Construcții politice online pentru PSD

Prima e o chestie de strategie. Știu că au ofertat câțiva oameni buni pentru a se ocupa de campania online a candidatului Victor Ponta, dar sumele au fost mici și plata se dorea a se face după alegeri. Și istoria ne învață că pierzătorii nu își plătesc campaniile.

Așa că au ales soluția de avarie, M. Palada la vedere, H. Bădău la butoane. Și au făcut o mermeleală de zile mari. Dar, dincolo de tupeu și ignorarea realității, au făcut o greșeală simplă, care i-a costat mult.

PSD nu are o trompetă politică online. Nu are un site al lor, de unde să răspândească mesaje și unde să concentreze și organizeze oameni. Sunt zeci de site-uri apărute în ultimele luni, cu redacții ascunse, care luptau pentru ei cu furie, dar care nu aveau nici o credibilitate. Nimeni nu ia de bun ce zice Iosif Buble sau Cristi Șuțu, pentru că … de aia.

Aici e o problemă structurală. Un asemenea proiect are nevoie de continuitate. Nu te ajută cu nimic să pompezi 10.000€ într-un site apărut de nicăieri acum două zile. Și PSD sunt notorii pentru că dau niște bani pe o chestie, 3 sau 6 luni, și după aia uită complet că au nevoie de continuitate și onoare.

Uitați-vă la strategia lui Voiculescu: finanțează cel puțin 3 trompete de site-uri, toate neasumate, toate cu redactori cărora le e rușine că scriu acolo. O poză și o asumare contează mult în ochii celor care vor să citească și altceva decât aiurelile ălora de la România Liberă sau Hotnews. Dar n-au ce. Retarzii ăia de la luju.ro sunt total contraproductivi, pur și simplu nu poți citi niște oameni care sunt plătiți să găsească chichițe și să întoarcă fraze din condei, și fac asta fără convingere și cu jegoșism maxim.

Aș începe noua construcție de azi. Aș angaja 5 oameni să bage știri de bine, aș plăti niște editorialiști cunoscuți și mi-aș lua un angajament pe 10 ani cu siteul ăsta. Le-aș da votanților mei ceva de citit. E absolut ireal să ai niște milionari de talia lui Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Marean Vanghelie, Ioan Rus, sau Dan Nica și să nu te scobești în fund după (minim) 50.000€ pe an pentru un asemenea site. Mi se pare inadmisibil să ai oameni tineri gen Dan Șova, Robert Negoiță, Gabi Firea, Titus Corlățean, Nicu Bănicioiu sau Pifometru Sturzu și să nu ai absolut nimic pe online.

În afară de fani cumpărați pe FB. Care citesc mesajul tău și atât. Nu ai un site unde să îi direcționezi și unde să faci propagandă din aia bună, sovietică, pentru fanii tăi. Mâine trădează A3. Ce faci? Ai belit-o, te toacă ăia sistematic, cu experiență, și nu ai decât o televiziune cu audiență zero ca să te aperi.

De azi.

 

a3-curve

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. vali, nu le da idei…

  2. Trabuie sa si crezi in valorile socialiste ca sa scrii in site. Iar ca sa iei bani de la unul ca Hrebenciuc trebuie sa fii mercenar profesionist. Care se declara a fi ?

    • dar daca iei bani de la Udrea sau Basescu sau Blaga sau de la cine luau astia gen Mirel Axinte trebuie sa fii corect pana in maduva oaselor?

    • Ma perkele, cum sa iti spun eu tie….

      De asta ati pierdut alegerile, de prosti. Tu chiar crezi sincer ca Mirel Axinte e platit de Udrea sau Blaga.

    • Poti fi de centru stanga fara a fi o caricatura de om gen Costi Rogozanu.

    • Nu, sincer cred ca Mirel Axinte e doar prost, dar sunt sigur ca au fost multi altii care au luat bani de la Blaga, Udrea sau Basescu sau interpusi si asta ii face la fel de mercenari precum cei care ar fi luat de la Hrebenciuc sau cine mai e din PSD. Si ce te face sa crezi ca „am pierdut alegerile”, din cate stiu, a castigat Iohannis, deci eu as zice ca le-am castigat.

  3. Au incercat cu obiectiv.info, dar nu le-a mers. Si nu le va merge nici cu altele prea curand, dintr-un motiv simplu: nu stiu sa o faca, nu e adaptat pentru online. Ei incearca sa manipuleze cum o fac pentru babuinii de la A3 – cu minciuni sfruntate. Pe net nu merge asa.

    Regula unei manipulari inteligente e sa spui adevarul mai tot timpul si sa manipulezi doar cand e cu adevarat important. Pentru ca vei fi credibil. Dar, cum spui tu, sunt prea primitivi pentru asta.

  4. Online-ul e o componenta a unei campanii, si deficientele sunt de ansamblu.

    Asa se intampla cand pilonii tai sunt oameni gen Firea, Palada, Sova. Cand oamenii de care ai nevoie sa fie competenti ii pui din obligatie, sau grad de rudenie.

    Discutam inainte de campanie cu cineva din sistem despre oamenii din spatele usilor inchise, dincolo de aplaudaci sau trepadusii cu „sa traiti sefu’ „, despre consultanti, despre consilieri. In spate am inteles ca sunt oameni competenti, cu experienta, platiti pe bani buni, raman cu indoielile mele.

  5. pai agerpressul.. chinezul, tv-urile pe tava cu tot cu online-ul lor etc..
    aveau de toate.
    problema tine de oameni prosti pusi in pozitie cheie, ce decizie sa ia unul a carui singura competenta e… ca e nepotul nu stiu cui, pila lui vasilescu sau amanta lui georgescu.

  6. Pentru 15 000 eu stiu eu un blogar brasovean care ar bate palma :))

  7. inpolitics al cui e?
    ca acu un an shefu lor era la facebook headquarters

  8. @zippo are dreptate . Si daca ar face un proiect de genu asta probabil varul lu Sova va ajunge sef acolo la 1 an de la lansare si va da de gard cu el. Comunistii tot comunisti or sa ramana mereu.

  9. am asistat dn exterior la o discutie despre online, au fost prezenti doar oameni tineri din PSD – pur si simplu nu intelegeau despre ce e vorba; generatia tanara din PSD e formata din oamenii de cabinet ai „vechilor” si au fost educati ca intr-o secta. Cel mult folosesc email-ul sau isi pun poze pe facebook. Persoanele de decizie din PSD, indiferent de varsta, nu inteleg de ce ar trebui sa bage bani in online sau de ce un site costa 50.000 Eur/an.

  10. Sutu a facut campanie PSD? Eu il stiu basist cu acte. Sau este basist pana cand factureaza?

  11. toate bune si frumoase, dar care e faza cu sutu? omul a fost chiar ok, si in alegerile astea, si in altele. a furnizat informatii corecte in mare parte.

    • Si mie imi place ce citesc la el.

    • NOU
      #26

      sutu a dat eroare la suspendare si la faza cu ungureanu. ca multi altii. dar s-a cait. nu am inteles nici pana azi cum de niste oameni ca si sutu, parvulescu au pus botul la ceva girat de antena 3 la acea data. chiar nu mi-e clar. insa dincolo de asta, sutu e de citit, zic eu.

  12. Niciun candidat nu va mai putea ignora online-ul. Vad in jurul meu – generatia la primul sau la al 2-lea vot (<25) e mult mai interesata de politica decat generatia 25-40. Generatia nascuta cu computer in casa incepe sa puna intrebari si sa judece – asta e cauza reala a rezultatului de tip lebada neagra. In 2016 si in 2019 va si mai rau decat acum: Remus Cernea si Nicusor sunt priviti acum cu curiozitate si cu spranceana ridicata. Dar vor fi inca 10, apoi inca 100. Vin vremuri interesante.

    • Ca un reprezentant al generatiei mentionate, te anunt ca nu ridica nimeni nicio spranceana la remus cernea. Cel putin nu in sensul in care zici tu.

  13. Ce idei ar putea sa propage un astfel de oficios? Minciuna? Hotia? Coruptia e buna? Totalitarismul? Partidul unic? Bataia de joc? Masluirea alegerilor? Pomana electorala?

    Chiar si daca ar avea, ar fi o hazna precum foile foarte oficioase ale lui VC Tudor.

  14. Nici PNL/ACL/etc nu au avut site-uri si campanii mari. E bunul simt care a ghidat si a dat crezare lui Iohannis fata de Ponta. Orice om dezinteresat si cu ceva minte va decide destul de usor ce solutie e mai buna.

  15. Sansa a facut sa pot fi cu ochii pe ambele campanii. Si pentru mine a fost clar ca PSD (PC-UNPR) nu au avut o strategie unica, ci un amalgam de strategii bazate in special pe un singur element, ura. Altfel zis, una au spus, alta au facut.
    Au fost foarte activi pe online, desi neaga sau nu pare. Pe Facebook au fost chiar mai activi ca echipa lui Iohannis, exceptia fiind pagina candidatului. Nu au reusit cu blogurile, pentru ca da, e greu sa cresti popularitatea unui blog peste noapte, pe bani putini.
    Isi pot face planuri pentru viitor, dar ramane o singura necunoscuta si anume cine le va mai da crezare de acum inainte. Electoratul lor dispare, usor, usor.

  16. Singura greseala a PSD-ului a fost ca s-au bazat prea mult pe metodele de propaganda expirate facute de antena3. Nu poti sa aduni in fiecare seara aceeasi oameni intr-un studio si sa-l huleasca pe Basescu, crezand ei ca fac campanie pentru Ponta. Aceeasi oameni din studio care isi fac colegii din presa de cacao, doar pentru ca nu gandesc ca ei. Nu poti sa faci misto de restul alegatorilor pentru ca involuntar se mai uita si ei la postul tau si le sare tandara cand il aud pe Badea cum ii injura pe internauti.

  17. 1. Frate, nu te supara, dar asta suna a oferta comerciala :)

    2. De cand e sutu.ro un site psd-ist? Cand ai fost ultima oara pe acolo.

    3. Tu chiar te crezi in House of Cards, cu toata polologia asta. Tu crezi ca totul tine de tehnica si de organizare. Ne organizam, bagam site-uri, cumparam blog-uri si treaba e gata.

    Ntzz. nu se poate. Reteaua cu care te lupti e uriasa si nu o poti controla. Toate porcariile facute in ani si ani de zile se strang si se contorizeaza. Si nu poti sa lupti cu ele doar prin organizare.

    Are Ponta plagiat? Nu, nene, uite am site-ul asta supermeserias care zice ca nu. Am si 1000 de blogeri care zic la fel. Zau? Dar mai sunt cam 5 milioane de oameni care dau click azi pe un PDF si pot vedea cu ochii lor zeci de pagini identice in stanga si in dreapta. Cu astia ce faci?

    Sunt milioane (nu exagerez, milioane) de oamani care au vazut filmul cu popa de indemna oamenii la vot. Votati Ponta. Luati oamenii pe sus si mergeti cu ei la vot in fruntea lor, imbracati in haine preotesti. Cum faci contra-atac la asta? Vin unii pe facebook si le spun astora ca ce au vazut nu e adevarat? Ca popa e de fapt fan Iohannis si asa face el un atac subtil la PSD?

    Pun unii filme si poze pe net cu cozi uriasa de oameni care stau la coada in marile orase din Europa. Si devin virale. Ce faci cu ele? Le spui ca sunt facaturi basiste procesate pe calculator si ca sectiile sunt de fapt goale? Asta a rulat toata ziua de duminica la Antena 3 – sectiile sunt goale in diaspora.

    PSD nu s-a schimbat la modul profund. Ei chiar gandesc ca pot sa castige ca acum 10 sau 20 de ani: control strict al informatei la televiziuni, pomeni inainte de alegeri si turism electoral la greu in zonele unde au retele puternice de baroni.

    PSD trebuie sa se schimbe mult mai profund, daca vrea sa fie ce a fost. Daca nu inteleg asta, sa fie iubiti. Eu nu le plang de mila, dar consider ca, totusi, Romania, ar trebui sa aiba un alt fel de partid de stanga. Macar si pentru faptul ca periodic or sa castige alegeri, chiar daca vrem sau nu.

    P.S. PSD are totusi sanse mici de schimbare. De ce? Priviti la amicul turambar. Era un om normal, cu blog, cu casa, cu familie, cu studii, cu un serviciu bun, cu umor. Priviti cat a fost de schimonosit astazi de apropierea cu PSD. Asta ca sa intelegeti ce e acolo.

    Asa ca, daca te bate vreun gand, ai grije, zoso ;)

    • 1. neah, nu au bani și nici nu vor să plătească anticipat. iar la 5k mă mai gândesc, dar la 10k pe lună poate accept :)

      2. noi să fim sănătoși.

      3. tati, e nevoie de cineva să vadă clar și să gândească pași. asta face un strateg. dezvoltă un plan pe termen lung. n-are a face cu bloguri sau cu alte manele, ci cu un plan de acțiune.

    • Evolutia lui turambar de la turambar la mirelul Palada e chiar caz de manual. Din pacate pentru el…

  18. Captura aia e reala? :) Nu s-a sesizat nimeni? Am vazut ca pe Jucan l-au apostrofat direct prin Monica Gubernat, pentru ca si-a permis sa se ia de redactiile PSD.

  19. Până la site-uri și alte construcții politice online ar trebui ca PSD-ul să aibă o „ofertă” reală. Nu să vină cu o gașcă de papițoi mincinoși și să-i bage pe gâtul poporului. Orice om cu o brumă de logică și de bun-simț realizează cam cât valorează Ponta și gașca lui.
    Până și Palada nu reușea decât s-o scalde cu glumițe arogante, n-avea ceva inteligent de transmis.

    • are o ofertă reală pentru unele categorii sociale și profesionale. că pe online există și din ăia.

    • plm, puteau sa o dea cu social democratia si cu solidaritatea sociala si cu exemple gen Suedia in care social democratia a avut rezultate bune (nu ca PSD ar fi social democrati, dar coincidenta sau nu, asa se cheama). daca o ardeau asa ideologic si mai bagau niste strambe la basisti, poate prindeau si la cativa tineri, nu numai la pensionari si bugetari.

    • Tinerii vor democratie pe modelul US. Pentru ca ne plac licuricii. Suedia, Danemarca sunt niste comunisti obositi plini de asistati sociali.

      Abia astept sa dai tot salariul pe asigurarea medicala iar cand vrei sa o folosesti sa gaseasca ei o clauza prin care sa te trimita la plimbare. Si mai sper sa mancam si la fel de sanatos ca ei.

      Sa vina americanii, sa se semneze acordul TTIP.

    • Bai, mor cind vad „intelectuali de stanga” car apar si incep sa arunce exemplele de guvernare social democrata din tarile nordice, cum ar fi Suedia si Danemarca. Uita sau omit deliberat citeva deosebiri esentiale intre social democratii de acolo si cei de la noi. Si ar fi cam asa:
      1.) partidele social democrate din tarile respective au o traditie veche si nu sunt urmasele partidului comunist roman asa cum de multe ori s-a dovedit a fi PSD-ul. Ele nu sunt conduse din umbra de Ion Iliescu, cel care declara in 22 decembrie 1989 ca Ceausescu a pervertit valorile socialismului (si nu se referea la social democratie). Hai, spune ca nu e Iliescu cel care trage sforile din umbra. Sincer, cred ca PSD are o sansa sa se refaca si sa devina cu adevarat un partid social democrat de tip occidental numai in momentul in care Iliescu nu se va mai putea implica in viata politica si deciziile acestui partid. Sau, odata cu disparitia lui Iliescu, va disparea in totalitate de pe scena politica. Vom vedea.
      2.) uitam ca practic, nu primul ministru este seful statului in tarile respective. Si Danemarca, si Suedia sunt monarhii constitutionale. Iar acolo monarhul joaca strict un rol de arbitru si de mentinere a echilibrului prin pozitia sa in stat. Dar asta omitem, ca niste adevarati oameni de stanga ce suntem, sa spunem. Uite, eu unul as fi de acord cu un guvern PSD, dar intr-o Romanie condusa de o monarhie constitutionala. Deci nu cu un presedint e si prim ministru numit/aflat sub controlul PSD. Ce zici de asta?

  20. Ma, tu iara ii inveti pe astia cum ar trebui sa faca!?! Acu daca Sturzu te citeste, el nu pricepe, dar se poate intampla sa dea cuiva neretardat…

  21. Nu cred ca online-ul trebuie fetisizat. Iohannis a castigat aici pentru ca, prin cantitate si diversitate, online-ul a reprezentat o platforma a adevarului, opusul propagandei diseminate de toate posturile de stiri (in favoarea unuia sau altuia dintre candidati). Daca cineva isi inchipuie ca, desfiintand televiziunea si mutandu-si propaganda pe web, va avea mai mult succes, se inseala. In fond, toate televiziunile de stiri au si site-uri online, nu? Zece sau 50 de siteuri de propaganda nu vor putea acoperi zumzetul miilor de bloguri independente si milioanelor de conturi de FB.

    • Zece sau 50 de siteuri de propaganda nu vor putea acoperi zumzetul miilor de bloguri independente si milioanelor de conturi de FB.

      corect. dar, e nevoie de o sursă de unde să se alimenteze. un site de unde să citeze. o referință. nu poți să citezi stiripesurse sau comisarul și să aștepți să te ia lumea in serios. asta nu înțeleg ei.

  22. NOU
    #47

    Zilele astea ma uitam pe net si credeam ca sunt singurul care votez cu Ponta. Propaganda Basescu si-a facut treaba excelent, bravo lor, tot respectul meu pentru pentru cum s-au orgazizat online. Cred ca cei de „Gandul”, Mediafax, magazinul Kurtmann si postacilor de pe Facebook trebuie sa li se dea partea cand ACL va veni la guvernare. Sa obtii o astfel de performanta in numai cateva zile este laudabil si de manual. In ceea ce priveste votul, Johannis a castigat pe un val de popularitate mai mare ca cel al lui Basescu in 2004. Sa vedem cum va gestiona acest lucru pe viitor, dar eu prevad repetarea scenei din 2000 cu Emil Constantinescu cand si-a anuntat neparticiparea la alegerile prezidentiale si sa sfarseasca si mai lamentabil. S-ar putea ca toata propaganda basista cufalsa votului din diaspora si intoarcerea la comunism daca ieste presedinte Ponta sa se intoarca impotriva lor grav.
    PS: Nu, n-am putut pune stampila de vot pe papusoil lui Basescu precum Johannis. Votez pe oricine este impotriva lui Basescu si a acolitilor lui

    PS: Din punctul meu de vedere PSD-ul ar trebui sa se retraga de la guvernare AZI. Daca romanu’ o vrea pe Udrea din nou la butoane asa sa fie.

    • Am stat 2 ore in fata ambasadei de la Berlin, ca sa votez, de ziua mea. Despre ce propaganda vorbesti? vreau argumente. Arata-mi pozele facute de tine in fata ambasadelor din europa. Eu am ce sa-ti arat.

    • Da, maestre, spala creierul internetul asta, ceva de speriat.

      Numa’ ce se aprindea iconita cu FB-ul si noi repede, cu banana la Klaus…

    • Ce propaganda visezi?! Articolul e oarecum ironic, pentru ca oricați bani ai arunca pe promovare e greu de ascuns o serie de minciuni. ACL nu a dat nici bani pentru oamenii veniți cu autocarul, nici pentru reclame online sau articole. Ce a facut lumea pe internet a facut voluntar.

    • ce ne mai spala creierele internetul asta, noroc cu antena 3 care vine cu elixirul adevarului.

    • bine ai facut.

    • NOU
      #53

      @bogdan c: infrastructura de vot din Germania nu poate fi ca cea din Germania. Germania nu este in Romania. Ce-ai fi vrut, sa-ti faca sectie de votare langa casa?
      @ivanG: nu, nu internetul iti spala creierul, romanii pot fi spalati pe creier foarte simplu, vezi strigarile in strada „Jos comunismul” . Cred ca aici tine psihiatrie sa crezi asa ceva.
      @alxzen: Esti obsedat de Antena 3 ca si zeul tau Basescu.

      @Zoso: Pentru PSD ( ca si pentru multi „analisti”) a fost spulberat mitul ca Facebook-istii nu conteaza in alegeri. Uite ca PSD-istii si-au luat-o grav si bine-mi pare.

  23. Sutu psd? esti prost sau cum?

  24. un raspus (de ce nu o sa avem asa ceva in veci din partea psd-ului) il da ciutacu la el in batatura: „Nu exista explicatie rationala, cel putin din tot ceea ce are caracter public, pentru rezultatul de aseara. In conditiile in care s-a jucat, e de domeniul irealului…” pai romania reala e ireala pentru de-alde astia. habar nu au pe ce lume traiesc. si din cauza asta ori promoveaza incompetenti, ori impostori pe functii si pe urma se mira ca prostii: ‘e ireal’.

  25. nu au cum…si nu au cu cine….si mai ales nu au de ce. Pentru PSD capitolul internet este inchis. Un partid ca PSD nu poate castiga pe o platforma pe care si cei care ii blameaza pot sa le vorbeasca direct. Chestia asta se face cu si pe idei. Pentru ca altfel se face pe trollaj…si oricat de mult ar incerca PSD nu se pot bate cu trollii. Au mult prea multe bube in cap pentru a putea sa faca asta eficient. Te rog spune-mi din 2004 incoace, cate idei au fost emise de PSD / interpusii PSD?

    • uită-te la republicanii americani. tot la fel de inchiși și boșorogi, și totuși au trompete care fac chestii pe online.

    • Diferenta este ca aripa tanara a republicanilor nu este tot aripa batrana cu ani mai putini si IQ mai scazut ca la noi (pentru ca aia cu vechea garda si noua garda si lupta dintre ele in PSD este o iluzie. La PSD sunt 3 familii mafiote multi-generationale care se lupta intre ele). Tinerii republicani au degetul pe pulsul insatisfactiei si inteleg ce ar putea sa ofere generatiei internet. Nu degeaba si-a facut cu onor re-aparitia ideii „big government = evil, local government = good”. Tema asta murise pe perioada Bush si prima alegere a lui Obama.

      La noi…cine vrei sa inteleaga insatisfactia celor care au votat anti-ponta? Sova? Firea? Ponta? Daca Ponta intelegea o mica parte din ce i se intampla prima chestie pe care o facea era sa o trimita pe Firea acasa…public si cu tam-tam. Pentru ca tot ce a reusit a fost sa schimbe pentru 1-2 saptamani focusul de la tema de campanie la „bah, da’ ce proasta e asa”…si fara sa castige un singur vot in plus. Dar nu, o lasa sa stea ca paduchele in funche si sa ii faca de fecale.

    • @ vali Petcu … la emisiunile alea americane de iti plac tie parca se vorbea tocmai de faptul ca republicanii americani s-au reformat cat sa castige ultimele alegeri. Chiar si cu trompetele lor online nu poti sa faci mare lucru daca nu vii cu o alternativa decat daca contracandidatul e praf.

    • Maria, + un milion de puncte la observatia cu Firea.

  26. USL traieste. De aici trebuie sa inceapa. Plus Domnul’ Dan, Vadim si Tariceanu pe langa Firea Palada si Sova si au succes garantat. Le iei 15k, le faci site si ii bagi pe astia de mai sus sa se sparcaie.

  27. luju, comisarul.ro si stiripesurse sunt siteurile de care ziceai?

  28. Chinezu (membru declarat PSD) a îndemnat, împreuna cu toată trupa lui din Kooperativa, bloggerii sa își închidă blogul in ziua alegerilor. Le-a fost frica ca se va afla ce se întâmpla. Problema e ca agenția care a propus (cu trei angajați declarați ca membri PSD) dar si bloggerii ăștia , nu au luat in calcul Facebook. Nu poți cenzura Internetul si PSD prin închiderea blogurilor asta a încercat iar mai departe furia alegătorilor s-a putut citi atât pe blogurile neînchise cât si pe Facebook.
    Online-ul a învins. Dar ganditi-va ce se va întâmpla când Iohannis nu se va tine de promisiuni si il vor cauta câteva milioane de alegători …

  29. In anul 2019 candidat la presedentie din partea PSD va fi Sova.
    Dupa esecurile rasunatoare cand intelectualii PSD au fost nimiciti de ofensiva „basiana” un plan diabolic e pe cale sa erupa din mintile intunecate ale laturii rosii: Sova va fi pus in competitie directa pt viitoarele alegeri. Se incearca astfel o contraofensiva prin candidatul cel mai putin inzestrat „cerebelic” de mama natura. Iar ca instrument de propaganda poza cu Sova va fi afisata pe o tabla de darts seara de seara in studioul antena 3, unde Mihai Gadea va arbitra cate un meci de intre Badea si Ciuvica.

  30. 10k/luna ? ieftin
    macar acum stiu de la cat incep negocierea.

  31. eu nu imi doresc nici o reforma. hotii nu merita nimic mai mult decat sa vada lumea din spatele gratiilor
    p.s. nu pot sa nu observ ca mai nou vinzi oameni :))

  32. s-a incercat, n-a reusit. fortat nu merge, trebuie oameni cu convingeri, care sa puna suflet. ce s-a intamplat acum cu ACL e ca la valul mexican. Au fost cativa oameni foarte activi care au atras dupa ei alti oameni si tot asa, piramidal cum ar veni. comisarul.ro si capitalismpepaine sunt niste mizerii ordinare, propaganda de-a dreptul fascista, si cu toate astea lumea pune botu. stii de ce? pentru ca e mai usor sa credem o minciuna simpla, decat un adevar complex, si cu cat e mai scandaloasa minciuna, cu atat e mai credibila. PSD a incercat sa promoveze mult pozitiv pe online, iar lumea nu da share la pozitiv, da share la scandalos. oricum, problema e ca asta trebuie creat in timp, in cativa ani, nu asa, cu cateva luni inainte. Apoi mai e si fenomenul numit „spirala tacerii”. Au votat 45% cu PSD, sunt sute de mii de tineri, i-ai vazut activi pe online? Nu prea, pentru ca ailalti sunt atat de inraiti, incat le este frica sa isi asume deschis optiunile, deoarece vor fi executati in public mai apoi. Mai intai trebuie lucrat la curatarea imaginii PSD, abia apoi se poate gandi o strategie pe online.

  33. NOU
    #73

    Ce spui tu este interesant şi util până când vine momentul de „reveal”.
    Şi atunci, când practic faci legătura dintre conţinutul turnat delicat şi cu ştiinţă ani de zile şi „produsul” de vânzare, dacă nu ai un produs verificat, testat, cu lipici la publicul căruia i-ai vândut conţinutul, atunci totul se va duce în cap.
    Da, poţi face o campanie, dar e nevoie de ceva consistent în spate.
    Degeaba foloseşti cea mai bună vopsea de pe piaţă, degeaba ai cel mai bun vopsitor, în cel mai profesionist cuptor de vopsit. Dacă tabla e ruginită, degeaba.
    Or, în cazul de faţă, tabla e ruptă de rugină şi trebuie schimbată. După aia, corect, dai cu vopsea de calitate în online.

  34. Zoso, pesedeii n-au si n-or sa aibe succes online NICIODATA. Asta pt ca nu au material, platforma lor e cel mult socialism ambalat cu ceva sclipici (‘social-demcratie’). Ei, nu poti sa atragi lumea care gindeste cu asemenea timpenii. Pe boi, da. Numai ca boii se uita la A3, n-au timp de online decat cel mult pt like-uri pe fb la mertane si beemve-uri.
    Uite de ex. platforma criticatac. Misto structura etc, insa continutul e comunist hipsteric prorus. Basca, cenzura comentarii la greu. Deci nu poti avea audienta fara continut, indiferent cit de bun e hardware-ul si platforma.

  35. Nu fac sites dintr-un singur motiv, toata lumea iar injura si ar râde de ei.

  36. bai, oamenii lui Negoita au pierdut fix site-ul lui si nu aveau nici backup. nici macar 1 fisier din sursa site-ului. cam asta e nivelul.

    le-am dat o sursa mai veche si ala e si acum online.

  37. Cam greu sa raspandesti comunismul in online, vere!

  38. Da Vali, dar de cand stiu politicienii ce-i aia o investitie? Ca doar n-au facut banii aia din investitii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile