Sa stii ca sunt destui retardati in lumea asta care au cheltuit mii de euro pe pachetele cu jucatori la Fifa asa ca…
10
NOU
#3
rumbu
Fiu-meu, din ianuarie si pana in aprilie 2018 ne-a dat gaura 2400 de lei. Si ne-am oprit aici fiindca a fost calic si a facut o tranzactie de 1000 lei pe care a sesizat-o sotia. Pana atunci avea tranzactii de 4-5 lei. Si daca va intrebati ce a facut, pur si simplu i-a luat card-ul lui nevasta-mea din portofel.
Banii au fost recuperati imediat fara probleme de la Roblox, cu Google (pentru diverse jocuri pe telefon) a trebui sa apelez la amenintari cu avocati.
00
NOU
#4
Giumbix
Dar de ce amenințări ai nevoie dacă odrasla ta a făcut măgării? Adică jocurile alea au fost plătite, ce amenințări vrei?
00
NOU
#5
Ciocanul
Fa altul… asta nu e bun.
00
NOU
#6
Marius
Teoretic asa e.. Nu a furat nimeni nimic de la nimeni. Practic, probabil numărul plângerilor e infim procentual.. Asa ca prefera sa nu își bata capul.
00
NOU
#7
D4n
cum ti-l cresti asa ti-l ai
00
NOU
#8
george
Asta este genul de copil care se îmbată la 14 ani, fura mașina părinților, face accident dar se duc părintii si vorbesc cu politia sa-l ierte pentru ca este băiat bun si nu merită pedepsit.
Eu când eram mic am furat din portofelul părinților bani pentru tigari, nu m-au bătut dar m-a luat taica-miu o zi pălmaș la descarcat cărămizi, am primit 20 Ron dar o saptamana m-au durut mușchii. Așa m-am ambiționat sa învăț pentru o meserie unde faci bătături la creier nu în palmă.
00
NOU
#9
Ciuby
Ce, române, a dat fi-tu bani pe software? Repete, fă chargeback, că nu e normal!
Nu ți-ai putut asuma eșecul de a-ți învăța plodul că banii sunt importanți și după aia ceri banii înapoi de la companii, a?
00
NOU
#10
Eu
De ce ar fi vina companiilor respective că tu nu știi să îți educi și să îți supraveghezi copilul?
00
NOU
#11
emi
Sunt de vină companiile că e fi-tu prost :)))
00
NOU
#12
Psionics
…si fiul are 24 ani
00
NOU
#13
vladp
aoleeeu, cati cavaleri ai dreptatii!
copiii nu prea au discernamant si mi se pare imoral sa profiti de asta. pana la o anumita varsta pur si simplu nu pot intelege anumite lucruri oricate flick-flack-uri ar face ninja_parintii.
00
NOU
#14
Sarpele
Vezi ca are Cetin un articol despre o carte publicata de Curtea Veche. Ia-o pana nu dispare de pe piata.
00
NOU
#15
rumbu
Io zic sa-l reclam la politie ca i-a furat cardu’ lu’ ma-sa si sa-i trag si o bataie cu cureaua. Romaneste. Eventual trebuie trimis la scoala de corectie.
Toti ati fost niste usi de biserica pe la 10 ani, copii educati cu parinti educati, nu faceati tampenii…
00
NOU
#16
emi
Unii părinți români sunt, gen: „ce dacă era să dea foc restaurantului, a scuipat în ciorbe și a enervat pe toată lumea, e copil, trebuie să se joace și el”. Bă, nu contează vârsta, trebuie să îți educi odrasla, sau sunteți genul ăla de proști care se bate cu profesorul dacă îi dă copilului notă proastă?
rumbu, tu esti si prost. din ianuarie pana in aprilie 2018 ti-a dat paguba 2400 lei. Pana sa vezi tranzactia cu 1000 de lei, nu ai sesizat ceilalti 1400 lei lipsa? Au zburat asa aiurea? Nu verifici cardurile, nimic?
Daca faci un calcul de 4-5 lei zilnic timp de 4 luni ar reiesi 600 lei (punand 5 lei zilnic). Coaie, tie ti-au disparut 1400, nu 600 !!!
Mai bine taceai ca filozof ramaneai.
00
NOU
#18
Eu
Orice copil face greșeli, și orice părinte trebuie sa își asume. Cum sa verifice cei care dețin aplicația cine folosește cardul, daca e minor sau nu etc. Este responsabilitatea ta sa ai grija de bunurile tale, nu sa ameninți cu avocații. Lumea nu îți reproșează comportamentul copilului, ci al tău.
00
NOU
#19
ciocolatiulverde
cum sa-ti zic, asta FURT calificat
cum sa umble in geanta/portofelul altcuiva, fie el si parinte, fara acceptul lor ? pai in cativa anti umbla in portofelul colegilor si in orice portofel vede, ca doar mami si tati recupereaza banii, nu ?
00
NOU
#20
Alex
De ce nu ai activat telefonul ca fiind a unui copil? Nu putea face plati fara ca tu sa introduci pin-ul.
Sau na, te-ai gandit ca al tau are nevoie de toate functiile care sunt blocate astfel nu?
Sincer nu meritai sa primesti nici macar un leu.
00
NOU
#21
DanielV
Ok, deci companiile de tehnologie si jocuri ii targeteaza in mod specific pe copii, au studii de marketing facute pentru ei, ii numesc ”whales” in limbajul lor intern si fac designul jocurilor de asa natura incat sa incurajeze copiii sa cheltuie bani ai parintilor.
Sursa: https://www.bbc.co.uk/news/technology-46998055
Dar hur, dur, nu stii sa iti cresti copilul, o meriti etc. Serios?
00
NOU
#22
Marian
@ciocolatiulverde sa stii ca nu-i adevarat. si eu am furat banii de la tata(pentru dulciuri / iesit in oras / plata pentru jocuri tip slot machine ..) si pentru asta nu am ajuns un hot sau derbedeu. depinde de cadrul in care cresti, depinde de familie!
00
NOU
#23
rumbu
Voi ori nu aveti copii, ori subestimati inteligenta unui copil daca chiar credeti ca child account-urile functioneaza mai ales atunci cand cel mic stie ceva mai mult despre calculatoare decat media.
Achizitiile de robux (un fel de moneda virtuala cu cahre cumperi chestii in joc) le facea de la scoala de pe calculatorul din clasa unde „doamna” ii dadea acces nelimitat fiindca oricum el se „ocupa” de instalari si alte nebunii .
Pe Android, platile le facea de pe tableta unui coleg de la scoala cu un cont de care nu stiam si din care isi trimitea constant gift-uri pe contul de acasa.
Nu am de gand sa-i tai accesul la tehnologie cum propovaduiesc unii pe aici, fiindca are talent si nu il voi opri din a si-l dezvolta. E mereu pe primele locuri pe la concursurile de mate si info. Nu am zis nicaieri ca nu a fost pedepsit (nu, nu batut) pentru ce a facut. De exemplu a trebuit sa imi „inapoieze” pana la ultimul leu banii furati prin diverse prestatii sau taieri de fonduri. Eu sper ca si-a invatat lectia.
Daca companiile accepta crearea frauduloasa de conturi fara sa verifice identitatea platitorului, atunci trebuie sa plateasca, nu vad ce abuz am comis solicitandu-mi banii furati.
00
NOU
#24
maxp
plata nu trebuia s-o autorizezi prin sms primit pe telefon ?
10
NOU
#25
ciocolatiulverde
Deci tu vrei sa ne ceara CNP-ul la orice tranzactie cu cardul ?
Din ce zici, bag de seama ca fii-tu stia exact ceea ce face, nu se poate pune problema „dar vai, e mic, nu stie, lumea e rea”.
Pare un inceput promitator de cariera de scammer.
00
NOU
#26
Alex
@rumbu, sper ca si-a invatat lectia, dar din pacate un comportament nu poate fi corectat printr-o pedeapsa de acest gen. O capcana poate sa existe din faptul ca ori nu-i vei mai identifica comportamentul, ori acesta se va modifica intr-altul poate de o intensitate egala sau mai mare. Este o devianta grava ce a facut el, nu se „vindeca” prin faptul ca ti-a dat inapoi banii sau ca a muncit pentru ei. Este un comportament, cel mai probabil venit din grupul in care este integrat, sau chiar de acasa. In general formarea acestor comportamente poate fi privita ca un cumul al grupului si al familiei. Vezi mai departe
@ rumbu – da, ne stim cheltuielile si ce bani avem stransi fiecare. alte intrebari mai ai?
00
NOU
#28
rumbu
@ifcosmin, tie nevasta iti da voie sa-i vezi extrasul de la contul de card?
Nevasta-mea e complet atehnica, n-a facut o plata pe internet cu cardul in viata ei. E genul care coboara pana la bancomat sa-si verifice soldul sau se duce pana la banca in loc sa intre pe online banking. Tu de ce crezi ca ala micu a folosit cardul ei si nu al meu?
00
NOU
#29
Marian
@rumbu online banking-ul costa
00
NOU
#30
Baltha Zerus
Rumbu, exista o chestie din asta tehnologica extrem de complicata, care nu a aparut de mult, doar de cativa zeci de ani. Se numeste sms alert, poate nu ai auzit de asa ceva, intreaba eventual copilul. E indicat sa ai serviciul asta activ pentru orice card detii.
lol, rumbu. Si eu lucrez la stat si nimeni nu mi-a impus o banca anume.
00
NOU
#32
rumbu
E plin de specialisti pe aici.
„Poți activa serviciul BCR Alert Plus pentru orice tip de cont, iar pentru a fi notificat, tranzacția trebuie să aibă o valoare minimă de 100 de unități monetare”.
Ca sa evitam si urmatorii specialisti, nevasta-mea lucreaza la stat. Nu alege ea unde are cont si card.
00
NOU
#33
florin
Să vezi când afla copilul ca poate sa cumpere droguri de pe DarkWeb sau poate face o excursie cu scoală in Valcea, capitala hackerilor, atunci o sa vina cu bani acasă.
Cel mai bine memoreaza codul CVV si apoi razuieste-l cu lama sau un cutit ascutit.
@rumbu
“Poți activa serviciul BCR Alert Plus pentru orice tip de cont, iar pentru a fi notificat, tranzacția trebuie să aibă o valoare minimă de 100 de unități monetare”.
ffs, treci la alta banca.
00
NOU
#35
Sarpele
Rumbule, problema nu e ca v-a facut ala mic de bani, e treaba voastra cum il educati. Problema e ca ai amenintat companiile cu datul in judecata pentru neatentia ta (si a sotiei). Un fel de „n-am stiut, domnule, ca nu se baga bebelusul in masina de spalat rufe” al zilelor noastre. Dupa care ne plangem ca diverse companii evita Romania. A, si mai esti vinovat de o lipsa crunta de simt al umorului.
00
NOU
#36
Andrei
A recuperat banii imediat, adică nu s-a folosit copilul de beneficiile alea. Până și un produs electronic îl poți returna dacă nu-ți place. Ia nu fiți voi mai catolici decât papa, să vă văd eu ce ați fi făcut în locul lui.
00
NOU
#37
GP
Recomand călduros un avort post-natal.
00
NOU
#38
Un om simplu din popor
Bai nene, doar doua vorbe iti pot zice:
Esti roman.
00
NOU
#39
gigi
Dupa ce am citit comentariile si implicit crucificarea lui Rumbu realizez ce natie de oameni rai si ipocriti suntem.Numai parinti perfecti pe aici cu copii perfecti.
Aveti un lighean sa vomit ?
00
NOU
#40
Ioana
Numai romani verzi pe aici care plang la greul dus de companii.
00
NOU
#41
Sandu
Ba, dar cat de ipocriti puteti fi? Singura greseala pe care a facut-o rumbu a fost ca l-a numit pe fiu-su „calic”, cuvant care inseamna sarac. Fiu-su in niciun caz nu e calic daca a spart 2400 de lei.
00
NOU
#42
Tutan Camon
@Rumbu „…@ifcosmin, tie nevasta iti da voie sa-i vezi extrasul de la contul de card? ”
Sa stii ca in general la toti barbatii ,nevestele le dau voie sa le vada inclusiv lindicul si pizda,nu stiu cum e la tine.Tu trebuie sa ceri voie printr-o cerere scrisa ca sa-i vezi flocii de la fofoloanca la nevasta?Daca da,inseamna ca esti sclav rau de tot,ai bilutele cat mazarea verde…
00
NOU
#43
gigi
Rumbu ,nu stiu daca mai esti in Romania dar daca da atunci pleaca unde vezi cu ochii in lumea civilizata.Aici este plin de ortodoxi perfecti care bat la portile raiului..
00
NOU
#44
:)
Nu mă mir deloc, la jocurile online e nebuneală maximă acum, de vreo 3ani joc și eu într-o echipă, in afara de vreo 4,5 toți care sunt în echipa (din 40 de membri), au dat peste 2000 $ până acum
00
NOU
#45
verdenpom
2000 de euro in 4-5 ani chiar nu mi se pare o suma fabuloasa, pana la urma este un hobby
00
NOU
#46
Alin
hobby e ala care are țâțe sau roți
00
NOU
#47
verdenpom
Sa stii ca pornhub le contine pe amandoua si poti avea extra la pachet promotional 4k contra-cost desigur… tot hobby e si fake cab/fake taxi?
00
NOU
#48
:)
Posibil,marea majoritate au și caracterele din joc cumpărate. Colectii mari la 20 -30, nu 3.4.
00
NOU
#49
Goldy
Inca imi vine greu sa inteleg oamenii care spun: „E vina ta, de ce i-ai dat cardul… „. In primul rand e vina ta ca parinte a nu petreci, timp cu el si il lasi la 6 ani sa se joace pe telefon, ceea ce e total gresit din punct de vedere psihologic, medical… Vina e clar a rechinilor din acel segment, se stie de mult ca e o problema asta cu cardurile salvate, dar nimeni nu face nimic pentru ca e foarte convenabil, oamenii in majoritatea timpului lasa capul si aia e… cativa fac plangeri si recupereaza banii destul de usor.
00
NOU
#50
anukoi
Și, ca o concluzie, a cui e vina?
00
NOU
#51
Goldy
In primul rand a parintilor… dupa care clar a rechinilor din industria jocurilor de 2 lei din IT.
00
NOU
#52
MDO
Ce-mi place de ăștia care vorbesc „din cărți”, care nu au copii sau au unul de câteva luni care are deja „reguli bine stabilite” și tabieturi. Să arunce cu pietre cine are copii mai mari de 2-3 ani și nu le-au dat niciodată telefonul pe mâna.
00
NOU
#53
Johnnyfer
Am și eu o întrebare de om mai neștiutor: când vrei să faci o plată online, nu ți se cer niște elemente de siguranță, niște confirmări, gen parolă sau pin sau chestii de genul ăsta?
Adică, dacă fi-miu îmi fură cardul din portofel, poate plăti chestii pe net fără să aibă nevoie de nici o informație suplimentară de la mine?
00
NOU
#54
vali
da, poate. numărul cardului, numele și CCVul sunt scrise pe card.
NOU
#55
Johnnyfer
Nasol! Nu știam asta. Am un card de credit ceva mai vechi cu care fac plăți online, și e cu 3d secure activat. D-aia nu sunt în temă.
Mda, atunci să nu dăm vina pe copii și pe părinți fiindcă tehnologia este folosită fără cap și făcută pentru reduși mental. Practic, asta, la fel ca și aia cu cardurile wireless, e ca și cum ai pleca de acasă și ai lăsa ușa larg deschisă și un anunț pe care scrie cât lipsești.
00
NOU
#56
pizzi
depinde ce ai activat, cum ai reglat suma minimă pe care o poți plăti automat, fără mesaje de confirmare sau introducere pin, chiar și la cardurile wireless poți selecta activarea mesageriei (fie te anunță, fie ai opțiunea de cod suplimentar) pentru orice tranzacție
eu am la raiffeisen. la fiecare tranzactie (indiferent de suma), imi vine sms pe telefon cu un cod pe care trebuie sa-l introduc. Asa ca nu foloseste numarul cardului, numele si ccv-ul.
00
NOU
#58
Alex.D
Totusi cand faci o tranzactie pt orice intr un joc nu iti vine si un cod de verificare prin sms la nru atasat cardului?
00
NOU
#59
vali
de la cei mai mulți procesatori externi nu.
dar îți vine pe fucking mail. deci ăla cu 6.000 minte, i-a venit mail in ziua aia, putea să oprească.
NOU
#60
manoel
e ingrijorator cum functioneaza cum se fac tranzactiile cu cardul pe net. crezi ca primesti sms la toate platile?
00
NOU
#61
vali
crezi ca primesti sms la toate platile?
e opt-in și costă. nu toți vor să dea 4 lei pe lună pentru a primi smsuri.
NOU
#62
cosm1n
La ing este gratis de exemplu dar la majoritatea bancilor este contra cost sms ul de confirmare .
00
NOU
#63
Alex.D
@all cum spunea cineva mai sus eu fix la codul de verificare pe sms pt efectuarea tranzactiei ma refeream,inseamna ca i a dat copilului telefonul lui ca sa joace ce juca pt ca altfel nu avea acces la smsul ala,ATUNCI CINE E DE VINA???
00
NOU
#64
vladp
minunatii aia de la ING sug grav de tot la faza asta.
cand ma loghez la home bank imi apare o casuta deja bifata cum ca dispozitivul de pe care intru (laptop, etc) este inregistrat ca fiind sigur. daca nu am grija sa debifez la fiecare logare prostia asta nu mai imi trimite SMS cu codul de autentificare cand intru de pe dispozitivul ala. deci spanac secure .
plm, eu am stat 12 ani pe digipas si de vreo cateva saptamani am trecut pe sistemul cu parola. pana m-am prins de prostia asta aveam 4 dispozitive sigure inregistrate.
de ce pisica ma-sii nu s-o fi gandit programatorul ala sa lase casuta aia nebifata nu pricep.
00
NOU
#65
pizzi
mie-mi trimite și dacă e bifată, bifa aia funcționează doar dacă intri înapoi în cont de pe disp înreg într-un interval mai mic de 5 sau 10 de minute, pentru eventualitatea în care ai uitat ceva și vrei să te întorci în cont rapid, doar în intervalul ăla scurt nu trimite
00
NOU
#66
vladp
nup. odata inregistrat ca sigur nu mai trimite sms.
00
NOU
#67
Beb
Nici mie nu-mi mai trimite sms cand cumpar de pe aliexpress. Pe celelalte site-uri (amazon, digi, orange, eon, emag) imi trimite parola prin sms. O fi de la procesatorul de plăți sau n-am debifat eu prostioara de care scria mai sus cineva.
Puneti frate mana si ganditi singuri, este o culpa comuna, o bresa pe care Facebook si alte retele sociale au gasit-o, iar parintii nu au tinut pasul cu acesti „binevoitori”.
Nu imi vine sa cred cati zei au sarit la utilizatorul „rumbu”. Oare cati dintre voi si-ar fi asumat eroarea asta de 2400 lei??
2: ati perceput gresit ce promova autorul blogului prin articolele referitoare la cresterea copilului .
Either way, you’re brainwashed!
00
NOU
#69
ciocolatiulverde
Ma tem ca generatia de acum, daca ar fi lasata „cu cheia la gat” s-ar spanzura dreaq cu ea.
De vina ar fi, desigur, producatorii de sfori si brelocuri.
00
NOU
#70
BigBear
@Dragosi – eu zic sa nu amestecam planurile, nu stiu exact ce site e ala si cum descopera ei chestii marete si in FB si in Pentagon si in cazuri neelucidate si in armata USA, asta doar la o prima vedere.
In ce spune Rumbu e o chestie simpla – un copil fura bani din casa si cumpara produse. E mai putin relevant ca plateste un joc, se uita la porn, inchiriaza filme pe Youtube sau cumpara Turbo de la baietii de la colt. Indiferent de varsta, copilul ar trebui sa stie ca trebuie sa ceara voie cand vrea sa ia/foloseasca orice nu e al lui.
00
NOU
#71
Eu
Îți pui alerte, să primești mail, SMS când se face o tranzacție peste o anumită sumă. Îți verifici periodic tranzacțiile, să nu ai tranzacții suspecte. Retine, NIMENI nu are grija de tine și de bunurile tale mai bine că tine.
00
NOU
#72
Alex
@ciocolatiulverde, cum si pe tine, daca te-ar fi lasat sa te duci la seceris, ti-ai fi taiat degetele.
00
NOU
#73
ciocolatiulverde
Nu si daca parintii mi-ar fi zis sa folosesc manusi, si gratie miracolului tehnologiei interneților sunt sigur ca se gaseste un filmulet destul de educativ in sensul asta.
00
NOU
#74
naim
In primul rand, daca ii lasi telefon pe mana ai grija sa fie telefonul lui, nu al tau, nu al nevestei, nu al altcuiva.
In al doilea rand, nu lasi carduri/bani cash la indemana copilului. Vrei ceva? Vii si ceri, discutam si hotaram daca obtii sau nu.
In ce priveste asumarea pierderii de 2400 de lei, ti-o asumi asa cum iti asumi orice fapta contraventionala/penala/generatoare de daune comisa de copilul tau minor. Nu zic sa nu incerci recuperarea banilor, dar in cazul in care „vanzatorul” nu intelege problema si nu vrea sa returneze suma, aia e… nu te apuci sa ameninti si sa faci scandal in conditiile in care nu vanzatorul ti-a bagat mana in buzunar.
00
NOU
#75
george
Android are opțiune pentru „Require authentication for purchases” pentru GooglePlay și exista multe aplicații de setat Restricții pentru copii.
00
NOU
#76
Marsten
Da, dar asta înseamnă efort.
00
NOU
#77
Gaby
De ce este asa de greu pentru unii parinti sa recunoasca faptul ca mai au de lucrat in educarea odraslelor? Nu e nicio rusine, pana la urma nici ai nostri nu s-au nascut genii in parenting.
Si ce e asa de rau sa ii dai o palma peste cur/cap aluia mic daca iti face o gaura de X mii de lei pe care tu n-o vezi? Poate sa fie si de cateva zeci sau sute de lei, nu trebuie sa ajungi la asa ceva. Daca vezi ca n-ai cu cine sa te intelegi de vorba buna, poti aplica oricand varianta B.
Dar cum pe Internet toti sunt „parintii anului” ma astept sa fiu facut in fel si chip pentru ca am legitimat o palma in astfel de situatii. Sau o nuia. Sau o jumatate de curea. Sau chestii de astea.
Si da, stiu, voi nu ati fost niciodata „corectati” de catre parinti. Toti ati avut o copilarie extraordinara.
00
NOU
#78
Marian
Stresezi copilu!
00
NOU
#79
Un om simplu din popor
Mult mai interesant ar fi raspunsul tau la intrebarea:
Ai accepta ca profesorul, seful tau, primarul sau oricine intr-o pozitie de autoritate sa te palmuiasca cand gresesti? Sau sa te bata cu biciul pe spinare in public?
Nu?
Atunci de ce vrei asta pentru un copil?
00
NOU
#80
thebblack
@om simplu…. ok, nu o palma… da’ 6 luni de puscarie, CU EXECUTARE, parca s-ar potrivi…
00
NOU
#81
Tutan Camon
Incearca sa mergi intr-o sambata la Decathlon si o sa vezi nivelul de educatie pe care parintii il aplica copchiilor din dotare.O sa te ingrozesti.
hmm, folosesc ing si am cont curent cu card si cont de economii, cardul il bag peste tot unde ma duce capul, de la cumparaturi in magazine, in online aproape peste tot, paypal, etc, … singura mea masura de precautie fiind limitele zilnice la tranzactii si …… doar o suma modica in contul curent, restul transferi rapid din economii in cont curent.
probleme in ultimii … peste 7 ani ? nimic …
Comisioane ING? … ahhh .. era aia cu sms-ul pana am activat alertele push … in rest odata la expirarea cardului si in rest … 0 lei dati aiurea, .. aproape ca la DIGI nelimitat.
00
NOU
#83
Andrei
E cusuta cu ata alba pana in momentul in care nu mai e. Am facut la un moment dat management si operations pentru o aplicatie de grup telecom ce iti permitea sa cumperi chestii si sa fii taxat direct pe factura, la sfarsitul lunii.
Cea mai mare gaura de genul asta am vazut-o la un client din Spania. Copilul vazuse un filmulet „how to cheat clash of clans” pe YT si a incercat si el combinatia pe telefon. A fost misto pentru taica-so cand a vazut o factura de 12000 Euro.
Din pacate situatii de genul nu sunt chiar iesite din comun.
00
NOU
#84
A
12000 adică 12.000,00 adică 12 mii de euro?! holly mother of god!
00
NOU
#85
avu
Ma surprinde extraordinar de placut, amabilitatea celor care comenteaza pe blog. Nu face aia, esti parinte iresponsabil, nebun sau cine stie ce… Decapitati sau cel putin taiati mana pustiului care a facut un gest responsabil. Doua labe-n cur!?
Aia cu softul si jocurile sunt mai catolici ca si papa, nici usturoi n-au mancat…
Vanzarea de continut de pe net ar trebui reglementata oarecum. Asa cum tanti de la non stop nu da tigari si votca pustiului, asa si cu jocurile… Eu stiu ca aia care le produc, imi vor sari in cap, asa sunt de virgini…
Sunt tare curios cate tranzactii online fac pustii? Si sa furi cardul pt joc e ok, dar.. daca.. vine fanu’ cu vibratorul sau gonflabila la 8 ani?
Comertul electronic trebuie supravegheat pt minori (nu numai de parinti). Iar sacalii de aici care ar vinde orice, inclusiv pornache la ala de 9 ani , ca doar e joc, fugariti macar cu niste avocati.
Daca e vreun avocat pe aici poate ne explica cum stam cu vanzarea unui produs catre un minor? Tare inclin sa cred ca parintele isi poate primi banii inapoi.
00
NOU
#86
Jimmy
Am si eu o intrebare, am limita pe cardul de la BT PJ stabilita, la anumite magazine peste 300 de lei de exemplu nu merge sa platesc deloc contactless. peste tot imi cere pin-ul peste 100 de lei. La ikea plata de peste 4000 de lei, contactless a functionat fara pin de am ramas socat. De ce la IKEA nu a respectat regulile setate pe cardul respectiv? Nu cumva sunt si alte setari legate de comercianti?
00
NOU
#87
Tutan Camon
Mie imi vine mail pentru 2 euro platiti,in maxim 5 minute.Taxu lu copchilu ala e chiar asa de prost incat sa nu vada ca copchilu ciordeste?Eu cred ca e facatura „stirea”.
00
NOU
#88
Rodica
Depinde ce card avea si de ce banca era emis. Cardurile ar trebui inrolate in 3DSecure, serviciu gratuit, ce presupune confirmarea fiecarei plati printr un cod trimis prin SMS la nr atasat cardului.
00
NOU
#89
Iulian C.
Cum pana mea sa-i dai unui copil de 6 ani cardul si ala sa introduca SINGUR toate datele pentru o tranzactie? Ma depasteste chestia asta… Sunt oameni de 30 ani care nu stiu sa faca o tranzactie online si vrei sa-mi spui ca un copil de 6 ani face plati fara sa-l ajute cineva?
Virgin Radio a descoperit apa caldă.
Sa stii ca sunt destui retardati in lumea asta care au cheltuit mii de euro pe pachetele cu jucatori la Fifa asa ca…
Fiu-meu, din ianuarie si pana in aprilie 2018 ne-a dat gaura 2400 de lei. Si ne-am oprit aici fiindca a fost calic si a facut o tranzactie de 1000 lei pe care a sesizat-o sotia. Pana atunci avea tranzactii de 4-5 lei. Si daca va intrebati ce a facut, pur si simplu i-a luat card-ul lui nevasta-mea din portofel.
Banii au fost recuperati imediat fara probleme de la Roblox, cu Google (pentru diverse jocuri pe telefon) a trebui sa apelez la amenintari cu avocati.
Dar de ce amenințări ai nevoie dacă odrasla ta a făcut măgării? Adică jocurile alea au fost plătite, ce amenințări vrei?
Fa altul… asta nu e bun.
Teoretic asa e.. Nu a furat nimeni nimic de la nimeni. Practic, probabil numărul plângerilor e infim procentual.. Asa ca prefera sa nu își bata capul.
cum ti-l cresti asa ti-l ai
Asta este genul de copil care se îmbată la 14 ani, fura mașina părinților, face accident dar se duc părintii si vorbesc cu politia sa-l ierte pentru ca este băiat bun si nu merită pedepsit.
Eu când eram mic am furat din portofelul părinților bani pentru tigari, nu m-au bătut dar m-a luat taica-miu o zi pălmaș la descarcat cărămizi, am primit 20 Ron dar o saptamana m-au durut mușchii. Așa m-am ambiționat sa învăț pentru o meserie unde faci bătături la creier nu în palmă.
Ce, române, a dat fi-tu bani pe software? Repete, fă chargeback, că nu e normal!
Nu ți-ai putut asuma eșecul de a-ți învăța plodul că banii sunt importanți și după aia ceri banii înapoi de la companii, a?
De ce ar fi vina companiilor respective că tu nu știi să îți educi și să îți supraveghezi copilul?
Sunt de vină companiile că e fi-tu prost :)))
…si fiul are 24 ani
aoleeeu, cati cavaleri ai dreptatii!
copiii nu prea au discernamant si mi se pare imoral sa profiti de asta. pana la o anumita varsta pur si simplu nu pot intelege anumite lucruri oricate flick-flack-uri ar face ninja_parintii.
Vezi ca are Cetin un articol despre o carte publicata de Curtea Veche. Ia-o pana nu dispare de pe piata.
Io zic sa-l reclam la politie ca i-a furat cardu’ lu’ ma-sa si sa-i trag si o bataie cu cureaua. Romaneste. Eventual trebuie trimis la scoala de corectie.
Toti ati fost niste usi de biserica pe la 10 ani, copii educati cu parinti educati, nu faceati tampenii…
Unii părinți români sunt, gen: „ce dacă era să dea foc restaurantului, a scuipat în ciorbe și a enervat pe toată lumea, e copil, trebuie să se joace și el”. Bă, nu contează vârsta, trebuie să îți educi odrasla, sau sunteți genul ăla de proști care se bate cu profesorul dacă îi dă copilului notă proastă?
rumbu, tu esti si prost. din ianuarie pana in aprilie 2018 ti-a dat paguba 2400 lei. Pana sa vezi tranzactia cu 1000 de lei, nu ai sesizat ceilalti 1400 lei lipsa? Au zburat asa aiurea? Nu verifici cardurile, nimic?
Daca faci un calcul de 4-5 lei zilnic timp de 4 luni ar reiesi 600 lei (punand 5 lei zilnic). Coaie, tie ti-au disparut 1400, nu 600 !!!
Mai bine taceai ca filozof ramaneai.
Orice copil face greșeli, și orice părinte trebuie sa își asume. Cum sa verifice cei care dețin aplicația cine folosește cardul, daca e minor sau nu etc. Este responsabilitatea ta sa ai grija de bunurile tale, nu sa ameninți cu avocații. Lumea nu îți reproșează comportamentul copilului, ci al tău.
cum sa-ti zic, asta FURT calificat
cum sa umble in geanta/portofelul altcuiva, fie el si parinte, fara acceptul lor ? pai in cativa anti umbla in portofelul colegilor si in orice portofel vede, ca doar mami si tati recupereaza banii, nu ?
De ce nu ai activat telefonul ca fiind a unui copil? Nu putea face plati fara ca tu sa introduci pin-ul.
Sau na, te-ai gandit ca al tau are nevoie de toate functiile care sunt blocate astfel nu?
Sincer nu meritai sa primesti nici macar un leu.
Ok, deci companiile de tehnologie si jocuri ii targeteaza in mod specific pe copii, au studii de marketing facute pentru ei, ii numesc ”whales” in limbajul lor intern si fac designul jocurilor de asa natura incat sa incurajeze copiii sa cheltuie bani ai parintilor.
Sursa: https://www.bbc.co.uk/news/technology-46998055
Dar hur, dur, nu stii sa iti cresti copilul, o meriti etc. Serios?
@ciocolatiulverde sa stii ca nu-i adevarat. si eu am furat banii de la tata(pentru dulciuri / iesit in oras / plata pentru jocuri tip slot machine ..) si pentru asta nu am ajuns un hot sau derbedeu. depinde de cadrul in care cresti, depinde de familie!
Voi ori nu aveti copii, ori subestimati inteligenta unui copil daca chiar credeti ca child account-urile functioneaza mai ales atunci cand cel mic stie ceva mai mult despre calculatoare decat media.
Achizitiile de robux (un fel de moneda virtuala cu cahre cumperi chestii in joc) le facea de la scoala de pe calculatorul din clasa unde „doamna” ii dadea acces nelimitat fiindca oricum el se „ocupa” de instalari si alte nebunii .
Pe Android, platile le facea de pe tableta unui coleg de la scoala cu un cont de care nu stiam si din care isi trimitea constant gift-uri pe contul de acasa.
Nu am de gand sa-i tai accesul la tehnologie cum propovaduiesc unii pe aici, fiindca are talent si nu il voi opri din a si-l dezvolta. E mereu pe primele locuri pe la concursurile de mate si info. Nu am zis nicaieri ca nu a fost pedepsit (nu, nu batut) pentru ce a facut. De exemplu a trebuit sa imi „inapoieze” pana la ultimul leu banii furati prin diverse prestatii sau taieri de fonduri. Eu sper ca si-a invatat lectia.
Daca companiile accepta crearea frauduloasa de conturi fara sa verifice identitatea platitorului, atunci trebuie sa plateasca, nu vad ce abuz am comis solicitandu-mi banii furati.
plata nu trebuia s-o autorizezi prin sms primit pe telefon ?
Deci tu vrei sa ne ceara CNP-ul la orice tranzactie cu cardul ?
Din ce zici, bag de seama ca fii-tu stia exact ceea ce face, nu se poate pune problema „dar vai, e mic, nu stie, lumea e rea”.
Pare un inceput promitator de cariera de scammer.
@rumbu, sper ca si-a invatat lectia, dar din pacate un comportament nu poate fi corectat printr-o pedeapsa de acest gen. O capcana poate sa existe din faptul ca ori nu-i vei mai identifica comportamentul, ori acesta se va modifica intr-altul poate de o intensitate egala sau mai mare. Este o devianta grava ce a facut el, nu se „vindeca” prin faptul ca ti-a dat inapoi banii sau ca a muncit pentru ei. Este un comportament, cel mai probabil venit din grupul in care este integrat, sau chiar de acasa. In general formarea acestor comportamente poate fi privita ca un cumul al grupului si al familiei. Vezi mai departe
@ rumbu – da, ne stim cheltuielile si ce bani avem stransi fiecare. alte intrebari mai ai?
@ifcosmin, tie nevasta iti da voie sa-i vezi extrasul de la contul de card?
Nevasta-mea e complet atehnica, n-a facut o plata pe internet cu cardul in viata ei. E genul care coboara pana la bancomat sa-si verifice soldul sau se duce pana la banca in loc sa intre pe online banking. Tu de ce crezi ca ala micu a folosit cardul ei si nu al meu?
@rumbu online banking-ul costa
Rumbu, exista o chestie din asta tehnologica extrem de complicata, care nu a aparut de mult, doar de cativa zeci de ani. Se numeste sms alert, poate nu ai auzit de asa ceva, intreaba eventual copilul. E indicat sa ai serviciul asta activ pentru orice card detii.
lol, rumbu. Si eu lucrez la stat si nimeni nu mi-a impus o banca anume.
E plin de specialisti pe aici.
„Poți activa serviciul BCR Alert Plus pentru orice tip de cont, iar pentru a fi notificat, tranzacția trebuie să aibă o valoare minimă de 100 de unități monetare”.
Ca sa evitam si urmatorii specialisti, nevasta-mea lucreaza la stat. Nu alege ea unde are cont si card.
Să vezi când afla copilul ca poate sa cumpere droguri de pe DarkWeb sau poate face o excursie cu scoală in Valcea, capitala hackerilor, atunci o sa vina cu bani acasă.
Cel mai bine memoreaza codul CVV si apoi razuieste-l cu lama sau un cutit ascutit.
@rumbu
“Poți activa serviciul BCR Alert Plus pentru orice tip de cont, iar pentru a fi notificat, tranzacția trebuie să aibă o valoare minimă de 100 de unități monetare”.
ffs, treci la alta banca.
Rumbule, problema nu e ca v-a facut ala mic de bani, e treaba voastra cum il educati. Problema e ca ai amenintat companiile cu datul in judecata pentru neatentia ta (si a sotiei). Un fel de „n-am stiut, domnule, ca nu se baga bebelusul in masina de spalat rufe” al zilelor noastre. Dupa care ne plangem ca diverse companii evita Romania. A, si mai esti vinovat de o lipsa crunta de simt al umorului.
A recuperat banii imediat, adică nu s-a folosit copilul de beneficiile alea. Până și un produs electronic îl poți returna dacă nu-ți place. Ia nu fiți voi mai catolici decât papa, să vă văd eu ce ați fi făcut în locul lui.
Recomand călduros un avort post-natal.
Bai nene, doar doua vorbe iti pot zice:
Esti roman.
Dupa ce am citit comentariile si implicit crucificarea lui Rumbu realizez ce natie de oameni rai si ipocriti suntem.Numai parinti perfecti pe aici cu copii perfecti.
Aveti un lighean sa vomit ?
Numai romani verzi pe aici care plang la greul dus de companii.
Ba, dar cat de ipocriti puteti fi? Singura greseala pe care a facut-o rumbu a fost ca l-a numit pe fiu-su „calic”, cuvant care inseamna sarac. Fiu-su in niciun caz nu e calic daca a spart 2400 de lei.
@Rumbu „…@ifcosmin, tie nevasta iti da voie sa-i vezi extrasul de la contul de card? ”
Sa stii ca in general la toti barbatii ,nevestele le dau voie sa le vada inclusiv lindicul si pizda,nu stiu cum e la tine.Tu trebuie sa ceri voie printr-o cerere scrisa ca sa-i vezi flocii de la fofoloanca la nevasta?Daca da,inseamna ca esti sclav rau de tot,ai bilutele cat mazarea verde…
Rumbu ,nu stiu daca mai esti in Romania dar daca da atunci pleaca unde vezi cu ochii in lumea civilizata.Aici este plin de ortodoxi perfecti care bat la portile raiului..
Nu mă mir deloc, la jocurile online e nebuneală maximă acum, de vreo 3ani joc și eu într-o echipă, in afara de vreo 4,5 toți care sunt în echipa (din 40 de membri), au dat peste 2000 $ până acum
2000 de euro in 4-5 ani chiar nu mi se pare o suma fabuloasa, pana la urma este un hobby
hobby e ala care are țâțe sau roți
Sa stii ca pornhub le contine pe amandoua si poti avea extra la pachet promotional 4k contra-cost desigur… tot hobby e si fake cab/fake taxi?
Posibil,marea majoritate au și caracterele din joc cumpărate. Colectii mari la 20 -30, nu 3.4.
Inca imi vine greu sa inteleg oamenii care spun: „E vina ta, de ce i-ai dat cardul… „. In primul rand e vina ta ca parinte a nu petreci, timp cu el si il lasi la 6 ani sa se joace pe telefon, ceea ce e total gresit din punct de vedere psihologic, medical… Vina e clar a rechinilor din acel segment, se stie de mult ca e o problema asta cu cardurile salvate, dar nimeni nu face nimic pentru ca e foarte convenabil, oamenii in majoritatea timpului lasa capul si aia e… cativa fac plangeri si recupereaza banii destul de usor.
Și, ca o concluzie, a cui e vina?
In primul rand a parintilor… dupa care clar a rechinilor din industria jocurilor de 2 lei din IT.
Ce-mi place de ăștia care vorbesc „din cărți”, care nu au copii sau au unul de câteva luni care are deja „reguli bine stabilite” și tabieturi. Să arunce cu pietre cine are copii mai mari de 2-3 ani și nu le-au dat niciodată telefonul pe mâna.
Am și eu o întrebare de om mai neștiutor: când vrei să faci o plată online, nu ți se cer niște elemente de siguranță, niște confirmări, gen parolă sau pin sau chestii de genul ăsta?
Adică, dacă fi-miu îmi fură cardul din portofel, poate plăti chestii pe net fără să aibă nevoie de nici o informație suplimentară de la mine?
da, poate. numărul cardului, numele și CCVul sunt scrise pe card.
Nasol! Nu știam asta. Am un card de credit ceva mai vechi cu care fac plăți online, și e cu 3d secure activat. D-aia nu sunt în temă.
Mda, atunci să nu dăm vina pe copii și pe părinți fiindcă tehnologia este folosită fără cap și făcută pentru reduși mental. Practic, asta, la fel ca și aia cu cardurile wireless, e ca și cum ai pleca de acasă și ai lăsa ușa larg deschisă și un anunț pe care scrie cât lipsești.
depinde ce ai activat, cum ai reglat suma minimă pe care o poți plăti automat, fără mesaje de confirmare sau introducere pin, chiar și la cardurile wireless poți selecta activarea mesageriei (fie te anunță, fie ai opțiunea de cod suplimentar) pentru orice tranzacție
eu am la raiffeisen. la fiecare tranzactie (indiferent de suma), imi vine sms pe telefon cu un cod pe care trebuie sa-l introduc. Asa ca nu foloseste numarul cardului, numele si ccv-ul.
Totusi cand faci o tranzactie pt orice intr un joc nu iti vine si un cod de verificare prin sms la nru atasat cardului?
de la cei mai mulți procesatori externi nu.
dar îți vine pe fucking mail. deci ăla cu 6.000 minte, i-a venit mail in ziua aia, putea să oprească.
e ingrijorator cum functioneaza cum se fac tranzactiile cu cardul pe net. crezi ca primesti sms la toate platile?
e opt-in și costă. nu toți vor să dea 4 lei pe lună pentru a primi smsuri.
La ing este gratis de exemplu dar la majoritatea bancilor este contra cost sms ul de confirmare .
@all cum spunea cineva mai sus eu fix la codul de verificare pe sms pt efectuarea tranzactiei ma refeream,inseamna ca i a dat copilului telefonul lui ca sa joace ce juca pt ca altfel nu avea acces la smsul ala,ATUNCI CINE E DE VINA???
minunatii aia de la ING sug grav de tot la faza asta.
cand ma loghez la home bank imi apare o casuta deja bifata cum ca dispozitivul de pe care intru (laptop, etc) este inregistrat ca fiind sigur. daca nu am grija sa debifez la fiecare logare prostia asta nu mai imi trimite SMS cu codul de autentificare cand intru de pe dispozitivul ala. deci spanac secure .
plm, eu am stat 12 ani pe digipas si de vreo cateva saptamani am trecut pe sistemul cu parola. pana m-am prins de prostia asta aveam 4 dispozitive sigure inregistrate.
de ce pisica ma-sii nu s-o fi gandit programatorul ala sa lase casuta aia nebifata nu pricep.
mie-mi trimite și dacă e bifată, bifa aia funcționează doar dacă intri înapoi în cont de pe disp înreg într-un interval mai mic de 5 sau 10 de minute, pentru eventualitatea în care ai uitat ceva și vrei să te întorci în cont rapid, doar în intervalul ăla scurt nu trimite
nup. odata inregistrat ca sigur nu mai trimite sms.
Nici mie nu-mi mai trimite sms cand cumpar de pe aliexpress. Pe celelalte site-uri (amazon, digi, orange, eon, emag) imi trimite parola prin sms. O fi de la procesatorul de plăți sau n-am debifat eu prostioara de care scria mai sus cineva.
Inainte sa mai faceti pe ipocritii, cititi articolul asta, share-uit de Vali: https://www.revealnews.org/article/facebook-knowingly-duped-game-playing-kids-and-their-parents-out-of-money/
Puneti frate mana si ganditi singuri, este o culpa comuna, o bresa pe care Facebook si alte retele sociale au gasit-o, iar parintii nu au tinut pasul cu acesti „binevoitori”.
Nu imi vine sa cred cati zei au sarit la utilizatorul „rumbu”. Oare cati dintre voi si-ar fi asumat eroarea asta de 2400 lei??
2: ati perceput gresit ce promova autorul blogului prin articolele referitoare la cresterea copilului .
Either way, you’re brainwashed!
Ma tem ca generatia de acum, daca ar fi lasata „cu cheia la gat” s-ar spanzura dreaq cu ea.
De vina ar fi, desigur, producatorii de sfori si brelocuri.
@Dragosi – eu zic sa nu amestecam planurile, nu stiu exact ce site e ala si cum descopera ei chestii marete si in FB si in Pentagon si in cazuri neelucidate si in armata USA, asta doar la o prima vedere.
In ce spune Rumbu e o chestie simpla – un copil fura bani din casa si cumpara produse. E mai putin relevant ca plateste un joc, se uita la porn, inchiriaza filme pe Youtube sau cumpara Turbo de la baietii de la colt. Indiferent de varsta, copilul ar trebui sa stie ca trebuie sa ceara voie cand vrea sa ia/foloseasca orice nu e al lui.
Îți pui alerte, să primești mail, SMS când se face o tranzacție peste o anumită sumă. Îți verifici periodic tranzacțiile, să nu ai tranzacții suspecte. Retine, NIMENI nu are grija de tine și de bunurile tale mai bine că tine.
@ciocolatiulverde, cum si pe tine, daca te-ar fi lasat sa te duci la seceris, ti-ai fi taiat degetele.
Nu si daca parintii mi-ar fi zis sa folosesc manusi, si gratie miracolului tehnologiei interneților sunt sigur ca se gaseste un filmulet destul de educativ in sensul asta.
In primul rand, daca ii lasi telefon pe mana ai grija sa fie telefonul lui, nu al tau, nu al nevestei, nu al altcuiva.
In al doilea rand, nu lasi carduri/bani cash la indemana copilului. Vrei ceva? Vii si ceri, discutam si hotaram daca obtii sau nu.
In ce priveste asumarea pierderii de 2400 de lei, ti-o asumi asa cum iti asumi orice fapta contraventionala/penala/generatoare de daune comisa de copilul tau minor. Nu zic sa nu incerci recuperarea banilor, dar in cazul in care „vanzatorul” nu intelege problema si nu vrea sa returneze suma, aia e… nu te apuci sa ameninti si sa faci scandal in conditiile in care nu vanzatorul ti-a bagat mana in buzunar.
Android are opțiune pentru „Require authentication for purchases” pentru GooglePlay și exista multe aplicații de setat Restricții pentru copii.
Da, dar asta înseamnă efort.
De ce este asa de greu pentru unii parinti sa recunoasca faptul ca mai au de lucrat in educarea odraslelor? Nu e nicio rusine, pana la urma nici ai nostri nu s-au nascut genii in parenting.
Si ce e asa de rau sa ii dai o palma peste cur/cap aluia mic daca iti face o gaura de X mii de lei pe care tu n-o vezi? Poate sa fie si de cateva zeci sau sute de lei, nu trebuie sa ajungi la asa ceva. Daca vezi ca n-ai cu cine sa te intelegi de vorba buna, poti aplica oricand varianta B.
Dar cum pe Internet toti sunt „parintii anului” ma astept sa fiu facut in fel si chip pentru ca am legitimat o palma in astfel de situatii. Sau o nuia. Sau o jumatate de curea. Sau chestii de astea.
Si da, stiu, voi nu ati fost niciodata „corectati” de catre parinti. Toti ati avut o copilarie extraordinara.
Stresezi copilu!
Mult mai interesant ar fi raspunsul tau la intrebarea:
Ai accepta ca profesorul, seful tau, primarul sau oricine intr-o pozitie de autoritate sa te palmuiasca cand gresesti? Sau sa te bata cu biciul pe spinare in public?
Nu?
Atunci de ce vrei asta pentru un copil?
@om simplu…. ok, nu o palma… da’ 6 luni de puscarie, CU EXECUTARE, parca s-ar potrivi…
Incearca sa mergi intr-o sambata la Decathlon si o sa vezi nivelul de educatie pe care parintii il aplica copchiilor din dotare.O sa te ingrozesti.
hmm, folosesc ing si am cont curent cu card si cont de economii, cardul il bag peste tot unde ma duce capul, de la cumparaturi in magazine, in online aproape peste tot, paypal, etc, … singura mea masura de precautie fiind limitele zilnice la tranzactii si …… doar o suma modica in contul curent, restul transferi rapid din economii in cont curent.
probleme in ultimii … peste 7 ani ? nimic …
Comisioane ING? … ahhh .. era aia cu sms-ul pana am activat alertele push … in rest odata la expirarea cardului si in rest … 0 lei dati aiurea, .. aproape ca la DIGI nelimitat.
E cusuta cu ata alba pana in momentul in care nu mai e. Am facut la un moment dat management si operations pentru o aplicatie de grup telecom ce iti permitea sa cumperi chestii si sa fii taxat direct pe factura, la sfarsitul lunii.
Cea mai mare gaura de genul asta am vazut-o la un client din Spania. Copilul vazuse un filmulet „how to cheat clash of clans” pe YT si a incercat si el combinatia pe telefon. A fost misto pentru taica-so cand a vazut o factura de 12000 Euro.
Din pacate situatii de genul nu sunt chiar iesite din comun.
12000 adică 12.000,00 adică 12 mii de euro?! holly mother of god!
Ma surprinde extraordinar de placut, amabilitatea celor care comenteaza pe blog. Nu face aia, esti parinte iresponsabil, nebun sau cine stie ce… Decapitati sau cel putin taiati mana pustiului care a facut un gest responsabil. Doua labe-n cur!?
Aia cu softul si jocurile sunt mai catolici ca si papa, nici usturoi n-au mancat…
Vanzarea de continut de pe net ar trebui reglementata oarecum. Asa cum tanti de la non stop nu da tigari si votca pustiului, asa si cu jocurile… Eu stiu ca aia care le produc, imi vor sari in cap, asa sunt de virgini…
Sunt tare curios cate tranzactii online fac pustii? Si sa furi cardul pt joc e ok, dar.. daca.. vine fanu’ cu vibratorul sau gonflabila la 8 ani?
Comertul electronic trebuie supravegheat pt minori (nu numai de parinti). Iar sacalii de aici care ar vinde orice, inclusiv pornache la ala de 9 ani , ca doar e joc, fugariti macar cu niste avocati.
Daca e vreun avocat pe aici poate ne explica cum stam cu vanzarea unui produs catre un minor? Tare inclin sa cred ca parintele isi poate primi banii inapoi.
Am si eu o intrebare, am limita pe cardul de la BT PJ stabilita, la anumite magazine peste 300 de lei de exemplu nu merge sa platesc deloc contactless. peste tot imi cere pin-ul peste 100 de lei. La ikea plata de peste 4000 de lei, contactless a functionat fara pin de am ramas socat. De ce la IKEA nu a respectat regulile setate pe cardul respectiv? Nu cumva sunt si alte setari legate de comercianti?
Mie imi vine mail pentru 2 euro platiti,in maxim 5 minute.Taxu lu copchilu ala e chiar asa de prost incat sa nu vada ca copchilu ciordeste?Eu cred ca e facatura „stirea”.
Depinde ce card avea si de ce banca era emis. Cardurile ar trebui inrolate in 3DSecure, serviciu gratuit, ce presupune confirmarea fiecarei plati printr un cod trimis prin SMS la nr atasat cardului.
Cum pana mea sa-i dai unui copil de 6 ani cardul si ala sa introduca SINGUR toate datele pentru o tranzactie? Ma depasteste chestia asta… Sunt oameni de 30 ani care nu stiu sa faca o tranzactie online si vrei sa-mi spui ca un copil de 6 ani face plati fara sa-l ajute cineva?