– Mânca-v-ar tata, nu ne mişcăm şi noi mai cu talent?
– Nu se poate, nene, aici e localitate.
– Da, bine, dar nu putem pune limită de 70 pe strada asta? E drum naţional, ce naiba!
– Ne pare rău, locuitorii noştri vor să doarmă liniştiţi, limita de 50 rămâne.
– Da? Bine că ne-aţi zis. Rovignetele la control!
Cam ăsta a fost dialogul între Compania Națională de Drumuri Naţionale şi primăriile din localităţile pe unde trec DNurile. Rezultatul: 300.000 amenzi pentru lipsa rovignetei în primele 6 luni ale anului. Teoretic, ei erau în localitate. Practic, erau pe drumul naţional, ăla pe care ar trebui să circule românii ca să iasă din localitate. Că drumul naţional trece prin localitate nu mai e problema CNADNR, ci a primăriei. Care ar fi trebuit să pună mâna să facă o centură. Dar cum n-a făcut asta pentru căn-a avut bani, acum banii vor veni direct de la cetăţeni, nominal.
Sa mergem la munte
Intrebare !
Daca din Bucuresti mergem la Brasov, prin cate localitati trecem si cat va dura drumul ?
PS. Daca tot din Bucuresti mergem la Veliko Tarnovo/Arbanassi , tot vreo 170 km, facem max 2,5 ore si se trece prin max 3-4 localitati.
Cum sa porti tricoul ala cand prezinti stirile?
Pişcotarii nu vor sa plateasca vigneta, nu vor RCA, nu fac asigurare CASCO, nu vor sa scoata masina din garaj. Eu le propun sa-si vanda hârburile si sa ne lase! Sau, sa puna de un protest maraton care sa-i muste de cur pe aia care nu vor sa faca autostrazi.
Pariu ca depun si formulare de ajutor la caldura? Se baga cineva?
@culaie: proşti suntem noi, că nu depunem.
Vai de mama lor. Niste idioti! De parca 98& din trafic se intampla intre 22 si 06. Parca au buci in loc de creier in capul ala…
Problema nu e ca amenzile au venit. Ci ca au venit mult prea tarziu, unele erau deja prescrise, altele se prescriau dupa 2 zile.
@ culaie
stimate domn, nu e vorba ca nu se vrea plata vignetei. e vorba ca odata ce platesti taxe locale (impozit pe masina) pentru intretinerea drumurilor din localitate NU e normal sa platesti inca o data vigneta pentru acelasi drum. ori una ori alta. amenda pentru ca nu ai vigneta trebuie impusa printr-un proces verbal de constatare LEGAL INTOCMIT. ceea ce emite aceasta autoritate de administrare a drumurilor este, din punctul meu de vedere, ilegal. UN PV de constatare trebuie sa respecte anumite rigori, iar in final amenda ce trebuie platita (sau nu) trebuie sa fie una singura si nu 20 pentru aceeasi fapta petrecuta in aceeasi zi. daca faci un drum dus-intors intre propriul domiciliu si „alimentara” de la colt primesti doua pv-uri si doua amenzi (cel putin).
asa ceva NU e normal si mai ales NU e legal.
problema e ca le-au dat numai 2 mil amenda. ia sa le fi dat 10, ca ori suntem smecheri ori nu mai suntem.
Rovigneta e chiar ieftina, toti saracii care nu si-au inmatriculat harbul in Bulgaria o ard Ninja ca sa nu dea 1 milion pe an. plm.
@add: ieri la stop, 4 coca intr-un hârb seria 3 cu numere de ruse se uitau superiori la mine. nu s-ar fi uitat că aveau cauciucurile de pe faţă tocite.
nu amenda e buba, ci rahatul de drum in sine. disputa localitate/drum national.
a fost o gaselnita pentru a mai scoate niste bani. ori din roviniete ori din amenzi. e direct situatia win-win
Deci drumul ala european prin mijlocul orasului e administrat de cine ? Facut din banii cui ? ai primariei sau cnadnr ? Prespun ca din aia ai cnadnr ca altfel nu aveau cum sa dea amenda pentru lipsa rovinietei ? Cum ar putea sa dea amenda unora care merg pe un drum facut strict din banii primariei unde platesc impozite ?
Si in cazul asta, de ce e treaba primariei sa faca centura ? Comunitatea aia ar trebui sa aleaga ce face cu banii proprii…centura, parc de distractii, spital, planetariu. In schimb tampitii aia de la cnadnr cand au facut/reabilitat drumul european la ce pastele ma-sii l-au facut prin oras ??? Ca tu platesti rovinieta la cnadnr sa-ti asigure un trafic decent, nu platesti rovinieta ca primaria din stromeleagu mare sa faca centura. ca nu cred ca vad aia bani din rovinieta. Si daca ar primi, ar fi aiurea. Fiecare cu a ma-sii . Cnadnr cu drumurile din afara localitatii, pt care platim ceva, primariile cu drumurile interne si pomenile si parangheliile lor pt care platim altceva.
@kla2005 – „daca faci un drum dus-intors intre propriul domiciliu si “alimentara” de la colt primesti doua pv-uri si doua amenzi (cel putin).” – aici sunt 2 fapte. daca fac un drum dus intors si omor 2 oameni (unul la dus, unul la intors) – sunt fapte diferite. Eventual, te poti intoarce de la alimentara pe un alt drum pe care sa nu fie nevoie de vigneta.
@zoso – ok, si acum doi ani, cand era harb cu numar de Bucuresti / Cluj / Brasov etc te simteai mai bine?
@Jordan: atunci erau o masă omogenă. acum s=au separat.
Ba, si eu mi-am luato! A venit amenda ca nu aveam rovinieta(in ianuarie cica) tocmai in iulie. Am platito si acu sa confirm plata amenzii + despagubirea(nimeni nu stie pentru ce) de 28 de euro. Dau mailuri cu confirmare la CESTRIN(ca la imbecilii astia tre sa confirmi) de 3-4 saptamani si imi da inapoi daemonu de la ei ca nu a reusit sa livreze.. sun la nr de tel pt info rovinieta si zice ca nu e alocat! de aci am inteles ca am platit amenda la niste fantome(aceleasi persoane care se ocupa de integritatea drumurilor noastre)..
Nea Gigel ala din Popesti o face pe virgina. Daca locuiesti intr-o comuna din afara Bucurestiului – cat de evident e ca vei mai intra cu masina si in Bucuresti!? La un moment dat chiar si pentru 50 de metri se afla in afara oricarei localitati. Sa jure el pe rosu ca avea rovinieta de fiecare data cand mergea cu masina in Bucuresti. Ca sa lasam vrajeala ca merge cu masina doar prin comuna la alimentara.
Si mai e una: cele mai multe localitati au alte limite (in urma extinderii firesti) decat cele aratate de niste pancarte invechite.Plus ca bornele de pe marginea drumului sunt total orientative si contradictorii.Sunt curios cum au stabilit cei care au dat amenzile locul egzact al savarsirii infractiunii….
Si sa nu zici tu, zoso, nimic de badea?
@Vlad: e ignorabil.
Rovigneta se plateste pt drumurile in administratia CNADR chiar daca acestea strabat localitati. Ce e asa de greu?!
Drumurile care strabat localitati nu se afla in administrarea CNADR, ci a primariilor. Altfel, situatia e interesanta: cand e vorba de dat amenzi, drumul e al CNADR, cand e vorba de asfaltat, Guvernul le spune primariilor ca e treaba lor sa asfalteze si ca nu le da bani pentru asta.
Dublul discurs e la moda in Romania.
Ce avocată praştie: „să scrie corect şi DETAILAT”
@zoso: noi nu depunem din bun simt
@kla2005: nu zau? adica drumul ala are dubla personalitate: cand national cand municipal? De unde stii ca drumul ala este bagat la cheltuielile locale si ca l-ai platit? Nu stii!
Impozitele locale sunt pentru borduri, pentru cainii vagabonzi, terenuri de joaca SF si penicilina pentru curvele de pe centura. Drumul national nu intra.
@contrasens
art.21 din ORDONANŢĂ Nr. 43 din 28 august 1997 privind regimul drumurilor
(1) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este administratorul drumurilor de interes naţional, direct sau prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. îşi realizează atribuţiile prevăzute de prezenta ordonanţă în condiţiile contractului de concesiune încheiat în acest scop între aceasta şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Pentru drumurile de interes naţional nou-construite administrarea se poate realiza de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi prin alte persoane juridice, pe baza contractului de concesiune încheiat în condiţiile legii.
(2) Sectoarele de drumuri naţionale, incluzând şi lucrările de artă, amenajările şi accesoriile aferente, situate în intravilanul municipiilor/reşedinţelor de judeţ sunt în administrarea consiliilor locale respective.
De aceea doar in interiorul municipiilor nu este necesara rovigneta.Restul primariilor nu au nici o traba cu administrarea drumurilor nationale
Eu am reusit sa-i fac sa recunoasca si sa-mi trimita in scris sub semnatura faptul ca „solutia [de vanzare a rovinietlor] este, in prezent in faza de testare” si ca ma vor „instiinta cand solutia va fi functionala pe mediul de productie” Din punctul asta de vedere sunt inca in faza de testare.
Inceputul povestii aici:
Au ajuns la CNADNR sa spuna: „dati un leu pentru ateneu”
Ma intereseaza daca exista firme de avocatura interesate sa faca bani din indolenta, incompetenta si rautatea oamenilor de la cnadnr. Iata cazul meu. Am platit rovinieta de cand s-a inventat si o platesc si azi, pe firma. Masina in cauza este proprietatea firmei mele. In iunie 2010 mi-am reinnoit rovinieta pentru perioada iunie 2010 – iunie 2011. In luna noiembrie 2010 am schimbat sediul firmei si deci si umarul masinii. Acum primesc amenzi nenumarate pentru perioada noiembrie 2010, de cand am schimbat numarul, iunie 2011, de cand a intrat in vigoare noua rovinieta.
Nu mai am dovada platii rovinietei pentru ca nu am pus-o in contabilitate deoarece originalul trebuie sa stea in masina pentru organele de control iar in contabilitate nu se admit copii de catre celelalte organe de control.
Este cert ca cnadnr a stiut ca am rovinieta valabila dar au preferat sa verifice dupa numarul masinii si nu dupa seria sasiului. De ce? Incompetenta, nesimtire, rautate, toate caracteristici ale statului roman ar zice unii, ai abjectilor marsavi care traiesc din sudoarea noastra si nu mai stiu cum sa ne sugrume as zice eu.
Nu am studii de drept dar sa platesc mii de roni ca nu am rovinieta cand am rovinieta nu pare firesc pentru o minte sanatoasa. Nu ar trebui ei sa dovedesca ca sunt vinovat? Trebuie eu sa dovedesc ca sunt nevinovat? Unde traim? Germania nazista???
Ei zic ca e vina mea ca nu am declarat schimabarea numarului. OK. Cat este amenda pentru nedeclararea schimbarii numarului???
Sunt convins ca sunt multi ca mine. Oameni buni, sa facem ceva cu statul asta hidos care ne batjocoreste. Nu vreti la vot sau nu stiti sa votati? Hai macar sa-i dam in judecata. Haideti la curtea europeana a drepturilor omului. E cineva cu mine? marlaniadistrugeromania@hotmail.com