Joker (2019)
Bun. Bun pentru că e Joaquim Phoenix și pentru că povestea e un pic diferită față de poveștile clasice cu Batman și Joker.
Kursk (2018)
Foarte bun, dar în același timp deprimant. Pentru vestici, filmele astea sunt inspiraționale, le arată de ce trebuie să-și facă bine treaba, le arată de ce capitalismul și concurența trebuie să existe. Nouă ne aduce aminte de incompetența crasă din comunism.
The Color Purple (1986)
Foarte bun. Spielberg rămâne Spielberg.
Saving Private Ryan (1998)
Bun, dar neplăcut pentru că nu l-am văzut la timp și acum multe din fazele din film au devenit clișee.
Ai avut mana buna la ales filme. Nu cred ca ai prea multe postari in care sa-ti placă 4 din 4.
JOKER – laudat de toata lumea, mie nu mi-a placut.
Interpretarea e foarte buna, dar cand vreau sa vad un film, am pretentia sa imi ramana o senzatie buna dupa, ca la un pahar de vin. Dupa filmul asta am avut senzatia de dezamagire si amareala.
KURSK – OK, merita sa pierzi timpul ca sa il vezi.
Saving Private Ryan – film grozav. Are de toate si realizat minunat.
Alte recomandari: TOGO, Klaus, Jexi, See, I lost my body…
Nu neaparat, un film bun trebuie sa trezeasca emotie. Fie ca te simti bine sau mai putin bine dupa. Sincer apreciez mai mult filmele care ma tulbura sau ma pun pe ganduri decat cele cu senzatia de bine.
Da,i cu Hangover si scapi de amareala.
sunt filme sau cărți care-s bune, chiar dacă lipsește senzația aia de bine de după.
ba chiar sunt unele de-ți vine să te-atârni de grindă după, dar te mulțumești cu ce se poate: un joc actoricesc bun, o poveste bine spună și închegată, starea de pus pe gânduri, o scriitură bună și fină….
Păi, înainte să înveți să faci nod la frânghie, îți recomand Biutiful sau The Fault in Our Stars.
In general dupa alea 3-4 minute cat ma uit la un film porno am o senzatie destul de buna
Vezi, dacă ai ieșit din linie și nu ți-a plăcut Joker, ai primit multe dislike-uri. Ești cu rușii, nu-i așa?
Joker e ca o supa buna, asta nu inseamna ca toti poftesc supa, oricum e unul din cele mai bune filme cu care s-a terminat decada 2010 mai ales in contextul actual
in sfarsit ai mentionat si tu niste filme decente….
1917
mai sunt 2 saptamani pana apare …
BD la munte și la mare senzații de alea ..
Dezamagitor cum Joker este asociat atat de mult cu Batman, formand in mentalul multora niste asteptari care cred ca nu-si au rostul.
Filmul asta, luat de sine statator, fara vreo paralela la universul benzilor desenate, este unul cu totul deosebit. Smulge privitorul intr-un mod violent si intunecat din zona lui de confort mental si-i da peste cap cliseele de „asta e bun, asta e rau, binele invinge, sentimente pufoase, noapte buna”.
Dar ma rog, cand ii pui unuia care asculta toata ziua hit-uri la radio in masina catre si de la birou si-l lovesti dupa ceafa cu un Rimsky-Korsakov, ii dai busola peste cap si-l bulversezi complet.
Sfat: luati filmul ca atare si nu mai incercati sa trageti paralele mentale cu Batman, desi stiu ca filmul face aceste paralele, eu am facut fara probleme abstractie de ele. Filmul asta merita mai mult decat asemenea aprecieri, dupa parerea mea superficiale si nemeritate.
Se poate spune despre acest film ca e unul „urat” doar pentru ca reuseste sa fie reflexia hada a speciei noastre. Si asta nu ne place. Nu ne convine. Nu este conform asteptarilor. Nu e maneaua cu colanti si chiloti peste. E… arta.
Si daca totul e in mintea personajului ?
Irina, tu esti?
Fuck you, you cock-sucking-cum-bloated 2-dollar dirty bitch ass!
Adică… Du-te dracului!👹
Ohooo, Saving Ryan’s Privates… Glumeam, desigur 😉
Cred că l-am văzut prima oară în Bucuresci, la Patria.
Îmi amintesc și acum începutul filmului, scena debarcării, când fiecare din fețele soldaților exprima altceva: teamă, credință, speranță, furie, anticiparea aventurii… Unii fumau, altul se ruga, unul părea căcat deja în pantaloni. Se auzea un zgomot oarecum înfundat: tonc-tonc-tonc, care încetează în clipa în care trapa barjei se deschide, și le ia locul strigătele sergentului: GO-GO-GO! – pe ei, pe mama lor! – ca aproape într-o fracțiune de secundă să realizezi că zgomotele alea erau de la gloanțele ce încep să secere la pădure tânără…
Cred că e primul film în care am văzut o nouă clasă de efecte speciale: glonțul intrând și imaginea comutând pe ieșirea lui, sfâșiind și explodând țesuturi, echipament, etc în slow-mo.
Pe lângă faza asta cu debarcarea pe mine m-a mai impresionat/șocat faza aia când ii baga ăluia cuțitul încet în inima și victima nu poate decât sa se uite conștientă cum moare, nemaiavând putere se împingă cuțitul înapoi ca să nu-i între în inima. Mindfuck!
Saving private Ryan – Medal of Honor (Allied Assault)
Exact!
Si credeam ca eu sunt singurul care nu l-am vazut la timp. Asta si Enemy at the Gates.
La Saving Private Ryan, mi se pareau cunoscute fazele, totusi puteam sa jur ca filmul nu-l vazusem pana cand am realizat ca e copy paste dupa MoHAA: scena debarcarii (misiunea la MOHAA unde am petrecut ceva), ambuscada din orasel la final etc.
Desigur, un film din 1998 este copia unui joc din 2015. Sau invers?!
FML de legale! 💩
@Octav: E invers. SPR e sursa pentru Mohaa
Ați sărit ca rața la muci, ratând glumița.
@hellfire, funcționalule! “developed by 2015, Inc.” nu înseamnă că e făcut în 2015. Ce vină am eu că blogul asta e bântuit de puberi care in 2002 treceau printr-un prezervativ înțepat și au ajuns in 2020 incapabili să înțeleaga un text de pe wikipedia in engleză?
@Octav vrei sa spui ca MOH e copy paste dupa private ryan (in mare, la inceput)
@Hellfire, man nu stiu ce fumezi dar jumatate din comentariile tale parca sunt aruncate random
kursk e f bun, prea bun ca sa ma pot uita pana la capat, mi-a retrezit senzatia aia pe care am trait-o zi si noapte in copilaria comunista, ca toata viata e un haos orchestrat de altii din care n-ai nici o putere sa te extragi si ca orice ai face vei muri ca un prost fara sa conteze vreodata cine esti si ce faci
Vai, dar ăsta e un comentariu clocit adânc!
Ca și cum în societatea capitalist-democratică, adică acolo unde umbrești matale solul degeaba, chiar ar și conta cine ești, ce aspirații ai și mai ales grija ta de a nu muri ca un prost 😂😂😂
In societatea asta semidemocratica am avut libertatea de a-mi creste copilul cum am vrut, am ales ce sa fac cu câta informatie am avut, macar am avut acces mai usor la informatia aia care-ti era refuzata atunci, am pus viata mai multor indivizi pe o traiectorie pe care au ales-o ei pentru ca le place si vor( am facut asta fara sa cer nimic in schimb), inca de la 25 de ani puteam sa mor linistita ca n-am respirat degeaba pe lumea asta, acum pot sa mor de doua ori mai linistita, voi cei care va plangeti ca sunteti prizonieri acum va rasfatati prea mult
pizzi, stii care e diferenta dintre communism si capitalism?
In communism avem asuprirea omului de catre om.
Ei bine, in capitalism e invers!
Fă-ți timp și urmărește trilogia românească, în ordine cronologică:
Profetul, aurul și ardelenii
Artista, dolarii și ardelenii
Pruncul, petrolul și ardelenii
Daca era Romi presedinte…. :))
No, așe. :))
L-au pus pe sudistul ala de diaconu sa joace pe unul din poplaca. Nimeni din poplaca nu e asa. Nu ma refer doar la față , pur și simplu diaconu are un anumit vibe de care nu poate sa scape, nefiind un actor foarte bun. Eu l-am văzut jucând același personaj în toate filmele. Care, văzând-ul în politica, nici măcar nu e un personaj, e Mircea diaconu cel real.
Sorry pt „- ul” ala…
S,
Ție-ți recomand să urmărești filmul „The Network”.
Uite, îți dau o gustare (tot filmul e tare): https://www.youtube.com/watch?v=35DSdw7dHjs
Dacă țin bine minte (și nu am chef să verific acum), Saving Private Ryan (un film excelent), a apărut cam în aceeași perioadă cu The Thin Red Line, ăsta din urmă părându-mi-se mult mai bun, dar care nu a avut parte de promovarea primului și de subiectul la fel de lacrimogen.
In aceeasi linie cu Kursk recomand Das Boot. Este unicul film (pana la aparitia lui Kursk) apreciat si de fosti submarinisti (restul filmelor cu submarine li se par comedii, indiferent de subiect)
Si un SF destul de dark, Anon. Subiectul este de actualitate si cred ca va pune pe ganduri destui dintre privitori
Cand ai timp incearca „The End of the F***ing World ” https://www.imdb.com/title/tt6257970/
Umor britanic – oarecum negru. Plus actorii principali perfecti pentru rol.
Thin red line ?
Oldies but goldies : „Warehouse 13″,”Babylon 5″,”Dark Matter” ,”The Last Ship” (apropo de submarine),”Luther” si -mai ales – serialul suedez cu roboti Äkta människor (Real Humans) ; din prezent merita vazut serialul german „Dark” (time travel analizat profund, filosofie, te pune serios pe ganduri, nu e cu aberatii pseudostiintifice) ,”Bojack Horseman” , „Love , Death &Robots” , „Final Space” si -indeosebi- „Disentchanment”, umor de-ti sta matzu-n coada…
Pe cand o sectiune de educatie junior? Pentru el ce filme ai avea in lista?
evita orice produs Disney din ultima decada.
@rv, ok boomer
dar ce au filmele disney din ultima decada, tataie?
Multe proaste, cele mai bune sunt doar 🍿 movie si floricelele ingrasa.
Din orice decada
Ca mare amator de filme de/cu razboi, in special cele despre al doilea razboi mondial, consider The thin Red Line peste Saving Private Ryan ca film la modul general, facand abstractie de numele lui Spielberg, marketing si efecte speciale.
Alte filme de razboi, capodopere de vazut odata in viata, unele facute inainte de capabilitatile de efecte speciale de azi, sunt intr-o ordine aleatorie: Ran (Kurosawa), Vanatorul de cerbi, Platoon, Apocalypse now, Dunkirk, Das Boot, Podul de pe raul Kwai, MArea evadare, Letters From Iwo Jima, Stalingrad (cel rusesc din 2013) si The Dirty Dozen (originalul din 67). Or mai fi si altele, dar astea imi vin acum.
nu mai știu cu ce era ”vânătorul de cerbi” că l-am văzut în adolescență, dar îmi amintesc senzația de după: vreau să-mi tai venele pe lung, pe toate.
Full metal jacket
Vanatorul de cerbi este o bijuterie, toti actorii principali joaca excelent, De Niro se dezlantuie, Walken are una din cele mai rafinate performante ale carierei, Streep ofera rol de oscar, John Savage isi depaseste rolul din Hair, Casale isi joaca ultimul rol (dupa film a murit de cancer). Platoon – excelent, Apocalypse Now si Full metal Jacket sunt geniale (Coppola l-a chinuit pe Martin Sheen pana la pragul depresiei, Brando le-a aratat ce inseamna un actor ce apare o data la o generatie). Letters From Iwo Jima este aproape de Thin Red Line (valoric), e drept, profita si de toate filmele de razboi aparute pana atunci, Podul de pe Raul Kwai ar trebui proiectat la licee, la ora de istorie.
Hacksaw Ridge mi se pare unul dintre cele mai bune filme despre razboi din ultimul timp.
Dacă aveți ocazia, NU vă uitați la Dracula, ăla de pe Netflix.
Stephen King a zis pe fb ca Dracula e bun.
Am si eu 2 recomandari: They shall not grow old (documentar regizat de Peter Jackson – despre ww1) si Parasite (film sudcoreean destul de laudat de multi)
A văzut cineva „Idi i Smotri” din 1985? E bielorus, bunut, dar foarte greu de privit.
Tot despre WW2, cica au folosit muniție reala la filmari.
E altceva fata de filmele pe care le vedeți de obicei.
Band of Brothers – pt amatorii de ww2
De Thin red line vad ca s-a spus, la fel si de Idi i Smotri. Un film la fel de bun despre razboi este un desen animat al celor de la Studio Ghibli – Hotaru no Haka sau Grave of the Fireflies.