Cum sa economisesti bani din alcool

Sa zicem ca vreti sa dati o petrecere petru 20-30 de prieteni. Sau mergeti la baieram de final de liceu sau de facultate. Haideti sa economisim cateva milioane bune pe alcool.

 • Intocmiti o lista cu ce se va bea. O sticla de whiskey la 2-3 baieti, cate 3-5 beri, vodca, sampanie, tot ce se mai aduna. Nu uitati sa le cereti invitatilor sa aduca bani sau cadouri, explicandu-le ca alcool veti avea din belsug.
 • Produceti o legitimatie de Metro, nu conteaza de la ce filiala. Poa sa fie de la Arad.
 • La 75km de Bucuresti, dupa Giurgiu, pe dreapta se afla Metrou Ruse. Mergeti acolo cu o masina, cu legitimatia Metro, cu lista si cu banii pe card. Nu primesc lei sau euro. Atentie la Podul Prieteniei, cand il traversati spre Ruse platiti in lei, cand inapoi in euro sau leva.
 • Odata ajunsi la Metro, dati legitimatia la intrare, angajata (care vorbeste romaneste) va va face o legitimatie temporara cu care puteti intra in magazin.
 • Odata ajunsi la standul de bauturi, incepeti sa calculati, dupa ce informat in prealabil cat e cursul leu-leva (o leva e cam 1.8 lei). Veti vedea ca whiskyul e in medie cu 2-30RON mai ieftin decat la Cora de exemplu. Dar nu orice marcă. Ballantines, Jack Daniels, sau Johnnie Walker. Sunt cateva marci decente care sunt la 12€ sticla si la noi sunt 20€. Daca vreti sa faceti paguba, cumparati Charlie Rose la 1.5L, era acum cateva luni 14€ si nu e rau. Orice ati face, nu cumparati Savoy, e o marca bulgareasca si e foarte prost.
 • Faceti cumparaturile si mergeti spre casa. Mare atentie. Nu e ilegal sa cumperi ceva din Bulgaria, dar vamesii va vor perchezitiona daca va vad speriati sau nervosi.
 • Nu cumparati de la Duty-Free-urile din vamă, nu se merită.

Acum cateva luni am facut un asemenea drum si am economist cam 25% din valoarea bauturilor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

4 comentarii

 1. si banii de benzina?:)

  00
 2. Se compenseaza cand e vorba de un grup si o singura masina

  00
 3. Cu totul de acord, tot ce ai scris mi se pare rezonabil. Singurul lucru cu care am o problema, de unde discriminarea asta: „O sticla de whiskey la 2-3 baieti”, fetele nu pun gura pe wiskey? In rest toate bune si frumoase…

  00
 4. fetele pun gura pe altceva… 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.