Conspirația cu furtul de șampon

Dacă știți, bine. Dacă nu știți, circulă o conspirație care spune că undeva pe lanțul de distribuție cineva fură din șampon, în special Head&Shouolders, care e teribil de valoros, se pare.

N-am crezut asta, nu cred asta, deși am cumpărat două șampoane în două ocazii diferite și amândouă au cam 1/5 lipsă din ele, pentru că nu văd cum îl vinzi. Ce faci, vânezi prin tomberoane după recipiente goale? Îl vinzi la pungă? Furi din fabrică 200 recipiente? Cât să fie profitul la asemenea operațiune infracțională?

Și doi, cum naiba ieși cu 10 litri de șampon din fabrică sau de unde îl furi. Supermarket, să zicem. Le mulgi câte un pic înainte să le pui la raft. Nu vede nimeni că ai două bidoane cu tine? Nu sunt camere în depozit?

Păreri?

sampon-head-shoulders

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

115 comentarii

  1. Nu e mai simplu sa pui problema in carca magazinului care pune in vanzare produse neconforme? Adica facut scandal in magazin, cerut despagubir, reclamat ANPC etc.
    Cineva fura – poate e un angajat poate e o corporatie, aia de de pun in vanzare produsul. Ultimul pe lant e magazninul – sef raion. Ala trebuie sa se sesize, daca nu vrea sa plateasca. Si tu, client.

    Comentariu apreciat.6920
    • Este simplu de aflat daca se fura sau nu din sticla de sampon. O versi intr-un recipient gradat si vezi care este volumul de lichid.
      Doar ca nu cred ca este vorba de furt, pur si simplu producatorii fac ambalaje mai mare ca sa te atraga sa il cumperi pe al lor, in loc de cel de la concurenta.
      Chiar daca scrie cantitatea pe sticla, undeva in subconstient influenteaza si faptul ca vezi un recipient mai mare.

      Comentariu apreciat.2111
    • cum ar fi daca chiar ar exista conceptul de „reclama mincinoasa”, si sa includa orice tentativa de a pacali cumparatorul.

      Am cumparat odata niste cuburi ptr copil care erau ambalate intr-o cutie… 40% spatiu gol…..si afli dupa ce o deschizi

      Comentariu apreciat.482
    • Da, ar trebui niste amenzi pentru cazurile astea in care esti pacalit cu buna stiinta.

      252
    • roman clasic, scandal :)

      521
    • Așa fac și femeile, își pun sutien cu burete și înnebunesc bărbații, dar când ei află e deja prea târziu! Din cauza stării în care se află nu mai fac nicio reclamație!

      Anpcu’!

      Comentariu apreciat.1405
    • Andrei, cine a spus ca e cu X la suta mai putin cred ca a zis asta sub aspectul gramajului, nu a marimii recipientului si automat a spatiului gol care ramane sau nu acolo. Irelevant cat de mare e recipientul daca tu tot primeste 500g sampon cat scrie pe eticheta aia.

      84
  2. Shrinkflation

    Comentariu apreciat.1232
  3. Ma rad pe cap asa ca acest subiect o sa il urmaresc cu maxima detasare

    Comentariu apreciat.1797
    • Asta nu e atitudine!!! Când vor începe sa dispară lame din rezerva de gilette, noi ce ar trebui sa facem?? Sa privim ca tine sau ca iohanis?!?!

      Comentariu apreciat.1291
    • Nu dispar, ca se vede, le vor ascuti pe o singura parte!

      Comentariu apreciat.770
    • @Omg, cine a spus ca nu foloseste un brici mostenit de la bunici?

      211
    • Si eu, dar am inceput sa fac matreata in barba.

      210
    • Sorin folosește asta
      https://www.farmec.ro/sampon-antimatreata-cu-ichtiol-563

      Nevasta-mea e sensibilă la șampoane proaste, și după ce a dispărut ăla de la l’oreal cu seleniu (capac portocaliu) tot ce a încercat îi provoca mătreață sau mai rău. Cu ăsta ma spăl și eu, și după o săptămână ma curăț de mătreață. Apoi trec iar pe un șampon de la Amazon pentru circa 3 luni.
      Șamponul miroase a petrol, dar este foarte eficient

      105
    • O solutie generala ar fi sa nu mai cumparam produse nesigilate. eu nu mai vreau sa cumpar nici cosmetice,nici dermato-cosmetice, nici balsam de rufe, nimic nesigilat. E un inceput, zic…

      192
  4. Fabrica de recipiente e la Ploiesti si au multe loturi de calibrare sau rebuturi. Da mi se pare aberant sa furi sampon cu picatura.

    Comentariu apreciat.491
    • Fura romanul orice, oricat de marunt, nu e problema. Dar ma astept ca pe linia de productie, la final, sa existe ceva automatizat care verifica cantitatea fiecarei sticle.

      aaa, stai, ca il scot angajatii din priza, „nu mai merge sefu”

      Comentariu apreciat.399
  5. Corectati-ma daca gresesc dar verificarea cantitatii samponului ar trebui facuta cu o cana gradata, nu cu cantar ( nu-mi aduc aminte sa fi vazut densitatea trecuta pe sticla). Cred ca P&G pur si simplu pun sticle mai mari pentru cat sampon vand

    Comentariu apreciat.1193
    • Ma indoiesc ca oricine ia (presupunand ca e adevarat) foloseste instrumente de precizie. Iei acelasi sampon din surse diferite si compari greutatea. Nu ma intereseaza exact cantitatea, ma intereseaza existenta de diferente. Pe eticheta e trecuta o marja de eroare la masurarea cantitatii, daca diferentele ies din marja respectiva, ceva e suspect.
      Daca se fura la nivel de magazin, sa iei din lanturi diferite ar fi o comparatie relevanta.

      Comentariu apreciat.334
    • Corect! Asa fac și eu!!
      Ma duc la raftul de mase plastice, Iau o găleată și o cana gradata, vărs șamponul în cana și pe urma înapoi în recipient. Dacă e cum trebuie, Iau șamponul și pun plasticele la loc. Nu e, repet pana iese!

      Nu înțeleg de ce se uita angajații urat la mine…

      Comentariu apreciat.583
    • *alt Radu decat cel de mai sus

      Am fost curios si am verificat samponul (nu e H&S dar nu cred ca e important), e putin mai dens decat apa, se duce la fund daca il pui in apa. Deci verificarea cu cantarul arata lipsa si mai mare decat daca ar fi aceiasi densitate ca a apei.

      81
    • …e putin mai dens decat apa, se duce la fund daca il pui in apa…

      Celalalt Radu, speram ca ai terminat profil uman!

      614
    • Omg esti sigur? Daca ceva se scufunda in apa densitatea acelui ceva e mai mica sau mai mare decat cea a apei? Gandeste-te bine inainte sa raspunzi, nu ca atunci cand ai incercat sa ma iei la misto.

      192
    • Prostu, dacă nu e și fudul…

      Iarta-ma Radu, nu are rost sa îmi scuz dislexia… norocul meu e ca am luat bac-ul! Nu-l mai luam acum!!

      24
    • Omg, si dupa aia iei alt recipeint de pe raft ca asta a fost desfacut…

      10
  6. Iar se fura?
    Acum 15- 20 de ani metoda era.mai evidenta, se golea complet flaconul, se umplea cu altceva de vâscozitate asemănătoare iar în partea de sus se pune a o pungă unde era câteva picături de șampon.

    Îți dădeai seama acasă, in dus!

    162
  7. Nu stiu voi dar eu la tot ce e deodorant/sapun/spray vopsea/alune la cutie (insert ce vreti voi) care are capac verific sa nu fie umblat sau luat din el.
    20 sprayuri de vopsea toate aveau furate atomizoarele. Ce mortii lor fac cu ele..bombe atomice?!

    Comentariu apreciat.301
  8. Ma indoiesc ca are fix densitatea apei, sa fie 500 Grame la 500 Ml. Cana gradata

    Comentariu apreciat.603
  9. Prin anii 90, oprit fiind pe marginea drumului, tata a găsit pe unu de vindea șampon. D-ăla bun, greu de găsit, la preț imbatabil. A făcut proba, era ce trebuie ȘI ERAU PLINE OCHI. A luat un bax de ăla, să fie pentru toată lumea.

    Și, ajuns acasă, a dat și la unchi și la mătuși. Ghici ce?!

    Oamenii luaseră recipiente goale, le umpluseră cu zoaie (da, zoaie de aia jegoasa, nu apa), puseseră o folie de plastic peste zoaie, apoi câțiva ml de șampon peste folie. Și capacul peste. Când desfăceai capacul ieșea șampon.

    Comentariu apreciat.940
    • Eu eram in armata ( 1990) , incepuse nebunia cu bisnita prin Polonia, unul dintre subofiteri s-a aprovizionat cu ham-uri si vodca. La conserve nu putea umbla, dar a luat toate sticlele la rand, le golea pe jumatate si completa cu apa, dublandu-si marfa. Culmea e ca s-a intors teafar de acolo, semn ca i-a mers.
      PS Eram debusolat ca tot vorbea de hamuri ( WTF, cati cai au pe acolo?!!).

      Comentariu apreciat.384
    • Eu am luat nuci. Deasupra bune, si dedesubt rancede, vechi de >5 ani. Un sac am luat, de la tarani de pe marginea drumului, „naturale domnu’ , din curte de la noi”. Am patit fix ca-n fabula lui Nastratin Hogea, cel cu capul de magar.

      La piata te mai uiti, mai compari, dar daca iei de pe marginea drumului esti victima sigura. Dracu’ se mai intoarce pentru o tzeapa de 10-50 de lei.

      Comentariu apreciat.661
  10. Sunt 2 posibilitati. ori recipientele sunt mai mari, ori a doua e dublul standard care a fost dovedit chiar de autoritatile din UE. Au gasit mii de produse care ba aveau gramaj mai mic decat trebuia, ba la ingrdiente erau alte procentaje pentru europa de est.
    Prin 2019, s a intamplat sa cumpar niste conserve de ton Rio, de la Supermercato (magazinul cu produse italiene aduse direct de acolo). Daca cele cumparate local aveau mult ulei + aer, cele din IT doar daca le strangeai in pumn, scoteai ulei din ele, si erau indesate de nu aveau absolut deloc aer.

    Comentariu apreciat.651
    • Pai, e clasica deja comparatia la cafeau Iacobs, ce gust are cea adusa de la mama ei si ce gust are cea luata din magazinele noastre.

      Comentariu apreciat.491
  11. Toți bogați pe aici?? Nu e niciunul care îndoaie șamponul cu apa când rămâne fără bani?? Capitaliști…

    Comentariu apreciat.873
  12. stiu alte 2 cazuri.
    1.cutiutele simple de tic tac, se desigileaza cu grija, se iau cateva bomboane cat sa nu se vada, pt ca eticheta acopera partea de sus. la cutiile infoliate complet in plastic, portocale, cola, nu merge. probabil angajatii din hipermarket.
    2. cutiile alea patrate raffaelo. a lucrat un prieten la ferero, distribuia produse la diverse magazine. se urca in duba in spate, cu un cutter dezlipea in partea de sus, ca e lipita foarte putin, lua 2-3, lipea la loc cu super glue, repeat . pentru consum propriu. desteptii astia s-au zgarcit sa puna bomboanele in interior intr-o alta punga transparenta, ca la heidi bouquete. nu scrie nicaieri cate sunt, asa ca fenomenul continua. evit produsul, fenomenul e raspandit, dar nimeni nu baga de seama.

    si la detergentul capsule prefer in punga sigilata decat in cutie.

    Comentariu apreciat.581
  13. Romanul fura. Cu cat are mai mult timp liber (aka munca de robot, dar pe bani de oaie furajata), cu atat ii vin idei de „optimizare”. si nu, castigul nu se masoara cum ar crede multi, ca e un rahat pt cat efort depui. nu, castigul este CEVA versus nimic. ca daca ai sti sa calculezi chestii, nu ai impacheta cutii. mno…

    Comentariu apreciat.463
    • eu am mai pus comentarii aici în care am spus că 90% dintre români fură
      nu vrem să recunoaștem, dar suntem popor de hoți

      Indecis. Tu ce zici?2433
    • Suntem singura tara din lume unde ”hotule”‘ este un compliment de cand ne-am nascut.
      Hotule, vino la bunica sa te pupe.
      Uite ce privire de hot are dragutul de el….
      etc

      Comentariu apreciat.4812
    • @Flat – putori care se lamentează pentru orice da, dar hoți, niciodată! Corectitudinea se află în dicționar la cuvântul român.

      46
    • @Lecter, nu suntem singura tara in care se foloseste expresia „hotule” ca un alint.
      Inclusiv in engleza, „litthe thief” poate avea o conotatie pozitiva (mai ales cand discutam despre copii care au facut o nazbatie). Si sa nu uitam ca „thick as thieves” este o expresie foarte populara.
      Probabil si alte popoare au expresii similare.

      @all, nu doar romanii sunt hoti, toata lumea fura daca are posibilitatea. Singura diferenta este ca in alte tari au fost puse la punct mijloace de a preveni furtul si pedepsele sunt mai mari decat beneficiul potential. Important este ca se si aplica pedepsele.

      Adica sa fim seriosi, chiar vi se pare ca toti strainii care au venit in Romania sunt cinstiti?
      Nu ati auzit niciodata de un investitor strain care si-a pacalit angajatii sau partenerii din Romania? Sau pur si simplu un cetatean din Europa de Vest care a fost prins la furat in Romania?

      202
  14. Nu a mai vazut capul meu sampon de 3 ani. Toata viata am bagat sampon ca sa fie bine, aveam parul plin de matreata, scalpul uscat, imi venea sa ma scarpin ca turbatu, cadea in veselie parul. Incercam tot felul de sampon special extra p-la-n-pzda de 10x mai scump (si da, il lasam sa actioneze nu il clateam imediat) si era din ce in ce mai rau.

    Acum il clatesc cu responsabilitate doar cu apa si nu mai am nicio problema. Nu am parul lung, ca nu stiu daca s-ar aplica si in cazul asta. Nu zic ca e solutia minune sau ceva de genul, doar a functionat pt mine din disperare.

    Sau putem avea incredere oarba in corporatia P&G care iti recomanda sa te speli cu kkt-ul lor verde fosforescent de 9 lei/3l CAT DE DES POTI! Sau in influencerii in care au pompat cash cu nemiluita ca sa te ajute evident pe tine, nu altceva: https://www.iqads.ro/articol/59990/cum-a-reusit-head-shoulders-sa-convinga-romanii-sa-se-spele-mai-des-pe-cap

    O fi la mijloc adevarul, dar cu siguranta campania din link e un gunoi de propaganda corporatista cu toti fomisti aliniati.

    206
    • deci tu te spalai cat de des puteai cu un cacat de 3lei litru si nu te-ai prins ca e o problema?

      116
    • @animaloo ai incercat si sa intelegi ce citesti? Iti recomand.

      83
    • Presupun ca stratul de grasime il indepartezi totusi cu ceva, are loc un proces de saponificatie acolo; aia doar cu clatire cu apa e poveste holistica pt Ashton Kutcher si nevasta-sa. Apa simpla nu indeparteaza stratul de grasime oricat ai freca tu si in aprox 3 ani iti sufoci si ultimul fir de par cu grasimea aia. A, si dermatita seboreica e o chestie pe bune, nu e data de sampon sau de influenceri.

      100
    • Ce inseamna – iti sufoci firul de par?

      Oare nu e bine sa ai un strat ff subtire constant de grasime pe scalp (invizibil cu ochiul liber) care functioneaza ca o protectie de fapt la factorii exteriori? Si iti mentine scalpul sanatos pe termen lung, in loc sa iti scalzi zilnic scalpul in chimicale diverse.

      La fel cum mai nou se constata ca apa de gura care distruge cu succes toate bacteriile – si pe alea daunatoare care cauzeaza carii, dar si bacteriile bune care sunt benefice pe termen lung. Si nu prea se mai recomanda folosirea zilnica a apei de gura (nu ma refer la pasta de dinti da? inainte sa sariti la scandal).

      De mentionat ca nu sunt tipul de om holistic care traieste in padure cu animalele in armonie.

      94
    • Sebumul are si el o rata de reinnoire destul de mare asa ca o sa observi ca dupa aprox 12 ore de la spalare scalpul are deja o fina pelicula nou formata de sebum; in plus, concret vorbind, la ce factori exogeni te referi? ai si par, presupun ca nu stai la polul nord sa invoci efect termic si presupun ca nu iti arunca nimeni constant in cap cu apa de canal; pielea are multiple alte mecanisme de protectie anti factor externi, nu e sebumul unica bariera. Rezonabil e sa fii moderat, nu zice nimeni sa te speli zilnic pe cap, dar nici 3 ani sa stai asa.
      Apa de gura avand efect bactericid distruge si parte din flora comensala, buna, din gura, nu doar pe aia de da carii. Nu distruge insa flora din restul tubului digestiv, ca apa de gura sa scuipa, nu se inghite. Si fara apa de gura chiar se poate trai, nu e standard de igiena in tara in care pasta de dinti inca e tabu.

      80
  15. Uite, vii cu caserole la tine (chipurile ai mancare acolo) il umpli cu sampon, 400 ml pe zi. Il introduci in combinatie si pe portar. SI faci asta pt. ca e cerere pe piata, se duce vorba in sat ca „e un baiat ce vinde sampon, juma de pret si d-ala bun, concentrat, nu mizeria aia de la raft”.

    Comentariu apreciat.483
  16. Corect! Asa fac și eu!!
    Ma duc la raftul de mase plastice, Iau o găleată și o cana gradata, vărs șamponul în cana și pe urma înapoi în recipient. Dacă e cum trebuie, Iau șamponul și pun plasticele la loc. Nu e, repet pana iese!

    Nu înțeleg de ce se uita angajații urat la mine…

    180
  17. La un depozit de langa Timisoara au prins un manipulator ca fura cablu de pe tamburi si ii vindea la fiare vechi. Fura putin de pe fiecare tambur dar in final l-au prins. Scandal pana la director, amenintari cu politia, cu bataia, cu tot ce se putea. Ce sa vezi ? Si acum ala lucra tot acolo, nu l-au dat nici macar afara ca e cel mai bun de acolo si nu gasesc altii. :D :D :D

    Comentariu apreciat.480
  18. e greu ca ambalatorul sa puna un sigiliu pe capac. sunt o groaza de produse nesigilate, mi se pare aiurea sa vinzi un produs de igiena fara sa fie sigilat

    Comentariu apreciat.480
    • “produsele de igiena sa fie sigilate obligatoriu”

      La ce partid din parlament sa ne rugam sa initieze o lege in sensul asta?

      510
    • Partidul Samponabil Democrat, Uniunea Samponati Romania sau Partidul National Lavabil? La care ne milogim?

      133
  19. Producator -> Distribuitor -> Punct desfacere -> Client final.

    Furaciunea apare cand ajunge la distribuitor si dureaza pana la clientul final. Nu stiu cum e cu produsele cu capacul sigilat, dar la produsele ce nu au sigiliu se fura „cate un pic”.
    Produs X mii bucati se afla in depozit, se desface de catre gestionar si manipulatorii din depozit si se sustrage din fiecare cate „un pic”. Astfel o parte din oamenii angajati la distribuitor sau la magazin nu mai cumpara detergent lichid sau balsam de rufe ani la rand. Stiu asta, deoarece am lucrat ca agent de vanzari la una dintre cele mai mari companii de distributie si am vazut fenomenul. De ce se intampla? pentru ca e in ADN, pentru ca angajatorul nu ofera si nici nu cauta oameni cu pregatire, deoarece ii costa. Si vine nea’ Costica angajat pe minim pe economie, jobul lui e sa pregateasca marfa conform facturii si sa incarce marfa in duba(asta in caz ca vede bine, de cele mai multe ori soferul e nevoit sa faca doua drumuri, deoarece lipseste din marfa). Ce crezi ca face pe la 12? mananca, baga o sparla de 2 lei si se apuca de combinatii.

    Cam aia e.

    Comentariu apreciat.361
  20. Acum a aparut si furtul la cafea. Asta ma enerveaz cel mai tare. In capucino avea ceva spuma dar acum e jumate spuma.

    135
  21. Am uitat. La Sanytol e fix la fel. Verificați cu atentie ambalajul. Orice urma de umezeala indica ca s a umblat la el.

    90
  22. Săpun solid.

    101
  23. eu ma spal cu apa de ploaie si oțet că sticla a transparentă

    182
  24. Intr-o alta viata am fost tanar.
    `Prietena mea de atunci lucra la promotii in Metro/Sellgros, la detergenti.

    De acolo am aflat de aceastra practica, cel putin pe capitolul detergenti, care la vremea aia erau cam scumpi, mai ales in zona „Premium”. Erai burghez daca spalati cu Ariel lichid.
    Poate ca si acum sunt la fel de scumpi pentru unii oameni, iar noi am devenit mai bogati.
    Se fura ca in codru si prada se impartea (altfel sistemul nu merge).

    Oricum, nu subestimati calicia oamenilor si dorinta de a ciupi.

    Mai stiu caz de la BA Tabaco, unde ii perchezitioneaza pe aia la iesire.
    Se mirau cei de la cantina firmei de ce se bea atat de mult lapte.
    Baietii aruncau laptele din cutie si umpleau cutiile cu tigari, apoi le aruncau la reciclat.
    Seara se duceau si le luau de la gunoi, dar unii au incercat sa treaca de paza si dupa un timp au fost prinsi, asa ca acum se toaca tot ce e reciclabil.

    Comentariu apreciat.371
  25. Azi esti tanar si in v(l)oga , maine faci articole despre 9 grame de sampon lipsa :(
    Sic transit gloria mundi

    Comentariu apreciat.515
  26. Am intrat saptamana trecuta intr-o benzinarie. Nu dau nume, aia austriaca mai scumpa. 2 baieti de la casa, 25-30 ani, aveau o discutie aprinsa:
    – Daca plateste cash merge ma!
    – Nu merge, daca iti cere ala bonul ce faci?

    Din pacate au intrerupt discutia sa ma intrebe daca platesc cu cardul si daca decontez.

    Despre ce discutau?
    a. adunat bonuri de benzina pentru decontat pe firma
    b. vandut la negru cola luata de la metro in locul aleia de 5 lei din benzinarie
    c. salvat planeta economisind hartia pentru bonuri

    Comentariu apreciat.471
    • Nu stiu cum se face manaria, dar tot la benzinaria aia, iau o bere, platesc cu cardul, dupa aia procesez ca mi-a luat bani in plus fata de pretul afisat la raft, ii zic asta (fara sa precizez cat era la raft -> doar tineam minte ca era sub 10 lei si imi luase peste 10), imi da inapoi din casa de marcat fix diferenta.

      201
    • tu sofer mergi la oemveu sa-ti iei bere? doar bere?
      anyway, sa iti raspund. in caz ca nu iti dadeai seama de eroare, diferenta de bani o lua angajatul. daca ai si mai multe produse pe bon, iti dai seama mai greu. dar e cam greu sa ai 2 preturi la acelasi produs. eventual el scaneaza un cod de bare dosit de la o bere mai scumpa.

      42
    • Eu sunt pasager, am nevoie de sofer ocazional nu am masina si firma are contract cu respectivii cu nu stiu ce carduri la ei.

      41
  27. Parerea mea este ca imbatranesti. Cand imbatranesti devii carcotas si conspirationist.
    Ai observat ca dupa scumpiri gaura de la covrigi este mai mare?

    158
  28. Mi se pare ca nu ia nimeni in calcul ca furtul să se întâmple în magazin. Eu am văzut într-un Lidl dintr-un cartier suedez din București cum doamne în halat puneau Lenor într-o punguță de-aia de bucătărie, îi făceau nod și o băgau în buzunar.

    Comentariu apreciat.292
  29. Nu e de glumit, am lăsat eu la Profi la un moment dat ceva gen 10 lei la un produs de 9.95 și a făcut fiu-meu – care e mai ciudat de felul lui – un calcul cam cât se aduna (ceva gen produse vândute pe zi * magazine în oraș * zile pe an * ani de când apăruse Profi pe la noi). Ieșea de o mașină nouă pentru CEO-ul de la Profi.

    Așa că, dacă auziți de niște cisterne mari, pline ochi cu șampon, care circulă prin țară… sunt din picăturile adunate de la fiecare sticlă pe care o cumpărați.

    Indecis. Tu ce zici?228
  30. E Onetiu, nu stiati ca asa a ajuns milionar.

    190
  31. Ce cantitate e inscrisa pe flacon? Apoi masoara si afla daca ce e pe flacon corespunde ce cat e in realitate. Pot ei sa puna un flacon oricat de mare, poate fi marketing: il iau pe asta ca e mai mare. Cantitatea trebuie sa corespunda.

    160
  32. NOU
    #96

    Cel mai frumos era cu magazinele astea mari de haine….te duceai probai si a 2 -a zi ti-l livrau baietii la juma de pret:)

    101
  33. Dar ce, multinationala nu poate sa fure? Sa puna ea intentionat mai putin?

    53
  34. E ceea ce se numește shrinkflation. Se poate face prin micșorarea ambalajului, a produsului, lărgirea orificiului prin care se degajează produsul, mai puțin produs în același ambalaj, etc.. La produse precum pasta de dinți sau șamponul, câștigul nu vine din reducerea cantității de produs, sunt și alte costuri acolo care rămân constante (ambalaj, transport, etc.), cât din epuizarea mai rapidă a recipientului. Combinat cu fidelitatea față de brand, un cumpărător care cumpără un șampon, să zicem, la 90 de zile, îl va cumpăra la 70-80 de zile.

    Din păcate, am citit undeva că se practică la sacii de ciment. Acolo e o problemă de siguranță în construcții. Producătorul a vândut un sac de 48-49 kg în loc de 50, betonistul, din inerție, a pus un număr de saci fără să se uite la greutatea lor reală, ceea ce a schimbat automat cota betonului.

    Comentariu apreciat.312
    • Cine face beton pentru elementele de rezistenta numarand saci/lopeti/galeti fara cantarirea/granulometria/umiditatea agregatelor isi merita soarta.
      Nu se aplica daca face alei, troaca de porci sau cine stie ce dracii neimportante.

      31
  35. Păreri?

    Da se fura din recipientele care nu au sigiliu, e vina producatorului ca se zgarceste la cativa bani si nu pun acel sigiliu pe interior.

    Fura si mai mult si completeaza cu apa, deci nu e o teorie a conspiraţiei, faza e pe bune pentru orice produs astfel ambalat, chiar si pentru unele cu sigiliu usor de indepartat fara a fi deteriorat.

    51
  36. Sunt unii pe FB care vand la bidon de 5L lichidul din capsulele Ariel (ala verde). Mindblowing

    141
  37. Din experienta mea din logistica, situatia sta cam asa:

    *Furt in centrul logistic – greu de tot dar nu imposibil. Daca se fura, se fura recipientul cu totul, nu cateva grame din mai multe sticle. Riscul de a fi prins este prea mare pentru eventualul beneficiu. Combinatia mare este cea intre sofer – receptioner – admin (ala de verifica avizul de insotire cu receptia informatica). Marfa poate fi receptionata fara sa fie adusa fizic la depozit si vinduta separat. O poti face la produsele foarte vandabile gen detergent / cafea / bautura / mancare animale.

    *Furt in magazin – la fel de greu deoarece implica muuult mai multe persoane. Si iar nu se merita. Combinatia ar putea merge pe returul de marfa, mai ales ca nu toata lumea isi i-a bonul de la casa de marcat.

    *Eroare productie – Aici e cu dus intors. Producatorul a vrut sa scape de un lot cu probleme si a gasit (prin reducerea de pret aferenta) vanzatorul. Cati dintre voi v-ati plans oficial ca e mai putin sampon in sticla?

    *Ambalaj neconform / schimbat. Dar aici DACA cantitatea inscrisa pe ambalaj e identica cu cea din interiorul acestuia, nu este nici o problema ca poti avea 50% aer in el. Legea NU interzice acest lucru!

    Mai sunt cateva dar nu vreau sa dau idei unora :-D.

    162
  38. Nu avem pe nimeni de la aeroport pe aici?

    61
  39. Nici eu nu cred ca atunci cand sunt ceva scule de vanzare la lidl, gasesti cutii desfacute si bucati lipsa din fiecare colet. Dar asta nu inseamna ca nu sunt mesteri care sunt curiosi cum ar merge cacaturile pe care le fura. Bai, si nu e vorba de nush ce scule DeWalt sau p’acolo, sunt parkside. Si tot se bucura sa le fure ori acumulatori, ori mandrine, ori… Ceva, boss. Orice, numai sa ne simtem si noi barosani, sefule!

    51
  40. Merg la un retail să aflu cum sunt ambalate produsele Head & Shoulders. Nu am, nu folosesc, nu voi folosi, na! Nu știu.

    31
  41. Râdem glumim da’ eu am luat țeapă cu un bidon de 4,5 L de Perwoll la Kaufland.

    De regulă, cumpăram recipientele mai mici. La un moment dat era preț bun (d-ăla cu roșu) la bidoanele XXXL, Erau în față de 4,05 L da’ eu am ochit două de 4,5 în spatele ălora – apropo de faza aia „Cum spui că ești născut în anii ’80 fără să spui direct că ești născut în anii ’80” – și am luat unul din alea două. Acasă l-am deschis, l-am mirosit, părea ce trebuie.

    Apoi am spălat cu el după ce spălasem un alt rând de rufe cu ce a mai rămas din cel vechi. Alea spălate cu noua achiziție au avut parfum numai până s-au uscat. Am pus niște detergent într-un pahar transparent… băi nene, dacă cel pe care tocmai îl terminasem era cremos, dens când îl turnam, ăsta era cam piș-vaser.

    Există și o diferență între locurile unde au fost produse. Pe alea mici scrie că sunt produse în Austria. Pe ăla „balșoi” scrie că a fost produs în Ungaria.

    Nu aș merge pe ideea ca iau pus apă „hoții ăia de la magazin”. Este omogen, nu avea urme de spumă când l-am desfăcut. Mai degrabă cred că fabrica aia fie a avut un lot problemă sau că asemenea celor de la Coca-Cola… asta e rețeta aplicată de fabrica aia pentru zona Europei de Est.

    PS. A dispărut de tot Perwoll la Kaufland-ul cu pricina.

    100
    • Stai să vezi când afli că la detergenți recipientele mai mari au preț / kg mai mare decât recipientele mici! Adică… acum. Ai aflat, cu plăcere.

      91
    • Cam asta am observat si eu ca atunci cand cumpar ceva la promotie, calitatea e inferioara… Sunt loturi cu probleme de care ei vor sa scape.

      00
  42. Că tot vorbim de furat, mi-am amintit de românașii prinși furând gumă de mestecat, prin UK parcă, wtf, de ce să furi Orbit ? Apoi a explicat unul: era perioada de glorie când în loc de 30-50-70 bani rest primeai pastile de gumă…

    40
  43. Mi-a spus soacra mea de o femeie care fura de la lucru (nu mai țin minte bine unde lucra) în cutiuțe de medicamente.
    Spunea că-și lua pastilele. Umplea o cutiuță de medicamente cu cafea, una cu zahăr, una cu nu mai știu ce etc. Fura zilnic.
    Acum mult timp, când locuiam în Deva, nu eram însurat, aveam o femeie la curățenie. Fura pliculețele de condimente și alte chestii punându-le în punguțe, pe care apoi le arunca în coșul de gunoi. La plecare, spunea că aruncă ea punga cu gunoi la tomberon, își lua „prada” și-și vedea de drum.
    Când mă gândesc că nu avea de ce „să mă pedepsească”, îi dădeam cât cerea și îi mai dădeam și o cafea și o țigară sau mai multe (dacă fuma). Eu pe atunci fumam.
    Sunt mulți oameni pentru care să nu furi ceva (să nu „completezi”) este o rușine, se consideră fraieri. De oriunde și oricât, dar să fure ei ceva. Oameni care par OK așa, cu familii, copii, nu sunt oameni răi. Este doar o chestie de mentalitate, de educație, nu știu.

    80
    • E rezultatul anilor de comunism, unde erai nevoit sa furi pentru a supravietui. Era o virtute. Pentru ca furai de la Stat, acel stat care le-a luat totul cetatenilor sai si i-a lasat in foame si intuneric. Cine fura, se spunea despre el ca „se descurca”. Mentalitatea s-a perpetuat, iar dupa comunism, locul statului a fost luat de firmele mari. Romanii nu uita nici umilintele la care au fost supusi de tot felul de „patroni” care ii plateau mizer si ii umileau pana mai acum vreo 10 ani.

      120
  44. Hai sa iti explice un „hot” cum sta treaba. Cand eram student, lucram intr-un depozit, iar gestionarul imi spusese de la bun inceput sa nu fur, ci sa cer, daca imi trebuie ceva pentru uz propriu. Pentru lichide, trebuia sa cumpar o sticla de Pepsi, o beam toti, iar in pauza de masa imi umpleam sticla cu ce aveam nevoie: detergent, lenor,sampon,etc. Luam cam 10% din vreo 20 de sticle, nici nu se observa. Conserve si alte chestii ambalate, le baga la rebuturi sau expirate si imparteam frateste. Si daca sunt camere, cine naiba sta sa verifice? Mai ales ca angajatii stiu unde bat. Si daca ii prinzi, ce le faci? Ii dai pe toti afara? Gandeste-te ca nu prea ai cum, ca nu ai inlocuitori si, in timpul in care mai lucreaza, au toata gestiunea pe mana si se baga „all in”.

    Asa ca, e o chestie tolerata si calculata in buget. Atata timp cat nu se sare calul, nu starneste nimeni borsul.

    Aproape sigur si in magazine e la fel. Si, daca printr-o minune probabilistica, aceeasi sticla trece prin mana a 3-4 meseriasi, iti poti imagina rezultatul.

    70
  45. Am patit o faza la un moment dat, iau aceiasi cartofi congelati mereu… 600gr punga… la un moment dat iau o punga din congelator in magazin, parea usoara… o cantaresc, ghici ce? …380 grame. Sunt convins ca e un rateu dat de o banda de ambalare… probabil la fel si la H&S, cineva a setat sa puna acolo un 20-50ml mai putin ca sa impresioneze niste HR-iste.

    20
  46. Fata angajata la magazin de parfumuri, are un handralau care are el o combinatie. Cand cumpara clientul, il scaneaza si daca pare guster, in loc de produsul de firma de la raft, ii da de sub tejghea varianta dragonul rosu. Originalul ajunge la giani, combinatorul care il vinde el pe olx sau facebook market.

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)