Știam eu că e ceva în neregulă cu X sau Y. Știam eu! Aveam o presimțire! 13.000 shares!!! Sursa: aflasitu.ro și ro.blastingnews.com, două site-uri complet fantomă, citate de al treilea site fantomă, extranews.ro. Nu contează. Știam eu că e ceva în neregulă cu asta.
Ăsta e “confirmation bias”, căutarea doar de știri și site-uri care ne confirmă ideile și bănuielile. Și prinde foarte bine la oameni mai puțin educați, la paranoici, la proști, la bătrâni, la pensionari, la oameni care nu își găsesc locul, la patrioți de carton și la părinții noștri.
Ia uite, maică, ce frumoasă e România! Da, mamaie, dar pozele alea sunt din Noua Zeelandă!!! Nu cred, maică, n-are cum, România e o țară frumoasă! Bre, matale n-ai apă curentă în casă și veceul e în fundul curții, ți se pare frumoasă România? Da, maică, pe tableta asta e tare frumoasă. Share!
Ia uite, mamă, Ioana Cuzino dă o mașină dacă dai like paginii. Ce fată bună! Bre, aia nu e Oana Cuzino, e Ioana Cuzino, e alt site! Nu, mamă, e fată bună, o văd mereu la televizor, sigur nu minte! Share!
Adidas dă 3.000 perechi de pantofi scumpi? Sigur sigur! Poate îi câștig eu! Ia să mă înscriu de 3 ori, poate am mai multe șanse, sigur nu s-a gândit nimeni să se înscrie de 200 ori, eu o să mă înscriu doar de patru ori! Share!
De linkprevieweditor.com ați auzit? Dar de DFCR? Românii distribuie? Părinții voștri sigur.
Rocco Siffredi in „Teens vs Milfs #6” area o replica celebra care suna cam asa „Oh baby you are gorgeous, now suck my dick” care descrie perfect situatia de mai sus.Adica orice ai spune sau ai face pana la urma se ajunge la acelasi rezultat.
Apropo de „România e o țară frumoasă”: în copilăria mea învățătorii/profesorii le spuneau elevilor că România e singura țară din lume cu 4 anotimpuri, nu știu câte feluri de climă și toate formele de relief. Până am mai crescut am fost ferm convins că așa este. Doar „doamna” nu ne-ar fi mințit, nu? Rememorând cu alții la vârsta adultă traumele copilăriei am aflat că fenomenul era destul de răspândit în școli.
La cat de plimbati erau profesorii pe-atunci, tind sa cred ca si ei erau convinsi ca asa e
… fenomenul acesta este prezent si in zilele noastre in cartile de geografie, tara asta e descrisa de zici ca de aici au pornit toate… cand de fapt sa fim seriosi, exista zone pe Globul acesta de ne putem ascunde numai cand auzim de ele. PS: Gandeste-te ca mai sunt oameni care zic ca industria pe vremea comunismului bubuia in Romania, asta in conditiile in care investeau 3000 de lei sa castige 1000 in majoritatea sectoarelor.
Eu pe la finalul anilor ’80 ma miram cum imi povestea bunicu cand lupta impotriva rusilor si imi arata o poza (singura) alaturi de ostasi germani, usor de recunoscut dupa uniforma. Nu se lega ceva in capul meu de clasa a doua, cand noi invatam la scoala si gradinita ca am luptat impotriva nemtilor si aia era sfant, punct.
@ Goldy
Locuiesc in Oradea si apreciez lucrul asta mai mult ca orice, dar…am destul de multe vizite prin Olanda si Belgia si la aia in orice comuna mergi zici ca e corso-ul oradean si ca oraselele ar fi monumente arhitecturale.
România – Grânarul Europei, Grădina Maicii Domnului ..
Eram prin clasa a 3a ori a 4a si la ora de istorie ne povestea ce mandri erau dacii. Si ce faceau, ce mancau. La mancare venise vorba ca mananca mamaliga. Tata m-a intrebat cu si ce a fost la scoala, eu povesteam totul cu cele mai mici detali (asa ceva mi-as dori si de la fiul meu, darvraspunsul standard la cum a fost „a fost bine).
In fine tata m-a pus sa o intreb daca mamaliga era din malai ca america nu se descOperise… Raspunsul ei a fost” da ce nu aveau porturi la tomis si calatis?“
Ăia aveau lasere și tuneluri în Bucegi, și tu întrebi de chestii puerile, gen mămăligă?
@Androidul cu șobolani, la un moment dat în viață (nu mai știu pe la ce vârstă/în ce clasă) am avut aceeași dilemă existențială. tot din cauza bunicului (matern) care luptase în ww2. cumva o chitisem eu la mine-n cap că-ntr-un război am fost cu rușii și în unul cu nemții.
realitatea a pus capăt dilemei.
AlexF: Tot un fel de mămăligă mâncau, terci, dar din mei. Un aliment mai sărac decât porumbul, care, dacă nu mă înșel, la noi a fost introdus în secolul al XVII-lea, pe vremea lui Dimitrie Cantemir.
Da, te cred.
Reporter: Mamaie, cu cine votezi?
Mamaie: Cu a lui Iliescu, mamaie, ca ei ne-au dat pamanturile inapoi!
Reporter: Si matale cat pamant ai luat inapoi?
Mamaie: Eu nu am luat mamaie, ca noi am fost saraci si nu am avut pamant.
Imperial… Din ciclul : A venit apa caldă? A venit, dar e rece….
Reporter: Mamaie, cu cine votezi?
Mamaie: Cu a lui Iliescu, mamaie, ca ei ne-au dat pamanturile inapoi!
Reporter: Si matale cat pamant ai luat inapoi?
Mamaie: pai la noi au facut niste smecheri de la psd a facut niste combinatii si la mine nu a mai ajuns sa-mi dea decat un sfert din ce a avut bunicul si ala in zona de protectie cfr. daca afla domnul iliescu ii manca cu fulgi cu tot.
Reporter: pai vad ca si acum tot primarul ala e…
Mamaie: pai da’ maica, ca ne-a zis parintele ca e om bun, si sa-l votam tot pe el, plus ca a vopsit primaria, a pus steaguri de 1 decembrie, a facut o fasole,… fara ciolan ca l-au scumpit hapsanii aia de la mega… da’ am auzit ca la anu’ vine domnuu’ dragnea si face ferma pe pamantul lu’ bunicu’, sa vezi ce hora facem pe 1 decembrie….
“Proprietatea este un moft”, semnat II
Daca esti sincer vei vedea ca si tu si eu suferim de confirmation bias. Nu trebuie catalogati oamenii.