Ce chestii mi-am mai luat și nu merită un articol separat fiecare….

Stații radio Motorola. Sunt mișto pentru copii să se joace prin curte sau prin pădure. Cu baterii bune țin foarte mult și sunt mici și amuzante.

motorola-tlkr-t41-2

Scaun de birou Kring Ergo. Foarte comod. Îmi place în special că pot înclina spătarul foarte mult. Singura problemă cu el e că ar fi mers niște mesh pe spate.

Un aparat de supt punctele negre. L-a văzut nevasta pe feisbuc, nu funcționează.

Sac de dormit Pinguin Mistral. Deși avem pilote și pături, copilului îi place sa doarmă în sac de dormit chiar și acasă.

Tree huggers. Că erau ieftine.

Jachetă impermeabilă Quechua. Pentru că jacheta de la Salomon se murdărește pe la mâneci într-un stil barbar. Trebuia să iau una neagră. Dacă o vrea cineva, e modelul ăsta, verde fosforescent, mărimea M, foarte compactă, să-mi dea pe email.

Baterie DSLR Patona. Bună și mai ieftină decât cea de la Nikon.

baterie-nikon-patona

Grătar cu ochiuri mai mici, pentru că absolut toate grătarele au partea de sus rară, de parcă toată lumea face doar fripturi.

O husă de iPad decentă.

Un echer de tâmplărie. E absolut dumnezeu și face munca cu lemnul mult mai ușoară.

Șlefuitor orbital Skil. Pentru lemn și pentru că n-am găsit o cuțitoaie sub 100 lei. E mișto de tot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Când am ales slefuitorul, am stat mult să cumpănesc: orbital (ăsta rotund) sau cu vibrații (din ăla dreptunghiular). În final am ales cu vibrații, e mai potrivit pentru ce am eu nevoie.
    Din categoria „Dumnezeu Ajutător” mai pune și un capsator (din ala de trage cu capse și cuie) – foarte bun la folia de la acoperiș.
    Bonus – șnur de 5mm pentru toate sculele folosite la înălțime.

    00
  2. Statiile Walkie Talkie, le-am folosit recent, cand am mers in Grecia. Am fost doua masini si ne-a fost foarte simplu sa comunicam intre noi pe parcursul drumului, fara sa stam sa ne sunam cand era nevoie. Mai ales cand sunt si copii in masina, era simplu sa anunti prin statie ca tre’ sa oprim la pipi/ caca :)).

    Am fost si intr-o drumetie la munte, iar pana la traseu era un drum forestier de 2 ore (40 km) cu nema semnal la telefon (Valea Rea, catre Stana lui Burnei). Ne-am ofticat ca nu am avut statiile la noi, am fi vrut sa vedem cum se comporta intr-o zona unde nu e semnal.

    Si ca tot veni vorba de drumetie si ai mentionat jacheta Quechua, pot sa zic ca sunt multumita si eu, de o astfel de jacheta. De femei, evident. Asta: https://www.decathlon.ro/jacheta-impermeabila-mh100–id_8493469.html
    Acum vreo luna, am fost in drumetie, tot in Fagaras. Drumetie de 8 ore pe ploaie, ceata si burnita. Vreau sa spun ca am ajuns uscata, la cabana. Datorita ei. Cand ploua mai tare, puneam si pelerina peste (tot Quechua, ha). Dar nu mi-a fost frig desi, la 1800- 2000 de metri erau sub 15 grade. Este eficienta pe ploaie marunta, impermeabila, se scurge apa de pe ea. Si tine cald.
    Am purtat-o si in drumetia de weekend-ul trecut, pe soare (deh, pe Moldoveanu si pe creste, te cam sufla vantul, cu tot soarele din dotare) si nu m-am supraincalzit in ea.

    00
    • Am uitat sa mentionez ca am ajuns uscata doar in partea de sus :))) In weekendul acela, plouase masiv in Fagaras si erau cascade peste tot, practic, orice poteca era o mini cascada, asa ca, pana la nivelul chilotilor am fost uzi fleasca. De bocanci nu mai mentionez, la un moment dat, deja treceam prin paraie, fara sa ne mai chinuim sa le ocolim :))) Flosc, flosc, flosc :)).

      00
    • Statiile alea sunt geniale cand mergi 2-3 masini in coloana in zone unde roamingul te rupe. Acum cu roamingul in EU e mai simplu dar pe vremuri le foloseam peste tot inclusiv la hotel/plaja/piscina cand mergeam in grup.

      00
    • Vă uitați la Top Gear de ani de zile si abia acum descoperiți așa ceva?

      00
    • Eu nu ma uit si nu m-am uitat niciodata la Top Gear si e prima data cand ies din tara cu inca o masina in grup, asadar, acum descopar asa ceva.
      What’s wrong with that, captain born to know ‘em all?

      00
    • @Jupaneasa cauta bocanci mai buni, parazapezi si pantaloni corespunzatori. Exista materiale care rezista foarte bine la o ploaie sanatoasa si mers prin ea o zi intreaga. Inclusiv sosete impermeabile.

      00
  3. Vrei sa spui ca bateria aia chiar tine cat originala de la Nikon ?

    00
    • De tinut, e posibil sa tina, da’ nu bag mina-n foc ca e nemaipomenita. Eu am avut una externa de Canon care mi-a prajit un circuit pe 6D – si la cit am platit pe baterie si cit am dat pe reparatie, ieseam mai bine daca as fi cumparat una originala. Avea Razvan Baciu un articol bun despre cum incarcatoarele de mobil din piata afecteaza bateria. Acelasi lucru se intimpla si cu bateriile din aparate, ca tuningul nu e perfect. Adica, mno, sint OK cind ramii fara curent in aia originala, dar nu mai mult decit atit.

    • ține, că original are 900mah, și asta are 1150 parcă.

  4. Aparatul ala de supt punctele negre ce diametru are in capat? Intreb pentru un prieten.

    00
  5. daca vrei o solutie simpla ca sa scoti punctele negre de pe nas si nu ai nevoie si de restul functiilor aparatului respectiv, aplica o data pe luna o masca-film (ex. de la avon, 17 lei).

    00
  6. E bună bateria aceea de la Patona? Vreau să îmi iau una pentru un Canon 100D.

    00
  7. Echerul ăla chiar merită un articol separat ;)

    00
  8. Cam orice statii din astea isi fac treaba, dar pe distanta de 1-2km in camp.
    Daca vrei ceva cu adevarat fain iei 2 Baofengúri programabile.

    Eu am luat un sac de dormit Vango, din ala „reglabil” are 2 straturi si poi sa il faci mai gros sau mai subtire. La 4 C afara, eu in cort pe saltea nu am avut nevoie de stratul dublu. Sa stii ca da adictie, o vreme am dormit si eu in sac, chiar si acasa.

    00
    • nu am găsit baofeng pe baterii. și cu acumulator nu vreau.

    • @enzo Baofenguri din alea care’s ilegale de folosit daca nu ai licenta de radioamator? Sau de care zici tu ce au pana in 0.5W, nu au antena detasabila si’s si programabile?

      00
    • @MP – Baofeng UV-5R. Cum sa fie ilegale? E plin de masini cu statii pe ele si cacariciurile astea la purtator sa fie ilegale?
      @Zoso – +1 acumulator de schimb, dar sa stii ca la astea nu te lasa in juma de zi. Am folosit in iarna o pereche, la Ski. 3 zile cat am stat acolo nu le-am incarcat deloc + drumul dus-intors.

      00
    • Se vede ca nu ai citit si nu cunosti legislatia (nu ma mira, majoritatea romanilor habar nu au de legi, dar vor ca „toti ceilalti” sa le respecte).

      Pe masini gasesti statii in 27MHZ, banda libera (CB – Citizen’s Band), la care limita de putere e de 4W. ANCOM verifica asta (inclusiv in trafic) si, daca ai peste 4W putere emisie, ai probleme. Apropos, exista si CBuri portabile in 27Mhz.

      UV-5R sunt statii care merg in alte benzi (136-174 MHz / 400-520 MHz) ce nu au legatura cu CBurile din 27Mhz. In benzile respective sunt si benzile de radioamatori (care necesita o licenta speciala/examen pentru a le folosi), cat si frecventa de 446 (pentru PMR) care este libera, dar in care puterea de emisie trebuie sa fie limitata la o 0.5W si statiile sa nu aiba antena detasabila (UV-5R nu au aceste specificatii). Daca nu se intampla asta, poti fi luat la intrebari de catre ANCOM, SRI si altii care se ocupa cu spectrul radio. De ce? Simplu: pentru ca poti sa le bruiezi/interferezi/etc altora comunicatiile.

      Iar chestia asta este valabila in toata UE, nu numai in Romania. Dar, cum spuneam, romanii si legile sunt prieteni, dar doar cand se aplica altora. Lor nu.

      00
    • @MP – foarte informativ postul tau.
      Cred ca 99% din cetateni habar nu au de legislatia in domeniu, inclusiv eu (nu este o scuza).
      Probabil cei care vand produsele ar trebui sa avertizeze clientii in legatura cu asta, dar stai sa ghicesc putin: legislatia nu ii obliga sa informeze despre potentialele incalcari ale regimului de folosire….

      00
    • Adevarul e ca e datoria „altora” sa informeze cetatenii ca exista legi. Mhm, sigur! Cetatenii „ie” prea ocupati cu diverse activitati recreative ca sa se mai intereseze si de legi, ce naiba?!

      Daca le cumparai de prin China sau la mana a doua, tot pe vanzator dadeai vina?

      00
    • @MP
      Ai dreptate dar pana la un punct.
      Necunoastearea legislatiei nu este o scuza niciodata, doar ca este un domeniu la care nu se pricepe chiar toata lumea.
      Pe langa asta este plin de statii de vanzare online si offline, dar nu am vazut nicaieri, macar scris asa cu litere mici – limitele legale.

      00
  9. Scaunul ala e foarte misto la spate, eu avand probleme m-am bucurat de el. Doar vreo trei luni, ca il tineam si eu inclinat pe spate mult si m-am trezit cu capul de perete. Si slabisem, am doar 95-96 de kile :(

    00
  10. Pretul la emag este per statie sau sunt 2 la pachet?
    Thx!

    00
  11. ma mir la scaunul ala super-ergonomic ca nu se poate ajusta inaltimea la cotiere, asta e deal breaker la mine

    00
  12. Scaunul ala Kring il mai ai? Scartaie? Am buget 400-500 ron si nu stiu ce sa imi iau.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube