Azi am condus #572

Două echipaje de poliție în 600km, unul stătea la pândă la Feldioara și oprea, ce coincidență, doar nenorociți care vin din altă parte ca să bage viteză la noi în județ, și unul care dormea prin oraș cu 30km/h, că șoferul era pe telefon.


În Târgu Mureș, rahatul din creierii șoferilor a ajuns deja la saturație. Am văzut o basculantă făcând dreapta de pe banda a doua într-un giratoriu. Și nu era o fază de bracaj, era jegul ăla uman care îi face să circule numai pe banda a doua.

În Bistrița e la fel. În Sighișoara e la fel. Îi devansează TIR-urile cu 50 pe banda 1 și ei tot nu se dau de banda a doua. Jeguri umane. Abia aștept centurile ocolitoare, să rămână cu rahatul din creieri la ei în orașe.

Eu sunt atât de naiv și de fraier încât cred că, dacă un om vrea să iasă de pe o străduță lăturalnică pe o stradă cu două benzi, va ieși pe banda 1.


La Saschiz s-a pus limită de 30km/h prin tot satul.

Cele mai bune mere din la ieșirea din Reghin. 10 lei plasa de 2-3kg.

Rată de succes 2 din 2 la bălălăi ieșiți pe DN fără lumini.

Jegurile care se opresc în mijlocul benzii…

20210315-1510


Mergând cam la fel, pe același traseu, dimineața devreme și seara.


Hai să vă povestesc cum se îngroapă un om. Nu partea aia cu lopețile, partea birocratică.

Omul moare vineri dimineața la spital. Ajungem la fața locului sâmbătă, luăm legătura cu oamenii din spital, sâmbătă la 2 vă dăm certificatul de deces. OK. Mergem la spital la ora aia, doctorița nu mai răspunde la telefon, ca să sune ulterior că avusese o urgență fix atunci și nu scrisese certificatul. Că așa faci, chemi omul și scrii până vii el. Vezi tu acolo prin acte că nu vine de la două blocuri distanță, dar asta nu e important pentru tine, doctorii trebuie respectați, da?! Reveniți duminică.

Revenim duminică, la 11 ne dă o dovadă a whateverthefuck, dar nu e certificat de deces. Păi? Nu, că ați înțeles dvs. greșit, că spitalul nu dă certificate de deces, nu are cum, trebuie să.. OK, lăsați asta, eu am făcut 8 clase la seral, ați spus de două ori la telefon de certificatul de deces. De ce? Poate m-am încurcat eu, zise doctorița. Sunteți nouă pe post sau incompetentă? Nu, că avem și noi de muncă…

Ce frumos. OK, ce dovada asta ce facem? Mergeți la Starea Civilă, de acolo vă dă certificatul. Bun. Program duminică până la 11am. Căsătorii până la 14, decese până la 11. Reveniți luni.

Între timp, hai la morga spitalului. Acolo, era cineva înauntru, dar ușa închisă. Pentru că Morga are program non stop doar la primiri cadavre, nu și la orice altceva. Programul afișat pe undeva? Nu. Veniți dvs. la ghici și mai vedem. Hai pa, că avem treabă.

Luni, 8am. Ah, știți ce? CE?!?!? FUCKING CE?! Au trecut 3 zile, trebuie să obțineți aprobare de la Procuratura de pe lângă Judecătorie pentru înregistrare tardivă.

Paranteză: DE CE MORȚII MĂ-SII AI NEVOIE DE CERTIFICATUL DE CĂSĂTORIE AL MORTULUI?! Ca să ce? Să nu îl însor după ce moare?!

Bun. Hai la Procuratură. Ghiciți care e instituția care se deschide la 9 când toate se deschid la 8. Exact.

Mai departe. Scrie Procuratură pe clădire? Asta nu înseamnă că acolo e Procuratura, naivilor. Așa că întreb. Da, aici. Sigur? OK. Hai să așteptăm o oră. În timp ce așteptam, pe clădirea de vizavi scrie că și acolo e Procuratură, și fix asta cu acte. Deci nu aia unde paznicul știa el că mă-sa l-a fătat atât de prost încât nu știe unde lucrează. Mers vizavi, 10 minute, obținut aprobarea (nu se uită nimeni la nimic, e un rahat de formalitate inutilă).

Înapoi la Starea Civilă. Luat actele. Durat o oră pe ceas. Gata. Oarecum. Va scutesc de rahaturile cu popa și cu trasul pe rudele mortului, cu rahatul ăla care trebuie să afume și nu se aprindea și el și aghiotantul lui dădeau din umeri, de parcă era treaba mea să le dau foc și alte minuni de gen.


În ultimele 3 zile am trăit pe pielea mea bancul ăla cu “nimeni nu crede în covid, dar nu i-ar duce unui carantinat o pâine, că le e frică”. Toți rupții au câte o părere, dar ia pune tu în morții mă-tii mâna pe mort. Ah, nu? De ce, cretinule, dacă virusul nu există? Ah, pentru că ești prost, dar dacă îți spun asta eu sunt rău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. ‘Nu exista covid’, dar toti bugetarii si ‘indispensabilii’ s-au bagat in fata la vaccinare….

    00
    • să vezi cât de muiști sunt cadrele didactice care dau pe grupurile clase „vă rog distribuiți” la toate conspirațiile de căcat în timp ce se înghesuie la vaccin.

    • Te contrazic aici. Nu toți bugetarii s-au vaccinat. Lucrez într-o instituție în care sunt 23 de persoane. Doar 3 s-au vaccinat. Și da, m-am vaccinat și eu pentru ca „am putut” sa ma bag în fata. Și cred ca oricine ar fi fost în locul meu s-ar fi vaccinat.

      00
    • Pai in caz ca vreo teorie din aia chiar o fi adevarata sa o dea cu “v-am zis eu” :))

      00
    • Este de fapt o harababura generala. Sunt o groaza de bugetari nevaccinati, o groaza de „privati” vaccinati sub titulatura de ziarist desi ei fac PR, Copy sau schimba butoaiele cu apa la PRO TV.

      Muia trebuie data celor care au organizat treaba asta dar tu esti la fel de prost ca aia care sunt devansati de tiruri pe banda 1.

      00
    • @Ovidiu, nu inteleg asta cu „oricine ar fi fost în locul meu s-ar fi vaccinat”. Asta dupa ce tocmai ne-ai spus ca dintre cei 23 de angajati din insitutie, v-ati vaccinat doar 3 persoane. Asta inseamna ca au fost inca 20 de persoane in situatia ta care au evitat sa se vaccineze.

      PS: daca prin „locul meu” te referi la faptul ca suferi de o boala cronica sau ca faci parte dintr-o categorie de persoane cu risc crescut de imbolnavire, atunci retrag ce am spus.

      00
  2. ajutorul de la stat pt inmormantare l-a decontat direct firma de pompe funebre sau faceti voi dosar si acolo? :) … alta distractie

    00
    • am fugit înainte să aflu asta.

    • Experiență proprie (acum 2 luni): (desigur) dosar cu șină, la Casa de pensii județeană.

      00
    • Experienta de acum o luna, inmormantare bunica unui amic: firma care s-a ocupat de mai toate chestiile legate de inmormantare, i-a cerut si primit 3.700 lei total, chitanta a dat pe 1.200 lei. Ajutorul si l-a luat el de la primarie.

      00
    • @c.daniel, este cam dificil sa primesti ajutor daca nu prezinti chitante/facturi pentru toata suma.

      00
    • @Andrei G, gresit, am depus documente pentru 3/4 din suma, chiar au ignorat bonurile de mancare pentru „pachete”, am primit intreaga suma dupa 7 zile. In cont. Noiembrie 2020

      00
    • Tine doar de zelul funcționarului. Nu am prezentat niciun bon și am primit ajutorul. Altor cunoștințe știu ca le-a cerut chitanțe, dar „ca să fie”, au primit suma integrala.

      00
    • Inseamna ca la mine a fost un functionar mai zelos, asa cum spuneti. A trebuit sa aducem facturi/chitante pentru toata suma.

      00
  3. În ultimele 3 zile am trăit pe pielea mea bancul ăla cu “nimeni nu crede în covid, dar nu i-ar duce unui carantinat o pâine, că le e frică”. Toți rupții au câte o părere, dar ia pune tu în morții mă-tii mâna pe mort. Ah, nu? De ce, cretinule, dacă virusul nu există? Ah, pentru că ești prost, dar dacă îți spun asta eu sunt rău.

    Yep, am trait si eu asta de vreo 2 luni cu un unchi, „covidul ala exista numai la televizor”. 2-3 saptamani mai tarziu, „i-am adus covid la bunicu-to si l-am omorat cu zile, asta este”.

    00
  4. Nu-i mai întoarce și tu cheița acum!

    00
  5. e plin de ninja noaptea la noi pe margine drumului. toti imbracati in negru, fara nimic reflectorizant. cel mai tare era un biciclist, tot in negru, fara lumini, fara nimic reflectorizant. practic, viata lui valoreaza mai putin decat o lanternuta.

    00
  6. la ultimele doua decese pe care a trebuit sa le „administrez”, ce-i drept, 2012, 2014, n-am avut chef de nimic. am sunat un prieten care are firma de pompe funebre. are medic legist angajat, are relatii la primarie si unde naiba mai trebuie, are contract cu un catering. de popa s-a ocupat el o data si o vecina o data, ca io ii bateam pe amandoi (auzi tu sacrilegiu, sa cante altu in capela lui). a doua oara, dupa toata tarasenia mi-a lasat 200 de lei si aia a fost. eu n-am miscat un deget.

    00
  7. Am un unchi care ne-a spus la o nunta ceva de genul ”Nu vreau nimic, nu vreau popa (gasesc si singur drumul), nu vreau gropari, din spital direct la crematoriu, pe urma nu vreau absolut nici o pomana comemorari etc…rudele se aduna barfesc si se cearta cine cat a cheltuit pe mancare si ca e ieftin meniul, nu vreau țoalele mele sa le dati pomana le aruncati direct la gunoi, nimeni nu vrea de fapt sa imbrace haine de mort”

    00
    • De acord cu exceptia hainelor. Iti zic eu ca gasesti amarati care nu refuza haine de mort.

      00
    • Eu n-am niciun nepot Nicu, dar sunt fix ca unchiul tau…Am amenintat cu bantuirea in caz ca rudele procedeaza contrar indicatiilor. Si toti cunoscutii stiu de pe acuma ca asta vreau. „Amin!”

      00
    • @Zarax, depinde de… mort. Daca e tanar sau batran. Daca e tanar, le dai fara probleme, dar daca e in varsta… greu, sa vrea cineva sa poarte, oricat de amarati ar fi.
      In 2019 m-am ocupat de o inmormantare si mortu’ nu isi luase haine de cand era tanar, avea costume vechi de trebuiau duse la muzeu. Efectiv nu aveai ce sa dai de pomana de la el.
      Drept urmare, barbati-miu a luat pe un amarat din sat si s-a dus cu el la Carrefour si l-a imbracat de vreo 1000 de lei. De la chiloti, sosete, pantaloni, bluze, pijamale, etc. A zis ala bogdaproste si cam aia a fost.

      00
  8. Dumnezeu sa-l/sa-o ierte!

    Stai ca urmeaza succesiunea.
    Statul Roman m-a intrebat toata viata: „cine e tac-tu?”.
    Institutiile Statului mi-au eliberat toate diplomele cu initiala tatalui.
    Am certificate emise de primarie ca ala e tata. (De nastere si de casatorie).
    Ajungem la notar: trebuie 2 martori care sa declare ca decedatul este tatal Dvs.
    Noroc cu mama care chemase 2 martori.

    00
    • De fapt notarul le cere celor 2 martori sa confirme ca, dupa stiinta lor, nu mai exista si alti copii ai decedatului care ar putea avea dreptul la succesiune.

      00
  9. Hai să îți spun cum mi-am îngropat eu bunica.
    Am aflat că a murit. Plecat în aceeași zi din fr(paris) cu mașina. Ajuns a doua zi prea târziu, era închis să îmi mai elibereze certificatul de deces.

    Mers a doua zi la eliberări, păi să vedeți că durează mult, până în ora 16 nu se poate (deși preotul aștepta certificatul pentru înmormântare)

    Dat 50 de lei și s-a eliberat în 5 minute.

    Niște jeguri

    00
    • Am o curiozitate: dupa ce-ai rezolvat problema, ai reclamat acest abuz?

      00
    • @hash, ce sens are? In plus nu esti pregatit de flagrant iar dupa ce faci reclamatia, ce? Doar o hartie in miile de hartii, ajuta doar daca incurca pe careva, la un eventual santaj, de fapt asta e senzatia data de birocratie, santaj dar oarecum legal si nu e doar in romania

      00
  10. Intr-o zi insorita a anilor ’90, in consiliul local Sighisoara, se discuta de pornirea constructiei centurii (dreapta in Albesti si iesi direct in Hetiur, o economie insemnata de kilometri). Un consilier local a luat cuvantul si a spus ca Sighisoara nu are nevoie de centura, ca oamenii care tranziteaza orasul sigur se opresc sa viziteze cetatea, si mai mananca si o ciorba. Deci plus plus pe toate fronturile.
    Toata lumea i-a aplaudat viziunea si spiritul antreprenorial, rezultatele se vad si astazi, e maare penurie de ciorba in oras!
    PS – asta nu inseamna ca in anii ’90 Sighisoara a avut o conducere proasta. La momentul respectiv era considerat cel mai curat oras din Ro, a avut prima rampa de gunoi ecologica din tara, au construit o polivalenta, si alaiurile mortuare au fost inlocuite de autobuze inca din ’91. A inceput sa se strice in 2000, odata cu venirea lui Dăneșan.

    00
  11. Ai nevoie de certificat de casatorie daca cel decedat si-a schimbat numele in urma casatoriei. Are sau nu are sens, asta e explicatia primita de mine intr-un caz similar.

    00
    • @Mihai
      Asa e, dar problema se referea la faptul ca aia ar fi trebuit sa stie. Din clipa in care moare/ se naste/ se casatoreste cineva, institutiile care se ocupa cu evidenta populatiei, ar trebui sa comunice deja intre ele, nu sa stai tu, sa faci pe curierul prin tot orasul, sa le aduci acte la bot, sa demonstrezi. Ei ar trebui sa stie.

      Bine ca stiu cand le datoram 2 lei si ne pun poprire pe cont, ca altfel…

      00
  12. la noi in sat cand moare cineva mergi la firma de pompe funebre si se ocupa de tot, de la a la z, chiar cu depus dosar pentru ajutor de inmormantare.
    Ca si la inmatriculari tre sa umbli pana-ti iese pe nas si sistemul e facut asa incat sa fii nevoit sa apelezi la intermediari care iau comisionul lor si dau spaga mai departe la functionari.
    Vecinu, un batranel caruia i-a murit sotia s-a incapatanat sa se descurce pe pielea si s-a plimbat cu fiul de numa… Misto sa te plimbi dupa hartii cand iti moare mama sau baba. Dupa aia sa vedeti ce misto e cand iti face popa necesarul de prosoape, colaci, batiste, lumanari mari, lumanari mici, ace si carice. Inaite de lista verifica daca mortu e la zi cu cotizatia pentru biserica, daca nu e….

    00
  13. „DE CE MORȚII MĂ-SII AI NEVOIE DE CERTIFICATUL DE CĂSĂTORIE AL MORTULUI?! Ca să ce? Să nu îl însor după ce moare?!”
    Că trebuie notat la soțul supraviețuitor (dacă există) că s-a terminat căsătoria?

    00
  14. Azi am condus și eu Linz-Viena. Un muist cu Tesla se încăpățâna să ruleze pe banda de viteză cu 140 km/h. I-am făcut semn cu farurile și nu s-a dat la o parte. A trebuit să-l depășesc pe muist folosind banda 2. După ce l-am depășit a trecut pe banda 1 și a ieșit de pe autostradă. Sper să ardă de viu în căcatul ăla de conservă. Muistul avea număr de Viena.
    Cu ocazia asta mulțumesc celor de la Sygic pentru semnalarea radarelor fixe și mobile.

    00
    • Cu cat mergea Tesla sub viteza maxima?

      00
    • Indiferent de viteza cu care te deplasezi, te muti pe banda din dreapta dupa ce ai depasit. Nu stai pe ultima banda.

      00
    • @MihaiC: Nu m-ar fi deranjat deloc dac-ar fi mers cu 180-190 km/h, dar el se blocase, ca un muist ce era, la 140 km/h.
      Io pot face Linz-Viena cu 180 km/h viteză constantă, Tesla mai greu. 😉

      @Andrei G: așa e, dai muiștii cu număr de Viena se pare că n-au aflat asta la școala de șoferi. 🤬🤬🤬

      00
    • @John Temple Deci limita este de 180 km/h si Tesla mergea cu doar 140 km/h.

      00
    • @MihaiC, de ce nu vrei sa intelegi ca nu conteaza care este limita? Nu este nicaieri specificat in legislatie ca poti sa ramai pe ultima banda daca mergi cu viteza maxima permisa pe sectorul de drum respectiv.

      00
    • @Andrei G
      Ma deranjeaza atitudinea „TU trebuie sa respecti regula rutiera X pentru ca EU sa pot incalca linistit regula rutiera Y”
      Viteza mai mare inseamna risc mai mare de accident, iar cand se intampla, accidentele sunt mai grave.

      Toti care conduc tare considera ca ei sunt mereu in control si au atentia necesara… nu stiu cum de se intampla accidente, probabil ca extraterestrii sunt de vina.

      00
  15. Trebuia să nu moară vinerea. Ideea e sa mori luni sau maxim marți că bugetarii lucrează cât de cât doar marți miercuri așa

    00
  16. Condoleanțe. Orice lucru care implica birocrația e un coșmar în tara asta, inclusiv celebrul dosar cu șină sau copii după buletin duse la politie sau alte instituții…

    00
  17. Covid nu ne-a aratat cat suntem de vulnerabili ci cat suntem de prosti.

    00
  18. A zis Eftimie ca asa am rezistat in istorie, tragand la toti nepoftitii pioneze de astea non stop. Problema e noi tragem la toata lumea pioneze, fie strain fie de-al nostru. Si pionezele si-au facut loc si in birocratie, culmea.

    00
  19. Ai uitat partea in care morga spitalului este inchisa peste weekend. Ca n-ai voie sa mori decat pana vineri la ora 23:00. Daca nu te incadrezi in program, ne vedem luni la 9:00

    00
    • true. fac update acum.

    • E inchisa pentru ca de cele mai multe ori serviciile de prosectura sunt subfinantate si prin urmare subnormate, iar sa le pretinzi celor 2-3 angajati sa inhaleze formol 7 zile din 7 ar fi inuman.

      Poate pana la update va documentati si in legatura cu diferenta intre certificatul medical constatator de deces si certificatul de deces.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube