Cum arată un contract de SEO pentru bloguri

Mi-a venit pe mail. Cât credeți că se plătește așa ceva?

ART. 4  PRESTATORUL se obliga:

a) sa predea BENEFICIARULUI originalul articolului impreuna cu toate materialele si anexele acestuia si sa il publice la data agreata in fiecare nota de comanda (in maxim 5 zile de la comanda). Nerespectarea termenului de livrare a articolelor implica o scadere a pretului comenzii cu 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.

b) pentru a fi aprobate de catre BENEFICIAR, articolele trebuie sa respecte caracteristicile initiale din notele de comanda privind specificatiile pentru fiecare articol in parte (cuvintele cheie, ancorele, numarul minim de cuvinte, articolele trebuie sa nu contina greseli gramaticale, ortografice si de exprimare). BENEFICIARUL isi rezerva dreptul de a respinge articolele daca acestea nu respecta specificatiile din notele de comanda;

c) pentru a fi aprobate de catre BENEFICIAR, articolele trebuie sa NU aiba implementate in pagina atribute “nofollow” sau “noindex”. De asemenea, toate link-urile din articole trebuie sa fie de tipul “dofollow”;

d) articolele sa nu fie evidentiate ca materiale publicitare (sa nu contina marcaje publicitare de nici un fel, sa nu aiba mentiunea ‘P’ in titlu sau la final, sa nu fie incadrate in sectiuni speciale din website destinate publicitatii, etc.);

e) toate link-urile din articole trebuie sa NU aiba implementate plugin-uri de afiliere;

f) sa pastreze articolul pe pagina de start a website-ului …………………. timp de minim o saptamana (7 zile calendaristice) de la publicare;

g) sa distribuie fiecare articol pe reteaua de socializare Facebook in profilul aferent website-ului ……………………… in maxim 3 zile de la publicare;

h) sa nu includa in articole reclama de orice fel sau link-uri catre website-uri ale competitiei sau ale altor terti;

i) sa permita BENEFICIARULUI sa faca modificari de ultima ora, necesare din considerente de tehnoredactare si publicare a articolului;

j) sa nu tulbure cu nimic bunul mers al exploatarii articolului si sa nu faca declaratii care ar putea sa aduca vreun prejudiciu acestei exploatari.

k) sa foloseasca propriile mijloace logistice si baza materiala in redactarea articolului (aparatura birotica, spatiu etc).

l) sa predea, in original, semnat, un raport centralizator, asa cum este precizat in Art. 5, in baza caruia se va calcula suma datorata de Beneficiar. Raportul va fi facut dupa modelul specificat in anexa 3 la prezentul contract.

m) sa nu foloseasca un limbaj licentios, injurii si alte modalitati de exprimare necivilizata in textul articolului. PRESTATORUL se obliga sa inlocuiasca linkul/articolul daca BENEFICIARUL considera ca acestea sunt necorespunzatoare.

n) sa mentina  Articolele pe website-ul ……………………………………. pe perioada nedeterminata, dar nu mai putin de 3 ani de la data publicarii, in caz contrar le va inlocui cu alte Articole, facute dupa aceleasi specificatii, sau va plati BENEFICIARULUI contravaloarea articolelor care nu mai apar pe website la verificarile efectuate zilnic de acesta.

o) sa cedeze beneficiarului toate drepturile de autor si drepturile conexe acestora, pentru si in legatura cu articolele realizate, fara alte pretentii materiale suplimentare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

 1. 8 euro prin paypal, 5 euro prin banca

  00
 2. Daca te inhamezi meriti: 2 parale

  00
 3. Cu alte cuvinte, uite un contract prin care-mi dai mie blogul și tu primești niște bani în schimb, nu ai voie să comentezi și audiența ta de fapt nu contează, nu trebuie să îi respecți în vreun fel sunt doar niște cifre care arată că site-ul tău e citit.
  Plus, nu contează că tu ai o viață și poate vrei să pleci pe undeva o săptămână, dacă eu ți-am dat comandă trebuie să produci articolul în 5 zile.

  Eu sunt curios dacă acceptă cineva cu trafic de peste 50 unici/ zi condițiile astea…

  00
  • Si tu cum ai pune problema daca ai fi clientul? Ce mai exact ti se pare excesiv din punctele astea? Crezi ca e cineva dispus sa plateasca ceva si sa nu stie pe ce da banii sau sa se trezeasca la final ca a dat banii pe ceva ce nu il ajuta sau ii aduce probleme? Mi se pare foarte profesionist pusa problema in presupusul contract de unde sunt extrase articolele.

   00
  • @mihai>> esti bou, stai jos.

   00
  • @mihai ridica-te, ai dreptate. E o comanda pentru un serviciu. E normal sa iti impui propriile reguli. Daca nu iti convin regulile, nu accepti contractul sau negociezi alti termeni. Simplu.

   00
  • Așa nesimțite sunt și condițiile dintr-un contract bancar, de exemplu. Contează doar dacă îl accepți sau nu.
   Zoso vrea probabil sa sublinieze diferența dintre termenii contractului și prețul acelor termeni care e derizorie, presupun.

   Alioja. Se vede foarte clar care e boul în discuția de față. E la un click distanță.

   00
  • @Mihai/Anonim/sb ce nume o sa mai comentezi>> nici nu are rost sa ma chinui cu tine

   ca sa vezi cat de bou esti, propune-i lui zoso un contract ca ala de mai sus. sau lui nwradu/piticigratis/gaben/cabral/meeku/oricarui blogger cu trafic decent. ofera-le cat vrei tu, sa vezi ce raspuns primesti.
   daca as fi avut blog (inca) si mi-ai fi trimis asa ceva pe mail, ti-as fi scos contractul la imprimanta si m-as fi pisat pe el, dupa care ti-as fi trimis poza cu rezultatul

   e departe ziua cand o sa intelegeti ca influenta si cresterea in online e mai mult decat niste link-uri si niste cuvinte cheie.

   00
  • Problema lui Zoso era:”Cât credeți că se plătește așa ceva?” Dar tu ești prea îmbuibat ca să înțelegi. Pentru prețul corect toate condițiile de mai sus ar fi acceptate SAU, repet SAU negociate de oricare din a-listeri.

   Părerea mea e sa rămâi la satiră. Ești prea prost pentru lucruri serioase.

   00
  • Boule retard care esti bou, daca asta crezi tu ca era problema lui zoso, inseamna ca nu ai inteles nimic nici din articol, nici din ce ti-am zis mai sus.

   1. Nici un blogger lucid cu un trafic decent (si aici nu ma refer la retarzi ca blogatu sau alte specimene cu care oi fi colaboratu tu pana acum) nu o sa fie de acord sa iti dea tie spre „aprobare” un articol. Orice reclama/parteneriat se face pe ideea ca bloggerul scrie asa cum considera si despre lucrurile despre care cu adevarat poate spune ceva constructiv, intrucat tine la comunitatea din jurul blogului .
   2. Aia cu schimbarea articolului in ultimul moment e o gogoasa, din acelasi motiv.
   3. …sa cedeze beneficiarului toate drepturile de autor…” – sa moara ma-ta?

   Daca ironia lui Zoso te-ar fi indus in eroare (stiu, e un complicat pentru unii cateodata) ar fi fost suficient sa vezi comentariile de mai jos ca sa iti faci o idee despre cat de retard esti.

   Dar tu da-i inainte. Mai zi-ne cum se vand a-listerii astia pe un kil de ciocolata

   00
  • nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar umila mea parere este ca anumiti blogari ar trebui sa coboare cu picioarele mai spre pamant. Nu zice nimeni sa scrie pupincureli, dar nu vad asa o tragedie in a primi aprobare pe un articol din moment ce s-a platit pentru el. Esti un prestator de servicii si ar trebui sa ai maturitatea de a scrie ceva ‘la contract’ fara a-ti incalca principiile si valorile.

   00
 4. Zici ca esti la puscarie.

  00
 5. Sunt curios ce obligatii isi asuma beneficiarul.

  00
 6. NOU
  #14

  10 lei începători şi 20 de lei avansaţi sau un lac de unghii şi un gel de duş plus şansa unei trageri la sorţi pentru marele premiu.

  00
 7. Eu nu ştiu, că nu sunt din localitate.

  00
 8. 620 lei + TVA/ articol

  00
 9. Marca Antena 3?

  00
 10. seomonitor ? Seomuritor?

  SilkWEB

  00
 11. La prima vedere pare ok contractul de ambele părți, sunt curios ce sume implică

  00
 12. Contractul e probabil mai lung decat articolul.
  Suma oferita – probabil derizorie.
  Target audience – probabil flausati pe care-i citesc mamica, bunica si unchiu’ Vio.

  00
 13. 10 lei. Atât dau oamenii respectivi și atât valorează.

  00
 14. 328,95€ la cursul BNR

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile