China are aproape 20 de milioane de bloggeri

China număra la începutul lunii septembrie 19,87 milioane de bloggeri, cu 24% mai mulţi decât cei înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului 2005, conform unui studiu realizat de motorul de căutare Baidu, publicat miercuri, transmite AFP.
Aproximativ 3,02 milioane dintre aceştia sunt foarte activi, actualizând blogul cel puţin săptămânal, în timp ce doar 4,6% dintre utilizatori fac acest lucru zilnic. Blogurile specializate pe medicină sau educaţie sunt cele mai în vogă în prezent, conform aceleiaşi surse.

Deşi Guvernul comunist de la Beijing consideră internetul drept un instrument formidabil pentru dezvoltarea economică a ţării, supraveghează cu mare atenţie reţeaua www pentru a reprima orice formă de dizidenţă politică.

Numeroase bloguri sunt închise de autorităţile chineze.

Recent, organizaţia Reporteri fără frontiere a estimat că, „într-o ţară unde poţi fi condamnat la zece ani de închisoare pentru câteva mesaje publicate pe internet, să ţii un blog politic pe numele real este o activitate de mare risc”.

Sursa: Mediafax – (06.12.2006 15:41)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. wow! doamne, cat de urat! Dupa ce ca sunt multi, mici si urati, mai au si calculatoare. Blogging-ul a devenit foarte la moda. Este un lucru care va rezista numai la cei carora le place sa-si expuna ideile. Cu timpul, o sa se imputineze numarul lor. Daca va ganditi putin, si la noi in tara exista un numar mare de astfel de pagini. Mare parte isi povestesc viata plictisitoare. Astia o sa pice cel mai repede, pentru ca sunt extraordinar de neinteresanti.

  00
 2. Mancai-ar tata pe ei de galbejiti revolutionari

  Dar oricum, ei, din 1.5 miliarde de locuitori, au o pondere de blogeri de 1 la 75. Noi avem un blogger la 7300 de locuitori. Asta spune multe despre dezvoltarea lor.

  00
 3. geez…prea multi.

  Am citit pe un site de Seo sa scriu in limba chineza pe blog. Logic…astia sunt diperati.

  00
 4. Pai ce vrei … daca sunt multi.

  E multi domle. E multi.

  Stateam si ma gandeam ca astia daca se apuca sa dea click pe diferite reclame adsense care li se arata si lor (nu foarte rare mai nou) si sunt cateva milioane de utilizatori, duc la faliment pe unul sau pe altul care isi face reclama.

  De multe ori li se ofera bani ca sa faca click fraud. Na ca acum au bloage. Bravo nene.

  00
 5. znuff, fiecare e cu parerea lui. Pentru tine, om care n-are prieteni carora sa li se confeseze, blogul in care spui ce-ai mancat tu la pranz este un cea mai buna varianta de blog. Parerea mea e ca pe blog trebuie sa-ti exprimi parerea in legatura cu un eveniment sau in legatura cu niste stiri care stii ca reprezinta un anumit interes pentru cititori. Daca cineva cere detalii despre viata ta personala, atunci va puteti lua de mana pe un blog privat.

  00
 6. raz: gre??e??ti. Blogurile personale sunt chiar cele mai interesante. Mai neinteresante sunt cele de copy/paste de pe diferite site-uri de ??tiri, cele care pun poze funny, filmule??e ??i alte chestii de genu’ ?sta.

  ?n alte cuvinte… 20.000.000 de bloguri de cenzurat… Cool!

 7. ia ganditi-va cum arata trafic.cn 😀

 8. NOU
  #8

  Buna,

  The Internet Society of China a publicat un raport in august in care numarul bloggerilor din China era apreciat la 17.5 milioane – cifrele celor doua estimari difera cam mult.

  Carmen

  00
 9. un blog personal nu e neaparat unul in care o persoana trista si amarata explica ce-a mancat la pranz. personal poate sa se refere si la modul in care persoana isi expune opiniile. cred ca nu s-a folosit cuvantul potrivit. si chiar si asa, daca-ti expui viata personala nu inseamna ca esti plictisitor si neinteresant.

  in alta ordine de idei: mici si multi, dom’le.

  00
 10. silvia, zici chestia asta doar ptr ca si tu ai tot un asfel de blog. Eu mi-am zis parerea: cel mai repede vor disparea aceste bloguri personale. Acum, desigur, pot exista si exceptii…depinde foarte mult si felul in care scrii.

  00
 11. China are o popla?ie de l,2953 miliarde de locuitori impartit la 20 de milioane de bloguri vine 1 BLOG la 65 de persoane.
  In Romania stau altfel lucrurile… 1 blog la 2300 de persoane…
  Cred ca sunt inainte noastra cu ceva ani buni 😀

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube