Cum cumperi un domeniu internaţional

not_funny

Anul e 2001. Tânărul vrea un domeniu .net. Găseşte o firmă din Târgu Mureş sau Timişoara, sau poate chiar Sibiu, care înregistra domenii .ro, dat fiind ca a introduce un card românesc intr-un sistem de plăţi internaţional era inutil, graţie băieţilor din Râmnicu Vâlcea sau Alexandria. Domeniul cu extensia .net se înregistrează trimiţând banii (300.000 lei) în plic cu poşta, înveliţi intr-o coală A4.

Un an mai târziu, după ce tânărul trimite fax în SUA cu copie după buletin şi card, tranzacţia tot nu se procesează, şi domeniul aproape expiră, plata făcându-se iar prin metoda “bani în plic”.

Văzând tweetul ăsta, la două săptămâni după ce am scris că el nu funcţionează, nu pot decât să dau din umeri. A pierde domeniul în felul ăsta prostesc e indolenţă, nu ghinion.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. Iti dai seama ca la faza asta omul confirma ca e prost. Daca tacea il reinregistra. Daca face scandal sigur intra in licitatie ca vor mai fi si altii interesati.

  00
 2. NOU
  #2

  Gen nu lăsa pe mâine ce poți face azi, sau ce poți face azi cu cap, că s-ar putea să-ți pierzi domeniul. :)

  00
 3. emil, licitezi?

 4. Mda, unde dai si unde crapa …

  00
 5. nu cu bani, doar cu foaia

  00
 6. @zoso, iti dai seama ca as da 10-50$ doar de fun, nu? Ca ii recuperez din CPCul unui site de pr0npus acolo intr-un an =))

  Oane insa ca de obicei nu stie pe ce lume traieste. Domeniul e inregistrat la answerable, care are un acord de release, cu un registrar destul de bine cunoscut :). Domeniul nu e ready for auction, deci Captain Spamervu il poate recupera din cate vad daca plateste 80$. Pana pe 24 mai are timp parca.

  00
 7. NOU
  #7

  Ehhh inca se mai intampla sa pierzi domeniul, citesc cand si cand pe „forumurile de profil” din .ro cate o poveste gen. Dar in majoritatea situatiilor e vina utilizatorilor, pentru ca se zgarcesc la 1-2 USD si iau domenii „cu reducere” de la tot felul de firme dubioase…

  00
 8. Si ce l-a oprit sa-si faca un mastercard in euro, cu care sa poata plati pe net? Eu mi-am facut un mastercard si am putut plati cu el cam tot ce mi-a trecut prin cap: inregistrare de domenii, cumparare de software, cumparare de hosting, inclusiv am platit rezervarea unei masini de catre un dealer, in Germania. Si de mandat postal, nu a auzit? De exemplu…in fine…scuze pentru comoditate si zgarcenie se gasesc tot timpul

  00
 9. domeniul nu-l pierzi chiar asa de usor. dupa ce expira ai mai mult de 30 de zile sa-l recuperezi. in clipa de fata domeniul este functional, up and running.

  00
 10. Mihai, 45 + 30 ca sa fim mai exacti.

  00
 11. E functional dar a ramas fara tot ce avea acolo. Prost trebuie sa fii ca sa nu ai back-up _MACAR_ la baza de date/post-uri.

  00
 12. Vali, stai sa inteleg. Asta se intampla ACUM, in anul de gratie 2011? Cand de 4-5 ani avem access „full” pe paypal, cand iti ia literalmente ore sa faci un card si sa te legi la el? Hai cateva zile, ca nu da banca instant cardul. Cand chiar si un card de rahat de la noi poate plati oriunde? Cand iti ia 2 minute sa faci cont la namecheap, godaddy etc si sa-ti muti domeniile sub tutela ta? Nasol.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube