Cristi Neagoe, drept la replică

Sau cum se face presa la Jurnalul National. Cu furt de poze de pe flickr, cu insailari grabite, totul pentru a atinge scopul de a arunca noroi in ICR.

Nu sunt prieten cu Cristi Neagoe, din contra, acum 2 ani cand ne-am intalnit prima oara eram cam suparat pe el. Si nu numai eu, ci si alti oameni din blogosfera. Dar asta nu inseamna ca imi place sa il vad tarat in noroi, gratuit.

Randurile de mai jos sunt trimise de el lui Sorin Oancea, Andrei Badin si Rasvan Popescu. Badin, cu buna stiinta, a publicat ce a vrut. De ce? Pentru ca el publica in Jurnaul National, ia Neagoe e un luzer care nu publică nicaieri.

 

Dezminţire

Andrei Bădin, senior editor la Antena 3, a postat în ultimele săptămâni informaţii false despre mine, pe care posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 le-au preluat fără nicio sursă validă. Singura sursă citată a fost blogul lui Andrei Bădin. Adică Antena 3 citează Antena 3. Aceasta nu poate decât să urmărească o multiplicare ilegitimă a surselor.

Ţin să precizez că niciuna dintre acuzele şi defăimările care au fost aduse persoanei mele nu este reală:

Nu am statut de diplomat.

Nu beau urină, nici pe mea, nici pe a prietenei mele, nici pe a altcuiva.

Nu am nici o legătură cu MISA sau cu practicile sale.

Pozele postate pe blogul www.badin.ro nu îmi aparţin. Ele sunt realizate de prietena mea, artist fotograf şi ilustrator. Tot ea deţine drepturile asupra fotografiilor, care însă nu i-au fost solicitate nici de Andrei Bădin, nici de vreun alt reprezentat al trustului Intact. Fotografiile fac parte din proiectul unui jurnal vizual pe Flickr şi au fost realizate în vara anului 2007, când nu eram încă angajat al ICRNY.

Pozele nu au fost postate pe internet de mine, ci de prietena mea. Andrei Bădin cunoştea acest fapt, deoarece i-am răspuns la întrebările pe care mi le-a adresat pe mail în data de 3 august 2008, şi pe care, lăsând deoparte evidenţele de până aici, am ales să le consider de bună credinţă. Am crezut că Andrei Bădin chiar încearcă să îşi facă meseria. Răspunsul meu a venit pe 6 august, însă domnul Bădin nu l-a luat în considerare, ca şi cum nu ar fi primit această informaţie.

Iată un print screen al schimburilor noastre de mail: attached.

Cele două surse pe care domnul Bădin le citează ca fiind postate pe „mai multe bloguri cu tenta clara exibitionist-perversa” sunt texte literare, nu depoziţii. Nu cunosc niciun fel de incompatibilitate între a fi scriitor şi a lucra pentru Institutul Cultural Român. Au făcut-o Augustin Buzura, Horia-Roman Patapievici, Mircea Mihăieş, Bedros Horasangian, Carmen Firan, Magda Cârneci etc. În fapt, mulţi dintre angajaţii Institutului Cultural Români sunt intelectuali activi, care publică beletristică, eseistică, lucrări de specialitate, texte polemice.

Identificarea autorului unui text cu personajele unei ficţiuni este o eroare. Domnul Bădin mă identifică în mod tendenţios şi intenţionat drept subiectul textelor pe care le citează, folosindu-se de o tehnică aproape nelipsită din intervenţiile sale – scoaterea din context.

Primul dintre cele două texte citate de Andrei Bădin apare pe un blog colectiv numit Aglomerări Spontane, la care particip. Fragmentul este o auto-ficţiune construită pe o idee similară cu cea din povestea „găinii cu ouăle de aur”.

Cel de-al doilea text a apărut în revista online Tiuk!, editată de scriitorii basarabeni Mihai şi Alexandru Vakulovski, şi este ilustrat de Dan Perjovschi (singurul artist român de până acum care a expus la Museum of Modern Art din New York). Textul respectiv a fost scris cu cinci ani în urmă, în iulie 2003, şi a avut momentul său de atenţie mediatică când actorul Cătălin Babliuc l-a ales pentru a-l interpreta la Gala Tânărului Actor (ed. 2006) de la Mangalia. Performanţa sa, scrie criticul de teatru Iulia Popovici, „a suscitat protestele unora dintre cei prezenţi (critici şi directori de teatru). Cu toate acestea, revista Observator cultural şi Teatrul Imposibil din Cluj au decis să-i acorde lui Cătălin Babliuc un premiu, într-o secţiune paralelă premiilor oficiale ale Galei, pentru alegerea textului lui Cristian Neagoe şi pentru excelenta formulă a interpretării acestui text”. Revista Observator Cultural a publicat în numărul 338 din septembrie 2006 un interviu cu Cătălin Babliuc şi un fragment din textul meu „Fres”.

Evenimentul a fost consemnat în presa vremii de publicaţii precum: Cotidianul („Monoloagele de cartier au aprins specialiştii”), Ziua („Bătălia clasicilor cu modernii, la HOP” şi „Becali, câştigător la Gala HOP”), portalul cultural LiterNet, site-ul UNITER.

În ceea ce priveşte restricţionarea accesului la textele şi fotografiile mele, am luat această măsură din pricina sentimentului de agresiune repetată şi constantă la care am fost supus şi a cosecinţelor pe care această defăimare le are asupra mea, a prietenei mele şi a celor apropiaţi nouă. Pot justifica fiecare dintre acţiunile mele. Solicit doar să mi se ceară punctul de vedere. Nu am fost contactat de niciun jurnalist al trustului Intact de-a lungul atacului mediatic la care am fost supus.

Regret de aceea că, fără a putea să-mi ofer punctul de vedere, aceste informaţii au fost şi sunt deturnate împotriva instituţiei al cărei angajat sunt şi pe care o respect.

Îmi asum fiecare dintre acţiunile şi lucrările pe care le-am produs. Le voi repune în spaţiul public când voi considera că pericolul acestei calomnii a fost depăşit şi că lucrurile au fost repuse în lumina lor justă.

  Cristian Neagoe

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

 1. Intr-un fel nu ma mira , dar parca aici s-a intrecut masura.

  00
 2. Magarie clasica marca intact.Ciutomaci de servici, niste tarani dom’le niste tarani.Trage o fuga pe softpedia la poiana lui iocan sa vazi cum guerilla digitala din patrulater trage in Patapievici ICR si Neagoe sperand sa puncteze antibasescu.Despre ICR tot respectul.Despre Badin, who the fuck is Badin?
  :)

  00
 3. @Mihai: o sa mori si n-o sa apuci vremurile alea…

 4. NOU
  #4

  A fost de ajuns sa vad poza in care el executa parul pubian al iubitei….nebuni ce sa le ceri…ca si cei care apreciaza hidoasa galerie. k.thx.bye

  00
 5. NOU
  #5

  Dragi blogosferisti, nu fiti naivi, nu realizati ca aici e vorba de un episod imputit de politica, in care Neagoe este doar un pretext, altii vor sa-si plateasca niste polite.Zoso, esti fair-play, dar sa sti ca , situatia in care a intrat Neagoe, e dintre cele mai pacatoase, intre gruparile nationalist-sovine si gruparile sioniste, mai rau de atat nu se putea.

  00
 6. Tare as vrea sa vad dezmintirea asta pe site-ul Antenei 3…

  00
 7. Pe scurt despre media romaneasca : „Adică Antena 3 citează Antena 3. ” :))

  00
 8. Fara mizerii, nu se poate sa ai rating si sa justifici…lipsa de gandire / profesionalism?!…
  Decat (F)ICR-ul lui Buzura, cu politruci si concubinaje culturale…comuniste si restrictii politice, Patapievici e de preferat. Pana si dusmanii lui de moarte nu ar putea sa conteste ca omul asta e om de cultura.

  E o proceduta tipic securista sa iei cateva randuri de ici…, de colo, chiar nespuse de persoana pe care vrei s-o „faci, sa le „alipesti” la gura lui :) (chiar si urina…), sa-i iei si niste poze fara acordul lui, sa-l strivesti mediatic ca pe infractor si descreierat, ca sa-l scoti din scena, sa-l desfiintezi. Mai lipseste beciul securitatii si tacamul e complet. Suntem in 2008, nu 1988, din fericire.

  00
 9. acum o sa zica si Patapievici referitor la textul in care spunea ca s-au pisat toti pe noi de fapt era fictiune.

  00
 10. ce s-a intamplat acu 2 ani? la vremea aia nu eram asa de „la curent” cu lucrurile.

  00
 11. NOU
  #11

  nu stiu care e povestea de viata a lui ciutacu, dar trebuie sa fi fost una foarte sumbra. Asta pe langa faptul ca e un oligoid si vascos in gandire (epileptoid adica) . Daca citesti asta Ciutacule, incearca sa stergi mesajul asta :) pupa-ma! :)

  00
 12. ciutacu uita ca pe vremea cand era consilierul lui musetescu facea afaceri cu taher. un deontolog curat

  00
 13. Indiferent daca e „beletristica” ce a scris ala pe blogul lui, este scris de cacat . :P… si cat despre poze…pff nu se pot numi artistice… sfideaza bunul simt :)

  00
 14. Salut
  Dragii mei FIECARE FACEM IN TIMPUL LIBER CE VREM…atata timp cat asta nu afecteaza imaginea Romaniei. De ce nu lasati oamenii publici sa aiba si ei viata privata?? Facem ce vrem si ce putem in pat, si ce dace ne facem poze, si ce daca le postam pe site-uri..Nu era un site oficial al diplomatiei, ai institutiilor din Romania.Puteau sa fie si poze trucate, pot sa fie poze artistice, pot sa fie orice, DAR SUNT POZE PERSONALE. Ce ne place si cum facem in pat,treaba fiecaruia ce face si ce ii place in „dormitor” cu iubitul sau iubita sa. MAH dar a tampit presa din tara noastra?? Nu mai pot sa cred ca is chiar capabili sa faca asa ceva….

  00
 15. Intr-o societate normala, nu numai ca intreg continutul acestei scrisori ar fi trebuit prezentat publicului, la televiziunile trustului de presa Intact, dar persoana in cauza, Cristian Neagoe, ar fi fost macar invitat Telefonic (daca nu se poate personal), pentru a avea dreptul la replica.
  Sau poate ca nu. Romanului da-i circ si un codru de paine, mazgalit in culori de OTV.
  Si va mai mirati de ce Magda Ciumac face rating. Pentru ca o meritati, de aia! :-)

  00
 16. Cine plm e badin, ca azi aud prima data de el?
  Cine zice ca arta tre’ sa fie de bun simt? Sa stea acasa si sa se uite toata viata la Minimax daca se socheaza asa usor. Mama lor de ingineri care isi dau cu parerea despre arta. Ei muncesc (in minerit si panificatie), ei nu gandesc.

  00
 17. NOU
  #17

  Prostia, rautatea si obtuzitatea oamenilor nu inceteaza sa ma uimeasca. Mai ales cand isi trag izvorul din frustrari sau prostie pura, groasa, grobiana si violenta… Am urmarit in ultima saptamana desfasurarea „dezvaluirilor socante” incepute de grupul Intact, atat prin canalele sale media, cat si prin prepusii sai. Valul de invective gratuite la adresa lui Cristian Neagoe, de care nici macar nu auzisem pana la declansarea acestui pseudo-scandal, ma umplu de indignare. Nu atat datorita fondului (care lipseste cu totalitate), cat mai ales formei, limbajului, tonului. Citind postarile lui Andrei Badin si comentariile unor personaje exaltate precum „lilick”, imi vin in minte imagini horror cu niste activisti bolsevici, in a caror minte ARTA cuprinde doar ceea ce creierele lor pot pricepe, restul fiind mizerie, decadenta, gunoi, care trebuie infierat si aruncat la cos. Expresii precum „oameni de bun simt”, „banii platiti de contribuabili”, „buget de stat” rostite in acest context, imi dau fiori reci (te recunosti, lilick?).

  Arta nu a fost niciodata considerata morala, artistii nu au fost niciodata niste ingeri. Arta a socat si scandalizat intotdeauna. Mai ales pe cei fara imaginatie, pudibonzi si bigoti ipocriti.

  Tot astfel, un Institut cultural Romana la NY NU reprezinta Romania in intregime. Iar purtatorul sau de cuvant nu reprezinta Romania. Pentru asta exista Ambasada, Consulat, personal diplomatic. Care, da, sunt platiti din bugetul la care atat voi cat si eu contribuim. EI sunt cei care trebuie sa respecte conduite si reguli diplomatice!!

  Cred ca rezultatul acestui scandal este EXACT pe masura demersului unor indivizi obtuzi si frustrati si ii reprezinta: Adrian Paunescu, presedinte al comisiei de cultura a Senatului Romaniei (!!!!!) este cel caruia i se incredinteaza „anchetarea” acestui caz!

  Simt cum ma apuca disperarea cand ii citesc pe acesti badini, ciutaci, lilicki sau gadea si cand vad ce scandaluri provoaca astfel de indivizi si cum pot distruge (sper ca nu) cariere si poate chiar vieti!!

  A nu se subestima niciodata prostia umana!!

  00
 18. neagoe, sa le rupem capul!

  00
 19. Asta nu e fictiune sau literatura ci vulgaritate curata. Terminati cu prostiile.

  00
 20. @andrada, puritana mica,
  pune mana si citeste „1001 Nopti”, sa vezi acolo destrabalare si sex navalnic.
  Sau mai bine citeste Ion Creanga, Povestea Pulei.

  00
 21. @McGogoo: mai greu sa te aperi cand logica nu are loc.

 22. acum antena 3 l-a invitat pe Neagoe sa se apere… din pacate e slab rau.. nu prea stie ce sa faca … din pacate nici ceilalti nu stiu sa il atace… nu prea cred ca Neagoe e pr-ist… daca nu stie sa se apaere pe el…

  00
 23. nu stiu daca ati remarcat dar am o rugaminte pentru cei ce au vazut tatuajul de pe bratul lui… daca inseamna ceva anume? si ce reprezinta?

  00
 24. penibila presa
  ma intreb cati oameni chiar sunt jigniti de chestiile astea
  antena 3 pare sa creada ca e un subiect grozav, mi se pare de o prostie incredibila

  sesizeaza cineva cat de ridiol trebuie sa fie sa fi pus in situatia de a dezminti ca bei urina? :)))
  (probabil ca s-a facut atata caz de aia de la misa ca multi nu mai sunt capabili sa sesizeze absurditatea intregii situatii)

  00
 25. NOU
  #25

  Sunt scârbita si îngrozita! Cum mai poate jurnalistul ala de trei lei sa mai doarma linistit noaptea?!? Nici un fel de scrupule!

  00
 26. cea mai tare faza a fost cand s-a dus in emisiune la gadea si a interpretat textele live. a zis „Muie Ba!” de doua ori la scorţoşul ala in emisiune. Bravo mah! cu pla cu pizda gaoz, hai sa-l prindem pe gadea sa-l sodomizam un pic si apoi sa-i punem pozele la zoso pe site. Gadea cand o ia la muie si ii place, gadea cu sperma pe bot si popou . gâţii morţilor mă-si!

  00
 27. toti sudorii s-au incalzit pt cempions lig cu o exegeza a creatiei lui neagoe!
  normalitatea si bunul lor simt ne-au adus in postura de rusine a europei la toate capitolele si nu se opresc aici, acum au invatat sa bage si calculatorul in priza si sa lase grasime pe tastaturi!
  sclavii smecherilor fac aport de cate ori un baiat cu capul mare apare la tv si le zice aport!
  hai, pregatiti-va si de vot, stiu ca e mult de citit pe buletine, dar va descurcati voi!

  00
 28. nu stiam nici de Neagoe nici de Badin, dar m-au convins mai mult cuvintele de poveste ale Irenei decat logica iReprosabila a lui Jeg pe aceasta chestiune.

  00
 29. Auzi ma si la mine…..”dic si la mine” cum ar spune un golan…..alo,plec din Romania! plec sa-mi bag ….,si f…i morti ei sa-i f..t de tara! CACI ZIUA DE MAINE NU-MI PROMITE NiMIC,NICI MIE SI NICI COPIILOR MEI! Cristi Noname si Base-sinistru…subiect de BAC! Ma baieti,cum se face ca floarea societatii este formata din acesti „clasici”! Imi place la nebunie ca un mediocru alintat( Cristi Noname) ajunge reprezentantul meu,al nostru …chiar si cultural tot imi zgarie creierul! Antenele,Realitatea sunt posturi care dau cu batul in lacul linistit pe care pescuiesc „Clasa Aleasa”!

  Cu par de arici sau fara….asta e problema Romaniei!

  00
 30. la un an dupa ultimul comenrariu, mai am un mesaj scurt si la obiect: “ma pis pe Neagoe asta”. Oare l-am laudat acum sau nu? :)

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube