a lăsa spațiul liber, e indicat să scoți tot ce poate să te încurce, gen coș de rufe sau suport de șampoane. Toate rufele murdare bagă-le în coșul de rufe.
  • Începe procesul de curățare a vasului de toaletă. Toarnă înăuntru, pe margini și sub marginile de faianță o soluție de clor sau o soluție specială de curățat toaletele. Lasă soluția să își facă efectul circa 20 de minute. Freacă cu o cârpă de unică folosință locurile unde ai dat cu clor. Clătește bine cu apă peste tot, fără să faci economie
    Nu uita rezervorul vasului de toaletă și nici capacul. Și ele se stropesc cu aceeași soluție după care se freacă bine de tot și se clătesc.
  • Mătură pe jos după care șterge cu un mop. Încearcă să faci această operațiune în fiecare zi, pentru că pardoselile băilor sunt locul idea pentru a se strânge păr și alte resturi. Spală bine preșul anti-alunecare de pe jos, dacă există. Pe partea de jos se strâng tot felul de microbi nedoriți. Nu uita nici de perdeaua de duș, pe care se depun resturi de săpun și alte chestii cu care nu prea ai vrea să ai de-aface.
  • Șterge orice urmă de păr din scurgerile chiuvetei și a căzii cu prosoape de hârtie, după care aplică o soluție de curățat pe marginea căzii. Lasă câteva minute să își facă efectul, după care freacă bine cu un burete aspru. Clătește din plin cu apă fierbinte. În nici un caz nu freca locul cu ceva mai dur, pentru că distrugi emailul căzii, iar recondiționarea unei cază costă minim 200 lei.
  • Curăță chiuveta și etajera. În mod sigur vor fi murdare de săpun uscat, spumă de ras, pastă de dinți și altele. Poți folosi pentru asta o periuță de dinți veche, pentru a avea acces în locurile mai puțin accesibile. Nu uita să clătești din plin după ce consideri că ai terminat.
  • Oglinda de la baie se curăță cu o soluție de oțet, pentru a nu mai prinde aburi sau dâre inestetice.
  • Șterge pereții cu o cârpă muiată în dezinfectant, dacă ai faianță pe pereți, sau apă caldă dacă este vopsea lavabilă.
  • Ultimul pas este să atunci apa murdară pe care ai folosit-o la spălat pe jos și voila, totul e gata. Poți să primești musafiri sau musafire fără să te întrebi dacă nu cumva e mizerie în baie.

    Mulțumesc că ai citit acest articol.
    Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

    Adaugă un comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
    2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
    3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
    4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

    Susținere

    Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.