Ciclul revoltării…

Sunt două tipuri de revoltă: aia mare și aia mică. Aia mare, de tipul #colectiv, se calmează cu datului ceva publicului, o demisie, o concediere, un arest. După care totul se bagă sub preș. Dosarul colectiv nu e nici acum judecat, după 2 ani. Pur și simplu se așteaptă să își piardă oamenii speranța, ca să poată da o sentință la mișto, pentru că omului se va părea ok, va fi un "măcar a luat ceva" după niște ani se așteptare.

Revolta mică se lucrează pe metoda sacului cu șoareci: mai mergi un pic, mai scuturi sacul, ca să nu se organizeze și să ți-l roagă. Pui jandarmii să îi bată. Când să se organizeze și să ceară ceva concret, pui pe Dragnea să spună o tâmpenie. Când uită de asta, o pui pe Dăncilă. Apoi pe Pop. Apoi pe Vâlcov. Săptămânal. Oamenii râd și uită.

 

fun-revolutie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Diversiune si comedie

    00
  2. Cazul Colectiv ramane nesolutionat pentru ca reprezinta expresia unei intregi clase de corupti, a starii in care se zbate Romania. Pentru a-l rezolva si incheia, ai nevoie de o intreaga macinare pana la radacini a acestui neam, or, asta e imposibil. Se tergiverseaza intrucat vinovatii, direct si indirect, sunt o sumedenie de persoane. Greseala apartine intr-o mica parte fiecarui roman. Sa fim seriosi, cine nu cunoaste o rubedenie/prieten cu nereguli in cadrul firmei unde lucreaza sau e sef sau o fapta de coruptie/ilegalitate savarsita in apropiere. D-aia zic: Colectiv=starea actuala a Romaniei.

    00
    • Doi ani nu este chiar atat de mult pentru faza de cercetare penala. In procesele penale fara implicare politica un astfel de termen ar reprezenta mai degraba un record de celeritate. Dosare de inselaciune si abuz de incredere trimise in judecata dupa 5 -6 ani, doar ca sa se constate prescriptia nu sunt deloc o raritate in astfel de cazuri. Si vorbim de dosare simple, fara victime, fara sute de martori care trebuie audiati, fara expertize complexe si autopsii, nu de dosare precum cel de la colectiv a carui documentatie va trebui probabil carata cu un tir la instanta. Cea mai simpla modalitate prin care un procuror scapa un penal cu fata curata e sa vina in intampinarea dorintelor si presiunilor publicului grabind ancheta organelor de cercetare si facand un rechizitoriu de mantuiala, pentru a urgenta trimiterea in judecata. Procedand in acest mod ofera avocatilor apararii posibilitatea de a obtine achitarea usoara a clientilor doar prin specularea erorilor si incalcarilor de procedura.
      Publicul adora auto da fe-urile, cu conditia sa vina imediat ce sunt solicitate. Cred ca inchizitia a devenit atat de impopulara si din acest motiv. Obiceiul ei de a despica firul in patru si de a intinde procesele pe ani de zile, chiar decenii, tendinta de a da prea multe achitari per bucata de rug aprins probabil ca i-a fost fatala. In schimb, tribunalele ordinare din tarile protestante, care nu se impiedicau de proceduri si probe cand publicul era inflamat si care ofereau propt la cererea acestuia mai multe executii de vrajitoare intr-un singur an decat a oferit inchizitia spaniola in intreaga sa existenta, nu au avut probleme d’astea de imagine. Nici nu s-au bucurat de blamul posteritatii.

      00
    • Asta cred şi eu.

      Nu cred că e vreo conspiraţie la mijloc la cazul Colectiv.

      Cred că e pura expresie a incompetenţei şi lipsei responsabilităţi în cum e organizat acum statul român.

      Efectiv şi organigrama, şi legile, şi regulamentele în instituţii, totul se învârte spre a nu fi niciodată clar cine e responsabil de ceva anume, şi e imposibil de determinat 100%.

      De-aia ne va lua 100 de ani să construim o autostradă. Fiindcă totul trebuie semnat, contrasemnat, răssemnat, legalizat, supralegalizat şi autorizat şi avizat şi preavizat şi post avizat (zici că-s George Carlin imediat).

      Asta cred că e mai degrabă cu colectiv. O incompetenţă masivă, organizată într-un stat.

      Şi da, suntem şi noi un pic de vină. Câţi dintre noi verificăm un club dacă are autorizaţie de incendiu? Şi până la urmă e corect, asta ar trebui să fie treaba statului, dar faza e ca şi cu trecerea de pietoni. Da, ai tot dreptul legal din lume să treci oricând, dar dacă maşina nu poate opri în timp util, o să doară.

      Sună penibil acum în memoria a ce s-a întâmplat, dar cel mai puternic agent de schimbare al practicilor de genul ar fi clienţii. Dacă dintr-o dată nimeni n-ar mai merge în cluburi fără autorizaţie de incendiu, ar da faliment sau ar fi forţaţi să investească ceva. Repet, ştiu că e treaba statului să se ocupe, dar vedem cu toţii cât de stresat e statul pentru siguranţa cetăţenilor săi care nu sunt în parlament sau măcar în PSD.

      E vina nimănui şi a tuturor.

      00
    • Și numele pare predestinat. Colectiv

      00
    • O sa incheie cazul colectiv cind se va rezolva si cazul loviturii din ’89…

      00
    • @manu144x tu vorbești de boicotare, dar aș putea să pariez că, dacă Colectiv se redeschidea la câteva luni după, probabil era plin ochi.

      00
    • Sondajul e făcut de Sociopolul bătăușului Mirel Palada.

      00
    • Variațiile au fost foarte mici in functie de cine a făcut sondajul si cam asa au stat lucrurile la alegeri. Cand o sa învățăm să facem diferenta intre realitatea din bulă si realitatea din lumea reală, poate se va schimba ceva.

      00
    • @Gicu: CORECT ! Astia cu #MuiePSD nu inteleg ca oamenii au nevoie de bani si nu de lucruri care nu ii afecteza cu nimic cum e justitia :))

      00
    • Nu prea inteleg cum vine asta cu 75% nu sunt multumiti de directia tarii dar 45% ar vota tot psd+alde ?!

      00
    • Marius, 75 dintr-o suta nu sunt multumiti. 45 din acceasi suta nu considera ca Romania este aici din cauza PSD.

      Tu cu cine votezi?

      00
  3. Nu ne trezim. Sunt 2 variante: stai si inghiti sau pleci. Si gata. Aici va ramane un fel de Venezuela europeana.

    00
    • Unde vrei sa pleci? Cei cinstiti pleaca din tara din cauza alora rai, cei rai pleaca din tara, chipurile, pentru ca sunt pedepsiti pentru faptele lor. Asa Romania va ramane doar un nume, cu ape si pamant.

      00
    • @Cronicarul Doamne ajuta sa plece toti, sa ramana Romania doar o tara populata doar de animale si fara romani. De aici poti sa contruiesti o Romanie OK. Sau dat bomba, nivelat tot si reconstruit :)

      00
    • @sorin Foarte bine, sa se reconstruiasca, dar de catre cine, ca eu nu voiam sa plec, dar de cateva saptamani mi-am schimbat decizia, si din ce in ce mai multi o vor face. Si daca dam bomba, prefer sa nu fiu aici cand se intampla :))

      00
  4. NOU
    #19

    Problema este ca justitia pe care tot iesim noi sa o aparam este o gluma trista, sunt atatea tergiversari, pedepse la misto ( gen 7 ani cu suspendare ) amanari , eliberari dupa executarea a mai putin de 1/3 din pedeapsa si fara recuperarea prejudiciului si lista poate continua.

    00
  5. „Revolutiile” sau rasturnarile de guvern se fac doar cu burtile goale. Voi vedeti burti goale ? Credeti ca melteanul de rand nu mai poate dormi noaptea de Dragnea si codul penal ?

    00
    • Haide boss că lumea e ocupată . Cine dracu are timp de revolutii în concediu, vara ? Nu putem s-o amânăm pe octombrie ?

      „Trei accidente pe Autostrada Soarelui în această dimineață!
      Atenție, șoferi!Traficul este aglomerat, vineri dimineaţă (10 august), pe DN 39, între staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, din judeţul Constanţa, la ieşirea de pe Autostrada A4 şi la intrarea pe DN 39, pe podul de la Agigea, precum şi pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Constanţa. Pe Autostrada Soarelui au avut loc trei accidente de la primele orele ale dimineții „

      00
    • Băi oameni buni, ce revoluții sau răsturnări de guvern visați? Faci ‘revoluție’ și ‘dărâmi guverne’ legitime ca să faci apoi ce? să pui un guvern ilegitim? sa instaurezi democrația într-un stat democratic?

      Problema nu e la clasa politică, problema e la tine și la omul de lângă tine și la omul de lângă omul de lângă tine. Acolo trebuie făcută ‘revoluție’.

      00
    • @FT da, bossule, politicienii sunt toti niste ingerasi, imaculati, tot la noi e problema si trebuie sa ne schimbam. Pana ne schimbam cu totii, o sa acceptam sa ne conduca toate leprele.

      Guess what, in ultimii zece ani, din ce vad la oamenii din jurul meu si la mine, am inceput sa ne schimbam, am inceput sa fim mai responsabili, mai constienti, sa luam atitudine.

      Dovada ca, uite, am reusit sa facem un partid nou, compus din alti oameni, diferiti de vechea nomenclatura, care se plimbau de la un partid la altul. Alta dovada e numarul mare de oameni care protesteaza, care s-au saturat de muistii astia.

      Da, „problema nu e clasa politica”, sigur…

      P.S. Acum, bag-o p-aia ca pe astia i-a votat poporul si n-avem ce sa facem.

      00
    • „da, bossule, politicienii sunt toti niste ingerasi, imaculati, tot la noi e problema si trebuie sa ne schimbam.”

      Nu am zis așa ceva, dar ce nu înțelegi tu este că tot NOI i-am votat, din societate vin și ei, nu i-a plantat nimeni acolo. De când mă știu în orașul de domiciliu orice persoana independentă care candida la primărie și cel puțin pe hârtie părea competentă și cu intenții bunii, lua maxim 5% din voturi.

      „Dovada ca, uite, am reusit sa facem un partid nou, compus din alti oameni, diferiti de vechea nomenclatura, care se plimbau de la un partid la altul. ”
      Au luat 9% la parlamentare.

      În 1.5 ani jumătate nu poți schimba opiniile a minim 9mil de votanți. Bula ta e mai mică decât crezi.

      „P.S. Acum, bag-o p-aia ca pe astia i-a votat poporul si n-avem ce sa facem.”

      Ăstea sunt ‘regulile jocului’, o dată la 4 ani ai dreptul să alegi politicianul/partidul care te reprezintă pe un mandat de .. 4 ani.
      Fă următorul exercițiu de imaginație. Ia USR + RO+ 51% la alegerile din 2020 și după 2 ani vin unii care vor un guvern PSD sau să se facă alegeri din nou că lor le plăcea șpaga, corupția, nepotismu’ etc. Cum ți s-ar părea? Asta e democrația; cu bune și cu rele.

      00
    • „Ăstea sunt ‘regulile jocului’” –care joc? jocul nu are reguli, regulile sunt pentru prosti, oh wait..

      00
  6. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, care este judecător în dosarul Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

    „În acest caz, procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor în vigoare” 24 Iulie 2018.
    Acest proces nu cred ca va vedea prea curand vre-o finalitate. Asta este realitatea trista si cruda. Discutam peste 5 ani. A zis-o ft bine mai sus Cronicarul: prea multa coruptie, prea multe nereguli si nimeni nu are curajul sa inchida acest dosar. Il vor tergiversa cat se va putea si asta va fi tot.

    00
  7. Dar de HexiPharma ce se mai aude? Nu protesteaza niciun tanar frumos si liber pe la sediul SRI sa-i intrebe cum de a murit asa brusc patronul si cum justifica legaturile cu firma asta? Din cauza dezinfectantilor probabil au murit sute de persoane in spitale. Dar e bine ca ne pasa mai mult de faptul ca nu ajunge Dragnea la puscarie decat moartea a sute de persoane. Oi.

    00
    • De ce nu protestezi tu?

      00
    • Pentru ca mi-as pierde timpul. Li se rupe lor de protestul meu. Asa cum li se rupe si alora de la PSD de protestele din ultimii 2 ani. Efortul fara rezultat e timp irosit. Nu te face vreun erou, te face doar un prost care si-a pierdut timpul si nu a obtinut nimic. Pot intelege sa incerci ceva, dar macar sa aiba sanse de reusita. Cand te duci la ceva ce e clar ca nu are sanse sa scoata ceva bun, esti doar un fraier care pierde timpul si eventual esti doar masa de manevra in actiunile altora.

      00
    • Mai comentasem pe aici:
      https://zoso.ro/despre-mitinguri-pasnice/#comment-1240687

      Nu mai e de mult vorba să le atragem atenția sau să îi oprim din a face ceva.

      Vedem peste câteva luni (alegeri europarlamentare) dacă protestele au avut rost sau nu.

      00
    • Ideea e ca nu exista aproape niciodata proteste spontane, naturale, o expresie autentica a unei nemultumiti a populatiei, care se auto organizeaza in mod coerent cu niste revendicari clare. Tot timpul, intr-o lupta pentru putere, sunt unii care vin si ”privatizeaza” nemultumirea populara si ii folosesc energia pentru atingerea propriilor scopuri. Sigur, la final, poporului i se arunca o gogoasa ieftina care sa-l faca sa creada ca vai ce important e el si ce s-a realizat, in timp ce in spate, grupul de interese si-a atins obiectivul. Vedeti ce avans stiintific s-a obtinut in atatea domenii, credeti ca stiinta manipularii maselor nu a fost si ea atent rafinata in timp? Cred ca aia de la butoane si rad cand vad ce usor poti face asta in zilele astea.

      00
    • Dacă nu zici ceva concret, cine manipulează pe cine, cum când, de ce, e doar teoria conspirației. Am o vecină care mereu zice că fură administrația, dar nu zice niciodată cât, de unde etc. Ei îi place să facă scandal. Poate are dreptate, poate nu.

      „Ideea e ca nu exista aproape niciodata proteste spontane” Când s-a dat ordonanța 13. Personal, am văzut știrile, am dat un pumn în perete, am luat consoarta de mână și m-am dus în Piața Victoriei și am protestat. Poate am fost manipulat de cineva… poate nu. Dar era singurul lucru pe care îl puteam face din postura mea.

      Întotdeauna vor fi manipulări, alții care au interes să plece PSD-ul ca să treacă ei ‘la butoane’ etc. Fiecare individ în parte face ce crede că este în interesul lui. Întotdeauna vor exista interese ale unor grupuri. Ăsta e ‘jocul’. Interesul meu pe termen scurt e să nu mai iau infecții nosocomiale din spital. Cu o guvernare PSD nu o să se întâmple acest lucru, așa că mă duc să protestez ca să arăt societății că există o problemă și sper ca la viitoarele alegeri să am mai mulți oameni care îmi împărtășesc părerea. Între timp poate lu’ USRI îi convine ca eu protestez, tot ca să ia PSD mai puține voturi să ajungă la putere ca să ajungă ei la guvernare să vândă terenurile agricole către ‘străini’.

      Ce poți face în situația asta? Nu mai protestezi? Că ‘dacă vine USRI și …’. E ceva concret vs speculații.

      Nu știu dacă ajută sau nu protestele la ceva. Dar știu sigur ce nu ajută deloc. Statul cu fundul pe canapea și comentând în fața televizorului, așteptând… să se întâmple lucrurile de la sine.

      00
    • @ Andrei: Si acest acest dosar va fi plimbat intre instante la nesfarsit. Oricum a ajuns un dosar de inselaciune si fals in inscrisuri, cu impact minim pentru cei acuzati. 776 de volume pentru inselaciune, fals in inscrisuri si participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor. Nu pare sa fie ceva pentru care sa iei 25 to life.
      @asd ia ceva pentru ochi, pana nu contactezi vreo bacterie . O sa fiu mai atent la typo, mai ales ca nu pot edita ulterior. Scuzele mele.

      00
  8. Victor Socaciu – Cântec pentru mama lor (și a noastră)

    Bună țară, rea croială
    Mama ei de rânduială.
    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Vin ai noștri, pleacă ai noștri
    Noi râmânem tot ca proștii.
    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Bat-o vina, bat-o strechea
    Trage-aicea cu urechea.
    Măi române, om sărac
    Iară ți-au venit de hac.

    Ne promit marea cu sarea
    Și conduc aiurea țara.
    Opozanți și potentați
    V-ați bătut iar joc frați.

    Bună țară, rea croială
    Mama ei de rânduială.
    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Vin ai noștri, pleacă ai noștri
    Noi râmânem tot ca proștii.
    Ăia hoți, ăstia hoți,
    Mama lor la toți.

    Politrucii-și fac concedii
    Pe la Cannes, Hawai, ca regii
    Pensionarii, pedagogii
    Au ajuns precum milogii.

    Venetici fac prețul pâinii
    Iar la cozi stăm noi, românii
    Muncitorii n-au salarii,
    Curvele pupă dolarii/euroii.

    Buna țară, rea croială
    Mama ei de rânduială.
    Ăia hoți, aștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Vin ai noștri, pleacă ai noștri
    Noi râmânem tot ca proștii.
    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Romania-i de vânzare
    Cu uzini, creșe, hotare.
    Șpăgile au zornăit,
    Algoritmu-i mulțumit.

    Dumnezeu dac-ar veni
    Prim-ministru într-o zi
    L-am mânji și i-am găsi
    Cazier la SRI.

    Buna țară, rea croială
    Mama ei de rânduială.
    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Vin ai noștri, pleacă ai noștri
    Noi râmââneeeem tot ca proștiiiiii…

    Ăia hoți, ăștia hoți,
    Mama lor la toți.

    Mama lor la toți.

    00
  9. Nu au coaie majoritatea din romania.
    De ex urca in ratb un jegos care pute si restul îl suportă….
    La bloc o gașcă de adolescenți făcea gălăgie noaptea, nimeni nu ia atitudine; până când s ă enervat un țăran si le a aruncat sticle.
    3 recuperatori m au prins în scara blocului si am făcut scandal cu ei. Nimeni nu a iesit să vadă ce se intampla desi era ora 20 si erau acasă.
    Fiecare cred că aveți exemple.

    00
  10. eu consider ca Romaniei ii sade cel mai bine in dictatura chiar daca muti sar de sus in fund ca opariti.
    am mai multe argumente in sensul asta:
    1) argumentul istoric: in ultimii 120 de ani Romania a fost oficial democratie doar ultimii 29, oficial pentru ca practic a fost doar vreo 8 ani. Romanii au nevoie ca de aer de un tatuc mana de fier care sa-i conduca: carol, dej, ceausescu, iliescu, basescu, dragnea
    2) argumentul civic: dupa revolutie ni s-a deschis poarta catre o serie de drepturi democratice nemaivazute pana atunci: dreptul de vot, dreptul la libera exprimare si protest, dreptul la civism, la implicare in viata urbei. in 29 de ani romanii n-au profitat de niciun din aceste drepturi: prezenta la vot comparabila cu tarile din africa (locul 3 a absenteism), proteste doar politice sau sindicale, altfel pentru idei abstracte gen coruptie, legislatie mai buna, reforme ale statului, mai slabut. civism si implicare in viata urbei? zero!
    3) reactia vis a vis de dictatura. la revolutie romanii au fost manati in scarba sa-si dea jos dictatorul, au fost atunci in strada in toata tara cati? 200-300.000, la bucuresti in noptile de foc au fost 10-20.000, restul de 22,7 milioane au stat in casa.
    acum, 300.000 in strada care sa urle anti-coruptie si anti-dictatura si 18,7 milioane in case.

    inconstient, romanul vrea dictatura pentru ca asa se simte bine.

    acum, singura dilema pentru mine e daca dragnea va sti sa fie un nou ceausescu si folosind munca sclavilor sai sa faca ceva in tara sau doar va fi o dictatura a la Chavez sau ca maduro.

    p.s; bai zoso, pana mea, ceva se intampla cu comentariile mele pentru ca nu le mai validezi, la ala cu instagramaritele am postat de dimineata, n-a aparut nici pana acum. daca n-apare nici asta, nu mai scriu caci n-are sens.

    00
    • bos, crezi că topoarele se ascut singure?

      oricum, comentariul ăsta merită transformat într-un articol.

    • parca democratia nu tot o dictatura flausata e, iar dragnea n-a demonstrat nici o calitate decat cea de pacalici, dar pacalici avem destui, de la miki maus la gura de cur gadea, dragnea ar demonstra ceva daca ar fi pacalici in relatiile externe, pana acum si-a pacalit doar romanii in defavoarea lor si in interes personal

      00
  11. Am exemplu si de la job: eram 8 manageri de zonă la ședința si ceo la luat la mișto pe un coleg: ca la următoarea problemă ne despărțim, ca a stat 10 min de vorbă cu o colegă în timpul serviciului, etc. Am fost singurul care am atras atenția că nu e ok: este un manager in functie, peste cateva ore urma să facă o tombolă pentru clienții fideli cu premiu bmw electric si nu se mai poate concentra.
    Evident ca tombolă a fost o porcărie, nu a putut vorbi degajat cu clienții, etc.

    00
  12. Postul asta merita linkul catre articolul pe care unii vizitatori l-au mai citit, dar merita revizitat des:

    https://adevarul.ro/news/societate/romania-ne-resetabila-mostenirea-neamului-prost-1_56c6cc885ab6550cb8f86c35/index.html

    Totul e pierdut. Materialul genetic al romanilor actuali e de slaba calitate. Nu se poate reseta nimic. Au trecut aproape 30 de ani de la revolutie…. iar psd-ul e azi la 40%! Ce sa mai speri? Cat de naiv sa fii sa mai speri orice la nivel de societate, cand dupa 30 suntem aici? Nu e cu cine!

    Salvarea exista strict la nivel indivdual. Aici sau in afara tarii. Oricine e idealist si se implica in chestii cu speranta ca va modifica profund niste rahaturi, o va lua in gura si va constata intr-un final ca si-a irosit viata pentru un popor de idioti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube