Cum se reduce “bounce rate” la bloguri

pizduţe citind zoso.roExistă un mod foarte simplu pentru a reduce bounce rateul. Atât de simplu încât oamenii îl ignoră. Se cheamă “dă-i ceva de citit după ce a citit articolul pentru care a venit”. Serios. Hai să elaborăm un pic

Greşeli care afectează bounce rateul

 • conţinutul este înghesuit. uitaţi-vă pe standard.ro, 3/4 dintre autori nu au auzit de spatii între paragrafe sau de H2-uri. pentru începători, H2ul este un mod mult mai puternic decât bold de a atrage atenţia vizitatorului. textul de mai sus, cu “greşeli care…” este un H2.

 • aerisirea textului este foarte importantă, de asemenea. oamenii vor să citească textul fără să se chinuie sau să fie perturbaţi de butoane de tweetme, like this, share on facebook sau alte minuni (am mai discutat despre aşezarea butoanelor, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama unde trebuie puse).

 • related posts: puţine, relaxate şi pe subiect. n-am apucat să fac screenshot la cum arătau pe un blog de expert: cu data înainte, cu numărul de comentarii după, puse câte 10. ca experţii.

Sigur, mai sunt şi altele: header lung cât jumătate de ecran, zeci de rahaturi puse înaintea conţinutului, textul cu spacing aiurea…toate astea pur şi simplu îndeamnă vizitatorul să plece de pe blog. Content is king, dar regele nu e singur în ţara lui.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. In sfarsit ceva cu adevarat util si pe intelesul tuturor. Multumesc, voi tine cont atat cat voi putea!

  00
 2. NOU
  #2

  De o saptamana m-am apucat putin de redesign-ul site-ului meu si din cate observ bounce rate-ul a scazut cu 3-4%. Cred ca ar fi timpul sa produc si ceva continut interesant…

  00
 3. Adevarat. Eu chiar nu am rabdare sa citesc un articol lung decat daca ma intereseaza subiectul, dar daca nu exista spatiere calumea, bold sa surprind ideile principale sau H2, atunci prefer sa nu citesc.

  00
 4. Corect, nu stiam dar mi-a spus un binevoitor blogger in urma cu vreo doua saptamani aceleasi lucruri, si acum blogul meu arata muuult mai aerisit si atractiv. Acum prin acest articol am confirmarea ca ceea ce am facut o fost bine

  00
 5. Cum ar zice o temă wordpress : Keep it simple,stupid.

  00
 6. NOU
  #6

  Multumesc pentru sugestii Vali. Mi le voi insusi.

  00
 7. Sunt curios cum sunt facute pe blog-ul tau link-urile de sub articol, cele de la „Pe aceeasi tema”. Manual sau automat? Si daca automat, cum anume?

  00
 8. pizdutei din stinga se pare ca nu i-ai atins neuronu zoso 😀

  00
 9. NOU
  #10

  Eu am facut un mic experiment: un simplu banner catre o pagina proprie, care contine o lista cu continut nou (banner afisat pe toate paginile de interior doar vizitatorilor noi) a redus bounce-ul cu aproape 3%

  Asta e un alt fel de a spune „da-i ceva de citit…” 🙂

  00
 10. Dar de H3 ce spui?

  00
 11. foarte fain. chiar nu stiam de h2. ms fain 🙂

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube