Construcții. Taxe. Moloz.

Garda de Mediu are un șef care e activist și au luat după ei oameni de la PressOne și Recorder și au produs niște materiale de senzație, cu informații absolut noi pentru oameni. Se aruncă gunoi pe terenuri neîngrădite. Se dă foc la gunoaie. Se dă foc la orice pentru a scoate metalul din acel orice. Focul ăla aruncă în atmosferă chimicale, care sunt plimbate de vânt înspre Capitală și le pute coconeților la năsuc.

Bun. OK. Știam asta, dar am mai aflat-o o dată. Da, înduioșător că unul de acolo a luat bătaie când încerca să oprească o deversare de moloz. Da, bine.

Știți ce n-am văzut în materialele astea? Două chestii de bun simț.

Aia simplă, cu câți copaci plantăm acum pentru a mai opri poluarea. Există vreun plan pentru centura verde a orașului? Mă refer la unul fizic, nu la promisiuni de campanie. Nimic?

Și aia complicată, care implică un pic de gândire, nu doar de furnizat materiale presei. De ce aruncă oamenii gunoaie pe câmp? De ce? Și le sugerez tuturor isteților să meargă pe persoană fizică să încerce să ducă ceva la gunoi. O bucată de mobilă. O saltea veche. Ceva. Să vadă daca sunt primiți. Că problema de acolo pornește. În alte țări, molozul e folosit în construcții, la noi e aruncat pe câmp.

Unde se duc taxele din construcții? Că e frumos, sectorul e în plin avânt, dar hai să ne uităm că molozul ăsta produs ajunge undeva, și nu la groapa de gunoi autorizată.

Altfel, da, frumoase reportaje. Se vede calitatea HD.

gunoi-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Cum scapa o persoana fizica de moloz/gunoi mare si greu? Cauta pe olx „car moloz” si problema e rezolvata pentru o suma modica.

    00
    • Pun pariu ca mai mult de jumatate din aia de pe olx ti-l arunca pe camp. La groapa de gunoi trebuie sa platesti sa depozitezi moloz. Binenteles ca-ti vor lua si banii pe taxa de depozitare.

      00
    • Cam toti de pe olx arunca in camp si ii doare fix in pix de ce se intampla dupa. Doar ca la ei costa 10 lei sacul, la firma care ridica gunoiul costa cam 1000 de lei bena.

      00
    • Eram în trecere pe lângă o comună sau ceva de pe lângă București (cred înainte de Tunari, cred). Și nu exagerez, deși era nivelat, cred ca stratul de moloz pe unul din terenuri trecea de 1,5 metri, și era o suprafață măricică, la vreo 2000 metri aproximez eu. Așa că nu vă bucurați la gigeii care “cară moloz”.

      00
    • @omu_negru
      Pai tocmai aici e jmekeria.Ala de pe olx cu car moloz,vine cu duba de la Sintesti,o umple,merge acasa si o parcheaza in fundul curtii.Dupa ce se lasa intunericul,trage masina din fundul curtii pe camp si o descarca.El te asigura ca duce gunoiul la groapa,pe cand de fapt il arunca pe campul de langa fundul curtii.Cand este intrebat ce-i cu gunoaiele alea,da din umeri: „nu stiu boss,sa moara mama daca stiu”.

      00
    • Din ciclul: „mi-am sapat fundatia pentru casa, ce sa fac cu tot pamantul asta?” – simplu, sapi o groapa si-l bagi acolo. Cam asa si cu baietii astia de pe olx care te scapa de moloz. Nu-l arunc eu pe camp, in padure sau in parau, platesc 100 de lei s-o faca altul pentru mine si ma fac ca ploua.

      00
    • Povești. În CT este 3 lei tona de moloz ”curat”, dar s-o duci TU unde trebuie, adică la capătul Canalului, pe malul stîng lîngă ecluze, loc autorizat și controlat. Dar lenea și prostia costă, samsarii iau 100-150 lei pe cîțiva saci.

      00
    • @Zarax Asa este. In loc sa arunci tu gunoi pe domeniul public, platesti tu pe altii sa ti-l arunce.

      00
    • La noi in localitate, la depunerea dosarului pentru obtinerea autorizatiei de construire, esti obligat sa ai incheiat un contract de ridicare a deseurilor rezultate in urma santierului iar la receptie trebuie sa prezinti factura de la operatorul de salubritate.

      00
    • Mie spre exemplu mi-ar trebui moloz pentru drumul de la țară
      Mult
      Foarte mult
      Cât mai mult, da fiind departe (40 km de Oradea) nu-l duce nimeni

      00
  2. In Oradea au dreptul la cateva tone gratuite pe an parca de aruncat la rampa, chestii din astea de constructii si ce-o mai fi. Nu spun ca e regula, dar se poate.

    Faza e ca in multe orase si daca ar fi o facilitate din astea, lumea tot pe camp s-ar duce ca n-ar incerca in mod legal. Imi aduc aminte cand HBO a dat cateva episoade din GoT la liber (parca si pe youtube) si aveam niste prieteni ce tot de pe torrenti le luau…

    00
    • La Cluj sunt centre special amenajate pentru a prelua moloz gratuit, singura conditie e sa ai adresa din buletin in Cluj. Ceea ce o buna parte din locuitori n-au, iar cei din Floresti, zona cu cele mai multe construcții noi din judet, n-au dreptul.

      00
    • Hai sa iti zic ce e la Cluj.Sunt doua centru unde teoretic preiau gratuit molozul rezultat din lucrarile de amenajari interioare. Doar ca nu preiau:
      – placi de rigips
      – polistiren
      – recipiente de vopsea
      Solutia: vorbiti cu baietii care vin sa ridice gunoiul menajer. Pentru o suma modica le proceseaza ei.

      00
    • @Nero Se tot modifica situatia, in Marasti rigips se poate contra cost/m3. De saptamna asta nu mai preiau moloz :-)

      00
    • Nu e vorba doar de pret, e vorba de stabilitate in timp. Nu exista legi iar cand exista nu se aplica sau se aplica preferential. Daca ai o facilitate care tine 3 luni pe an, doar cand e luna plina, doar cand paznicul asculta jazz si bea cafea normal ca lumea se va duce tot pe camp.

      00
  3. Garda de mediu nu planteaza copaci. Pentru plantat copaci adresati-va ministerului mediului, momentan condus de unu din aia care de obicei taie copaci.

    Garda de mediu ar trebui intr-adevar sa urmareasca firul invers al gunoaielor, pana la sursa. Sa faca efectiv filaj la santiere, sa amendeze tot, de la iesirea basculantei cu moloz pe poarta, nespalata, neacoperita, pana la descarcarea basculantei pe camp.

    Dar e greu, e de munca, si la drept vorbind nu prea se poate face cu aia 12 comisari pe care ii au in Bucuresti, nici daca ar fi cei mai muncitori si mai nespagari din lume.
    12 oameni. 2 pe sector. Program 8:00-16:00
    https://www.gnm.ro/declarati.php?idcat=19&idpoz=127&anul=2020

    00
    • Pentru plantat copaci,adresati-va lui Johannis si lui Hatzu…Ei le are pe astea.

      00
    • NOU
      #18

      vosidit98: depinde, sunt si masini care baga gunoiul „uscat” separat de ala „umed”, clasic. Problema e ca in ala uscat intra de la sticla la cartoane si pana la plastice, deci si asa e greu (sau imposibil) de selectat pe banda. De aia in afara ai saci separati de selectare…

      00
  4. Cred ca o mare problema vine de la faptul ca nu avem o strategie de reciclare per oras.
    Sa zicem ca duci gunoiul la groapa de gunoi, dar pana cand? Ca se umple si aia la un moment dat si trebuie făcută alta.
    Iar asta cu plantatul de copaci pare iarăși o chestie SF pentru autoritățile din Romania, parca ar fi asa greu sa pui niste bete in pamant si sa aștepți sa crească.
    Știu doar sa-i taie, dar altceva nu mai pun in loc.

    00
    • NOU
      #20

      Nu exista strategie de reciclare. La.mine în oraș sunt containere pentru aruncat selectiv dar când vine mașia de gunoi le baga pe toate în aceasi mașină. Deci fix pix selectiv.

      00
    • @andrei de aceea am specificat strategie.
      Si in Sectorul 3 sunt puse tomberoane pe care scrie reciclabil unde majoritatea arunca toate gunoaiele, dar oricum nu contează pt ca masina de gunoi le ia la grămadă.

      00
    • S-a mai zis de o mie de ori, v-a scapat se pare.

      Nu renteaza sa aiba de 3 ori mai multe masini pentru preluat gunoiul. Asa ca fac sortarea ulterior. pe banda.

      Oricum numai sortat nu se arunca gunoiul ala.

      00
    • explicatia aia e un bullshit major, mai reciclezi olae pe banda.

      Plasticul ala e contaminat, nu ai ce sa reciclezi la el.

      00
    • @Aderentiu: gândești tipic romanes : să facă alții, nu i-o! Adică gunoaiele amestecate în tomberon nu mai pot fi ridicate de mașinile care duc numai reciclate! În primul rand colectează tu selectiv, și apoi să ai pretenții să ți-l ridice. Dar dacă e deja amestecat în tomberon, nu poți să ai pretenții!

      00
    • NOU
      #25

      Io-s cam singurul de pe o straduta de case din S1 care am 2 tomberoane, unul de menajer si unul de fractie uscata d-asta. Vad ca Romprest are si container separat pentru astea (sa o avea, asa scrie pe unele masini dar nu am vazut ce fac ei, ca-s la munca cand trec. In fine… Arunc acolo toate hartiile, cartoanele si platicele de la sampoane la borcane de iaurturi, ambalaje de mezeluri etc. cutii de pateu, peste – DAR sunt toate spalate inainte.
      Am o vaga impresie ca nu se recicleaza cum trebuie ca daca pun niste borcane de sticla si alea se sparg, lula selectare pe banda…
      Totusi dupa seria de articole cu reciclarea platicului nu mai inteleg nimic si imi dau seama ca nicio corporatie nu doreste cu adevarat ca omenirea sa recicleze…

      00
    • masina cu gunoi vine si ia toate tomberoanele si le varsa in acelasi compartiment de compactare.

      As putea sa-mi si presortez eu gunoiul in pungi separate cu eticheta si tot degeaba ar fi.

      00
  5. M-am plimbat in we prin citeva sate de pe linga Bucuresti, e plin de pet-uri si de pungi, si pe cimp, si pe drum, pe maregine, pe unde mai vreti voi.

    00
  6. „Satul” in care locuiesc (sat impropriu spus, e de fapt o localitate mai mica) are un centru de colectare deseuri, cu program, 2 zile pe saptamana, unde poti sa duci orice de la saltele la moloz si alte. Dar nu e rromania.

    00
  7. Ca sa dam si raspunsuri de ajutor, la punctul 2:
    Sectorul 6 – Bucuresti
    – Mobilier vechi, saltele, etc. – am platit in Noiembrie 2020 suma fabuloasa de 89 lei pentru o masina de 7mc – stabilit o ora si o zi de ridicat – venit 3 baieti de la URBAN si au incarcat tot din fata blocului (am scos in prealabil) – URA !
    – deseuri din constructii – 6-9 lei/sacul de rafie mare (cu tot cu sacul inclus) – tot asa , sunat, stabilit ziua si ora – ridicat.

    https://www.urbansa.ro/servicii/deseurile-voluminoase/

    P.S. Pana sa imi zica si mie cineva de faza cu URBAN, gasisem „pe olx” contra sumei de 500 lei si veneau sa le ridice. Do the math cam unde ajungeau lucrurile.

    00
  8. In secotrul 5 am apelat la ei:

    https://reciclero.ro/en/

    150 lei sa scap de o saltea. Da, mai sunt si prosti ca mine.

    00
    • Nu vad unde e prostia, pina la urma aveai o saltea de care voiai sa scapi, deci aveai o problema. Ai platit 150 de lei si ti-ai rezolvat problema.

      00
  9. Poti vedea pe profilul lui, al lui Octavian Berceanu, ca s-au plantat cateva hectare in sectorul 6. Omul asta trebuie ajutat, de noi toti . Padurea Bucuresti, asa de cheama pagina de facebook in care e prezentata locatia unde s-a plantat .

    10
    • Trimiteți un CC și la Șveighofăr…

      00
    • Padurea aia este in spatele Lacului Morii sau fix in spatele caselor din Giulesti. In fiecare an planteaza, dar e mai mult un exercitiu de imagine ca sa convinga autoritatile să facă ceva organizat. Eu am fost in vreo 2 sambete si am sapat acolo de mă durea spatele. Ca măsură efectivă e degeaba pentru că vin oi/capre după si mananca tot, nu mai ramane nimic. Inafara de terenuri foarte afectate de desertificare, cea mai eficienta metoda de impadurire este îngrădirea terenului și lăsat natura să își facă treaba.
      Dar pentru omul asta, am toată stima. Putea să stea liniștit ca noi acasă, dar folosește orice timp liber are pentru actiuni de mediu. Poziția pe care o ocupă e rezultatul a multor ani de muncă voluntară. Sper să reușească să creeze sisteme de eficiente care să facă mediul mai curat și mai verde, măcar în jurul Bucureștiului.

      00
  10. La noi in comuna (Pantelimon) EcoVol (firma de gunoi) iti aduce o bena mare si ti-o lasa 24h timp in care tu o umpli cu ce vrei, apoi o ridica si pleaca cu ea unde trebuie.

    …se poate, dar trebuie sa vrei.

    00
  11. Defapt in loc sa se concetreze pe aia care chiar produc gunoi la modul industrial, si apoi il depoziteaza pe diferite campuri, Salubritate Sector 3 se concetreaza pe firme al caror domeniu de activitate produce maxim un sac de gunoi pe luna, si le tranteste amenzi ca nu au contracte de salubritate cu dansii. Nu conteaza ca pentru a ajunge la firmele alea amarate, traverseaza trei munti de gunoaie, ei merg la sigur la firmele astea care nu au ce gunoi sa produca, doar ca sa le tranteasca amenzi.
    Cateodata iti vine sa-ti bagi picioarele in ea de tara, si sa te intrebi cu ce ai gresit sa te nasti aici. Cand pur si simplu vezi ca aia care dau foc la gunoaie sau le arunca pe camp, sunt efectiv ignorati, iar tu, cetatean care pur si simplu nu ai nicio treaba cu a produce gunoi, primesti amenzi doar pentru ca sunt ei smecheri si pot sa te amendeze.
    Oarecum, e fix aceiasi poveste cu taxa radio-tv pentru firme. Indiferent ca tu nu ai radio sau televizor in incinta firmei, trebuia (nu stiu sigur daca mai trebuie) sa platesti taxa asta.

    00
  12. Cand ne-am mutat la porumb ne-am strans toti vecinii si am curat: campul, apa de langa, stufaris, boscheti.

    Vreo 30 de saci de gunoi la prima mana.
    Pe urma vreo cateva primaveri la rand an de an ne strangeam sa culegem ce mai aducea vantul pe parcurs. Era relativ curat.

    De cativa ani au inceput constructiile si baietii care lucreaza la case arunca tot ce ramane pe santier peste gard, in camp. Asa se rezolva cu gunoiul, frumos, elegant.

    Bine, sa zicem ca movila de moloz si lemne e urata da sta gramada. Acum dupa zapada am descoperit cateva sute de butelcute de Ciucas ( berea bricoleurului™). Am facut poza, am trimis la primarie.

    Acum eu ce sa fac? Sa ma apuc sa fac iar curat dupa altii?
    Mi se rupe inima cand ma gandesc ca era un cuib de fazani pana de curand unde acum e o movila de gunoi presarata cu pet-uri.

    00
  13. sectorul 3. presedintele asociatiei de proprietari i-a sunat pe astia cu gunoiul, care or fi, a facut o programare de masina pe data de si ne-a comunicat cam cu o sapatamana inainte ca vine sa ia gratis. s-a adunat un munte de chestii, au venit 2 masini. foaie de parcurs, aviz de insotire, tot ce trebuie.

    cel mai probabil au ajuns la reciclare pentru ca nu era nimic menajer sau biologic. mobila, plastice, electronice, diverse materiale de constructie.

    in acelasi timp ne-au zis ca daca avem nevoie putem apela si separat, dar pentru cantitati mici taxeaza cum zice cineva mia sus, ceva de genul 90-100 de lei masina.

    00
  14. Când am făcut casa acum 6 ani, am fost obligat sa fac contract cu rebu sa îmi adune resturile de construcții. Am plătit în avans totul. Am început sa fac casa iar după 2 luni am sunat la ei sa vina sa ridice molozul. Au zis ca nu au mașini disponibile și ca o sa vina într-o zi sa ia gunoiul. După alte cateva telefoane și vreo 5 luni de așteptat și strâns moloz am intrat pe olx și am chemat pe un nene de mi-a carat molozul din curte.

    00
    • Molozul ala l-ai trimis fix pe camp…

      00
    • @Viorel, mergem fix pe ce prezinta clientul, caz in care, sa nu fie cu suparare, dar daca eu as incerca sa respect legea, dar legea ma lasa 5 luni cu moloz in curte, sincer, as proceda la fel. Adica da, am incercat sa respect legea, am luat toate masurile, nu s-a putut, am apelat la olx. Pana la urma, eu sunt de buna credinta, ala de pe olx imi zice ca le arunca unde trebuie, corect, organizat. Daca ala decide sa incalce legea, statul ar trebuie sa-l verifice si sa-l pedepseasca, nu e de datoria mea sa fac asta.

      00
  15. Și tot în sectorul 5 cică vor ridica gratuit o zi pe lună

    https://www.facebook.com/114641983776433/posts/214906983749932/

    00
  16. Arunca un ochi si aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=ir4DgZFTbuY
    Pe asta l-ai ratat, e fix despre subiectul copaci si desertificare.
    Omu chiar pare ca e ce trebuie, pana acum.

    00
  17. io l-am intrebat pe Ciucu cand incepe sa planteze copacii care au tot disparut e pe spatiile verzi, mi-a zis ca va planta. Nu stiu cand, probabil ca ne va scoate ochii cu 3 bete, cum au facut jegurile care au defrisat parcul drumul taberei, care ziceau ca au fost plantati copacii la loc, dar in alta parte.

    00
  18. ” au produs niște materiale de senzație, cu informații absolut noi pentru oameni.”

    Până acum un an fosta conducere Garda de Mediu spunea că poluarea e strict de la autoturisme și nu au ce să facă.
    Deci informațiile astea despre poluarea sunt chiar noi pentru majoritatea care nu e atât de informată, în ciuda a 3-4-5 posturi de știri.

    00
  19. Am fost eu de cateva ori cu deșeuri din construcții la firma colectoare din orașul meu, Suceava.
    Prima oara cand m-am dus cu furgonil nu înțelegeau ce doresc.
    Acum strigă în birou că “ a venit domnul ăla, fă-i factură pe 200”.
    Au spus că sunt singurul care face asta.
    În orașul ăsta se construiește enorm, non stop, nu am curaj să mă gândesc ce se întâmplă cu molozul .

    00
  20. Botosani. Construit casa. Sunat la Urban Serv, adus container, umplut, plătit, ridicat, repetat de care ori a fost nevoie. Dacă se poate aici, presupun ca se poate în orice oraș din tara. 150 lei container normal, 250 lei container dublu. Trebuie doar sa vrei.

    00
    • Teoretic, prin lege, nici nu ai cum să depui actele pentru autorizația de construcție dacă nu atașezi contractul cu firma care-ți ia gunoiul.

      00
  21. La Sectorul 3 si 2 exista dispecerat unde poti face sesizare. Eu am facut in ambele sectoare, in 30 de min a venit masina sa ridice molozul.

    E valabil si pentru masini de spalat, electrocasnice vechi, etc.

    Nu costa nimic

    00
  22. Nu va suparati, aveti cumva reactia domnului Gelu Duminica cu privire la conationalii lui de etnie suedejeasca ?

    00
  23. Ce-mi place cel mai mult e ca ii mangaie pe crestet pe cioretii care ard cabluri si saltele pentru fier. Da coaie, fix de asta are nevoie tara, de iertare ca pana acum v-au rupt cu amenzi. La mine la firma garda de mediu a vrut sa imi dea amenda ca gaait niste pungi de plastic agatate in gard, firma fiind in camp si intr-o zona in care mai mereu bate vantu. Asta dupa ce ma intrebase daca pot sa dau cu cardu sa isi faca si el plinu la masina. I-am zis ca o sa contest amenda prin avocat si s-a facut mic ai a plecat.
    Acuma vine tipul asta care baga in fata politically corect in loc sa isi faca treaba. Sunt depozite si fabrici in bucuresti care aduc oameni de 60 de km, dar ciorile din glina nu-s bune de munca, au frezoane

    00
    • ‘Nu mai ardeti ca luati amenda mare…’ 😀😀😀
      Asta e rromanica si o sa fie din ce in ce mai rău….cu romanasi lasi, fricoși, sau corupți si suedeji din ce in ce mai tupeisti pentru ca le vad ‘calitatile’ mandrilor urmasi ai dacilor liberi….

      00
    • Cica este bine sa nu stai cu motorul pornit in stationare,ca poluezi…

      00
  24. La Cluj: am schimbat salteaua. Ceea veche nu mai era bună nici de doant. Sunat la compania de salubritate. ”No problem domnule! Venim pe data de la ora cutare!”. Așa a și fost: au venit, au preluat. ”Cotnravaloarea serviciului va apare pe următoarea factură”. Mulțumesc! Köszönöm!
    Problem solved.
    Electrocasnice vechi: la fel. Companie de colectare, sunat, comunicat când vin, respectat program.
    Again: problem solved.

    00
  25. Stau intr-o comuna din ilfov si cand am mutat un perete de rigips am sunat la primaria sa imi spuna cum pot scapa legal de moloz. Nimeni nu stia nimic, parca ceream o ciudatenie. Chiar cred ca eram prima persoana care sa solicite asa ceva, in ciuda faptului ca se construieste destul de mult.
    Viceprimarita mi-a dat un nr de telefon dupa mai multe zile de insistente. Niste baieti cu un papuc care au zis ca iau sacii doar intr-o zi in care nu ploua. Dumnezeu cu mila, sper sa nu ajunga in padure sau pe camp ca alti saci, dar sincer nu stiu ce puteam sa fac mai mult.

    00
  26. In Bucuresti – S2 e 107lei + tva MC de gunoi menajer / moloz ridicat la discretie oricand vrei (ceea ce veti vedea ca nu e asa scump) . Iar faptul ca nu mai auzi „boss ,awww , e mult , e scump , e departe va costa X” mai bine dai relaxat banii , ca iesi tot acolo . E profesionist , gunoiul ajunge la groapa (cel putin in teorie) si scapi de interactiunea cu Dorei .

    00
  27. faza cu aruncatul in camp e ca oamenii sunt animale: la ai mei la tara vine masina de gunoi o data la 2 saptamani (sau 1, nu mai retin) si ia la fiecare gunoiul de la poarta, dar inca mai sunt unii care inca mai urmeaza obiceiul dacic de a arunca gunoaiele langa albia raului si in ciuda faptului ca locul a fost ecologizat de mai multe ori, tot se trezeste cate unul sa mai arunce ceva pe acolo, in mare deseuri din constructii (alea intr-adevar costa daca ti le ia de la poarta), dar si pungi de gunoi. pentru oamenii aia as fi de acord pentru introducerea de pedespre corporale ca in Singapore, te-a prins ca ai aruncat in camp, 5 bice pe spinare.

    00
  28. Băi dacă toți ăștia de pe olx cu molozul îl aruncă în câmp cred că ar fi banal să îi culegi pe toți dacă poliția ar vrea.

    Bagi un tracker gps în moloz și îi suni să vină să îl ia. Îi prinzi în flagrant le-ai confiscat mașina și aia e.

    Faci zilnic asta și reînnoiești parcul auto al poliției lejer.

    Trebuie doar să vrei.

    00
  29. „le pute coconeților la năsuc.” – you misspelt „fac cancer”

    00
    • Big Tobbaco mă plătește să spun că nu există legături directe între poluarea din aer și cancer. :D

    • Cred ca ar trebui sa te reprofilezi. Cel puțin in bula mea s-au dus in ultimii ani mai mulți bani pe purificatoare și filtre decât pe țigări.. :)

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube