Comentarii răzlețe #12

Isterie. Asta e cuvântul. Nu panică. Isterie. Zero repere. Apucă orice prinzi, din fugă. Nu știi în ce direcție alergi și nici de ce, dar apuca ceva în fugă. O sticlă de ulei, un litru de benzină, o shaorma.

Refugiații. Băi, stai să vezi, oamenii au Porsche GTS, vrei să-ți arăt poză? De ce ar face un om normal poze la mașina altor oameni fără ca aceștia să fie vinovați de ceva. De unde știi tu ce e cu omul ăla din Porsche, BMW sau Lamborghini cu număr de Ucraina? Serios. Hai să ne gândim un pic. Ce știi tu despre oamenii ăia din mașină? Ce știi despre ce transportă omul ala, despre familia lui, despre banii lui, despre fricile lui? De ce trebuie să fii tu un țăran coclit și să-ți dai cu părerea despre cum a plătit el ca să treacă granița și să profite de autostrăzile noastre? Nu știai nimic despre niciun ucrainean până acum 3 săptămâni, acum îi faci poză la mașină să-l „expui” pe rețelele sociale că NU MOARE PE FRONT la ei și vin aici să-ți ia baxul de ulei care e AL TĂU.

Morning Glory, altfel o emisiune simpatica când pot s-o ascult pe YT. Se mobilizeaza si ei pe refugiati. „Doneaza sânge pentru Ucraina, fa-ti o poza si pune tagul #rockceva!”. De ce? De ce ar trebui sa faci asta? Si de ce ar trebui RockFM – altfel un post decent – sa-si faca autopromo cu asta? Ca sa ce? Sa-i incite pe oameni sa doneze sânge? OK, dar care e treaba cu „fa-ti poza si adauga tag”? De ce? Aud promo-ul in masina fix când trec pe lânga un ecran publicitar cu led-uri care facea reclama la electrozi bazici si rutilici. Cum ar fi fost sa fie si „la un electrod cumparat, donam 2% refugiatilor din Ucraina”? De ce sa faci asa ceva?

Petrolul a scazut cu 20% de la isteria de acum câteva zile. Benzinariile nici n-au clipit. Un oligopol de facto, pe care nu sperie niciun ANAF sau ANPC cu „am dat dat amenzi de 3.000 lei, in medie”. Doare fix in pix pe corporatii. Pot profita sa mareasca pretul artificial? O facem. Avem suficient ulei, dar oamenii sunt prosti si cumpara la orice pret. Urcam pretul. Pentru ca „noi ne respectam clientii”. Si asa face si omul de rând. Exact la fel. Daca poate sa cumpere doar el ultimele sticle de ulei, le cumpara, nu conteaza cine e mai e la coada. Poate sa ia el ultimul litru de benzina la 11 lei, il ia! Si apoi se duce acasa si injura corporatiile hraparete care fac tot posibilul sa ne stoarca de bani. Isterie.

Ma intreb – ca prostul, bineinteles – cum poate pisica sa stea la 3 m de coltul gardului (negru, opac) si sa se uite 10 minute aproape nemiscata. Ce e in capul ei? De ce face asta? Nu, nu pozitia de „am vazut ceva care misca”, ci pur si simplu. Mai apoi s-a cuibarit fix in locul ala, in iarba. Acum ma intreb de ce ma intreb asta…

Putativ. Adjectiv. In franceza „putatif”. Cele mai multe exemplificari sunt cu „tata putativ”: „presupus a avea existenta legala”. Din latinescul putativus, care insemna imaginar. Ce ironie a societatii actuale, in care tatal e fix asa, putativ.

David Gilmour si Pink Floyd anunta retragerea melodiilor lor de pe spotify-urile care difuzeaza in Rusia. Ce isterie stupida. Asta sigur o sa-l faca pe Putin sa se mai gândeasca daca mai sta in Ucraina. De ce sa faci asta? Sa-i penalizezi pe fanii tai rusi care n-au nicio vina ca e Putin dobitoc? Sanctiunile economice sunt ceva, dar muzica? Sigur ca trebuie sa facem totul sa-l oprim pe nebun, dar muzica?

Apropo de muzica, pe RadioClassique.fr sunt vreo doi speakeri care insista sa pronunte Bac in loc de Bah. Ca cica asa e livresc. Bah (asta e onomatopeea, nu compozitorul), s-a facut motorina 10 lei si voua va arde de maniere. Presupun ca daca-i stâlceste lui cineva numele, corecteaza imediat, dar el continua cu Bac. Din motivul asta nici nu pot sa-l ascult. La fel cum nu pot sa ascult jazz la ora 9h30 dimineata pe RadioRomâniaMuzical. Si nici emisiunea de duminica, Jazz Hour. Cu o voce soptita, Berti Barbera ne spune ce geniali erau toti muzicienii pe care ni-i prezinta el in emisiune. Sau albumul. Sau contrabasul. Sau arcusul contrabasului. Sau lemnul din care e facut contrabasul.

Pâna nu ne dam serios cu capul de o focoasa nucleara, cred ca n-avem nicio sansa sa ne trezim. Sigur ca pandemia ne-a cam lovit putin la creier, dar isteria nu e de ieri de azi. E de prea multa vreme si noi am acceptat-o pentru ca…

Am citit un articol interesant (pe BBC parca) care spunea ca meditatia, mindfulness-ul si toate tehnicile astea la moda, pot duce la comportamente egoiste in societate, in relatiile dintre oameni. Practic, te concentrezi mai mult pe tine si te doare la basca de altii. Ceea ce, in sine, noi zicem ca nu e rau. Doar ca tot ne e frica de intuneric si ne-ar placea ca altii sa ne aprinda o lumânare.

O gluma buna auzita la stand-uperii români.

– Care sunt ultimele cuvinte ale lui Ion Tiriac? – Ion Ion, unde e Ion Ion Ion?

O sa fim bine. Dar nu toti.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Sincer… poate ar trebui lăsați să crească prețul și de 10 ori când apare câte o chestie din asta. După ce unii or să ia câteva țepe cumpărând 4-5 baxuri de ulei la 20 lei litru se vor calma mai încolo și nu vor mai pune botul la toate chestiile de pe facebook.

    00
    • pai nu pare sa se invete nimeni minte, crezi ca toti au folosit toata faina si toata drojdia luata atunci in 2020? fimea era atunci la bunici la munte si destul de des ii facea gogosi si nu mai stiu ce si nu se mai gasesa nici drojdie si nici faina. intamplator eu aveam acasa o punga intreaga si am mai luat o punga din alta parte, recunosc putin cuprins de panica, si le-am dus-o, 4 luni mai tarziu una din pungi au aruncat-o ca facuse gargarite… ma intreb aia de au luat zeci de kg de faina?! si iata ca nu s-au invatat… au luat benzina ca s-o verse in mijlocul drumului

      00
  2. Bă…
    Noroc că nu eram deprimat decât puțin.
    Pisica stă acolo fiindcă e ceva după gard sau a fost. Sau va fi.
    Dacă e vreo pisică acolo unde vezi tu pisică.

    00
  3. Fluture esti hiperventilat. respira de 2-3 ori in punga, o sa vezi ca te linistesti!

    00
  4. Posturile ca asta pot fi o cauza pentru care nu se baga lumea la patreon.
    Asta si ca stergi comentariile.

    00
    • cine are o urmă de creier știe că nu trebuie să fie de acord 100% cu mine. cine nu, aia e.

    • Deci lumea nu se baga la Patreon pentru ca la 40 de posturi ale lui Vali mai apare si un post care nu e al lui. Wow. Ce explicatie stupida ca sa nu platesti 3 EUR/luna.

    • nu, voia să-mi dea muie că cerșesc bani. a reușit, e mai deștept acum în mintea lui.

    • A, si mai penibil…

    • de ce? în mintea lui, el e bosul. proprietarul blogului e un sărac care cerșește 3€ de la el.

    • Sigura fraza buna
      „O sa fim bine. Dar nu toti.”

      „Sa-i penalizezi pe fanii tai rusi care n-au nicio vina ca e Putin dobitoc?”
      Ei nu sunt de vina…dar parintii si bunicii care au votat Iliescu sunt de vina?

      00
    • Gurile rele ar putea spune si ca raspunsurile cu insulte la comentarii care nu contin nici injurii, nici insulte, ar putea fi o cauza, dar evident ca eu n-o sa cred asta…in lipsa de probe.

      00
    • Theo, dar insista, ce pula ta.

  5. Alt articol despre frustari…chiar imi era dor!

    00
  6. Apropo de francezi, cautam in Lyon acum vreo 25 de ani un CD al lui Tom Petty, si tot intrebam pe unii si pe altii angajati dintr-un magazin urias de muzica, nu mai tin minte numele. Si tot intreb Tom Petty in sus, Tom Petty in jos, pana unul zice: Ah, vous voulez Tom Petit.

    Cu benzina, cata vreme furnizorii de gaz si electricitate au luat niste amenzi modice si au continuat cu diverse practici ilegale, cred si eu ca benzinarii trag si ei cat pot de coarda, stiind ca nu li se intampla nimic semnificativ. Cata vreme Presedintele Consiliului Concurentei ne spunea mai in urma ca asta e, trebuie sa ne obisnuim cu preturile mari.

    Isteria nu apare de capul ei, ea este generata, intretinuta si amplificata de mass media si social media. Totul pentru vizionari, audienta, click-uri, pana la urma bani SI influenta poltica. Cel mai bun lucru pentru sanatatea mentala a unui om e sa se detaseze cat mai mult de astfel de surse.

    Cu uleiul si mancarea in general, cred ca e o frica ancestrala, cu originile in comunism dar probabil transmisa prin simpatie si generatiilor mai tinere, de a ramane fara mancare. Bineinteles ca e irationala, dar asa sunt si multe alte frici, de zbor de exemplu.

    00
    • Francezii nici acum nu inteleg numele unui strain cunoscut daca nu-l pronunti „à la Française”. Singura schimbare notabila e Misel Jacson, dar e mai mult norocul ca e mort si nu prea mai stie nimeni de el…

      Isteria e generata, desigur, dar apoi fiecare suntem in capul nostru. Noi alegem ce facem cu informatiile astea si cât de departe degeneram…

    • Si englezii fac acelasi cacat cu numele, norocu lor ca majoritatea sunt „in engleza”.

      00
    • am in drum 2 benzinarii (Mol si OMV) / vis-a-vis … au diferenta la toate sortimentele 0.01 bani sau pe acolo de ani buni

      00
    • Problema e ca pentru a putea lua o decizie corecta, iti trebuie un context mai larg decat cel care e furnizat de sursele de striri senzationaliste.
      Uite, un exemplu. Ieri, mama mea era alarmata ca au anuntat infectari cu covid duble fata de ziua precedenta. Am linistit-o prezentandu-i 2 aspecte care NU erau prezentate in acea stire. 1. Tot timpul nr de infectari sunt mai mari marti fata de luni, pentru ca se fac mai multe teste si cred ca si unele rezultate vin decalate din weekend. 2. Nr de infectari era mai mic decat cel de martea anteriora.
      Deci, nu e destul sa ai unele informatii, trebuie sa ai informatii cat mai complete si sa si vrei si poti sa le analizezi si sa le treci prin filtrul ratiunii.

      00
    • Care este practica ilegală sa vinzi un produs mai scump? Potrivit doctrinei capitaliste scopul principal al întreprinderii este maximizarea profitului. ANAF poate doar sa verifice dacă societățile isi înregistrează veniturile si platesc impozitele corect. Nu prea ne place capitalismul…

      00
    • @alin – oligopolurile si intelegerile intre furnizori sunt o pervertire si o boala a capitalismului, nu sunt capitalism.

      00
    • @Alin
      Pentru ca la bobor place cand organili se incordeaza si arata ca si ele muncesc.
      Nu conteaza ca amenzile pentru preturi artificiale sau specula pica in instanta.
      Eu imi fac pretul cum vrea plm…
      Daca am prosti care platesc – super. Eu sunt fericit, statu e fericit ca ia mai mult impozit si tva, prostu e fericit ca a cumparat.
      Nu cumpara nimeni de la mine…ei, atunci reduc pretul pina cand am clienti.
      Dar, daca educatie financiara nu e … de fapt, educatie normala nu e (ce se face in scoala e toceala, e imbacsire) de unde sa ai popor care sa gandeasca.

      00
    • @Ninja
      Nu discutam de intelegeri, cartel etc etc.
      La ce debandada a fost in seara aia cu carburantii crezi ca s-au vorbit intre ei?
      Iar intelegerile sunt destul de greu de probat daca nu se scapa unu pe el si sa dea totul in vileag.

      00
    • Daniel, asa naiv esti? Toate corporatiile si chiar la nivel mult mai mic se monitorizeaza intre ele. Pâna si buticarul de la colt stie cu cât vinde buticarul de la celalalt colt si se adapteaza.

    • @fluture
      Monitorizarea este una, intelegerea este alta, adaptarea este alta.
      Trei, chestii, in plm :))
      Si eu imi monitorizez concurentii dar asta nu inseamna ca ii si copii marind sau micsorand preturile automat. Dar nici nu inseamna ca voi refuza sa maresc preturile daca cererea este mare pe anumite produse (fiind pe nisa tehnica si mai nasol, automotive, n-am noroc de bufuri de astea).

      00
    • Daniel, cele trei chestii cum le numesti tu sunt diferite doar daca esti un avocat care apara niste corporatii acuzate de coluziune :-)

      Dar oligopolurile si cartelurile sunt niste chestii absolut banale in capitalism. Banale pentru corporatii. Dar nu ar fi taxate de autoritati daca ele ar fi benefice pentru clientii carora se adreseaza.

    • @Alin
      Unde am zis ca vorbeam de cresterea preturilor?

      Eu ma refeream la chestii de genul modificarii unilaterale ale pretului contractului, fara sa fie prevazut in acesta ca pretul este variabil, neemiterea in termenul contractual de facturi, emiterea de facturi ce nu respectau legea compensarii etc.

      Dar daca tot vorbim de cresterea preturilor, sa stii ca nu este necesara o intelegere explicita intre cei ce incalca legea concurentei, este suficienta una tacita. Putem oare sa credem coincidenta ca toti furnizorii de nergie ce au marit preturile practic sincronizat, au facut-o deoarece le-au crescut costurile si nu aveau contracte de aprovizionare pe termen lung care sa le asigure profit si la preturile initiale? Sau au realizat oportunitatea ce le permite sa creasca toti simulatan pretul, fiindca astfel clientul nu va avea de ales?

      Pot sa dau un exemplu practic, la benzinari. 2 statii de benzina, una MOL si una Petrom, la distanta de cativa km una de alta, au de ani multi de zile pretul la ecartul constant de 6 bani. Care e probabilitatea ca ele independent una de alta, in fiecare zi, au ales preturile care sa dea acest ecart constant?

      00
    • @fluture
      eu zic ca nu-s chiar asa de legate…dar nah, posibil sa ma insel.
      Dupa aproape 20 de ani de vanzari/antreprenoriat … sunt sigur ca sunt prost si mai am multe de invatat.
      Oligopol – asta e pe piata carburantilor, nu?
      Cum poate sa-l arda statu pe un producator/vanzator daca el vrea, de maine, sa vanda benzina la 15 lei(ca s-au repezit toti sa se duca in controale, sa ameninte ca le confisca sumele incasate extra !! – pare ca rusia e aici)? Ce poate sa-i faca? Daca el isi declara veniturile, isi declara profiturile, isi plateste taxele.
      Iti zic eu – doar sa-l bata pe spate si sa-l felicite ca ii aduce mai multe taxe la buget.
      Daca al doilea producator/vanzator vine si ridica si el pretul – poate tot la nivelul primului sau poate mai sus sau mai jos – ce poate face statu? Va porni o investigatie a consiliului concurentei (care dureaza ani) care o sa gaseasca fix nimic (exceptam cazul in care sunt intelesi si sunt suficienti de prosti sa aiba si chestii scrise care sa dovedeasca asta).
      Statul trebuie sa intervina in cazul in care acel producator are si benzinarii proprii si are un anumit pret iar din depozit vinde angro catre alte benzinarii independente la un pret mai mare decat pretul de retail din benzinariile proprii. Da, atunci este un caz de abuz de pozitie dominanta si statul poate, si trebuie, sa-l arda.
      In rest, economia de piata regleaza (sau reguleaza) totul. Stiu, nu ne place ca unii au/fac mai multi bani. Din pacate, reglementarile sunt facute de unii incompetenti si sunt puse in aplicare de alti incompetenti.

      00
    • Daniel, definitia oligopolului e clara si este o practica interzisa in orice piata comerciala, oricat de capitalista e ea.

      Piata nu se poate regula daca exista carteluri, monopoluri sau oligopoluri. De aceea sunt interzise. Capitalismul nu e free market, n-a fost niciodata, in ciuda cartilor de economie…

      Si nu, piata nu se mai autoreguleaza ca acum 40-50-100 ani. Telefoanele, internetul etc au schimbat jocul economic, nu-l mai putem analiza asa simplist cu “piata se reguleaza singura”.

    • @Fluture

      E un baiat in state, Thomas Sowell, care ne zice în Basic Economics ca monopolul de fapt este în avantajul consumatorului final, deoarece monopolistul va fi interesat sa tina prețurile destul de jos pentru a nu permite concurentei sa între pe piața – vorba lui Amza Pelea – avantaj consumator.

      Acuma, între Fluture și Sowell eu aleg Sowell.

      00
    • NOU
      #34

      @tyrion: FNAC. Cel putin cred ca ala era numele magazinului, nu era o injuratura.

      00
    • @Genghis Han (bunicul lui Kublai)

      Multumesc, cred ca ai dreptate!

      @Daniel

      Amazon are o schema anticompetitiva prin care ii obliga de facto pe toti cei care vand prin ei pe de o parte sa plateasca o gramada de comisioane pentru asta care le subventioneaza serviciul Prime, si ii obliga in plus de facto sa nu vanda prin alte magazine mai ieftin, altfel produsele lor apar jos in cautari si nu le mai cumpara nimeni.
      Combinatia de Prime cu livararea sa gratuita in maxim 2 zile, filme, muzica incluse, cu preturile obligatoriu nu mai mari decat in alte magazine, duce la dominanta Amazon si face sa para preturile ieftine, prin raportare la cele din alte magazine.

      00
  7. Asta cu ucrainienii bogati e o tampenie cat statul la coada la 9 lei.

    Niste prieteni au luat la ei in casa o familie de ucrainieni din primul val. 3 nopti. Aveau Tesla Model S varianta de top si destui bani in conturi.
    Ce au facut 4 zile in RO?? Au vandut pe olx la preturi mici telefoane si echipamente electronice pentru a avea bani de plecat la rude in italia. Conturile blocate in ucraina/putini bani cash. Dar lasa-i naibii sa moara pentru ca sunt bogati. Daca veneau cu logan 2006 era ok!

    Suntem pamant ca umanitate.

    00
  8. O sa mai creasca. Pe scurt pentru ca preturile comparativ cu salariile sunt sunt inca mici.

    Sa luam Bucuresti vs Paris (ca tot suntem micul Paris):
    Salariu mediu net in Bucuresti aproape 900 euro vs 2700 euro in Paris (deci cel din Parise de 3 ori mai mare)
    Cost pe m2 util spre centru Bucuresti vreo 2200 euro si in Paris 12700 euro/m2 (deci de cam 5.8 ori mai mare).

    Deci iata ca mai e loc de crestere raportat la salarii.

    Daca e sa ne comparam cu orasul socialist Berlin, atunci lucrurile arata mai bine ca ei au salariu 3000 euro/luna si costul pe m2 7000 euro.

    Si sa nu uitam ca in Germania distributia veniturilor in societate e mult mai echilibrata decat in Romania. In Romania ai un procent de 10-15% ce au si apoi ai restul. Deci e destul de evident ca locuintele noi se adreseaza alora 15% din bula ce castiga mult peste medie.

    Eu tot astept momentul in care cumparatorii, indiferent de bani, o sa spuna nu tuturor cotetelor de cu nume de „residence” unde la m2 utili iti trec si balconul, casa scarilor si acoperisul si nici nu-ti mai trebuie televizor pentru ca iti vezi vecinii suficient de bine.

    00
  9. NOU
    #40

    Lipsa de empatie. Astia care ii arata pe ucrainieni cu masini scumpe nu se gandesc ce ar face ei in locul lor. Sa zicem ca esti team lead, directoras ceva si ai bani de o masina buna, o cumperi si vine razboiul. Ce faci? Cum pleci? Cum iti trimiti familia inspre siguranta. Crezi ca daca ai bani o sa se fereasca rachetele rusesti de casa ta? Normal ca pleci unde vezi cu ochii cu masina aia scumpa.
    Mai sunt si saraci. Am vazut prin oras Lada modele din alea vechi patrate, Spark, Aveo, Audi A4 prima generatie, tot felul de Hyundai-uri modele mai vechi etc. In sat la mine este cazata o femeie cu 2 copii care a venit cu un Hyundai Getz.

    00
    • Hyundai, Opel, etc.de maxim 10 ani vechime am văzut pe autostradă spre Nădlac cu numere de UA.
      Pe lingă astea am văzut una care era efectiv tablă ruginită și găurită. Vai de ei.
      Mulți români comentează aiurea în tramvai despre ucrainieni, ca baba pe banca din fața porții. Mentalitate de ev mediu.
      În același timp românașii-babe uită cit de rupți sintem cu wc-urile și educația, mașinile scumpe parcate în fața unei garsoniere.

      00
  10. În română, nu exista tată putativ. Exista căsătorii sau acte juridice putative dar niciodată nu se folosește ca un atribut al tatălui.

    Deja vad cum te uitai în oglinda, ținând un vin rosu în mână ca Fitch din american pie și șopteai…. Putatifff

    00
  11. Pe langa „putatif”, ca nu e chiar aceeași situatie, in legislatia din ro daca tatal e necunoscut te numesti fiul lui „Natural” si a lui maică-ta, pe prenumele ei. Intr-adevar, o fi o ironie pentru restul, dar pentru tine poate nu e, ca nu te-ai nascut din imaginar, dintr-un penis pupatifus.

    00
    • Sa zicem ca poate inca nu ai observat cam care e rolul tatilor in societatea de astazi… era o ironie fina, dar pot sa recunosc ca nu pentru toata lumea.

      Cum spuneam, in google FR apare ca exemplu „père putatif” si, coroborat cu traducerea latinescului, e o ironie dulce-amara.

  12. De ce sa faci asta? Sa-i penalizezi pe fanii tai rusi care n-au nicio vina ca e Putin dobitoc? Sanctiunile economice sunt ceva, dar muzica?

    Fanii aia se declara in proporție de 70 % de acord cu Putin . Așa ca da , și eu le- as tăia muzica . Poate muzica ( sau lipsa ei ) ii va trezi puțin, măcar atât cât sa caute pe internet și alte surse de informare .

    00
  13. :)) dacă stau să-ți disec pledoaria, fac una nu mai bună, ci mai foarte bună 😂🙂🙂. Mulțumesc. Printre atâtea gloanțe și obuze, o rază de soare e mană cerească.

    00
  14. NOU
    #53

    Oarecum offtopic: avocatul ala rus ar trebui sa stie ca Alaska a fost cumparata de catre SUA de la Rusia, si nu luata cu japca. De fapt, Rusia chiar s-a oferit sa o vanda, din motive atat strategice, cat si economice. O vor inapoi, sa scoata banul.
    Dar na, rusii cred ca daca ei fac asa, toata lumea trebuie sa faca la fel…

    00
  15. Articol scris de Fluture, ok , destul internet pentru azi.

    00
  16. Ma gandesc cum i-ar judeca ungurii sau bulgarii pe romanii refugiati cu BMW X5, fara sa stie ca multi din ei stau in garsoniera.

    00
  17. cf. Family Guy: „just make sure you finish on the Bac, never finish on Debussy” ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=kJUotvfMI7Q

    00
  18. NOU
    #59

    Speculatie, din latinescul speculum. Din oglinda, cum s-ar zice. Cine speculeaza tine oglinda sau este oglinda? In ce directie? De unde vine lumina? Intrebari, intrebari.

    00
  19. presupun că articolul este scris de cineva care are tot interesul (și, logic, își pune toate speranțele) în menținerea status-quo-ului. sadly, there isn’t any good news regarding that. aici, în Germania, la vreo 200 km nord de Luxemburg, războiul există cel mult ca primă știre de la capitolul “în altă ordine de idei…” – dar este totuși “vizibilă” o stare general de anxietate. dacă Merkel a greșit cu Rusia, nu cumva s-a greșit și cu euro? bună întrebare. pare că toată lumea se întreabă: ce este de făcut acum? ca și pisica de care face vorbire autorul, oamenii se uită în față și încearcă să-și dea seama ce va urma – și nu este nimic bun acolo. autorul are dreptate, soluții există, însă sunt individuale, nu colective. și țin foarte mult de hazard, nu de altceva ce oamenii pot controla. angoasă, frustrare, Zeitgeist.

    00
  20. Nu încerca să înțelegi modul de raționare al unei pisici cu creierul tău de om. :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube