Citizen journalism pe vremea revoltelor

Azi a circulat îngrozitor de mult un clip cu nişte neni care sunt bruscaţi de un jandarm pentru că filmau în timp ce aceştia frăgezeau nişte demonstranţi. Lait-motivul e că, iată, jandarmii agresează oameni nevinovaţi.

E trist. Noi mergem la revoluţie, vrem să schimbăm sistemul, ne batem cu forţele de ordine şi, după ce ne luăm un baston în cap, plângem pe unde apucăm că ne violentează jandarmii (şi, mai amuzant, ne pişăm pe noi de la bastoane şi apoi ne dăm dramatici la teve).

Ipocrizie sau ce?

Ah, da, pentru toţi tâmpiţii care filmează şi pozează, fiţi relevanţi sau plecaţi acasă! Nu îi pasă nimănui de cele 4 ore de video fuzzy.

ps: ce zice wikipedia

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

 1. @phidas uite aici interese cu dinamo: ; oprea, bring on the tanks

  00
 2. Ideea de bază a protestelor româneşti e victimizarea! „Ăştia” ne-au furat, omorât, păcălit, minţit, escrocat, înfometat, sărăcit, sodomizat etc., de ce să nu ne şi bată?

  Prin contrast cu brutele, noi suntem puri, deştepţi, paşnici, civilizaţi, corecţi şi fragili ca nişte panseluţe.

  00
 3. Dumnezeule! Ce chip avea acea fata. Socant clip. Cnn…

  00
 4. multi se vor da raniti si se vor auto-proclama eroi nationali. ca doar asta e scopul, nu?. plus 2-3 procente la audienta.

  00
 5. Ieri m-am uitat un pic la TV si am tras doua concluzii:

  1. Protestatarii sunt prosti, ma refer la cei care aruncau cu pietre si incendiau. Ar fi trebuit sa se duca la guvern, presedintie, ministere. Sa dea foc acolo nu la tomberoanele si chioscurile nevinovate de pe strada. Eventual o benzinarie…. Insa acesti oameni s-au dus acolo cu gindul sa se rafuiasca cu fortele de ordine, nicicum sa se manifeste impotriva guvernantilor. S-au gindit si ei ca este o ocazie buna sa mai lasa afara din abur.

  2. Jandarmii ori n-au strateg, sunt fricosi ori sunt la mica intelegere cu golanii. In loc sa-i incojoare pe cei citiva (nu stiu daca erau mai mult de 50) idioti anarhisti s-au multumit sa priveasta de la o distanta sigura cum acestia rupeau si incendiau bunurile publice.

  PS: am vazut azi intr-un ziar ca a fost arestat un individ, simpatizant nazist, insa printre preferintele lui se numarau 2Pac si Queen, adica un negru si un gay.

  00
 6. Desigur ca tu ai dreptul iar jandarmul obligatia de a te distinge pe tine protestatarul pasnic de protestatarul violent … ala care de langa tine a aruncat piatra si apoi a rupt-o la fuga. Eventual tocmai il priveai mirat de ce face si aplaudai (tocmai se terminase de scandat Jos Basescu).

  00
 7. Mie-mi plac „jurnaliștii” care stau între jandarmi și steliști și se miră că le mai pică-n cap câte ceva.

  00
 8. Esti basist, atat !

  00
 9. Jandarmul are responsabilitatea de a-i ridica pe cei care sunt violenti si sa-u urce in duba.NU sa-i loveasca cu bastonul peste ceafa.
  Pei ori suntem „legali” ori nu mai suntem?

  00
 10. Oare ce actionar de la Dinamo are interese cu PNL?

  00
 11. uite-l si pe nedu din rromnia cu smurdoiasii de la smurd si doua televiziuni https://youtube.com/watch?v=3NOu-EJokaE

  00
 12. Trecând peste problemele ce au generat manifestațiile, situația actuală reflectă nivelul civilizație și eficiență a românilor implicați de ambele părți.
  Am fost în Piața Manifestății, nivelul cumulat de bun simț și cultură e cel mult la nivelul de patru clase primare. Gherțoi beți și scanalagii 10% gură cască 85% și 5% oameni linștiți și rezonabili dar depășiți de situație.
  Cine are cel mai mult de câștigat din această ruptura dintre ”autorități” și ”manifestanți”. Asta e singura problemă reală, restul e vrajeală și maniplare ca la carte.

  Unul se plângea că și-a luat câteva bastoane pentru că fluiera ”mai tare”.
  Dacă nu erau manifestații și fluiera ”mai tare” nu se întâmpla oare fix același lucru?

  00
 13. Breaking News! Traian Basescu a amenințat că va pune albumele lui Fuego în megafoane dacă nu pleacă toată lumea acasă. :D

  00
 14. Azi erau sa ma manance niste caini; degeaba am fugit in munti deci. Mai bine cu huliganii… (evil) Bine, daca mai porneste masina dupa 2 nopti la -10C, da’ ati vazut vreodata masina de inversionist (zoso dixit) sa nu porneasca?

  00
 15. Era clar că cineva va scrie pe Wikipedia despre protest.
  History..

  00
 16. Ia vedeti mai bine la pagina aia ce zice una dintre caracteristici. Sub imaginea din dreapta, la Characteristics.

  00
 17. @Valeriu: e o chestie dovedita sociologic (bine, in sociologia gen Terry Pratchett) ca IQ-ul unei multimi (gramezi? hoarde?) este egal cu IQ-ul celui mai stupid component al multimii. Daca luam ca etalon multimea „suporterilor” unei echipe de fotbal (galerie, ultrasi sau cum le mai zice) indrazensc sa afirm ca am cateva camasi ceva mai inteligente. Si hotarat mai cultivate.

  00
 18. Divagatie: bai, daca astia lupta contra sistemului ticalosit, contra privatizarii „care ucide”, cum draku de se lasa luati de Ambulanta? Pai sunt ei protestatari sau sunt ei carpe? Cel mult sa se lase luati de SMURD, dar oricum, cum dracu cu curu’n doo luntrii? Pai esti si contra si vrei sa beneficiezi de binefacerili sistemului? Pai n-ar fi just ca ala de pe ambulanta sa faca o mica ancheta: „da, pe ‘mneata te-a pocnit unu cu piatra-n cap, suie, ‘mneata mai stai o tura pe aici, nu ai venit sa dai cu pietre? pai fii brav pana la capat, tu dai cu pietre’n noi, rupi si spargi si tot noi vrei sa te ingrijim?!”

  Pai ce, ati vazut voi sa se faca asigurare de viata la pilotii de incercari sau la soldatii de pe front?

  00
 19. E cineverite, nu este nimic artistic in fotodocument.

  00
 20. E simplu. Dacă stai acasă e mai greu să te găsească bastoanele.

  Îmi aduc aminte cum un tătic era în mijlocul manifestanților și purta pe umeri un copil de 3 ani.

  Când a fost întrebat de reporter dacă nu e periculos pentru copil să fie acolo tatăl îi răspunde „Dacă e să ne ferească D-zeu, ne ferește de rele”.

  Bun, l-aș fi întrebat, și dacă ți-l omoară? Atunci nu e de vină D-zeu ci Băsescu!?

  Important e să știi ce îți dorești. Să-ți devină copilul un martir al unei revolte sau să-ți fie alături și să te bucuri de prezența lui.

  Istoria se scrie cu sau fără tine.

  00
 21. cred ca un tricou cu mesajul: „Luati site-ul de cultura si bagati-l in duba!” ar face ravagii acum. da mai intai sa ma duc la OSIM.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube