Cum se face cu migală

Sunt pur și simplu fascinat de cât de multă migală e în unele producerea unor lucruri. Acum parcă îmi vine și mai puțin să arunc.

Cizme de piele

 

Geacă de piele

Tălpi de spumă

O șapcă

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Am o geaca de piele care a implinit 14 ani. O port in fiecare toamna deci nu-mi dau seama cate ore de rulaj are. S-a decolorat un pic dar chiar imi place deoarece are un aer vintage :D

    Comentariu apreciat.964
  2. nush ce sa zic cu migala, 11 minute o giaci di chieli, no biggie /s
    am pus s pentru ca cititorii de aici sunt fff smart

  3. Ma uit la „Bedo’s Leatherworks LLC” pe youtube si sincer chiar am ajuns la concluzia ca nu merita investit in chinezarii si mai ales la concluzia ca trebuie invatati copiii de mici ce inseamna calitate si mai ales de ce sa o alege mereu.

    PS: O alta chestie super interesanta mi se pare industria din Japonia, practic japonezi au dus la rang de arta si cresterea fructelor de fel si chip… sa nu mai zic de alte industrii, interesant este cum au ateliere de curatat pantofii si alte chestii pe care le ridica la rang de arta, poate despte asta e viata sa ai lucrui putine si sa le cinstesti, sa le alegi cum trebuie

    Indecis. Tu ce zici?308
    • Aha, sunt deja invatati copii sa caute „calitate”; reteta perfecta pentru boss, gucci, vuitton, iphone si bmw, mancat la kfk si mec, mers la mare in thaso si la ski la predeal. Ca asa eu invatat de la parinti ca inseamna calitatea..

      1411
    • Iti recomand sa te uiti la Japanology, e o serie de mini documentare in care prezinta chestii specifice japoneze din mai multe domenii.

      Vezi asta: https://m.youtube.com/watch?v=zxAxseNIRzw

      Discuta despre artizanatul industrial. Au un fel de fabrici mici de 10-30 persoane unde fac manual de la chestii banale pana la parti de trenuri rapide si varfuri de rachete spatiale.

      112
  4. In filmuletul geaca de piele B3, sunetele masinii de cusut si ale foarfecii care taie blanita sunt muzica de relaxare in sine, pianul nu prea are ce sa caute acolo peste ele.

    Apropo de muzica de relaxare si arte de mare finete, am gasit soft house-ul lui Thomas Skyldeberg, Saturday morning , ca muzica de fond la filmuletul ala Making the most predatory knife from a spring.

    96
  5. Mda. Mai urmaresc filmulete despre cum se fac piese de mobilier. Tot manual. In general japonezi, imbinari traditionale din lemn, fara cuie, fara holtzsuruburi etc. Teoretic poti sa le numesti piese unicat.
    Un plus, ca si in cazul acesta este modul de prezentare. 10-15 minute de video fara vorbe. Doar sunetul daltii, sau fierastrau etc. Pentru mine este terapie.
    Pe de alta parte daca urmaresc vreun video from IUESEI, dupa 1 minut sparg televizorul la cat le merge gura :)))

    1711
  6. Ce maini curate si ingrijite are nenea de face geaca…

    12
  7. Tot cu migala le face si Talented Mr. Ripley :}
    Vine Foamea

    https://www.youtube.com/watch?v=DQqWPe5naCY

    05
  8. Race to the bottom (cursa către fundul sacului) a generat problema cea mai mare cu consumul modern — multe lucruri de calitate îndoielnică pe care nu le poți repara sau unde costul de înlocuire e mai mic decât cel de a repara.

    E drept ca vorbesc dintr-o poziție privilegiată, dar încă de cand eram student muritor de foame am inceput sa ma documentez cum sa cumpar mai de calitate și sa am grija sa păstrez mai bine ce dețin. In jur văd mulți care pun egal între brand-uri de mall și calitate, dar in realitate acele produse sunt adesea de o calitate îndoielnică, sa nu mai vorbim ca multe articole de îmbrăcăminte si încălțăminte sunt de prost gust si de multe ori nu foarte practice.

    Exista si o lume mai underground a thrifting-ului care mi se pare minunata. Pentru cei ca mine e o plăcere sa vânez piese de îmbrăcăminte si încălțăminte clasice second hand, multe dintre ele de o calitate mult superioară la ce vedem prin magazine, dar la preț considerabil mai mic. Cu modificări si eventual reparații la croitor/cizmar, poți construi o mica garderoba reutilizand. Între timp, Inditex si alte companii (inclusiv Burberry , care ar fi de fițe, unde sunt destule piese vestimentare lucrate manual) distrug anual munți de haine si încălțăminte pe care le produc adesea prin sclavie modernă deghizată in “dezvoltare” de economii emergente.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube