Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Daca cineva imi ofera acuma un teren in centrul Bucurestilor cu 1 EURO/MP , dar cu conditia sa locuiesc acolo , il refuz categoric . Mai bine locuiesc la Paris , Londra sau Berlin la juma de pretz , decat sa ascult manele , marlanie , si sa vad jegul care se intinde all over . Sau pentru aia se cere mai mult de 1 Euro/mp la Bucuresti ?

    00
  2. Lăsaţi omul să se simtă bine, trăieşte în lumea lui :) … sau poate sunt zăcăminte de petrol sub acel teren :)
    E terenul lui pană la urmă, poate cere şi 1 milion de Euro dar oricum e conştient de faptul că nu va vinde terenul la preţul acela

    00
  3. Hai ma, ce naiba, are si metroul aproape :D
    Asta deja e un clasic.

    00
  4. nu am inteles..e aproape de metro de magazin sau de metrou ?
    @Radu probabil o sa creasca pretul dar vanzarile tot la pamant or sa fie..

    00
  5. El de câteva lni bun e spune că ăla e preţul şi tot nu vinde. Nu există un preţ real, ci un preţ la care să poţi să vinzi. Or eu văd că e total afon. Sper că l-a cumpărat şi că va ieşi în pierdere, pentru că urăsc speculanţii.

    00
  6. @Costica Tudor: Ce struguri acri bre? Nu sunt bucureştean, nu îmi place Bucureştiu şi nici nu vând terenuri. Nu am nimic personal cu omul, însă am ceva personal cu speculatorii.

    00
  7. Stai cu geana pe el ca sa te amuzi: in aprilie creste pretul. Pun o sticla de whisky bun pe asta.

    00
  8. Mai in gluma mai in serios omul ala traieste o drama. E mereu cu un pas in urma…si in ritmul asta, o sa se roage de altii sa i-l ia pe 50.000, cu totu’

    00
  9. da, drama lui e ca boala de care sufera e incurabila.

  10. Mai avem rabdare sa scada si mai mult . Ca el mai sunt multi altii care au cumparat prin 2007 crezind ca in 1-2 ani vand la pret dublu , se retrag pe o insula in Bahamas si au terminat cu grijile
    La munca , speculatorilor !

    00
  11. in general bancile mai dau maxim 50%-60% din valoarea evaluata a imobilului (nu a terenului). 70% la unele banci daca ai super functie. pt terenuri greu se mai dau credite pt ca ele se duc primele in cap. si atunci normal ca pretul scade, mai pot cumpara doar oamenii care au cash, lucru mai rar acum dupa perioada in care era fraier daca nu ai macar un credit

    00
  12. Acum preţurile scad vijelios că toată creditarea e blocată, băncile nu dau un credit imobiliar nici să le pici cu ceară (da, oficial poţi depune dosarul, mai cer un act, o atenţie, o măslină, a acadea, o adeverinţă, şi o duc aşa până la calendele greceşti).

    Pe pariu că dacă se dă drumul la creditare şi apar clienţii iar, preţurile se duc iar în sus, la fel de vijelios? :)

    00
  13. Vand teren in apropierea unui rau (la 2 metrii) , in apropiere de padure (cam 500 metrii) , teren cu irigare automata (cand ploua mult vine Siretul si il iriga). Vreau 350€/m2…fara comentarii ironice si idioate.

    00
  14. @inbalarii

    Se da drumu’ la rahat. Activele băncilor sunt pe jos, iar băieţii au nevoie în primul rând să acopere depozitele din UE. O bancă nu poate credita un joc piramidal decât pe creştere, nu a pieţei imobiliare, ci a preţurilor, deci niciodată pe prăbuşire. Ca să crească preţurile, acestea trebuie să devină accesibile, cum nimeni n-are încredere în nimic, doar nişte disperaţi şi proşti lemn se mai bagă la cumpărare.
    De unde să apară clienţi? Câţi români cu bani şi fără datorii cunoşti?

    Pentru pariul tău, îţi recomand următoarea formulare:
    Pun pariu că dacă preţurile ating un nivel sustenabile, cloacele urmând a fi achiziţionate doar de români, suedeji şi maghiari cu puterea lor de cumpărare specifică, apar clienţi iar?

    Creditul ipotecar va fi reglementat drastic la nivel mondial şi jucăreala din ultimii ani nu se va mai petrece NICIODATĂ… pe segmentul imobiliar.

    00
  15. @inbalarii „Om traii si om vedea” . Exact asta a fost in mintea celor care au luat credite pentri locuinte . Acuma au si trait , si au si vazut .

    Nu va mai fi niciodata ceea ce a fost . Relax

    00
  16. @AristotelCostel: Om trăi şi om vedea. Mecanismul pe care îl văd eu mi se pare destul de clar, nu trebuie complicat inutil:
    – preţurile sunt în scădere pentru că nu mai sunt clienţi, care clienţi nu mai sunt pentru că nu pot lua credite
    – când or să poată lua credite, or să apară clienţii
    – vânzătorii de apartamente, care marea lor majoritate speră să iasă din foamete pe viaţă vânzând singura chestie pe care au agonisit-o o viaţă întreagă, adică un apartament comunist de 50 de mp prin Dristor, or să încerce să facă afacerea vieţii din nou
    – agenţii imobiliari în continuare vor reprezenta şi vânzătorul şi cumpărătorul, situaţie complet schizofrenică, şi vor trage de preţ în sus, pentru că aşa au comision, procent din vânzare
    Va fi ca la început, dacă nu se schimbă ceva în ecuaţia asta.

    00
  17. NOU
    #18

    Speculatorii isi fac curaj ca reluarea creditarii va duce iarasi preturile in sus ca pe vremuri .
    Adica lor li se pare normal ca pentru un apartament de 2 camere la margine Bucurestiului sa muncesti vreo 40-50 de ani

    00
  18. Da, pe CG forum gasesti adevarati oameni de succes. Btw mai ai problema cu viermii ?:p, la ce raspunsuri ai primit am ras ore in sir =))

    00
  19. @Bulan: m-am mutat din bucuresti intre timp.

  20. …A intoxicat tot internetul cu terenul ala, „pompeaza” si prin agentii non-stop. Pare-se ca si-n blogosfera. E „praf”!

    00
  21. Dumnezeu si Maica Domnului m-au ferit sa nu-mi pot lua un credit pentru casa asta toamna : fiind mai lenesa din fire, am amanat asta primavara vizita la banci, a venit vara, am plecat prin alte zari de soare pline, iar cand m-am intors , bancile erau in asteptarea noilor norme de creditare de la BNR. Apoi a venit criza, a explodat euro, au picat preturile la case, iar eu sunt in acest moment lipsita de griji. :)

    00
  22. @inbalarii

    …când or să poată lua credite, or să apară clienţii

    Hai că se poate! Repetă după mine, când or să apară clienţii se va relua creditarea, NU INVERS!
    Concret, preţurile trebuie să fie stabile, spre crescătoare ca să vezi bănci aruncându-se-n piaţă. Preţurile se stabilizează când se echilibrează raportul cerere solvabilă-ofertă de bun simţ. Cloacele-s româneşti şi sunt adresate popoarelor român, „ţigan” şi maghiar cu puterea de cumpărare specifică. Conform INS, 1300 lei/lună cu tendinţe negative. Deci, 2500 lei/mp sau 50 000 lei per average cloacă.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube