Cinepub: idee bună, realizare românească

Suntem probabil la 6 luni distanță de lansarea Netflix în România, prilej bun pentru niște oameni să lanseze cinepub.ro, o colecție de filme românești disponibile gratis.

Și, ca orice proiect românesc, e făcut în dorul lelii. Voiam să revăd “Francesca”, o excelentă realizare românească. E la calitate 360p. “Legături Bolnăvicioase”? Top 360p. “WebsideStory”? 360p. Măcar “Cealaltă Irina” e 720p.

Atât de tristă e situația și atât de prost au gândit-o oamenii care au lansat proiectul ăsta. Anul este 2015, avem telefoane care filmează 4K și noi facem un site unde punem filme trase de pe VHS. Și, peste doi ani, când Netflix va acapara tot, ne vom plânge că românii nu sunt patrioți și nu apreciază proiectele românești.

Mai jos aveți un stop-cadru din “Pescuit Sportiv”, o superbă realizare cinematografică și un recital monstruos Maria Dinulescu, supt de pe un site decedat între timp, care, la fel, difuza filme la calitate mizerabilă. În țara cu internet la viteze astronomice. Ce ne mai place să ne lăudăm că suntem în topul ăla…

Pescuit.Sportiv.2008.WebRip

În continuare, sper și cred că românii s-ar uita la filme românești dacă acestea ar fi disponibile online prin metode ușoare de vizionare și de plată. Nu cu Silverlight și plata prin mandat poștal.

Și se vor uita, probabil, prin Netflix. la 720p, cu 12€ pe lună.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. Da, se uita romanii la filme romanesti. Eu sunt unul dintre ei. Caut si scurt-metraje, si la fel ca si tine, simt nevoia unui serviciu, unde sa dau un ban, dar sa vad filme la o calitate decenta.

  00
 2. Hai cu Netflix asta odata !

  00
 3. Și zi așa, chiar sa ajungă Netflix ul pe plaiurile Mioritei ?

  00
 4. Am dat click să văd un film și m-a dus pe youtube. Pai pt asta trebuia un site?

  00
 5. Eu vreau filme românești subtitrate în română

  00
  • cred ca este o solicitare rezonabila avind in vedere calitatea execrabila a majoritatii coloanelor sonore -ma refer la dialoguri- filmelor romanesti!
   se practica – mai ales in SUA – frecvent, inclusiv la buletinele de stiri ( CC on)

   00
 6. Filmele sunt probabil filmate pe pelicula si nu au tehnologia (sau este prea scumpa pt beneficiile obtinute) sa le masterizeze in 1080p. Nu am vazut filme romanesti pe BluRay. Dar pe DVD sunt si deci aveau o sursa mai buna de 360p (nu ma refer sa le fi copiat de pe DVD ci la faptul ca cineva le-a transformat deja in digital la o rezolutie mai buna de 360p).

  00
 7. Eu platesc 6 dolari si ceva pe Netflix….

  00
 8. Suptire oferta de filme. Nimic cu Sandra Romain.

  00
 9. Netflix se poate deja si in RO fara complicații … prin Getflix…

  00
 10. eu parca tot nu ma pot sa ma impac cu sunetul prost al filmelor romanesti…

  00
 11. Astazi s-a lansat netflix si in Italia. Catalogul e cam slabut, speram sa il imbunatateasca. Pentru cine e interesat sa vada cum arata continutul in prima zi https://reelgood.com/source/netflix

  00
 12. NOU
  #14

  Mie tot nu imi vine sa cred ca unii oameni iau blogul asta in serios…

  00
 13. Si „Elevator” e 720p 🙂 Nu cred ca cei de la CinePub sunt de vina pentru calitatea filmelor ci cei care le produc. Eu ma uit la filme si scurtmetraje romanesti si as plati pentru a le viziona online.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)