Cronică de film #277

Legături bolnăvicioase (2006)
L-am văzut la vremea lui la cinema, dar nu mai țineam minte prea mult din el. E foarte bun. Bine făcut, bine filmat, bine jucat. Maria Popistașu e superbă.

Tigru (2023)
Bunicel. Scenariu bun, bine filmat, bine jucat. Mi-a plăcut faza cu Velea și săbiile.

Boogie (2008)
Bunicel. Filmat cam cu buget redus, dar actorii și scenariul recuperează. Dialogurile puteau fi mai bune, dar ideea de bază rămâne: un bagabont rar se cumințește de tot, de aia femeile vor să îi despartă de prieteni bagabonți.

Mia își ratează răzbunarea (2020)
Foarte bun dacă vă place genul. Ioana Bugarin e o actriță mare. A făcut un rol bun și în “Boss”, sper să mai prindă și alte roluri bune și să nu ajungă ca Maria Dinulescu.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Ooo. Doar pe pozitiv. Cum de ai nimerit doar filme ok? Maria Dinulescu e bine, agent imobiliar in Dubai.

  Comentariu apreciat.371
 2. Mi se pare ciudat sa dai linkuri in limba engleza la filme romanesti.

  Indecis. Tu ce zici?1518
 3. Dacă e cu românesc, mie mi-au plăcut Miracol, tot cu Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu, Metronom cu sora mai mică, Mara Bugarin, Carbon (cinema moldovenesc, bun di tăt), Balaur cu Papadopol și am înțeles ca și Bărbații buni ajung în Rai e bun, cu Pavlov și Bogdan Dumitrache.

  76
  • Miracol si Balaur, DA. Si Neidentificat, prima parte din trilogia lui Apetri, urmeaza sa faca si al treilea film. Balaur e un debut exceptional si merita vazut, nu (neaparat) pentru Papadopol. (Final dublu, pacat.) Toate trei sunt mult peste oricare dintre filmele lui Giurgiu. Legaturi bolnavicioase, primul lui film, ramane si cel mai bun.

   76
  • Misto peisajele din filmul Balaur , zona aia unde se văd munții .

   00
 4. citind ce zice pe imdb am ajuns la o singura concluzie.

  as construi o puscarie unde sa bag violatorii de copii si o buna parte a clasei politice romanesti si as rula filmele astea in infinite loop.

  dupa care as fi arestat de aia ecla onu si drepturile omului pentru pedepse deosebit de crude.

  82
 5. As spune ca IMDB e doar 25% de acord cu tine.

  00
 6. Mi-a placut cum e filmat Boogie tocmai pentru ca e cu buget redus, ceea ce il face unul din puținele filme „slice of life” românești, fără exagerările artistice specifice (celalalt fiind Sierranevada). Iulian Postelnicu in filmul „Arest” (2019) mi s-a parut memorabil, cu un Papadopol papă-lapte cum nu l-am mai văzut din „Occidentul” lui Mungiu incoace.

  Din partea cealaltă a Europei „Das Lehrerzimmer” (Cancelaria) mi s-a părut unul din cele mai bune filme germane ale ultimilor ani, iar Sandra Hüller în „Anatomy of a Fall” face un rol mare. Joaca ea bine și în „The Zone of Interest”, dar acel film mi s-a părut cu prea mari pretenții de „Lista lui Schindler” fără să se întâmple nimic un el. Poate că filmele pe tema respectiva ar trebui lăsate exclusiv celor care cunosc situatia mai bine: evrei (Spielberg – Schindler’s List), polonezi (Polanski – Pianistul), germani (Hirschbiegel – Der Untergang) și… genii (Benigni – La vita e bella).

  43

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube