Cretini de blog

Arhi,vreau sa-ti spun ca as dorii sa-mi sugi tata p*la cu natia aia ta de sudisti , sa-ti iau nevasta-n bile si sa trec cu ea podul de la cernavoda.Gras, infect, m*ist, figurant ce esti:)) marsh ma lake la gara ma pi*h pe blogul tau cu statistica m*tii …ca ptr mine si altii tot un fatarau o sa ramai:))). (de aici)

Trecem peste măscările ieftine şi ne oprim asupra chestiei bolduite.

Eu nu înţeleg ceva, poate pentru că de multe ori în gândirea mea primează logica şi bunul simţ. Care e logica îndemnului “marş” la mine pe blog? Eu să plec de pe blogul meu? Sau cum? Care le aveţi pe astea cu gândirea cretinilor, se poate să îmi explicaţi, să nu mor prost?

Şi o întrebare colaterală: de ce majoritatea cretinilor nu pot scrie corect “mă-tii”? Cât de retardat trebuie să fii să nu reţii că “mamei tale” nu ajunge “mătii” ci “mă-tii”?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Ce-s alea „măscările”? :P

    00
  2. Asta chiar e buna cu pleaca de pe blog :))
    Despre dreptul la replica nici nu se pune problema pentru individ !

    00
  3. COsmin
    MĂSCÁRĂ s. v. imoralitate, impudoare, indecență, necuviință, nerușinare, obscenitate, pornografie, scabrozitate, trivialitate, vulgaritate.
    Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar

    Intotdeauna google e un prieten bun. utilizeaza-l

    00
  4. N-ai ce sa le faci zoso, sunt pusti si atat ii duce capsorul. Internetu’ ii cam prosteste pe unii, acum 20 de ani nu se injurau toti ca la usa cortului.

    00
  5. Pacat de ei, era o melodie pe care am ascultat-o pe YouTube si se numea „2 puncte, paranteza paranteza”, li se potriveste pustilor care uita de realitate.

    00
  6. Stii de ce prostii nu pot fi invinsi intr-o disputa? Pentru ca au metoda: intai te coboara la nivelul lor si apoi te bat de te zapacesc, pentru ca ei au experienta acolo jos. Asa si cu comentatorii astia – nu e bine sa iti storci creierii cu logica sau lipsa de logica a dobitocilor. Ei trebuie ignorati pur si simplu, fie ca dispar sau nu de la sine :)

    00
    • @Cata: culmea e ca nu dispar. am un articol in pregatire despre „blogosfera analfabeta”, un grup de baieti care si-au tras o blogosfera a lor, unde logica si gramatica sunt suspendate si urmeaza la rand gravitatia.

  7. zoso, ma intreb care e de fapt scopul postului asta? nu cred ca ai pretentia la unul care mitralieaza injuraturi in halul ala sa scrie corect gramatical sau logic.

    00
  8. Agramatismele de genul asta se gasesc si la manageri si bloggeri de „top”, mi se pare normal sa fie prezente si la cretineii astia. Eu m-as intreba de ce a cenzurat cuvintele.

    00
  9. batrane, am o veste cam naspa, sper sa nu-mi porti pica, dar nu e nici „ma-tii”, e ma-ti, toata ziua.

    Cu un singur „i”. Acel „ti” vine de la „ta”, mama ta, adica ma-ta, nu ma-taa, sau ma-sa, nu ma-saa.

    ;)

    (pt asta m-a luat Voiculescu la el, sa vad pt ce o sa ma ia vantu…)

    :D

    00
  10. macar a scris matii cu doi i…e de apreciat lucrul asta…

    00
  11. Cata dreptate ai cu ”ma-tii” :D Am remarcat si eu treaba asta. Si daca incearca sa scrie cumva ”baga-te-as in… ma-tii”, e de-a dreptul sublim :)))

    00
  12. Cândva spuneam aşa într-un articol, despre comentariile pe site-urile ziarelor, dar cred că se aplică şi aici:

    Comentati, comentati, comentati…

    … dar cu rost! Lucrător în presă fiind – nu am emis niciodată pretentia de a fi considerat jurnalist, în termeni academici – citesc, cel mai des pe internet, materialele colegilor de la ziar, colegilor de la alte ziare si, odată cu acestea, opiniile cititorilor, tocmai pentru a vedea cum reactionează (dacă reactionează) publicul la diverse teme abordate. Cel mai adesea însă, comentariile lasă de dorit, iar limbajul este pur trivial. Nu cred că există redactor din presa locală care să nu se fi simtit vreodată lezat de atacurile la persoană manifestate cu obstinatie în sfera internetului.
    Citeam acum câteva zile, la sugestia unui prieten, un articol semnat de Andrei Plesu, în care este dezbătută conditia internautului fată de curajul opiniei personale si responsabilitate, lucru care m-a făcut să încerc a defini într-un scurt text opiniotii locali, care, în spatele anonimatului, îsi permit să transforme un spatiu al libertătii de exprimare într-unul al libertătii de bălăcăreală.
    Să o iau de la un capăt, prin a explica motivul pentru care ziarele aleg să sustină acest mod de comunicare unilaterală pe site-urile proprii. Practic, această metodă de a comunica cu cititorii rezidă în permanenta nevoie de feed-back fată de ideile si pozitiile adoptate în articolele semnate de redactorii fiecărui ziar. Desi aparent secundar, mai există un scop în această directie, care mie mi se pare mult mai important: chemarea la dialog, supunerea spre dezbatere publică a unor teme, iesirea în întâmpinarea nevoii de reactie civică fată de acestea.
    Din păcate însă, emiterea de judecăti de valoare în acest spatiu este aproape compromisă de cei care nu văd scopul (si probabil nici rostul) acestei expuneri uneori riscante, pe care o utilizează imprecis fată de rolul initial. Astfel, cum remarcă si Andrei Plesu, subiectul celor mai aprige dezbateri si bateri în opinii ricosează de la ideea de bază care a stat la scrierea unui oarecare text jurnalistic în discutii care au ca subiect central autorul acelui articol. Dacă în mod obisnuit implicarea reală se traduce prin contraziceri constructive, cu argumente bine întemeiate, expuneri logice si analize pertinente, în cazul ziarelor locale (mai ales) articolele sunt comentate în băscălie, iar limbajul însumează specii a căror valoare lexicală depăseste cu putin onomatopeea. Ce să mai spun despre logică, ratiune, bun simt, civilizatie, care sunt trecute voit în paranteze ermetice. Culmea, în lipsa acestora, nimeni nu este mai destept decât cel care, la un moment-dat, “opinează”, iar lupta – căci se vede răutatea – se dă tot timpul fie cu adversarul politic, fie cu vecinul care o are mai mare, fie cu vecina care tipă pe timp de noapte, fie, de cele mai multe ori, cu autorul articolului. Dar nimic despre tema propusă de acesta. Ce interesează în schimb este ce a făcut respectivul, cu cine a dat mâna si unde, gradul de analfabetism, care se regăseşte, în conceptia respectivului anonim, cel mai mare si în mod absolut în persoana autorului. La fel de omniprezentă este si încercarea de desfiintare a celui care scrie, prin invariabilele legături si supuneri politice, căci, conform majoritătii comentatorilor, toti redactorii ziarelor locale sunt cumpărati pe un blid de mâncare – de cele mai multe ori, lucru afirmat de cei care sunt foarte certati cu gramatica, sau pe multi, multi bani – lucru afirmat de cei care nu doar au trecut prin scoală. Peste tot se remarcă însă meschinăria provincială, invidia măruntă, patetismul unei obsesive satisfactii monotone.
    […]La urma urmei, a avea sau nu dreptate nu depinde de organizatia din care faci parte, de religia pe care o îmbrătisezi sau nu, de conditia socială si nici chiar de intelect, ci simplu, doar ai sau nu ai dreptate, indiferent cine esti. Deci identitatea nu are nicio semnificatie într-o dezbatere. Si nici temperamentul, caracterul sau trecutul nu constituie puncte de probitate a unei opinii. Căci opinia devine pertinentă doar prin argumentare, nu prin joaca de-a pamfletarul de mahala ori prin referiri la trecutul personal. Iar atacul la persoană mută cu totul discutia de la o problemă prezentată către o lătrătură fără rost. Prin urmare, nu doresc acum a face eu ordine în acest domeniu, ci doar a invita la dialog real, constructiv, argumentat si, în primul rând, civilizat.

    00
  13. mai zoso, ai atata trafic, si arhi are trafic cacalau, si va opriti sa va dati cu curu de pamant ca va injura unu……

    00
  14. Omu are logoree si la gura si la degetele de la maini. Trebuie si el sa descarece boraturile care il excita asa de mult.
    Cu stima.

    00
  15. lake stiam ca inseamna lac

    00
  16. @dc++ E greu la patron, stim cu totii, dar adjectivul pronominal posesiv cand sta pe langa un substantiv la dativ, in forma neliterara, se scrie cu doi de „i”. „sora-sii”, „sora-tii”, „ma-sii”.
    Ce spui tu cu ma-ta, ma-sa, substantivul e la nominativ.

    00
  17. cenzura are și ea rațiunile ei în situațiile de felul celei descrise mai sus. în rest, orice australopitec legat de o tastatură poate debita orice inepție, după cât îl duce capul

    00
  18. Cred ca ai eliminat contextul. Baiatul ii sugera lui Arhi sa se duca la gara. Nu sa se duca de pe blogul lui.

    00
  19. O sa mai studiem. Eu asa stiu.

    Cum domne e greu la patron? Cu 5500 euro pe luna?

    :P

    00
  20. „Mars” vrea sa se refere la ceva de genu „Dute in pla mea ca n-am chef de tine” si poate avea mai multe sinonime

    00
  21. of of si sa injuri corect e greu.
    totusi e de apreciat ca persoana aia si`a rupt un minut din viata ca sa tasteze cu un sigur deget magariile alea.

    00
  22. Devine obositor acest subiect. Cred ca ignoranta ii va ingropa cel mai repede, mult mai repede decat orice efort depus de cineva sa-i aduca pe un drum cat de cat bun.

    00
  23. @song2, de mult ma intriga povestea asta, excelenta explicatia ta. Ai totusi o sursa care sa le sustina? Nu ca nu te-as crede, dar deh, un comentariu pe un blog…

    00
  24. Ce sa ceri? Cui? Nu e o chestie romaneasca, e un fel de trend. Daca nu ai ce face, injuri. Apropo, iti dau la pariu pe cat vrei ca baiatul este fan infocat Mircea Badea. Probabil are si postere cu el prin baie.. mai una mica mai un comentariu pe bloguri…

    00
  25. lol, mai lamurit de atat nu are cum sa fie:))) chapeau

    00
  26. eu nu inteleg de ce trebuie sa marsaluiasca spre gara. ce are asa de special o gara?

    00
  27. La gara se strangeau aurolacii. E un conflux acolo. Plus ca oamenii strazii obisnuiau sa doarma in salile de asteptare. A intrat in limbaj – daca esti un paria, un rebut al societatii, mergi la Gara.
    Cum Opera este spatiul inchinat amorului in cur. „Marsh la Opera” insemna „mergi si intretine niste raporturi impotriva firii cu barbati cu peruci!”

    00
  28. @Gutza Cateva documente din online:
    „Mioara Avram – Ortografie pentru toti” pag. 76. O gasesti pe scribd (pag. 42 in documentul ala).
    „Asist. univ. drd. Ovidiu Drăghici – Suport de Curs; Disciplina: Cultivarea limbii române” Universitatea din Craiova; Facultatea de Litere.

    Alte documente poti gasi cautand *Pronumele şi adjectivul pronominal posesiv sii* pe google.

    00
  29. @song2: ti-ar folosi si tie cursurile respective…. corect e cu doi i, nu cu doi de i…

    00
  30. „E dusmanii care vrea sa nu mearga bine la bloggerii nambar oan!” Democratie, fiecare are dreptul replica! :)) Libertate, Libertate! Sunt fanii lui Badea! :))

    00
  31. @dc++: Nu e nevoie sa mai studiati, poate doar tu. Imi cer scuze ca intervin, dar sunt foarte deranjante replicile astea pline de….superioritate, mai ales cand…n-ai cu ce.

    00
  32. Asta cred ca a trecut de primul semestru la clasa I. Nu foloseste „as doriii”(cum zic altii), ci „as dorii”. Mi-as fi DORIt sa-i vad vazut pe CNN, live from Haiti, stand cuminti sub pietre. Un sut in cur, un pas inainte.

    00
  33. @Alex Trebuia sa ii spui asta, cand traia, lui George Pruteanu si mai ales lui Alexandru Graur (Putina gramatica vol. II, Bucuresti, Editura Academiei, 1987). Dar ei sunt oale si ulcele si tu inca nu erai conceput cand isi puneau problema asta si recomandau folosirea „de”-ului pentru fluidizare. Acest „de” vine, se pare, din „de-alde”, folosit tocmai pentru a nu ajunge in situatii neinteligibile.
    Exemplu: Tu ce note ai luat la scoala? „Cinci patru” sau „cinci de patru”? Se poate spune si „cinci de-alde patru”, dar e invechita exprimarea.

    00
  34. @song2, esti un print, sa-ti traiasca frantuzoaica! Daca am gresit genul, schimba tu in conformitate (printesa/frantuzul).

    00
  35. @song2: de unde stii ca nu eram conceput? fa pe mediul si comunica cu cei doi…. ia-le un interviu ceva… si da-i un copy paste aici… si fluidizarea o poti lasa pentru aia cu cap alb din intersectie…. 1987

    00
  36. @Alex Cartea citata este doar o culegere care contine si articolul original din Adevarul din 1937. Hai sa traiesti!

    00
  37. @Cosmin, iar acum te-ai lamurit?

    00
  38. doamne ce urat vb
    sa iti fie rusine

    00
  39. omu’ cat traieste invata ;)

    00
  40. @song2: i`auzi… 1937

    00
  41. eu m-am oprit la „as dorii”

    00
  42. Esti SIGUR ca nu ar fi trebuit sa fi fost scris „ma-ti-i”?

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile