Soluții pentru protecția și curățarea încălțărilor: Crep Protect

În momentul în care investești sume consistente în încălțăminte, vrei să o păstrezi intactă cât mai mult timp. La fel cum hainele tale bune nu sunt băgate grămadă la mașina de spălat, ci sunt duse la curățătorie, este bine să acorzi atenție și încălțărilor, mai ales dacă sunt din materiale sensibile și ușor degradabile. Soluțiile profesionale dedicate conțin ingrediente care nu prezintă niciun risc, comparativ cu apa, săpunul, detergentul pentru haine sau orice alte remedii arhaice.

Unul dintre cele mai cunoscute branduri dedicate soluțiilor de protecție și curățare este Crep Protect, care a pornit din UK și a ajuns în toată lumea, iar în România este de găsit la BROXO (online și în magazinul fizic din Mall Promenada).

Spray-ul, de exemplu, formează o peliculă hidrofobă invizibilă care protejează încălțămintea de pete, umezeală, praf, zgârieturi și decolorare de la soare. Se usucă în 10 minute și ține până la 4 săptămâni.

Șervețelele umede Crep Protect Wipes le poți folosi când îți pătezi încălțămintea spontan, numai bune de ținut la îndemână, în mașină sau în portofel. De asemenea, poți alege un kit complet ce conține o perie, lavetă din microfibră și serul de curațare, dar și capsule care elimină bacteriile din pantof și resping mirosurile neplăcute.

Voi cum vă curățați perechea preferată de adidași? Cel mai inspirat comentariu primește un kit complet de curățare Crep Protect de la BROXO.

crep-protect

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Când se imput tare nasol îi bag într-o punga şi apoi în cuptorul cu microunde 5 minute. Se duce dracu toată umezeala cu toate bacteriile .

    00
  2. Acum 3 zile am scos la purtat o pereche de Lacoste albi din piele si deja s-au murdarit pe laterale… Am incercat cu servetele umede si cu un prosop de hartie. Nu stiam de solutia asta, insa dat fiind ca deja i-am murdarit, poate ar fi util doar ca sa nu ii fac si mai rau…

    00
    • Nu inteleg curajul asta nebun de a purta incaltari si pantaloni deschisi la culoare in conditile in care peste tot sunt gropi, praf si mociarla. Toate hainele se murdaresc dar macar nu se vede atat de rau mizeria pe cele mai inchise la culoare.
      Intr-o zi l-am vazut pe unul cu niste incaltari 50% albe si pantaloni deschisi la culoare fix in momentul in care a calcat pe niste dale desprinse si s-a stropit cu apa si noroi. Era vara dar era apa fiindca cineva „spala” cu furtunul.

      00
  3. Daca era „Creep protect”, cumparam direct. Nu de alta, dar mai trec pe strada si nu imi place cum se holbeaza unii, mai ales cand am tatele pe afara si colantii pentru surdo-muti pe mine.
    Ma dadeam cu asta la subtioare si gata, eram creep- protected.

    00
  4. Eu am niște Salomon pentru alergare pe care se pune praful repede. (Brașov, aer curat, munte etc.)
    Îi curăț cu perie și cu șervețele umede.
    O să cumpăr un spray hidrofobizant că se udă de la rouă și împreună cu praful de pe ei se umplu de noroi.

    00
  5. Apă, săpun și periuță. Nu ii bag la mașina de spălat niciodată. Am mai multe perechi și îi alternez. Ii spăl aproape săptămânal. Din păcate la unii după spălare a ieșit culoarea din piele și s-a dus în material (plasă). Nu știu cum as putea sa o scot. Așa cum sunt spălătoriile pentru haine mi-ar fi plăcut să găsesc o spălătorie și pentru încălțăminte, însă știu că sunt prea puține persoane interesate de așa ceva.

    00
  6. Acu’ vreo 35 de ani, la țară, dadeam bocancii din piele naturala cu untura de gîscă, tinea toata iarna si nici mama noroiului nu se mai lipea. Dar mușamalele de acum sint chiar de aruncat dupa citeva purtari.

    00
    • Si nici nu mai au 10 kile

      00
    • Pentru cei cu ghete de piele (nu intoarsa) care nu au gâste si nici n-au castigat setul de la Vali las o reteta de impermeabilizare traditionala.
      O parte osânza de vita topita in prealabil + o parte parafina alba (lumânare – puristii pot inlocui 2/3 din cantitate cu ceara de albine). Se topesc impreuna la foc mic, intr-o cutie de tabla (conserva). Se aplica calda (nu fierbinte) pe incaltamintea curata, insistand la cusaturi, în special la cele de la talpa. Se lasa sa se raceasca si se inlatura surplusul cu o carpa aspra, frecand usor. Dupa care se poate veni cu un feon si incalzi usor, pana difuzeaza in piele materialul ramas.
      Daca nu sunteti padurar, o aplicare pe sezon ajunge, protejand gheata nu doar de umezeala ci si de sarurile cu care se da pentru dezghetat.

      00
    • Am mai comentat de bocancii mei Salomon ce m-au tinut 18 ani..
      Când i-am luat, am primit gratis și o conservă de ceva alifie pă baza de grăsimi. Îi ungeam cam la două luni, sa reziste prin mocirle, pâraie și zăpadă.

      Au bătut bocancii ăia cam toate dealurile și vârfurile de unde se poate zbura cu parapanta, în toate condițiile meteo posibile, până li s-a tocit talpa, însă pielea e încă relativ bună

      00
    • @gupi. era un nene polonez care facea cizmarie de calitate si resole la Redwing si alte nave d-astea spatiale. Daca nu gasesti da-mi un injuriu aici si fac si eu un pustiu de efort sa caut

      00
    • @caraiul,
      multumesc, însă din păcate deocamdată nu mai zbor.

      00
  7. Ii frec cu slanina.

    00
  8. Datorită mersului „neuniform”, la mine se duce talpa înaintea exteriorului.
    Un mare plus pentru transportul gratuit la plata cu cardul.

    00
    • Am aceeasi problemă. Merg neuniform. Cand se duce talpa, intorc pantofii cu exterioru-n jos, exteriorul acum e talpa si talpa exteriorul, ii dau cu whore-protect pentru jupanese si problem solved, sunt ca noi, ma mai tin inca doi ani

      00
    • Si jupanesele dau cu agheazma, pentru astia care citesc prea mult si isi pierd simtul ironiei si al umorului.

      00
    • măcar io am ce pierde :)))

      00
  9. 1) Cumpăr din Deichman un spray cu spumă care se usucă în 10 minute și are rol de curățare și de elasticitate a pielii.
    2) Dacă i-am curățat cu șervețel îi dau cu o cremă cu lanolina pentru impermeabilizare și apoi cu crema de ghete. La final le dau luciu cu o cârpă moale de bumbac. Varianta 2 durează mult mai mult.

    00
  10. Cand se murdaresc, imi iau altii…

    00
  11. Eu doar de ghetele de drumetie am grija mai mare, restul se descurca cum pot.

    Dupa fiecare drum, le spal usor cu apa si o periuta de dinti pe exterior. Pentru interior, mai intai spal piciorul, sa nu puta gheata, dar am si grija ca atunci cand nu sunt folosite sa fie cat mai uscate, asa ca am cumparat de la Conrad niste pernite anti-umezeala destul de mari (PINGI), una in fiecare gheata, apoi totul intr-o plasa sau sac bine inchis si in dulap cu ele.

    00
  12. Pentru Abidas sau Mike nu ai nevoie de Crep Protect.

    00
  13. Inainte ii spalam cu o periuta de dinti normala. De ceva timp mi-am schimbat periuta de dinti electrica, iar pe cea veche o folosesc sa imi spal pantofii sport. Am tot vazut pe conturile de instagram de nisa “sneakers” spray-ul asta si tot spun sa imi comand.

    00
  14. scuipamin si servetel generally does the job (zgartan si n-avem d-alea umede)

    00
  15. Apa cu săpun, plus burete reciclat pt pete. Merge pt albire la 80% din ce mi-aș dori dar e close enough

    00
  16. Cand se murdaresc ma duc la un club bdms unde e una care linge pantofii de placere!

    00
  17. Eu topesc vreo 2-3 lumânări pe încălțăminte cât mă rog să nu crape vreo aplicație după git push și așa le protejez.

    00
  18. o data pe ani bag cate doua perechi la masina de spalat impreuna cu prosoapele alea pe care iesi din cada.

    00
  19. Spray-ul fermecat protejeaza si papucii de umezeala de la piscine?

    00
  20. Eu încă nu mi-am curățat perechea preferată de adidași. Abia am cumpărat-o.
    Weekendul acesta sunt naș și mi-am luat și un trening mișto corai.
    Oare ar trebui să dau adidașii cu ceva înainte de a merge la nuntă, să nu se zgârie?
    Pentru tălpici nu-mi fac griji, că-mi iau ciorapi albi și nu se murdăresc.

    00
  21. Îi port doar prin casă.

    00
  22. Citind comentariile îmi dau seama că nu am grijă de papuci… Nu am nimic inspirat de spus, îi șterg cu șervețele umede/perie, apoi cremă pe dinafară și spray dezinfectant pe dinăuntru.

    00
  23. Am citit o parte din comentarii (slănină, muștar, gâscă.. Plus lumânări) și ajung la concluzia ca cititorii lu’ Vali pun de un grătar când își murdăresc pantofiorii, ghetuțele, lacosturile etc..

    Grătar la lumânare..

    00
  24. NOU
    #44

    Curatarea incaltarilor e semn de saracie.

    Daca faci bani adevarati, iti permiti sa ii arunci cand nu mai corespund estetic si olfactiv.

    00
  25. trebuia un P acestui articol. sau guest author a fost brand managerul de la Crep Protect, ca prea a comunicat sec suna.

    00
  26. Cand pantofii mei sunt foarte murdari, ii duc in balcon, inchid bine usa si ii las peste noapte. Dimineata ii gasesc curati. Este Zana Pantofior cea care face minunea. Prietenii mei imi spun ca nu exista asemenea zana, ci ca cel mai sigur maica-mea ii spala, dar eu cred in zana mea. Bine, eu cred si in Mos Craciun…

    00
  27. Din pacate am patit cu mai multe perechi de incaltaminte acelasi lucru: partea de sus e OK dupa cateva sezoane, talpa (stratul de uzura) e OK dupa folosire cateva sezoane, stratul de amortizare (ceva cauciuc mai spumos) aflat intre talpa de cauciuc si papuc se „mananca” sau dezintegreaza/faramiteaza.
    Rezultatul un papuc intretinut corect, care arata bine si care ar fi putut fi folosit inca cateva sezoane, dar care se duce la gunoi. Nu mai dau bani multi pe incaltaminte tehnica, ceva de la mijlocul gamei de calitate, tinuti 2 ani (hai 3) si „ura si la gara”, alta pereche.

    00
  28. Sapun lichid + apa calduta + burete de vase. Lateralele albe sunt mai dificile, un coleg le-a rezolvat cu acetona. O sa incerc si eu data viitoare.

    00
  29. Pentru cele de zi cu zi si de munte: bagat in masina de spalat;
    Ce e nabuc: solutie + perie speciala;
    Pentru ce e de doamne ajuta si ghete de vreme rea: apa+sapun, ceara+ lustru

    00
  30. masina de spalat

    00
  31. Eu folosesc apa si carpa si in cazuri mai grave masina de spalat.

    00
  32. prima metoda de protectie a incaltamintei la mine e ca atunci cand dau banii aia multi e sa aleg ceva care nu se pateaza, zgarie sau in orice alt mod distruge de la primele 2 picaturi de apa si 3 fire de praf. a doua metoda e sa dau cu dusul sau furtunul, care e mai la indemana, atunci cand ajunge glodul mai gros de-un deget. cea mai slaba pereche m-a tinut 4 ani…

    ps sper ca e evident ca nu imi cumpar incaltamintea din mall sau de pe facebook si nici pentru pret sau numele de pe eticheta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.