Cronică de film #252

The Protege (2021)
Porcărie. E așa de plauzibil că asasinul vieții apărea în ziar cu victima. Plus, gașca aia de motocicliști americani prin Asia e ce dă credibilitate poveștii.

The Many Saints of Newark (2021)
Dezamăgitor. Erau mari așteptări pentru un film făcut despre cel mai de succes serial din toate timpurile, Clanul Soprano, mai ales că e cu fiul lui Gandolfini, dar e o ciorbă sleită, lungită aiurea, lipsindu-i ceea ce a făcut Sopranos un serial mare. Da, actori bun, bine filmat, dar în rest nimic. Singurul gând e că David Chase a lăsat loc pentru încă un film.

The Guilty (2021)
Nu bun, foarte bun. Bine scris, binișor filmat, te ține în suspans până la final, iar finalul este neașteptat. Antoine Fuqua încă știe ce face, iar Nic Pizzolatto are multe reușite de când e scenarist.

The Survivalist (2021)
Teribil de prost. Scenariul e prost, scenele de bătaie aiurea, păcat de Barry Levinson și John Malkovich. Dacă vreți ceva oarecum pe același subiect, vedeți filmul din 2015 cu același nume.

Două lozuri (2016)
Nu e rău deloc. Bine filmat, bine scris, bine jucat. Câteva faze mondiale.

The Day of the Jackal (1973)
Bun pentru vremea aia, dar lăsat în urmă de filme mai recente. Iar finalul, scurt și dezamăgitor.

DB Cooper: Case closed? (2016)
Niște băieți încearcă să facă lumină în singurul caz de piraterie aeriană nerezolvat. E plictisitor, pentru că a trecut mult timp și dovezile sunt slabe, iar martorii sunt doar oameni care se plictisesc. Am văzut că a apărut și ceva cu 2Pac și Biggie, dar calul ăla mort e mort. O să facă documentare cu nepoții bodyguarzilor, care o să spună “tataie mi-a spus că știe cine l-a împușcat pe Marcel”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. the guilty cred ca e un remake, imi amintesc ca am vz un film danez (bunicel) cu acelasi titlu si aceeasi povestee

    00
    • Scrie pe imdb: (based on the motion picture „Den Skyldige”)

      00
    • Pe asta americanesc l-am vazut aseara. Dupa ce vezi originalul, nu ti se mai pare asa bun remake-ul asta. Basca ca are iz local american, gen incendiile din California si scandalul cu politistii abuzatori.

      00
    • Filmul danez ‘The Guilty’ (titlul original ‘Den skyldige’) este exceptional. A luat premiul publicului la Sundance si a fost distribuit cu succes in SUA. Este debutul regizorului Gustav Möller, aici si scenarist. Jucat foarte bine de Jakob Cedergren, actor danez cunoscut la noi mai ales din seriale. Nu am vazut inca varianta americana.

      00
    • In aceeasi tema e si The Call, foarte bun de altfel: https://www.imdb.com/title/tt1911644/

      00
  2. Link-ul corect pentru „The Guilty” este:
    https://www.imdb.com/title/tt6742252/

    00
  3. Daca the guilty ti s-a parut foarte bun de cel danez ce sa mai zic :)) Esti fix in publicul american. Greu sa fie pentru un regizor sa faca copy paste dupa un film.

    00
    • nu poți trăi daca nu îmi dai muie? hai să-ți traduc cum a sunat comentariul tău.
      „ce e, prostule, te-ai uita la remake și ți s-a părut bun? păi ești prost, ca americanii, că originalul e mai bun.”

      serios, așa vorbești cu prietenii tăi? ai prieteni?

    • hmm. Silviu îmi aduce aminte de colegii de la corporație: pe hol, discută despre noutățile din „peipăruri” și cât de înapoiat sunt eu că nu le-am folosit, în timp ce în practică își termină ziua de lucru cu copy/paste din stackoverflow.

      00
    • Pai Vali din cand in cand iti mai trebuie amintit😅

      00
    • hai să fie ultima oară când îmi amintești pe tonul ăsta.

    • Legat de prietenii, nu ma pot inscrie la un concurs de popularitate. Dar nah de la o varsta ramai cu prietenii aia buni. Prefer sa nu o iau pe ocolite si clar nu mi-a usurat viata :))

      00
  4. Petcu vs. Petcu

    00
  5. Am râs cu lacrimi la faza aia despre culoarea mașinii din două lozuri.
    Partea bună la criza asta din România e că în momentele grele reapare umorul ăla bun de tot.

    00
  6. The last kingdom.

    Mai bun decat Vikingii.

    00
  7. si inca unul de la mine:
    Hunt for the Wilderpeople
    https://www.imdb.com/title/tt4698684/

    00
  8. Omul de castane, un serial scurt, excelent. Proaspăt apărut pe Netflix.

    00
    • Ecranizarea daneza a cartii omonime, a fost tradusa anul trecut la noi de Editura Trei. Serialul (6 episoade) e foarte fidel cartii, autoarea e coscenarista. Daca va place genul noir nordic, uitati-va ! Nu e Nesbo, nici Horst sau Indridason, e mai sumbru, dar temele sunt aceleasi. Romanele/filmele nordice sunt radiografii ale modului lor de viata, de gandire, ale societatii, doar aparent sunt productii politiste…

      00
    • Iar dupa ecranizarea daneză urmează ecranizarea maidaneză si imediat ecranizarea cea mai daneză

      00
    • Mi s a parut plictisitor rau, cu greu am reusit sa termin 2 episoade in cateva zile. Totusi, se vede ca e de calitate buna, cred ca mi am pierdut eu rabdarea.

      00
    • Daca iti place genul, vezi si Delhi Crime.

      00
  9. ”Dom’le, ce culoarea are masina?

    – Alba.”

    00
    • Daca tot vorbim de filme romanesti, recomand sa mergeti sa le vedeti cand ajung in cinema. De curand am vazut Zapada, ceai si dragoste. Am ras cu pofta 😀

      00
    • Asta a fost virala in perioada cand UEFA gafa si-l suspenda pe Coltescu, dupa ce a zis „ala negru”.

      00
  10. Vin de la No time to Die.
    Foarte dificil de urmărit cu mască și ochelari 3d.
    Una peste alta, un pensionar MI6 arțăgos scapă de ultima gagică și lucrează part time cu CIA apoi cu MI6 la anihilat niște super asasini care dădeau cu nanoboți în lume iar spre final moare ca un prost (cred că eroic se gândea el), gagica și restul colegilor bine mersi la adăpost.
    Bonus un copil de care s-a bucurat câteva zile.
    Pensie lungă, dl Craig !

    00
    • Moartea lui e de fapt o tragere pe linie moartă, cam cum l-a tras Superman pe dl Mandolină sau Ciolos pe dl Dan

      00
  11. Many saints era de știut că nu va fi ca Sopranos, a spus și creatorul asta, au spus și actorii. Sopranos e serial de televiziune, într-un serial altfel dezvolți personajele și evenimentele. Mi-a plăcut, în special pt că acțiunea se desfășoară în anii 60-70. Oricum, Sopranos e complet, e genul de serial pe care l-aș revedea de mai multe ori.

    00
  12. No time to die!

    Am plâns!

    00
  13. Riders of Justice s-a dat? Tot danez, cu Mads Mikkelsen. Bun.

    00
  14. Apropo de The Protege, nu stiu cum e in Vietnam dar in Tailanda gastile alea chiar exista si capitolul Hells Angels din Tailanda e destul de maricel, suficient de mare incit sa faca fata rusilor si baietilor locali, in anumite zone.
    https://www.occrp.org/en/daily/11005-hells-angels-member-arrested-in-thailand
    https://www.smh.com.au/world/asia/australian-on-thai-death-row-for-smuggling-half-a-tonne-of-crystal-meth-released-20210919-p58szk.html
    Jumate din complexul de la Nana e de fapt detinut de baieti. Plus citeva cluburi mai prafuite din jur si multe altele in Patts. Am avut ocazia(?) sa petrec ceva vreme cu ei ca i se pusese pata unei managerite cam babatii pe mine, si aia se tragea de sireturi cu sefii HA. dupa ce cacaturi am auzit pe acolo citeva saptamini am decis sa ma retrag strategic :)

    00
  15. mie imi vine sa mor cand ii vad pe cei cu „cinematografia scandinava”. baaa…

    la toate filmele alea acum te uiti, acum dormi. sau daca nu dormi incepand cu sfarsitul genericului de inceput incepi sa te gandesti la prajiturile bunicii. sau la colega aia din liceu pe care nu ai prins-o. sau realizezi semnul pe care il face colegul de poker cand are asi. gasesti solutia la rebusul ala care sta necompletat de 2 saptamani. iti aduci aminte de baba de la 8 care ar da drumul la caldura in mjilocul lui septembrie dar si si de mosul de de 3 care nu i-ar da drumul nici in februarie la -25. ba chiar te gandesti ca ar fi un cuplu minunat. parca si la masina troncane ceva in a doua. fifa22 o fi iesit inca? copilul colegei de birou e racit. ce-o mai fi scris zoso? dar catu? or fi gasit-o aia pe elodia? de cartarescu n-am mai auzit nimic de multa vreme. nici de wayne rooney. si nici marica nu mai stii cu cine si-o trage. chiar asa, femeia asta care m-a tarat la procaria asta n-a mai prestat de multisor.

    si in general un milion de alte lucruri banale din viata de zi cu zi.
    dupa care vii pe site si faci o cronica bombastica: „filmele scandinave fac radiografia societatii”.

    pentru ca ce se intampla pe ecran este absolut impalatabil sau mai des de fapt nu se intampla nimic.

    00
    • nu, nu, stai sa it zic despre alea britanice. mai ales ca de multi ani au ajuns si ele pe acolo.
      Hai sa punem o doamna ne-atragatoare in lead, gasim un subiect care pare interesant, scriem restul povestii bazat pe procentjele OFCOMului.
      iease ceva total nerelatabil pentru majoritatea populatiei – leaduri #un-relatable#, relatii homo peste tot, care nu ar fi o problema, dar statistic vorbind nu isi au locul, persoane de culore in locuri si situatii care nu au legatura cu realitatea , si asa mai dparte…
      anyway, asa oameni uriti ca actorii la moda in filmele si serialele britanice nu am mai vazut. si nu o consider o problema mare. nu ma mai bag l ele. bucurati-va de cultura voastra, cu piesele voastre.

      00
  16. Un articol care merită citit. Nu e despre “The Many Saints of Newark”, e despre Michael Gandolfini, cum a ajuns să-l intepreteze pe Tony Soprano în tinereţe, relaţia cu tatăl lui etc.

    “The funny thing is, before the audition, I had never watched a minute of The Sopranos. I was just a kid when he was making it. I would go to the set and ask him what it was about, and he’d say, ‘Oh, it’s about this guy who’s in the mob and kind of goes to therapy.’ The hardest part of this whole process was watching the show for the first time.” Michael pauses. “It was an intense process. Because, as an actor, I had to watch this guy who created the role, to look for mannerisms, voice, all those things I would have to echo. But then I’d also be seeing my father. I think what made it so hard was I had to do it alone. I was just sitting alone in my dark apartment, watching my dad all the time. I started having crazy dreams. I had one where I auditioned for David and I looked down at my hands, and they were my dad’s hands.”

    https://www.esquire.com/entertainment/movies/a28519626/michael-gandolfini-the-many-saints-of-newark-tony-soprano-interview/

    00
  17. Nicio „cronica bombastica”, nici macar o cronica. E scandinavian noir. E pur si simplu un curent in literatura/ cinematografie care, sub aparenta unui film politist, vorbeste despre societatea din aceste tari. S-a tradus, de vreo 10-12 ani, multa literatura contemporana nordica (Editura Trei) si multe dintre aceste carti s-au ecranizat.
    Asa ca va recomand lectura, daca filmele nu va anima…

    00
    • chill :). nu raspundeam comentariului tau, nici macar nu ma refeream la el, cu atat mai putin sa te atac pe tine. fiecare cu gusturile lui.

      doar mi-a placut expresia si mi-am permis sa o folosesc pentru a sublinia ideea comentariului meu.

      imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat(a), nu asta era scopul meu.

      00
  18. Cum se numeste cel despre 2Pac si Biggie? Am vazut majoritatea productiilor despre cei doi si nu cred ca a iesit ceva nou asa repede.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube