Cum plăteşti impozitele în stil românesc

Aştepţi până în ultima zi. Te duci la ghişeu. Te plângi că e coadă sau ghişeul e închis. Profit?

Cam asta e mentalitatea românului: aşteaptă până în ultima clipă şi apoi se miră că e coadă. Pleacă pe Valea Prahovei odată cu restul turmei şi se miră că face 3 ore de la Sinaia la Predeal. Îşi face cumpărăturile de Crăciun pe 24 seara. Sau pe 31.

Eu n-am plătit impozite niciodată personal. Mama are o prietenă pensionară care se duce să îşi plătească impozitele pe la începutul anului şi atunci mi le plăteşte şi pe ale mele. Şi asta de prin 2002, de când mi-am luat casă. Am mai stat pe la cozi pe la Administraţiile Financiare când eram mai tânăr, dar am renunţat şi la asta între timp. Acum, doar amenzile de circulaţie la CEC şi aia e tot.

Ce vreau să spun? E foarte uşor să răzbaţi în viaţă cu un minim de planificare. Nu e aşa greu să te trezeşti la 6 dimineaţa să pleci spre Predeal, pentru a evita aglomeraţia care se formează de fiecare dată. E foarte uşor să afli când se plătesc impozite şi să te învoieşti câteva ore de la muncă pentru a rezolva o dată pe an această problemă, ca să nu plângem pe la uşi pe 30 decembrie că e închis. Nu sunt chestii complicate, dar se pare că a gândi e împotriva firii.

tiger-5

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

 1. Eu n-am stat niciodată mai mult de 5 minute la plătitul impozitelor în București, era gol de fiecare dată când am mers (în diverse perioade ale anului).

  00
 2. Eu le rezolv cu socrela de 8 ani de cand exista aceasta relatie (ginere-soacra) :)
  Functioneaza perfect.

  00
 3. In plus, in cazul in care iti platesti impozitul pana pe 31 martie, beneficiezi de o reducere (cred ca e 10%). Nu e o suma colosala, dar merita sa scapi de o grija si de aglomeratia de la sfarsit de an.

  00
 4. Nu stiu in alte parti cum e, dar la noi in Timisoara, impozitele le poti plati la orice oficiu postal, nu e nevoie sa te duci sa te inghesui la primarie

  00
 5. Astia care se duc acuma n-aveau de gand sa plateasca, dar raman fara ajutoare sociale daca sunt prinsi cu restante. Chestia asta s-a anuntat alaltaieri.

  00
 6. Eu le-am platit pe 29 luna asta, in sectoru1-mai era o persoana in fata mea la casierie-nu stiu de unde psihoza asta,mai aglomerat e in primele luni din an ,ca e cu reducere.

  Pe de alta parte imi pare rau ca am platit,dar asta e o alta poveste.
  Adica vreau sa fiu si eu un TVR.

  00
 7. De ce ai astepta pana la sfarsitul anului sa platesti un impozit? Care e logica? Daca nu ma insel, luna Decembrie e luna cu cele mai multe cheltuieli – deci motivatia cu nu am bani nu prea tine …

  00
 8. @Valentin Vesa Soacra ta are 8 ani ? :-)

  00
 9. @Dan Andrei > care parte din „de 8 ani de cand exista aceasta relatie (ginere-soacra)” n-ai inteles-o?

  00
 10. Chiar, unde se platesc amenzile de circulatie? Ca n-am mai platit asa ceva de 5 ani cred. Ca n-am mai luat vreuna, de-aia :P

  00
 11. Cred ca obiceiul „pe ultima clipa” se datoreaza faptului ca desteptii mereu „spera” sa fie singurii lenesi ce nu si-au platit imposizitele la timp. Si d’oh, cine in afara de mine isi plateste impozitele in ultima zi ?

  00
 12. Lumea se duce in ultima clipa fiindca ii este sila de toata povestea asta. Exista o aversiune inascuta fata de Fisc. Stiti, ca Moromete cu fonciirea…

  00
 13. @WaTzaP cred ca ai platit tu multe impozite in prima zi de esti asa destept. Asteapta pana pe 3 sau pe 4 si o sa vezi la stiri cine le plateste in prima zi.

  00
 14. @Dan: amenzile se platesc la administratia financiara, sau cam asa ceva. La Cec cica nu se mai platesc de ceva vreme, desi Zoso spune ca acolo plateste.. Nu mai stiu care e adevarul, dar cert e ca eu am fost expediat de la Cec Eforie Nord..

  00
 15. bine acum fie vb. si eu le platesc mereu in decembrie, mai mult de lejeritate… ce ma intriga pe mine e programul celor de la primarii… anul acesta am fost de 2 ori sa platesc un impozit, adica tu sti ca poplatia este cum este dar totusi „futi meciu”… adica cum sa dai liber exact de pe 27 pe 30 cand sti ca majoritatea vor veni sa plateasca in aceasta perioada. Oare la Auchan, Cora, Real dc nu inchid de sarbatori… sau inainte de sarbatori… ca totusi salarul angajatilor e mai mic ca la stat.

  PS. – nu ma laud ca fac bine ca las impozitul pe ultima suta de metri, dar niciodata nu am stat mai mult de 5 minute… doar anul acesta am fost de 2 ori pentru ca la ora 11.45 nu mai era nimeni desi programul era pana la 14.30.
  – prin masurile din ultima perioada PDL cam pune armele jos!

  00
 16. Cel mai bine e sa nu ai proprietati-asa platesti exact 0,00 lei cum platesc eu in fiecare an!

  00
 17. Dap… cu puțină planificare se ajunge departe!

  00
 18. Coada e pentru ca s-a trezic BOC cel mic sa nu dea ajutoarele sociale celor in drept care inregistreaza restante la impozit!

  00
 19. Eu ma trezesc de obicei prin Octombrie ca nu am platit impozitele in cauza. As aprecia daca s-ar putea plati online (nu pot plati pentru apartament, ca nu-i in numele meu, deci oricum merg sa platesc la ‘sediu’). Asa trebuie sa ma plimb prin oras pentru cat platesc lunar hosting. Deh, mai e mult pana departe …

  poate anul asta sa fiu mai organizata si sa platesc mai repede. Daca nu uit

 20. Nevoia il invata pe om in doua sensuri : Unul limitativ – ma duc in ultimul termen caci nu am incotro (atunci primesc prima si pot sa dau…)
  Sensul exagerat : Ma duc acum, cat mai repede, sa nu se ia cineva de mine…
  Amandoi sunt genul de romani ,,de rand”. Stau la rand…

  00
 21. Aveam de platit impozit pentru chiria care o primesc de la apartamentul meu, pana la 15 Decembrie. Nu stiu exact cand m-am dus, dar sigur a fost inainte de termen.

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube