Cum scap de furnici?

Știu că, așa cum zicea cineva printr-un comentariu, este un blog de IT-ști, dar sper că printre noi mai sunt și 2-3 oameni care chiar fac ceva productiv cu timpul lor și mă pot ajuta.

La sufragerie, sau living cum se spune acum, am o ușă ce dă spre terasa, lângă ea un geam înalt, până la podea – frumos, multă lumină naturală, bla bla.
Prin găurile de aerisire ale acestui geam și apoi pe sub prag îmi intră furnici în casă. Nu sunt multe, dar sunt suficiente pentru a ciupi copilul care se joacă prin zonă.

Anul trecut am pus o otravă ce le-a oprit, doar că motanul, extrem de inteligent, a mirosit/lins pe acolo și a făcut o frumoasă gastrită ce s-a lăsat cu eco-uri, tratamente, mulți bani băgați ca să nu mai vomite prostul prin casă și, eventual, să moară.

Caut o soluție eficientă și pe cât se poate de pet friendly pentru a le împiedica să intre în casă. Nu, nu vreau să le omor de tot pe cele din curte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Simplu:
    https://www.botanistii.ro/max-force-quantum-30-g.html

    E singura chestie care din experienta mea are efect.

    170
    • si asta e misto dar actiunea e mai lenta… dar f bun acolo unde nu ai multe surse, expunere unde insectele sunt protejate in preti crapaturi si nu vrei sa darami.

      12
    • Si eu recomand.

      20
    • Recomand si eu

      20
    • Maxforce pentru gandaci e absolut genial. Daca as avea probleme cu furnicile ar fi primul produs incercat.

      02
    • Și pentru mine a fost singurul care a mers

      10
    • Ăsta le omoară. Și nu doar că le omoară, dar le și atrage. Omu a zis că nu vrea să le omoare pe cele din curte.

      43
    • Am folosit și Max Force și K-othrine. Ambele sunt bune.
      Max Force l-am pus totuși în zone unde pisicile nu au acces. K-othrine chiar mi-a fost recomandat de veterinar – dar evident, nu dai unde au acces imediat pisicile.
      K-othrine este suficient de bun și în exterior să țină țânțarii departe – până la următoarea ploaie.
      Eu ca prim pas aș da cu K-othrine în zona exterioară, pe unde intră furnicile.

      30
    • Le omoara, dar nu de tot :) La mine revin cam dupa o luna-doua, trebuie sa dau de 2 sau 3 ori pe sezonul cald. Deci probabil e o combinatie de redus efectivele + tinut minte ca e ceva nasol in zona aia.
      De obicei dau doar pe balcon si incerc sa tin inchis din motiv de motan, dar mi s-a intamplat sa mai iasa si nu a dat semne ca ar fi interesat de fenomen, chiar si cu furnicile misunand in jurul picaturilor.

      00
  2. Exista un fel de “capcane” de furnici in care au loc doar ele, nu poate niciun motan sa isi bage nasul. Nu mi-e clar cat de bine functioneaza.
    Ce a mers la noi (casa cu pisica):izolat pisica cateva ore, luat un spray de furnici din ala cu tub subtire, dat in fiecare gaura, asteptat cateva minute, izolat cu spuma imediat dupa.
    Ca disciplina a casei- redus cat mai mult firimituri, resturi de mancare/dulciuri/ paine lasate alandala pe masa , ca sa nu mai aiba motive sa vina.
    Vezi ca daca ai izolatie la casa e foarte probabil sa fi sapat si intre tencuiala si izolatie

    180
  3. K-othrine de la bayer. E profesional… merge pentru orice taratoare. dai pe margini, colturi… si mor toate. face niste pulberi care se lipesc de ele… persista cam 3 luni afara, 6 luni in casa. traiesc toate animalele… ideal ar fi sa nu speli aspiri pe unde dai…. prea des.

    Noi folosim si in spital… si acasa inclusiv in bucatarie improvizata am scapa de infestatie de insecte. merge sa dai si pe pamant… cu conditia sa nu ploaie acolo. de exemplu daca ai purici in cusca cainelui sau in tarc.

    28
  4. Iti cumperi o familie de paianjeni care sa le prinda, normal

    Comentariu apreciat.541
  5. confirm și susțin capcane verzi de la BROS.

  6. Ai incercat cu vorba buna?

    Comentariu apreciat.541
  7. Criminalule! Nu ai vazut „Antz”?

    111
  8. Pui faina de malai. O mananca si se umfla-n ele, crapa natural. Eu asta fac cand mai intra in casa, tot din cauza de motan tampit.

    150
    • mai e varianta tot naturala cu mancare de fasole teci

      127
    • NOU
      #24

      Inainte de a aparea in comert tot felul de substante, lumea folosea sare. Insectele, si in special furnicile, nu prea o suporta.

      30
    • mai e varianta tot naturala cu mancare de fasole teci

      Ia uite unde era glumetul clasei. Omul a intrebat de o solutie, i-am dat una fara otrava, care functioneaza la mine. Ai aparut si tu, derutat, glumet, cu troleală pe un subiect deja expirat.

      Pana la urma kktul ala cu mustata, fi-i-ar numele blestemat, cred ca nu a trebuit sa bage deloc bani in reclama, ca il promoveaza astia ca tine, gratis. „Hăhăhă, ai vazut ca taie ceapa cu cutitul de curatat morcovi?” „Huehuehue, teci de fasole”

      Vezi ca a scos episod nou. Ai dat share? Ca views nu se fac singure.

      „There’s no up or down. We need a way to orient ourselves.”

      95
    • @Ender subtil…

      30
  9. Și eu am aceeași problema, însă nu furnicile normale mă deranjează, ci alea care rod lemnul și care de obicei nu sunt atrase de aceleași „alimente” la care trag rudeniile lor mai mici. Și zic „mai mici”, fiindcă astea sunt ditamai animalele, au undeva intre unu și trei centimetri.
    In America am găsit produse dedicate, însă prin UE, nu.
    Am tot văzut vorbindu-se despre amestecul de borax cu diverse, dar nu este garantat succesul.
    Pot spune că distrug lemnul la fel de eficient ca termitele. Am un moșmon bătrân in gradină care este aproape gol pe dinăuntru și vreau neapărat să încerc să îl salvez. Săracul se încăpățânează să supraviețuiasca și infectele astea mă fac cu capul când le vad că scot rumeguș din el.

    80
    • Daca tin bine minte, moșmonii nu sunt altoiți. Așa că din moșmon poti sa iei un puiet-doi, dupa ce se prind renunți la cel mare, te chinui degeaba cu el

      32
  10. Spala bine cu detergent zona pe punde trec furnicile.
    Ia un pulverizator din ala pentru geamuri gol. Pune in el cam 200ml otet si 20-30 picaturi de ulei esential de menta (de la Plafar/magazine de naturiste). Agita bine de tot. Stropeste cu el pe afara pe unde trec furnicile. Combinatia de otet cu menta nu le place deloc si nu vor mai trece pe acolo. Repeta stropirea din cand in cand.

    130
    • Mie îmi intrau prin geamul de la baie. Nu știu ce le atrăgea așa de mult, dar am rezolvat într-un mod similar. Am spălat zilnic pe acolo cu o soluție de igienol amestecat cu apă și după câteva zile nu le-am mai văzut.

      20
  11. La mine a functionat cu coaja de castravete facut felii subtiri cu un curatator de cartofi. Nu am motan dar am niste caini foarte inventivi si curiosi. Mi-a fost frica sa pun otrava.

    30
  12. Poti folosi si creta, din ce stiu. Furnicile puri si simplu evita liniile de creta si nu mai trec spre geam.

    70
  13. Eu am pus de toate.. ca ma terorizau furnicile ( la inceput erau in bucatarie.. dar dupa 1 luna le gaseam si in baie) ..
    Am pus pudra de talc si acid boric, capcanele alea verzi bros, k300 sano… nu stiu care a produs minunea dar a functionat!

    00
  14. NOU
    #34

    Exista o chestie care se cheama „Diatomaceous Earth” in engleza care contine particule microscopice care „taie” exoscheletul furnicilor (si gandacilor) si le deshidrateaza astfel. E complet sigura pentru restul animalelor / oamenilor (e practic o pudra f fina)

    40
  15. Scortisoara a zis cineva?

    11
  16. Eu am pus un borcan cu doua degete de miere in el. In cateva zile, maxim o saptamana, borcanul era plin de furnici si de atunci nu am mai vazut o furnica (de un an).

    71
  17. Am avut aceeasi problema, diferenta era un pui de ciine in loc de pisic.
    Am dat cu asta: https://www.dedeman.ro/ro/pulbere-impotriva-furnicilor-bros-111-100-g/p/7054810?k=bros%20&apn=7&pn=1&idc=3651&pip=0&osa=1&upf=1 si i-am ingradit accesul potaii. In 3 aplicari – parca vreo luna si jumatate – furnicile au disparut. Probabil se gaseste si in alte pravalii, eu de aici l-am luat.

    01
  18. E ceva rugăciune…

    81
  19. Reiau, prima data nu a vrut sa apara comentariul.
    Am avut aceeasi problema, diferenta era un pui de ciine in loc de pisica.
    Am folosit asta: https://www.dedeman.ro/ro/pulbere-impotriva-furnicilor-bros-111-100-g/p/7054810?k=bros%20&apn=7&pn=1&idc=3651&pip=0&osa=1&upf=1 si s-a rezolvat. In vreo 3 aplicari (cam o luna si jumatate) furnicile au disparut. A trebuit sa ii ingradesc accesul potaii, sa nu pateasca diverse.

    01
  20. Sau, dai motanul si iei un vermilingua. Faci si copiii fericiti si furnicile (ne)fericite :D

    13
  21. Faci un mușuroi rezidențial în curte.

    21
  22. Ani de zile am avut furnici, si veneau in special la boabele pisicii – le gaseam, de obicei, in castron.

    Dupa ce am incercat mai multe variante, am dat cu otet in cam toate gaurile pe care le-am gasit intre perete si pardoseala.

    Mi-a mirosit casa cateva zile a otet, dar n-am mai vazut de atunci (alti ani de zile) picior de furnica. Poate am avut eu noroc, sau o fi coincis cu o dezinsectie generala in bloc…

    01
  23. pui un atractant intr-un vas si la intervale regulate iei furnicile din vas si faci faina. proteina gratis, natural, sanatos

    33
  24. Pana acu cativa ani mai veneau furnici de alea standard negre care cautau mancare prin casa(cand ai copii mici e un festin pentru ele la ce e pe jos).Scapam rapid de ele cu cate un spray de ala din comert dupa care aeriseam si aia era.
    Anul trecut m-am pricopsit cu niste draci de furnici mici si rosii care se baga peste tot:
    paine, cereale, fructe, sapun natural, carne cruda…nu glumesc, niste dracovenii antipatice rau.Am incercat toate variantele posibil de capcane cu gel, praf, spray, insecticid, etc… toate aveau efect doar 1-2 saptamani si dupa apareau iar in forta.
    Metoda care a functionat la mine si inca functioneaza e boraxul – ala de 10 lei de la chimicale.
    Reteta e simpla: 500 ml apa, 6 lingurite zahar, 1 lingurita borax. Am plasat strategic in niste capacele prin toata casa unde le-am vazut mai des si faceam refill(se evapora) cam la 2 saptamani. Damage total de vreo 4 luni(nu conteaza ca e iarna sau vara ele nu mor)
    Explicatia e simpla: boraxu e inodor si incolor, dar le arde exoscheletul. Si asa am mai invatat ca sunt furnici care care mancare si furnici care cara apa(nu stiam ce naiba cauta in baie).Ideea e sa nu pui prea mare dozaju ca sa poate duce apa in colonie si sa faca ravagii acolo(pare sadic dar la un moment dat te saturi de natura cand mesteci niste paine cu „proteine”).

    80
  25. Cand eram copil, aveam un hol lung si larg unde, la fel ca la tine, isi facusera furnicile drum si cumva tot intrau. Mie imi placeau foarte mult si le puneam zilnic firimituri de paine si zahar. Maica-mea, evident, nu stia ca eu fac aia (pricepeam ca nu e voie asa ca hraneam furnicile in secret) si era disperata ca nu mai scapa de furnici, orice facea, oricate solutii utiliza :D Eu stateam cu orele pe burta sa le urmaresc, in schimb, ma fascinau, si in ziua de astazi am o slabiciune pentru furnici. Deci nah, nu stiu sigur cum sa te scapi de ele, dar cum poti sa le inmultesti stiu.

    Ca idee, am avut si eu in bucatarie, intr-o vara (acum, ca adult, la mine acasa) si nu am vrut sa folosesc otravuri, asa ca am sprayat in zona in care intrau cu o solutie 50/50 otet si apa, plus cateva picaturi de ulei de menta. Cica ar fi repelent. Nu stiu daca aia a functionat, cat faptul ca am fost foarte atenta la firimituri, mancare, etc, sa nu ramana aiurea prin bucatarie, dar au disparut cu totul in cam 2 saptamani.

    90
  26. Inestetic, dar se poate pune o plasă mică pe găurile de aerisire ale geamului?

    03
  27. dar de ce nu le mananca motanul?

    11
  28. Cea mai ieftină și garantata soluție este oțetul.
    N-o sa mai vezi picior de furnica.

    01
  29. Dai cu motorină.

    01
  30. Tot de otet stiu si eu, verificat. Mai ales daca e la exterior, mirosul se duce repede, nu te incurca prea mult. In gurile de ventilatie, tot ce are bayer mai bio (wink-wink).

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube