Cine contează in internetul romanesc?

Deşi e român şi a început un business în România, Vladimir Oane e un antreprenor internaţional. Nu e relavant pentru România, decât ca exemplu de “uite că se poate”. La fel şi George Lemnaru, ăia de la softpedia şi soft32, Mihai Bătrâneanu (care a ieşit din afacerea rol.ro). Oameni care îşi fac treaba în afară, şi nu au legătură cu internetul românesc foarte mult (şi bine fac, uneori).

Anca Arsene nu pare să ştie asta.

Din listă lipsesc, după mine:

  • Antonio Eram (fondatorul weblog.ro şi proprietarul unei soluţii de microplăţi, care va fi teh next big thing),

  • Radu Georgescu (Gecad Epayment vă spune ceva? fără el nu s-ar putea face ecommerce în România),

  • Radu Spineanu (2parale, primul sistem de afiliere din România? s-o fi auzit la Business Magazin de el?),
  • Octavian Costache (harta publicităţii?),
  • Dragoş Stanca (mai ţine minte cineva realitatea.net?),

  • Dragoş Novac (unul din puţinii care nu fură pe online),

  • Florin Grozea (încearcă să aducă online casele de discuri, cu un succes moderat până acum)

…şi alţii.

Desigur, există scuza că lista e subiectivă. Sau poate pur şi simplu nu a auzit de oamenii de mai sus şi s-a grăbit să predea materialul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Tipul de la Soft32 este Lucian Todea : https://mobile.twitter.com/luciantodea. Vorbind pe plan international cred ca suntem destul de slabuti pe online. Asta e parerea mea.

    00
  2. Oh, ce lista. L-ai uitat pe Emi Gal…

    00
  3. Fara Gecad Epayment nu se poate ecommerce in Romania? Say whut? Cat % din cifra de afaceri realizata de magazinele online a fost realizata prin incasari prin platforme gecad epayment?!

    00
  4. Intradevar nu o ducem foarte bine pe online. Deh, tara mica si saraca si cu amintiri vii de comunism !

    00
  5. nu se poate nu ai scris Zoso in lista, nu te simti bine :P ?

    00
  6. Daca e sa asimilam ecommerce-ul cu platile cu card, din pacate stam foarte prost. Chiar si magazine gen emag probabil ca au (ma hazardez) sub 6% din plati facute cu cardul. In afara rar mai gasesti alta varianta decat card/paypal/transfer bancar. Mai vezi un pay on delivery pe ebay din cand in cand :-)
    Daca tot vorbim de cine conteaza in internetul romanesc eu as vrea sa se vorbeasca de cine a facut posibil internetul romanesc. Parca trebuia sa „ingropam” cablurile…

    00
  7. Incasari cu card online nu se pot face doar prin epayment ci si direct cu cateva banci. Ba e chiar muuult mai ieftin si banii intra in cont in 2-3 zile nu odata pe luna ca la firma cheliosului plin de el.

    00
  8. tu ai si citit despre ce e vorba? pentru ca mi se pare ca te-ai uitat numai la poze

    00
  9. Eu nu prea sunt in tema cu toate aceste detalii si nu stiu (nu stiam, acum stiu) cine sunt oamenii astia. Cu toate acestea ma frapeaza numarul mare de vizualizari ale articolului acelei ”dudui”…
    Si sincer cred ca printre cei enumerati mai sunt si altii care nu se regasesc si care sunt in spatele lucrurilor bune care se intampla.
    Dar e bine si asa…

    00
  10. da, ce sa spun, te-ai gandit ca poate i-a trecut doar pe cei care si reusesc sa faca bani din internet? site-uri, poze si texte stiu multi sa faca. problema apare atunci cand vrei sa scoti si un ban din asta. acum e foarte cool sa fii antreprenor si sa visezi la milioane. mai stiu eu pe unul care facuse un site givedanabuck.com …

    dupa parerea mea, radu georgescu e singurul din lista care trebuia sa apara, dar nu pt ce a facut in net-ul romanesc, de unde de altfel nu cred ca scoate bani, ci pentru avantgate.

    numai bine

    00
  11. Zoso: Mulțumesc, dar față de cei din listă eu sunt foarte la început și cu rezultate mai mult în industria muzicală decât în online. Rezultate care se vor vedea undeva la jumătatea anului viitor (să nu uiți să mă suni prin august 2010 să mă cerți dacă nu e așa!).
    Până atunci anul 2009 a adus TOATE casele de discuri românești în online, cu soluții de streaming gratuit legal (unii) și download legal (toți).

    00
  12. @John – Ai perfecta dreptate. Georgescu e singurul care are loc pe lista respectiva. realitatea.net? Whaaat? Ce-i atat de special? :-))) Grozea? :-| Novac? Doar pt. ca nu fura? I’m speechless… :-

    00
  13. de acord cu lipsa, mai sunt destule nume care trebuie sa fie acolo ( si chiar sunt, dar la `altii` :) )

    see me there next year ;)

    00
  14. Cred ca, ori nu esti pe subiect, ori nu inteleg eu postul tau. Articolul trateaza strict pe romanii care fac bani din online IN AFARA TARII . In lista propusa de tine, toti fac bani in Romania nici unul international, mai putin Vivi care, angajat la Google fiind, cu un onorariu lunar (nicidecum un business), doar se implica in online-ul romanesc prin harta publicitatii online sau harta politicii, simple proiecte (nicidecum business-uri). Mai mult de atat, pana si titlurile spun asta „Romania.com” cel de pe print si „Romania lipseste de pe harta mondiala a intenetului. De ce ?” cel online

    P.S. Cred ca de data asta te-ai pripit cu concluziile… sau…poate ”ocupat” fiind, ai citit pe diagonala.

    00
  15. serios? ce business in afara are radu apostolescu si marius ghenea? aia de la autovit? orlando? siminel? batraneanu? biris? aud?

    banuiesc ca e nevasta, dar nu e o idee buna sa vii sa o aperi. de obicei, cei care incearca asta pleaca cu coada intre picioare.

  16. NOU
    #18

    iata ca avem astfel un motiv pentru o versiune 2.0 a materialului, nu?
    in care sa imbunatatim lista si sa explicam diverse lucruri si pentru cei mai putin cunoscatori in domeniu, dar care ar vrea sa citeasca si sa afle ce se intampla cu domeniile care le vor schimba viata ;)

    00
  17. Eu n-am nicio jena in a plati cu cardul afara pe net, in Romania insa nici prin gand nu-mi trece s-o fac pentru ca n-am chef sa stau cu banii blocati pentru ca magazinelor online le e lene sa afiseze stocurile ca lumea. Nu cred ca sunt putini cei care gandesc ca mine, asa ca atunci cand se comenteaza problema reticentei romanilor la plata cu cardul pe net poate ar trebui luat in calcul si acest aspect.

    00
  18. @Alin: cocos, ai adormit? mai zi ceva, ca imi plac laudarosii prosti.

  19. Nu vreau sa fiu rau dar who the fuck plateste cu cardul la noi? Eu am incercat si de fiecare data mi-a parut rau. Imi pare rau dar m-am invatat minte, pana nu vad produsu’ in mana la mine nu dau banu’. Deci ramburs sau curier cu plata la primire, punct.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube