Am făcut niște cercetare și am descoperit cum aflăm dacă fast food-ul pe care îl mâncăm este sănătos sau nu.
Metoda este destul de simplă, testul poate fi făcut acasă, în mașină sau la serviciu. Se ia fast food-ul și se lasă în casă două sau trei zile. Dacă după trei zile nu mai este bun de mâncat, înseamnă că e sănătos. Dacă nu s-a stricat și mai poate fi mâncat, ei bine, trageți voi singuri concluziile.
Vă gândeați că veți afla ceva absolut nou în două paragrafe?
Deci mancam mancarea care se strica si aruncam mancarea care e inca buna
Ce treaba are sula cu prefectura? Daca un produs nu are conservanti nu inseamna automat ca e si sanatos, asa cum un produs cu conservanti poate fi mai sanatos decat unul 100% natural.
Ce treaba are sula cu prefectura? Fast food nu e egal cu produs cu conservanti. Prajelile nu au conservanti si totusi ….
„produs cu conservanti poate fi mai sanatos decat unul 100% natural” – cam ce? poate apa cu conservanti.
@ teniescu se ia un ceai bio 100% natural. se pune in el miere 100% naturala. daca temperatura ceaiului este mare (gen 70-80 gr.C) atunci produsul devine toxic. in acelasi timp 100% natural si bio,
e doar un exemplu.
altul mai comun: se iau niste oua bio, 100% naturale. se mai adauga ulei vreo 250 ml, bio si asta, 100% natural de prima presa, etc. se mai pune ceva mustar si niste lamaie naturala si niste sare.
iti iese o maioneza 100% naturala si bio de iti sare glicemia in aer.
astea 2 exemple mi-au venit in minte acum, banuiesc ca nu sunt singurele.
Asta cu mierea care devine toxica la temperaturi inalte e alta tampenie care circula pe net. Isi pierde din proprietati, DA, dar NU devine toxica. Trebuia sa ma intoxic de mult cu turta dulce facuta de maica-mea sau de la ceaiul cu miere sau de la reteta mea secreta de pui la cuptor
Lectura suplimentara:
Îţi sare glicemia în aer, dacă bagi în tine pînă transpiri maioneză. ORICE îţi fwute meciul dacă mănînci prea mult, chiar şi chestiile bio.
Pardon, nu chiar orice. Cer iertare zerului viu şi cu voinţă proprie.
@hazbizarai – nu discutam de cantitate ci de calitate. orice mancare daca o mananci in cantitati industriale iti face rau.
@Teniescu de exemplu slanina home-made e mai periculoasa decat multe alte alimente pline de conservanti consumate in aceeasi cantitate. E doar unul dintre exemple. Si dupa cum spuneau si altii pe aici, cantitatile conteaza, indiferent daca e natural sau plin de rahaturi.
„se ia un ceai bio 100% natural. se pune in el miere 100% naturala. daca temperatura ceaiului este mare (gen 70-80 gr.C) atunci produsul devine toxic. in acelasi timp 100% natural si bio,” – asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o in ultimul timp. In cel mai rau caz, mierea poate contine toxina botulinica, dar si asta e o problema doar pentru copiii foarte mici si nu are neaparat legatura cu temperatura.
@iödi daca mierea devine toxica la temperaturi mari, cum de n-am auzit de oameni otraviti de la ceai?
„se iau niste oua bio, 100% naturale. se mai adauga ulei vreo 250 ml, bio si asta, 100% natural de prima presa, etc. se mai pune ceva mustar si niste lamaie naturala si niste sare.
iti iese o maioneza 100% naturala si bio de iti sare glicemia in aer.
astea 2 exemple mi-au venit in minte acum, banuiesc ca nu sunt singurele.”
De fapt nimic din ce ai scris tu acolo nu-ti creste glicemia. Si chiar daca ar creste-o se ocupa pancreasul de asta. In doua-trei ore revine la normal.
E nevoie de consultant extern. Pentru cineva e delicios ce e in poza de mai sus, pentru altcineva nu.
In poza de mai sus vad hoituri descompuse de pe marginea drumului.
Cred ca sunt soareci sau arici.
Eu merg pe urmatoarea schema logica:
1. cum arata bodega? Arata neingrijit, nu cumpar.
2. daca trece de 1 si am cumparat si apoi am consumat si nu am avut reactii adverse, atunci e ok.
3. daca trece de 1 si 2 si raportul pret/calitate este satisfacator atunci ajunge pe lista alba
În deratizare am văzut destul bodegi care arata foarte bine iar locul unde se prepara mâncarea dezastros
Am mancat cele mai bune mancaruri din bodegi nu neaparat lucind de curatenie si nu am patit nimic. Reversul medaliei, am mancat din locuri de iti venea sa nu intri de curat ce era si tot mi-a fost rau de la mancarea nu ft proaspata.
Click-bait much?
Puiul ala nu are conservanti, e pui ca orice pui din supermarket. Nu se impute pentru ca e prajit la temperaturi mari, nu mai exista bacterii care sa-l strice. Problema e crusta aia imbibata cu ulei, asta il face nesanatos, nicidecum faptul ca nu se strica.
La fel si la mec, macarea nu se strica pentru ca e pregatita in conditii aseptice, chestie care e buna, nu rea. Nu e sanatoasa din alte motive, la fel ca aia de la kfc, continut mare de grasimi si sare, nutrienti putini.
nu se strica pentru ca are mult ZAHAR.
asa si cu cartofii pai, numai siropul de porumb stie de ei.
taie niste cartofi pai, tinei in apa caldutza cu zahar cam o ora, ii scoti din apa, ii usuci si hap in tigaia’ncinsa.. iese ai mai crispy chips.
Daca are bube, tuseste, are scurgeri, nu e ok, nu o mancam.
Nu are bube, scurgeri si nu tuseste, o mancam.
La fel si cu fast-foodul.
Am luat un Snitel din agronomie care a inceput sa se imputa imediat cum s-a racit. Sa inteleg ca era super sanatos?
@zoso – minunatia din poza e de pe net sau ai luat-o personal de la fast food?
Intrebare: daca KFC se strica in cateva ore pe masa la temperatura camerei inseamna ca e foarte bun ?
Nu stiu cum e la KFC, dar la McD toate au o durata de „viata”. Daca a trecut un anumit timp dupa ce au fost preparate si incalzite, trebuie scoase de la servire si se arunca. Acum asta e teoria, nu stiu daca romanii respecta regula, sau daca se ajunge la acel termen vreodata. Poate daca te citeste cineva, care e implicat activ in procesul de productie, ne poate lamuri.
Si cum poti afla daca nu mai este bun de mancat? Mancandu-l, evident.
Dacă ești orb, ți-au pierdut și nasul și nici simțurile tactile nu-ți mai funcționează… chiar și atunci poți să-l atingi cu limba sau chiar să-l mesteci și să-l scuipi dacă ceva nu pare în regulă.
Si daca cumparam mancare gata stricata inseamna ca e calitatea 1 ?
de ce ești dobitoc?
Fast food nu inseamna nesanatos asa cum mancarea traditionala romaneasca de la mama in care poti praji o noua mancare e sigur nesanatoasa. Tot ce contine ulei, carne grasa, faina si zahar e nasol. Tot ce contine legume, carne slaba si obtinut mai mai mult prin copt/fiert decat prajit in ulei e ok.
Nucile contin ulei. Sunt nasoale?
In cantitati mari si mancate des, da. Te faci porc si iti cam f**i digestia.
@pono: de la prea multi morcovi de faci portocaliu si te constipi.
Mac e foarte bun. Ma doare in cuc de prostovanii care vor muri la aceeasi varsta la care o voi face eu, toata viata mancand laptuci si fiind stresati de cititul de etichete
Nu atât vârsta este importantă, cât modul în care ajungi la ea. Ai văzut cum moare un bolnav de cancer? Cum își trăiește ultimii ani?
Toti oamenii mor de cancer sau de inima. Nu moare nimeni sanatos
Eu cred ca esti gelos pe aia care mananca sanatos pentru ca vor fi cele mai sanatoase cadavre din cimitir.
Mac este chiar un burger de toata jena. Mie imi plac burgerii cu carne, de preferat de vita.
Mac este o optiune pentru cei foarte saraci care nu-si permit ceva mai bun.
tot ce conține mâncare e nesănătos!
nu vă mai vaccinați copii!
hai mă.. Nu există mâncare fast food sănătoasă din vreun punct de vedere. Și mă refer strict la KFC / Mc / altele de genul. nu șaorma
Cel mai inutil articol pe care l-am văzut pe blog-ul ăsta.Be Vali, recunoaște că te plictiseai.
plm, dacă ți se pare ție inutil nu inseamnă că și altora.
@vali nici nu pretind așa ceva.Însă aruncă o privire mai sus și zi-mi câtă lume e de acord și câți au rămas cu ceva după ce au citit tentativa asta de articol.N-are rost, așa-i? Măcar ai postat de 4 ori într-o zi să-ți iertăm păcatul
Salad box e fast food sau nu? De ce confundați fast food ul cu mâncarea nesănătoasă?
Salad box e cacat pe bat. Sincer. Am avut cateva tentative cu ei, dar vand morcovi razuiti si salata cu paine prajita la pret de mancare gatita. Asa ca pas. Sanatate gasesti si in mancarea gatita, nu doar in salate. Sa mai zic ca e una dintre cele mai proaste salate servite? Bine, nu zic.
eu am intrebat daca salad box e fast food sau nu? ca nu iti place tie, ca nu imi place mie, ca nu ii place lui mamaie, nu are importanta.
Cat de prost poti sa fi sa crezi asa ceva.
Experimentul asta nu demonstreaza absolut nimic. E vechiul experiment facut cu cartofii prajiti de la McDonald’s, care au rezistat 2 saptamanii daca imi aduc aminte bine.
Clar. Ai fost dat afara din casa!
sa vezi salata verde din Olanda tinuta 2 luni in frigider intr-o punga.. nu are nici pe drq.
Eu unul as pomeni de o treaba la care sunt sigur ca nu merge treaba cu analiza asta. Painea englezeasca. Dupa 2 zile se ingroasa gluma, iar dupa a 3-a e complet verde. As zice ca nu se califica
Cu pâinea este puțin altfel. O pâine bună poate rezista și săptămâni într-o pungă nu chiar ermetic închisă. Se va întări treptat, nimic altceva. Mă refer la pâinea simplă, fără conservanți și alte bălării. Pâinea din comerț are de regulă următoarele reacții în câteva zile, de multe ori încă înainte de expirarea valabilității sale:
– mucegăiește, de regulă din cauza umidității prea mari. Producătorul o face intenționat astfel pentru a-și spori câștigurile. Este mai ieftin să aduci pâinea la greutatea necesară cu mai multă apă decât cu mai multă făină.
– miezul devine lipicios, uneori în doar câteva ore de la fabricație. Cauza este folosirea făinii din grâu încolțit și/sau atacat de dăunători. Așa ceva n-ar avea ce căuta în consumul uman, dar românii nu vor lăsa niște detalii mărunte să stea în calea profitului.
Mă scuzaţi, dar testul e de toată praştia. Pentru a şti dacă mâncarea e sănătoasă sau nu, trebuie să ştii ce e în ea. Trebuie să ştii dacă are grăsimi trans sau nu, de exemplu. Testul îţi spune asta? Nu, că n-are de unde. Trebuie să ştii câte calorii, câtă grăsime – şi de care -, câţi carbohidraţi, ce aditivi alimentari folosesc etc. În mod tipic, mâncarea de fast-food nu are mulţi conservanţi, pentru că nu e nevoie. E doar plină de calorii şi grăsimi pe care le consumi în timp record.
Mâncarea de pe raft de la supermarket cu termen de garanţie 18 luni cel mai probabil are conservanţi.
Revin la test: comparaţi lapte de vacă proaspăt, nefiert, cu lapte UHT. Fără refrigerare, cel nefiert resistă o zi, poate două; UHT-ul rezistă de câteva ori mai mult. Şi totuşi, beau UHT la orice oră în loc de lapte nefiert.
Desigur, internetul românesc e plin de dezinformări de tip expunere punct com.
P.S. Maioneza nu îţi aruncă glicemia în aer. Are o grămadă de grăsimi şi destule proteine, dar glicemia creşte mult de la carbohidraţi cu ardere rapidă, a se citi dulciuri şi tot ce are mult zahăr.
UHTul tine, tocmai ca a fost fiert (o explicatie pe fuga)
@iödi: maioneza n-are treaba cu glicemia, ci doar cu colesterolul!
Eu am niște supă în frigider. E făcută în casă, dar după trei zile e tot bună. Clar, e fast food.
Mai tine minte careva episodul cu efectul de la piramida de la Mythbusters? Ce se intamplase acolo de marul era neputrezit? A fost sterilizat oleaca mai bine inainte sa fie pus in piramida. Eu zic sa nu confundam faptul ca mancarea nu se degradeaza cu faptul ca mai e sau nu buna de mancat. Da, marul ala arata perfect dar cine s-ar fi riscat sa-l manance stiind ca sunt sanse mari sa dea la rate dupa?
Eu sunt de parere ca nu exista fast food sanatos, pana la urma ceva gatit in mult ulei care mai contine si foarte multe calori nu cred ca poate sa fie sanatos. Si ma gandesc ca daca ar fi asa, si un simplu pana si o salata de rosi daca o ti 3 zile nu mai e buna de nimic.