Cum apar campaniile pentru reputația companiei

Vrei oameni care să facă muncă specializată. Dai anunțuri prin piață, dar lucrurile se mișcă greu. Te duci la concurență, care are ce vrei tu. Începi să iei la ochi oameni buni, care fac performanță, șefi de echipă, manageri, profesioniști. Vă vrem la noi. Haideți, serios, plătim bine.

Câțiva pun botul, se duc la interviu, dau probă de lucru, și vine oferta cu 30% mai mică decât au dincolo. Posibilități de avansare? Nu prea. Posibilități de ore suplimentare plătite? Da, dar mai la vară, poate.

Cred că merg niște campanii de employer branding, făcute de fetele istețe de la marketing cu niște influenceri care nu au public oamenii pe care vor ei să îi angajeze. Că le-am văzut, și, din ce se zice prin presă și pe net de ei, sunt o companie foarte mișto. Doar că la interviuri e un pic diferită treaba.

Și nici o campanie nu poate repara asta. Degeaba plătești presă favorabilă, presarii îți iau banii cu zâmbetul pe buze și te laudă până obosesc, dar oamenii pe care încerci să îi angajezi au altă busolă.

 

film-i-love-kong-fu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. eu prefer angajatorii care nu au ore suplimentare decat in situatii de maxima urgenta (gen o data la 1-2 ani) si alea e subinteles ca sunt platite, cine plm se duce la angajare si e entuziasmat ca se pot face ore suplimentare in mod curent?

    00
    • PE BANI, FĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!!!!!!!!!!!!

    • Vorba unuia mai luminat decat mine: Negociezi si te angajezi pentru salar. OT-ul e un bonus placut, dar dupa cateva weekenduri ocupate te saturi. Vrei deconectare.

      00
    • Mai sunt si nesimtiti pe lumea asta.
      Zilele trecute vad pe linkedin un job description in IT de middle-senior QA in care la sectiunea BENEFITS scria urmatoarele :
      1- cum muncesc ei din rasputeri in moduri nemaivazute (zicea ceva de lateral testing cu bullshit corporate buzzwords)
      2 – cum muncesc ei dar reformulat ca sa nu para ca se repeta dar ideea asta era
      3 – ceva tot legat de munca ca e diversificata si ca o sa vii cu drag si spor la munca
      4 – veti avea ocazia sa lucrati cu o echipa diversa din toata colturile lumii si specifica clar oameni din PESTE 30 DE NATII.

      Atat la beneficii, nimic nici macar despre salariu competitiv si restul vrajelii obisnuite.

      Imi pare rau ca nu am retinut si numele firmei, am ras de bataia asta de joc si am trecut mai departe. Imi era mie rusine de lipsa lor de rusine.

      00
    • @N, Caut si eu digital marketing manager pentru ecommerce si e jale, cu toate ca salariul oferit este intre 10.000-15.000 lei (mid-level/senior), decent raportat la munca necesara depusa si ofertele din piata, zic eu, plus bonusuri de performanta consistente si posibilitate de avansare destul de rapida.

      Sunt foarte multi care aplica doar pentru salariu. Restul nu mai conteaza. Ce e aia experienta? Nu ne trebuie, noi vrem bani multi si beneficii.

      Ajung sa cred ca se vrea doar beneficii, iar munca/rezultate pauza.

      00
    • @nuIO Ce e ala salar?

      00
    • 4 – veti avea ocazia sa lucrati cu o echipa diversa din toata colturile lumii si specifica clar oameni din PESTE 30 DE NATII.

      Fugi cat te tin picioarele… ca probabil inseamna oameni din peste 30 de natii pe alt fus orar decat tine, dupa care trebuie sa stai (fie live, fie sa astepti).

      Sau ai noroc ca mine si lucrezi din prima (si) cu India, si te prinzi pe viitor :D

      00
    • @DanielP inteleg perfect. Ce vroiam sa spun cu comentariul meu e ca la sectiunea unde trebuie sa convingi candidatii, aia tot ii dadeau inainte cu munca. Era perfect in sectiunea de responsabilitati, care oricum aparea in JD si nu inteleg ce negura trebuie sa fie in capul respectivului sa conceapa mizeria aia sinistra si sa se si astepte sa aplice lumea.
      @sidryane da lucrez deja cu indieni, dar partea buna e ca nu depind de ei deci e ok, interactiune aproape de zero. Aveai „beneficiul” de a-ti exersa engleza si rabdarea cu toate natiile pamantului :))))

      00
    • @DanielP, cand stabilesti oferta, cred ca cel mai bine te raportezi la salariile din piata pentru un nivel de munca similar. Daca pe piata sunt X oferte la acelasi nivel salarial cu cel pe care il oferit tu, ai sanse foarte slabe sa gasesti pe cineva capabil.

      00
    • salar = un salariu ceva mai mic, sub 10.000 de lei

      00
    • @daniel.p offf stiam eu ca tre sa merg pe ecomm, dar nuuu eu trebuie sa stiu de toate

      00
    • @Andrei G, asta am facut, range-ul mediu in piata la ora actuala pentru un digital marketing manager este 6000-9000 lei si majoritatea ofertelor sunt fara bonusuri de performanta (la mine, daca se respecta anumiti kpi, usor de atins daca persoana are experienta, pot atinge si 25.000 lei/luna, excluzand baza salariala).
      Vorbesc aici doar de primele 3 luni, cele de proba.

      00
    • @DanielP Unde depun CV-ul? Serios întreb.

      00
    • @Alex, iti poate da zoso email-ul meu, de aici de la comentarii.

      00
  2. aia pe /r/antiwork au regula cu “ziii in plm compania”

    00
  3. De ce le zici ca la știri cu “un cunoscut lanț de supermarketuri”? Scrie-le numele și prenumele!

    00
  4. Majoritatea oamenilor buni și cu ceva experiență întreabă/se informează de un range salarial înainte de interviuri, mai ales dacă sunt căutați ei de vreun angajator (nu, nu doar în IT). Și aia cu orele suplimentare e un pic off.

    00
  5. am ras ceva la asta https://www.iparomania.ro/anunt-pentru-ocuparea-functiei-de-consilier-juridic/

    zici ca te baga cel putin membru in CCR. beneficii nu mai conteaza, iti da sapca cu IPA, ca a lui Tiriac in Dubai.

    00
  6. Desi e mai degraba exceptia, stiu o banca ce isi cauta un arhitect de vreo doi ani. Plateste peste medie, de aia si mentioneaza partea financiara de la inceput (ceea ce ne dorim cu totii, si dovada ca restul petardelor de pe LinkedIn sunt sub piata sau pe-aproape). Dar, ce sa vezi, reputatia a depasit-o. Ati spune ca sunt din cale afara de pretentiosi, dar e genul de loc la mama naibii in porumb, si mai ales unde orice proiect se infunda in politica si munca de uzura.

    00
  7. Playtika?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube