Cum nu traduci un articol: Adrian Seceleanu

Mi-e lene/silă sa citesc despre măgăria Google vs. Bing, aşa că am sărit pe un articol serios din Ziarul Financiar:

Gigantul american Google, numărul unu în căutările pe internet, se află în faţa celei mai mari provocări: să scape de armata de "spammeri" de care s-a înconjurat –

“numărul unu în căutari” sau “motorul de căutare numărul unu”?

adică de proprietarii de site-uri care au învăţat cum trebuie să arate şi ce trebuie să conţină o pagină web pentru a apărea cât mai sus în căutările făcute de utilizatori pe internet, chiar în condiţiile în care pe pagină nici măcar nu se găseşte de fapt răspunsul la întrebări, scrie cotidianul britanic The Guardian.

care întrebări? nu cumva e vorba de căutări?

"Există deci probleme acasă la Google. Agitaţia nu este însă în interiorul companiei, ci în rândul clienţilor care încep să descopere că atunci când realizează diferite căutări pe net

utilizatori, nu clienti. oamenii utilizează google, nu cumpăra google

"Le-am cerut studenţilor să utilizeze căutările pe Google pentru a afla detalii despre activitatea profesională a fiecărui fondator al companiei, după an", a scris Wadhwa.

“sa utilizeze căutarile”? nu era mai simplu să spună că i-a pus să folosească google?

Calitatea în scădere a căutărilor pe Google a fost subiectul mai multor articole în presa internaţională în ultimele luni,

calitatea căutărilor? sau a rezultatelor?

Totuşi, pentru că motorul de căutare ar fi sesizat o "creştere uşoară a spamului în ultimele luni", compania a făcut modificări pentru a penaliza în rezultatele la căutări site-urile care copiază conţinut sau care doar publică articole fără sens care conţin cuvinte-cheie care sunt în topul căutărilor pe net.

o încheiere pe măsura articolului.

N-am găsit articolul de pe guardian.co.uk, dar poate doriţi să îl citiţi pe tot de pe ZF, poate puteţi înţelege mai bine ce a vrut autorul să spună. Adrian Seceleanu lucrează de 5 ani la Ziarul Financiar, dar citind asemenea articole traduse cu pixul secretarei mă face să mă întreb câte din ştirile bune pe care le-a dat erau servite (exceptând cele de la serviciul mamei, desigur) şi câte produsul unui act jurnalistic. Şi da, băiatul este editor Business Hi-Tech la un prestigios ziar de business, quality and stuff. El şi Nedelecu.

În situaţia asta, are rost să ne mai întrebăm de ce moare presa?

warning-7

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. NOU
    #1

    prima traducere cu google poate fi corecta,cunosc multe persoane care in searchboxu din browser scriu in disperare google :))

    00
  2. Nu mă aşteptam să citesc aberaţii de genul ăsta prea curând. Se pare că şcoala rromânească modernă îşi infiltrează rebuturile prin toate domeniile.

    PS: Cine află ce şpagă a dat individu’ care a tradus articolul să intre la ziar? :))

    00
  3. Cum să redactezi un articol la modul ăsta ? Toate ca toate dar finalul este mult prea tare. Dovedeşte clar incultura şi chiar prostia celui ce a scris :))

    00
  4. Finalul care este a fost epic :))

    00
  5. E tradus cu google mai mult ca sigur…

    00
  6. Măcar dacă ar fi comentat și el ceva inteligent pe lângă sau să fi zis de plecările ălora de prin echipa Bing (Prevost și alții), să fi comentat „răutăcismele” cu Bing powered by Google. Orice numa’ articole traduse cu curu’ nu.

    00
  7. E incredibil cum a tradus articolul cu picioarele…

    00
  8. asta se intampla cand absolventi de filologie/jurnalism scriu despre it.

    00
  9. @Meekuu Esti rau… De unde sa stie el de Prevost… traducerea lui e comparabila cu castigurile Microsoft din on-line… ;)
    Anul trecut G le-a tras presul de sub picioare cu ITA Software, la inceput de an le-au blocat 86 de milioane contracte cloud based cu guvernul federal… Esti pur si simplu rau… acum plange in pumni asteptand penalizarea la salariu… Sa speram ca nu ajunge ex-employee :)

    00
  10. Daca lucrezi contra timp normal ca nu mai ai timp de traducere, dai pe google si apoi faci ultimele ajustari. Asta se intampla daca ziarul (in fond angajatorul) nu pune pret pe calitate. Si cazul acesta este unul fericit, sa vedeti pe la televiziuni ce baliverne scriu unii.

    00
  11. Eh, incompetenti. Isi revine cu un articol fulminant despre ce telefon si-a cumparat fata la moda in februarie.

    00
  12. Apreciaza progresul „psihologiei”!
    in Romania avem multi cimpanzei dresati pentru a scrie la ziar. Sa ii vezi pe aia de prezinta stirile. Au facut diabet de la bananele luate pentru citirea corecta a prompterului

    00
  13. Am senzatia ca in presa romaneasca in general si in presa online in special exista o intrecere pentru cine angajeaza cei mai slabi redactori/jurnalisti; in acelasi timp sint probabil si cei mai ieftini ca altfel nu-mi explic cum suporavietuiesc aceste organizatii.

    In alta ordine de idei, dar legat de presa, Hotnews promoveaza pe prima pagina o intalnire online cu o doamna care ii invata pe studenti sa se angajeze; singura problema e ca ea n-a lucrat niciodata, sau asa pare din CV-ul ei pus pe site: http://www.campusnews.ro/stiri-intalniri_online-8260996-roxana-voicu-dorobantu-facultatea-relatii-economice-internationale-discuta-online-cititorii-miercuri-ora-12-00-despre-trebuie-stie-absolvent-studii-economice-pentru-corespunde-cerintelor-piata-muncii.htm

    00
  14. Simt miros de google traslate.

    00
  15. Eu am citit articolul original la inceputul lunii ianuarie.

    Link-ul este: https://www.theguardian.com/technology/blog/2011/jan/04/google-spam

    Oricum zf este departe rau de tot de original :)

    00
  16. Dan, nu e ăla. Articolul din ZF conţine şi răspunsul google, de acum câteva zile.

  17. #8 @Andrei: Asta se intampla cand absolventii de Filologie/Junalism scriu :)))

    00
  18. Mai imp e ca Google inca nu a lansat noul algoritm. Si cand o va face o va face prost, evident

    https://searchengineland.com/googles-content-farm-algorithm-not-live-yet-63207

    00
  19. Ce vrei, acum, redactorii de IT sunt trei la zece mii. E plin de fosti ziaristi care cauta „un job, orice”. C-au ramas aia mai slabi? E vina sefilor – stiti voi, baietii aia care cica se pricep la vanzari de-au bagat in faliment toata presa. De unde sa stie ei daca un redactor e bun sau nu? Partea proasta numarul 2 cred c-o stie si Zoso: din pacate, multi dati afara din ocupatia de ziarist sunt acum in PR, unde ne omoara cu zile pe noi, restul.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)