Comentarii răzlețe #7

Asa, deci America, cea mai mare democratie din lume, are de ales intre doi oameni de 74 si 78 ani pentru a o conduce. Nu exista alti oameni, intre 40 si 60 ani, de exemplu, suficient de capabili sa conduca SUA? Din 250 milioane de oameni, au doar doi penibili care sa o conduca? O democratie de carton, trista si penibila. Suntem niste turme de oi, incolonate sa mergem la mall (cica e unul foarte misto, deschis de curând la Brasov). Dar, vai, ne folosim doar 10% din creier, sa vezi când om incepe sa folosim si restul balariilor de 90%.

Toti oamenii vizibili din ultima perioada – Tataru, Rafila etc – toti au sarit pe ciolan. Asta e spiritul politicii si al României in general. Hai sa prind o functie calduta, ca oricum oamenii nu ma merita. Daca nu eram eu… Cocina politica din România, pentru care ne ucidem neuroni certându-ne cu anonimi pe retelele sociale, aparând oameni politici care nu au nicio coloana vertebrala. Si vorbesc de TOT spectrul politic, nu numai PSD. Singura speranta ramâne COVID-ul. Poate se ocupa el, intr-un final, si de politicieni. Ca noi avem niste treaba pe YouTube si Netflix.

Cel mai bun psihiatru din lume e natura. Poti inlocui fara probleme o sedinta de 200 lei la un psihiatru cu doua ore de mers printr-o padure. Sau cu doua ore de taiat lemne cu drujba (mai pui 50 lei si iti Steinhaus). Stiu ca sunt un norocos si ca cei mai multi oameni sunt blocati in orase si apartamente. Dar este, in cea mai mare parte, vina lor. Pentru ca cei 10% neuroni din creier pe care-i folosesc nu sunt printre cei mai buni absolventi. Sigur, nu toata lumea isi poate alege viata pe care sa o traiasca, dar realitatea e ca aproape toata lumea are posibilitatea sa refuze sa semneze un contract de credit de 60.000 EUR pentru o cutie intr-un oras. Si, cu toate astea, oameni de 30-40 ani isi ipotecheaza viata pe urmatorii 25 ani, pentru ca „sunt mai aproape de un spital”. Ipohondrii ar trebui sa fie impiedicati sa semneze contracte, mai ales pe termen lung. Daca o saptamâna de mers zilnic câte 2-3 ore prin padure nu te aduce putin mai aproape de viata, nu va reusi nici un psihiatru intr-un an de zile cu 200 lei/saptamâna.

Luna viitoare mi se termina ajutorul* de somaj. Anul asta am platit statului francez 6400 EUR impozit pe venit. In ultimele luni statul francez a salvat zeci de mii de intreprinderi si a pompat miliarde in Airbus si alte conglomerate. Eu insa, cetateanul lambda, va trebui sa ma descurc singur. O iau ca pe o dovada de incredere in fortele mele. In capacitatea mea, unica, de a ma adapta. Sigur ca ma deranjeaza ca impozitele mele sa ajunga (si) sub forma de ajutoare pentru multinationale hraparete, dar ma consolez cu ideea ca eu, singur, sunt mai puternic decât ele. Ele pot muri chiar si cu perfuzia statului la brat. Eu nu am nevoie de perfuzia statului. Mi-ar prinde bine, dar statul nu are timp de mine. Asta e procesul prin care s-a infaptuit Brexit-ul. Asta e procesul prin care incep revolutiile. Când statul uita de cetateni, dar declara ca face „asta” pentru cetateni. Suntem in pragul unor miscari ample. Stiu ca nu se vad, stiu ca 90% din populatie e pe Facebook si nu simte, dar ele sunt aproape. Nu trebuia ca statul sa-mi ia si banii si sa ma si ignore in felul asta. :-)

Mâine ma intorc in cutia mea din Strasbourg. Ma voi gândi cu nostalgie la zilele petrecute in curte, la „lupta” cu grinzi de 45 kg si 6 m lungime, la Radio România Muzical in surdina, la biciclitul 15 km pâna la Mega Image pentru seminte de hranit pitigoi, vrabii si alte paseriforme. Si voi astepta cuminte sa inceapa revolutia. Pentru ca nu exista evolutie fara revolutie.

*prefer sa scriu aici, pentru ca in ciuda unor chestii simple, matematica e foarte grea. Ajutorul ala e, de fapt, din banii mei. Când am lucrat, am pus deoparte si banii de „asigurare” in cazul pierderii locului de munca. Nu i-a luat statul din impozitele pe profit ale firmelor. I-a luat din munca mea sa mi-i dea când o sa fie nevoie. Daca nu e nevoie, statul se infrupta si-i cheltuie cum vrea el, de cele mai multe ori prost. Daca e nevoie, mi-i da si se lauda ca sunt „ajutor”. Se numeste tot politica. N-o mai haliti ca pe impartasanie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. Revoluție, zici? Cu cine, meștere, cu cine? Cu păpușeii cu gleznuțele goale sau cu feminizdele tip Shrek? Și unii și alții așteaptă totul de la stat. Că ei sunt „flower power”.
    E suficient o căutare pe google „man 1940 vs 2020” și vei observa diferența. Flocul flaușat hipsterizat nu-i în stare să-și găsească un loc de muncă, dar tu crezi că-i capabil de revoluție. LoL.

    00
    • „Generatia noua de tineret e tot timpul mai naspa/slaba/proasta decat a fost generatia mea” – nu, nu e deloc un cliseu repetat de fiecare generatie pe masura ce imbatraneste. E dificil sa acceptam ca fiecare generatie e doar diferita, cu provocari diferite, solutii diferite si reactii diferite. Si cand nu o intelegem, bagam clasicul: pe vremea mea sosetele se purtau cum trebuie!!!!

      00
    • Atunci când petreci exagerat de mult timp pe retelele sociale sau in fata unui ecran TV, ai tendinta sa crezi ca TOTI barbatii sunt pizdificati. Stiu ca nu am cum sa-ti dovedesc, si ar fi o intreprindere energivora pe care nu doresc sa mi-o asum, dar inca exista barbati si femei care au si altceva de spus si vor spune.

    • @cristian: nu e vorba despre asta. Ci e vorba că generația actuală mai repede ar face un protest anti-revoluție decât o revoluție. Revoluția presupune o schimbare, protestul e făcut doar să fie.

      @Fluture: 70% bărbați sunt pizdificați și 70% femei sunt feminizde. E destul să ies în stradă și să privesc.

      Cât despre social media, la mine-nseamnă 3 bloguri și youtube. Nici Vasilescu, nici Arhi și nici Vali Petcu nu cred că-s pizdificați, ci din contră. În ceea ce privește youtube, am pus zilele trecute numele canalelor la care-s abonat.
      Deci nu am zis ceea ce-am zis pentru c-aș sta toată ziua pe fb. ;)

      00
    • @John Temple – poate si generatia noua va avea propria Revolutie care va aduce schimbari fundamentale. Dar probabil se va intampla diferit. Asa cum isi poarta si sosetele diferit. Daca aduce schimbari fundamentale in societate, eu zic ca tot Revolutie se numeste. Chiar daca nu e cu topoare si furci..

      00
    • din ce statistica reiese ca 70% sunt pizdificati?

      00
    • @Nebi: pentru 7 din 10 persoane de sex masculin sunt pizdificate, la fel cum 7 din 10 persoane de sex feminin arată precum Shrek, deși nu-s verzi.
      Uite și faptul că te-ai simțit lezat/ă de comentariul meu întărește ceea ce spun eu.

      00
    • ^cetatean care nu vede multe, ce vede nu ii place si asta e o problema a societatii. ok.

      00
    • @Mihai: iar tu ai tras concluzia că nu văd multe pe baza a…ce?
      Că i-am exemplificat omului faza cu procentele așa ca la copiii de 5 ani? La o întrebare de nivel 5 ani, răspunsul a fost pe măsură.
      Mda. E greu cu gânditul.

      00
    • @John Temple du-te mah

      00
    • @Cristian: da, ce să zic. V-ați revoluționat de dracii v-au găsit. Nu știam de ce curge lapte și miere pe Dunăre dincolo de Porțile de Fier. :D :D :D :D

      00
    • Vedeti ca John Temple are MULT timp liber. Zic sa nu va puneti cu el, l-am vazut ce poate in alte comentarii :-)

    • @Fluture: lucrez eficient, deci am destul timp liber. ;)

      00
  2. Domnule, succes!

    00
  3. Hai sa te deprim un pic: aia cu „ne folosim doar 10% din creier” e un mit. In realitate, il folosim la 100% din capacitate, doar ca, la unii, 100% e mai putin decit 10% la altii.

    • N-ai ce sa deprimi la cât zen am luat lunile astea :-)
      Stiu ca asta cu 10% e un mit rostogolit si ca a fost demontat, dar pentru comentarii razlete merge :-)

  4. Si eu simt ca trebuie un reset undeva.
    Desi nu bag mult socia media, mi se pare tot mediul ostil. Virtual sau real. Speram ca virgula COVIDU sa schimbe multe. Aiurea.
    Nu stiu cum am ajuns in punctul asta. Stai si te gaindesti incotro mergem. E cam sufocanta atmosfera.

    00
  5. „Poti inlocui fara probleme o sedinta de 200 lei la un psihiatru cu doua ore de mers printr-o padure.”
    Doar daca te intalnesti cu maica-ta in padure si-ti spune ca te iubeste si ca totul o sa fie bine :)

    00
  6. Psihiatru nu e totuna cu psiholog. In rest, de acord. Mai ales cu mosuletii semi-senili care candideaza la alegeri. Ok, iti trebuie ceva experienta (de viata) si intelepciune, dar cred ca de la 50+ e suficient sa le ai pe toate.

    00
  7. Asta cu mersul prin padure merge si la schizofrenie paranoida? Am o cunostinta recent diagnosticata cu asta. Discutabil daca vizitele la psihiatru o ajuta (mai degraba discutiile cu psihologul) dar tratamentul nu e chiar pe placul ei, fapt care o face sa renunte iar dupa ce incep crizele este internată cu forta de familie. Mi-ar placea sa cred ca plimbarile astea prin padure ar putea inlocui cu succes vizitele la psihiatru/spital si tratamentul (mai mult sau mai putin) fortat.

    00
    • Bogdan, nu te astepta sa primesti un raspuns specializat aici. Aici doar ne dam cu parerea. Nu stiu ce este schizofrenia paranoida, cel mai bine ar fi totusi sa consulti un medic psihiatru. Sanatate.

  8. Comentarii la comentarii razlete:

    Varsta conducatorilor. Da, e nasol, se poate mai bine. Dar nu e chiar corect nici sa excluzi a priori pe cineva doar pe baza varstei. Viorica avea sub 60 de ani, ini nici un caz asta nu a facut-o mai buna decat Iohannis.

    Si oricum e mai bine decat in alte parti, unde nici nu se pune problema de a scapa de un tanar presedinte de 68 de ani care a facut deja operatii estetice (Putin). Si mai la est avem un tanar de 67 de ani, winnie the pooh. Acolo nu stiu daca fac operatii estetice, dar cred ca au aun articol secret in statutul care ii obliga pe toti cei din conducere sa isi vopseasca parul in exact aceeasi nuanta.

    Mai exista si alte argumente in afara de apropierea de spital, cred ca depinde de varsta. Scolile pentru kinderi, de exemplu.

    Multinationale si oameni simpli. E un pic ironic ca spui ca te descurci singur, dupa ce vorbesti de ajutorul de somaj. Stiu ca ai platit impozite si contributii ca sa poti beneficia de ala, dar si Airbus a platit impozite. Si oamenii angajati de Airbus au platit, s-ar putea sa iasa mai ieftin cu ajutoare la Airbus decat cu ajutoare de somaj angajatilor Airbus.

    00
    • Nu e nimic ironic. Ajutorul ala de somaj e tot din munca mea, când eram salariat. Adica am muncit pentru ei, in avans. Si nu numai ca am muncit, dar in perioada aia firma pentru care am muncit a platit si ea niste impozite (maricele) la stat. Deci tu calculeaza cum vrei, dar banii pe care eu ii primesc sunt bani munciti de mine, nu de Airbus si nu luati din profiturile anterioare ale Airbus.

    • aia cu ajutorul de șomaj e fentă grosieră.

  9. Tocmai mi se termina ajutorul de somaj dar eu nu am nevoie de perfuzia statului nu se cam bat cap in cap ? :D

    00
  10. NOU
    #30

    Multinaționalele, în perioade nasoale șantajează statul : „dam afară mii dacă nu ne ajutați”

    00
    • Exact cazul Airbus. In Franta nu ai voie sa dai oameni afara daca ai primit ajutor de la stat. Nu ai voie nici macar daca ai preluat o firma la tribunal si ai zis ca pastrezi X persoane dintr-o firma, chiar daca n-ai primit nici un ajutor financiar de la stat. Ei bine, acum se poate. Airbus a primit si miliarde si da si câteva mii de oameni afara.

    • @Fluture: dacă Airbus dă oamenii afară, la ce-i trebuie cele jdemii de miliarde de la stat? Să facă ce, cu ele?

      00
  11. Acum nu trebuie dramatizat, nu ai platit o avere impozit pe venit statului francez, in contra, e best value for money, daca te gandesti la avantajele primite (asigurare sanatate, ajutor somaj,etc.) ….tu étais cense à te concentrer plutot sur la recherche d’emploi, qu’a construire des cabanes en bois dans un certain jardin d’une pays de l’est…..
    Revolutie…..cum ar trebui sa fie, aia proletara imaginata de PCF si Mélenchon, hai sa confiscam bogatiile si sa impartim totul, sau o revolta populara nobil izbucnita intr-un cartier HLM? Nu o sa fie nici o revolutie, si nici nu ar trebui sa fie, ci doar lumea sa fie mai realista, mai educata, sa lase ipocrizia , lasitatea, meschinaria, sa accepte ca in viata sunt suisuri si coborasuri, sa mai lase dracului consumerismul cretin, sa mai lase laolalta obscurantismul religios, sa mai termine cu neo-marxism si eco-terorism gen Greta, si sa mai puna mana pe munca. Da, stiu, pe de o parte sunt multi care plang ca nu gasesc de munca, insa sunt mult mai multi care nu stiu, nu vor/nu pot, nu doresc si nu sunt capabili de munca.

    00
    • becaly, se intampla un fenomen. Voi astia care sunteti prin Franta si comentati pe aici, vreti neaparat sa ma invatati chestii despre Franta, despre sistemul francez, despre democratia franceza, despre… indiferent daca am de 10 ori mai multa experienta de viata (salariata, antreprenoriala, sociala etc) decât voi. Vreti sa-mi aratati ca „aia n-ai inteles-o bine, statul francez aia si aia”. Reactia ta de mai sus e reactia unei legume stricate. Frantuzesti, da’ stricata. Crezi ca daca mi-ai scris-o in franceza este ceea ce trebuie sa fie. Nu e. E altceva. Este despre felul in care ai inteles sa fii oaie. Tu si altii care gândesc asa. Ca eu, in perioada somajului, trebuie sa stau la mine in apartament si sa butonez CV-uri si oferte de munca. Sa nu care cumva sa fac asta 20 minute pe zi si restul timpului sa tai câte lemne vrea pula mea. Nuuuu, ca statul iti da „ajutor” ca tu sa cauti de munca si chiar sa accepti joburi sub calificare, dar sa reintri in pula mea in sistem pentru ca noi am cheltuit deja banii aia si avem nevoie ca tu sa muncesti si sa continui sa produci pentru ca noi sa ajutam si Airbus când are nevoie.

      Dramoletele voastre de români francizati ma lasa rece. Am vazut zeci de cazuri, stiu ce va poate pielea. Nimic. Pa.

  12. Revolutie nu se face cu stomacul plin.

    00
  13. Doar o replica.

    „Si, cu toate astea, oameni de 30-40 ani isi ipotecheaza viata pe urmatorii 25 ani, pentru ca “sunt mai aproape de un spital”

    O fi, dar ala e motivul? Ca daca n-ai aia 60k de euro deja la 30-35 de ani, urmatorii 25 de ani te chinui sa-i strangi si ii cheltui la fel. Pentru ca da, pentru 60 si ceva k iti faci o casa frumoasa undeva, dar …. daca n-ai banii tot iti ipotechezi viata, doar ca poate e mai buna.
    Except that … daca n-ai fost muncitor sa strangi banii, nu esti muncitor sa ai grija de casa asa cum trebuie. N-ai nici 2 masini in familie (daca iti faci casa in conditiile astea, sigur nu-ti permiti teren in oras).
    Plus … la apartament esti aproape de spitale, eg: ipohondru … dar esti si aproape de scoli mai ok (macar ai optiuni), de oameni care platesc taxe de oras. Sau te trezesti ca florestenii, atat de iubiti la Cluj, care au luat banii aia, si-au facut case langa ferma de gaini, se plang de miros si ca n-au chestii prin sat …. probabil se asteptau ca aia care au platit taxe de sat sa aiba cu ce sa faca chestii.
    Da, e stresant si trebuie sa alegi in cunostinta de cauza si de ce te stii capabil. Eu is crescut in puf, nu ma tine sa intretin o acasa si recunosc asta.

    00
  14. Problema cu democratiile occidentale e ca cei în vârsta formeaza o majoritate electorala solida care ajunge sa-i asupreasca pe cei ma tineri. Adica ne preseaza ca pe niste lamâi doar doar sa nu scada pensiile sau valoarea patrimoniului lor.
    De asta se face totul ca bursa si imobiliarele sa nu scada, pentru ca în multe state o buna parte din veniturile pensionarilor sunt asigurate de fonduri de pensii private care investesc în bursa. Sau de locuinte în care au investit si le închiriaza (ei sau tot niste fonduri private).
    Imaginneaza-ti ce s-ar întâmpla daca ar scadea bursa(pentru ca s-ar interzice delocalizarile care îmbogatesc actionarii si saracesc salariatii) sau imobiliarele cu 60% ? Ar fi bine pentru cei tineri si pentru economie pe termen lung ca ar fi din nou rentabil pentru occident sa produca o gramada de lucrur,i dar rau pentru pensionari, cel putin pe termen scurt.
    De asta sunt lucurile asa cum sunt si fara o revolutie nu se vor schimba de la sine cu toata democratia oricât de solida e ea.

    00
  15. Sunt singurul de aici care nu vrea revolutie ?

    00
  16. De curiozitate, despre ce ajutor e vorba? ARE, RSA, autre chose? Impozitul ala bănuiesc ca nu e ca salariat, altfel înseamnă un salariu enorm, ca celibatar. Auto-entrepreneur știu c-aveai o cifra de afaceri destul de limitata, SARL, EURL autre chose? Interesant c-alegi sa spui cat ai plătit impozit, dar nu cat si s-a întors ca ajutor.

    NB. Nu-mi doresc sa se escaladeze ca-n alte dați (au fost cred ca zeci de postări unde n-am comentat pentru ca subiectul nu ma interesa, asta ma interesează). Am întrebat politicos, daca vrei sa răspunzi bine, daca nu iară bine, rămânem aici. Bon retour.

    00
    • Vezi, bai, Vlad, „nu vreau sa se escaladeze”, dar incepi tendentios, ca aproape orice comentariu la posturile mele. De ce esti tu interesat de detalii din viata mea? Vad ca m-ai controlat si la cifra de afaceri. De ce ai face asta? RSA? zi tu, cum sa te iau in serios când tu vrei sa fii cacacios? Cine dracu ia RSA si plateste 6400 EUR impozit pe an?

      Zic sa ramânem aici si sa nu mai scormonesti. Ca nu vei gasi nimic. Nu vin cu fantezii pe aici, nu vorbesc din ce am auzit la altii, nu ma dau mare cu fisele de salarii ale unor cunoscuti sau cu paduchii copiiilor prietenilor mei. Sunt o persoana neinteresanta, mizantrop la maxim, nu vreau sa deranjez pe nimeni, nu vreau sa fiu deranjat cu discutii tendentioase despre ce scot din tastatura. Si nici sa fiu interogat despre afirmatiile facute asupra propriei mele persoane.

      Fa-ti un reset cu privire la „relatia” noastra si poate repornim.

    • @ fluture: nu era mai simplu sa zici ca esti un celibatar cu salariu enorm? :))
      …si picau si handbalistele alea…

      00
  17. Revoluția se face ca sa ajunga altii la ciolan, deci… Exclus…

    00
  18. da-ne mai multe detalii. m-ai facut curios, care revolutie, ce ,cum, ce fel? in text nu explici.
    nu sunt ironic…

    00
  19. confuzi psihologul cu psihiatrul

    si daca într-adevăr ai vrut sa scrii psihiatru

    sa îmi arăți cum tratezi organic brain disorder dau alzaimer cu plimbări in natura

    00
  20. India 🇮🇳 e cea mai mare democratie din lume iar aici (cica) e lista completa cu cei care candideaza la prezidentiale în SUA https://ballotpedia.org/List_of_registered_2020_presidential_candidates

    00
  21. mare adevar cu „Cel mai bun psihiatru din lume e natura”.
    Nu doar ca mersul pe munte m-a scos dintr-o perioada f depresiva a vietii mele dar ulterior mersul periodic, aproape zilnic in padurea de la 1 Km de apartamentul meu chiar m-a salvat in momentele de anxietate din timpul carantinei din martie. Acum alerg mereu prin padure si ma opresc cateva minute langa micul lac din padure sa meditez.
    O binefacere.
    Sper ca la un moment dat sa ma retrag de tot in natura.

    00
  22. Pentru comentariile (nu articolul) lui Fluture, voi face o pauza de la patronajul lui Vali.

    00
    • Cu alte cuvinte, Vali ia cartonas rosu pentru ca nu raspund eu pe masura asteptarilor tale. O gândire trista prin ricoseu.

    • @Gabriel I.
      Sa înțelegem ca ești un cititor sensibil?

      Altfel, o explicatie, nu atât pentru Fluture, cât pentru ceilalți cititori, comentatori, poate inclusiv pentru tine, ar fi binevenita.

      00
  23. Păi nu-nțeleg ce te miri, întotdeauna în vreme de criză, cel mai slab e cel care ia țeapa cea mai mare.

    Peste tot e așa, nu doar în Franța, din păcate e mersul lucrurilor.

    Dar când unii zic că poate ne-ar trebui un sistem care să nu depindem așa mult de stat, să avem niște cetățeni mai educați, mai responsabili, sar toți ca arși că ce vrem, să ajungem ca SUA unde fiecare e pentru el?

    Păi la ce folos e statul dacă și plătești, și ‘when shit hits the fan’ tot pe cont propriu ești. Practic plătești ca să ce?

    Toată lumea merge pe ideea că de banii ăia ai spitale, ai drumuri, ai una sau alta.

    Realitatea e însă că dacă stai și calculezi, poate maxim 20% din banii ăia merg efectiv spre destinația care ne imaginăm noi că merge.
    Restul de 80% se pierde pe drum prin administrare ineficientă, un aparat de stat grosolan (și francezii sunt experți la asta, noi măcar avem scuza că am fost stat comunist) și să nu mai vorbim de corupție.

    Dar n-ai ce face din păcate, trăiești în civilizație, în afară de a-ți pune întrebări retorice, nu poți face prea multe pentru că un stat modern în ziua de azi e mult mai puternic decât erau nobilii și elita franceză în alte vremuri. Pe lângă aparatul militar, mai există aparat de propagandă, aparat de cumpărat influență, etc.

    Dincolo de naivitatea socialiștilor, primul scop al unui aparat de genul este auto-conservarea, nu scopuri nobile de protejare a cetățenilor, dacă cetățeanul trebuie sacrificat pentru supraviețuirea statului, se va face fără nici o problemă.

    Nu se va face a șasea republică franceză așa ușor cum s-au făcut celelalte.

    00
  24. Inteleg ce vrei sa spui cu psihiatrul insa bolile mintale severe nu sunt ceva pe care sa le rezolvi plimbandu-te prin padure, nu diminua necesitatea unui ajutor calificat.

    00
    • Ai spus „severe” , nu stresul de la lucru, de la obligații către diverși oameni sau alte zeci de lucruri de făcut.

      Natura te poate face bine, trebuie doar să o lași și să îi dai timp. Degeaba te plimbi prin parc dacă te gândești tot la probleme, observă împrejurul tău și bucură-te de ce vezi, dacă mai poți (la modul impersonal).

      00
  25. Te-am tot citit p-aci, pana azi nu mi-am dat seama dar pari nf…, rau de tot. Zi de lemne, alea, alea, e okay, lasa revolutiile si prostiile…Iar daca te intreaba unul ceva mai in amanunt o iei razna, asta dupa ce tot tu ai pus suma aia platita ca impozit :)

    00
  26. „Cel mai bun psihiatru din lume e natura. Poti inlocui fara probleme o sedinta de 200 lei la un psihiatru cu doua ore de mers printr-o padure.”
    Aici gresesti fundamental si ii jignesti pe cei cu afectiuni mentale dovedite si care sunt sub tratament. Ca nu se sinucid oamenii doar pentru ca nu s-au dus prin padure o ora.

    00
  27. Nu stiu ce sa zic cu plimbarile alea in natura, pe tine se pare ca nu te-au prea ajutat.

    00
  28. Înțeleg „licența poetică”, dar cred că oricine a auzit de Ted Kaczynski se înfioară la asta cu „Cel mai bun psihiatru din lume e natura.”

    00
  29. A iesit proiectul? Pare a fi o iurta!?

    00
  30. @becaly
    Sincer, nu înțeleg de ce era nevoie de un atac la persoana ascuns.

    Este păcat ca, scriind un comentariu atât de lung și în cea mai mare parte a lui părând ok, nu v-ați gândit nici o clipa ca va înșelați în ceea ce îl privește pe Fluture, ca judecați greșit un om ale cărui fapte/acțiuni nu le cunoașteți decât într-o foarte mica măsura.

    Personal, consider ca nu asa, nu în acești termeni se poate purta un dialog, iar dacă nu vrei sa ai un dialog, dacă nu vrei sa construiești ceva cu cel căruia i te adresezi, atunci totul este în zadar, nu doar ca nu contează, dimpotriva, faci tuturor un deserviciu, începând cu propria persoana.

    00
  31. Aici, ma friend, nu este așa. Statul francez, la fel ca statul unde locuiesc eu este un stat capitalist social. Adică două exemple:

    1. Banii care se plătesc la casa de pensii nu se tezaurizează ptr. plătitorul respectiv. Din acești bani se plătește pensia pensionarilor de azi. Pensia ta va fi plătită de copii de astăzi, plătitorii de mâine,

    2. Idem cu asigurarea de șomaj.

    Și un al treilea exemplu de la mine de ce „neserioase” sunt anumite state: știai că în Germania (majoritatea) pensionarilor plătesc impozit de venit pe pensie?

    Dar asta este. Mie-mi place să locuiesc într-un stat care are bani nu numai pentru firme ci care poate subvenționa și cultura (devine accesibilă mai multor oameni), bazine, asociații de tot felul.

    Dacă aș vrea să mi se tezaurizeze banii de ajutor de șomaj, m-aș muta în America. Și acum să întrebam pe Romameticanii de aici: cum stă treaba cu ajutorul de șomaj la voi în State?

    00
  32. „Nu exista alti oameni, intre 40 si 60 ani, de exemplu, suficient de capabili sa conduca SUA?”
    Or avut unul amu recent da’ cică n-o fi fost așa de bun … ba că era socialist, ba că era musulman/terorist, ba că nu era născut în USA, ba că era … cam negru!
    https://www.esquire.com/lifestyle/g18211190/presidents-relaxing-photos/?slide=8

    00
  33. >> „psihiatru”
    Ai vrut sa zici „psiholog” ?
    Nu va inlocui nicio plimbare sau sport pastilele ce ti le poate da un psihiatru cand chiar ai probleme serios (si lasate netratate se agraveaza si mai mult).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile